Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5187 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צריך לדבר על העיקר, ולא על הסימפטום.

העיקר הוא שהממשלה מבזבזת כסף בכמויות.

הסימפטום הוא שכדי לכסות את הבזבוז צריך לקחת הרבה מיסים, ומס על הדלק הוא רק אחד מכל המיסים האלה.

מה האוצר אשם? האוצר תפקידו לממן הוצאות הממשלה , ולא הוא שמבזבז.

יש להילחם בהוצאות העצומות הלא מוצדקות: כסף לחרדים, תקציב בטחון מנופח, מימון גן ילדים להורים שלא עובדים, מוסדות וארגונים שלא צריך אותם ועוד ועוד.

אם ההוצאות ירדו, גם המיסים ירדו. נכון?

כשיש בחירות תצביע בעד מי שמבטיח לקצץ הוצאות. מסכים?

יהודה

פורסם
צריך לדבר על העיקר, ולא על הסימפטום.

העיקר הוא שהממשלה מבזבזת כסף בכמויות.

הסימפטום הוא שכדי לכסות את הבזבוז צריך לקחת הרבה מיסים, ומס על הדלק הוא רק אחד מכל המיסים האלה.

מה האוצר אשם? האוצר תפקידו לממן הוצאות הממשלה , ולא הוא שמבזבז.

יש להילחם בהוצאות העצומות הלא מוצדקות: כסף לחרדים, תקציב בטחון מנופח, מימון גן ילדים להורים שלא עובדים, מוסדות וארגונים שלא צריך אותם ועוד ועוד.

אם ההוצאות ירדו, גם המיסים ירדו. נכון?

כשיש בחירות תצביע בעד מי שמבטיח לקצץ הוצאות. מסכים?

יהודה

זאת הבעיה "במדינת רווחה" שנותנת קצבאות לכל אחד.

השאלה אם מדיניות כמו זאת המונהגת בארה"ב שהיא אינדבידואליסטית תתאים לכאן? שמה הציבור התרעם על רצון להפוך את מערכת הבריאות מפרטית לציבורית. כלומר בארה"ב כל אחד לעצמו ואף אחד לא רוצה לממן את האחר. אני בעד, אבל כאן לא נראה לי שזה יקרה.

פורסם

אושרי , השירות בארץ הוא הדבר הכי רחוק אבל הכי רחוק מהשירות בארה'ב , הנימוס שיש להם וההתנהלות לפי נהלים מכוון ששם קשה למצוא עבודה , כל אדם עושה את עבודתו בצורה הטובה ביותר לפחות לפי מה שאני נחשפתי .

פה בארץ אם זה קופת חולים , אם זה הבית חולים , אם זה במשרדי הממשלה , ואם זה בשירותי הבטיחון , אתמול היה לי בעיה עם השכנים המשטרה אמרה שתשלח לי ניידת למקום , עכשיו אני בדרך ללימודים ועדיין לא הגיעה שום ניידת . על איזה שירות אתה מדבר ?

השירות היחיד שאני מכיר שעובד בצורה יעילה וזריזה ודקדקנית זה ביטוח לאומי שדואג להזכיר לי למה אני טמבל שהלכתי ללמוד ולא לעבוד ועל זה אני צריך לשלם לו אלפי שקלים

פורסם

יש דבר אחד המבדיל אותנו ממדינות אירופה, ודורש תקציב גדול מאוד. תקציב הביטחון.

ומי שרשם פה, שהתקציב מנופח.. שיהיה בריא, כי בלי התקציב המנופח הזה, אנחנו נוכל להתנפח מתולעים בקבר (אם ישאר בכלל מישהו שיקבור אותנו).

אז יש דברים קצת חשובים יותר ממחיר דלק גבוה בחיים.

פורסם

Smallars אני מדבר על שרות במובן של סל השרותים הציבוריים, כמו בריאות, חינוך, תשתיות וכד׳,

ולא במובן של מישהו שמשרת אותך. שאנחנו מתלוננים שיש מס דלק עצום, משווים אותנו לאירופה,

ואומרים שגם שם הדלק יקר. אין בעיה, תנו לי כבישי אירופה ותשתיות תחבורה של אירופה, ואני אשלם

על הדלק כמו באירופה.

וככה זה בכל תחום. אז כמו שכתבתי, משלמים מיסים כמו באירופה, אבל מקבלים סל שירותים לאזרח

כמו ארה״ב, מודל ייחודי למדינת ישראל.

וערן, תקציב הביטחון מנופח בכל אמת מידה. הבולשיט שמוכרים לנו כל הזמן בחסות הבטחון הוא כזה

גדול, ועם ישראל ממשיך לקנות את הבל ההבלים הזה. עדיין רוב ההוצאה בצבא היא על שכר של אנשי

הקבע, ועל כל חוסר היעילות שצועק הצילו. אומנם מנסים לשנות קצת בשנים האחרונות, אבל עדיין אפשר

לחתוך את תקציב הבטחון מבלי לפגוע ביעילות ומוכנות הצבא.

מה שקרה במלחמת לבנון הראה לך בדיוק מה עשתה מערכת הבטחון. היא שמרה על אותן הוצאות שכר,

על אותה מערכת לא יעילה, והורידה את הרכש והתחזוקה של הציוד לשעת חרום. וככה בדיוק נראינו.

תוסיף לזה הוצאות ממשלה של 30 שרים, ח״כים שלא אכפת להם מהאזרח, ושתי אוכלוסיות גדולות שלא

משתתפות בנטל העבודה והמיסים, וקיבלת את הסיבה למודל המיסים/שרותים הישראלי והמיוחד,

כלומר שלם הרבה מאוד, קבל בערך כלום.

פורסם
סמולערס, בארץ יש מודל מיוחד מאוד, גובים מיסים והטלים כמו אירופה, ונותנים שירותים כמו ארה״ב.

שבאים בתלונות על רמת המיסים אומרים לנו שבאירופה גובים יותר, וכשמתלוננים על כמות ורמת

השרותים אומרים שלעומת ארהב אנחנו מקבלים יותר.

שמע- אני לא יודע אם לצחוק או לבכות, כמה שזה נכון... :lol::cry::lol::cry: :cry: :lol::cry::lol:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...