Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5204 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בסה"כ מדובר על נהג לא מיומן במיוחד (עולה מהודעתו) שנבהל במקום להגיב ולא יכול להבין את הרכב שבו הוא נוסע. הדיון על ה-DSG פשוט מיותר. כל מה שצריך זה לחשוב טיפה ולנהוג כמו שצריך, זה הכל. כשמזנקים צריך להעביר את הרגל מהבלם לגז ולא לעשות סימפוזיון בנושא אופי פעולת גיר כפול-מצמדים. קצת קואורדינציה והרכב לא מידרדר וגם לא מזנק בפראות. לא סרט. כשהמנוע עולה בסל"ד גם כן אין צורך להיבהל ואם אתה נבהל - אל תעלה בסל"ד או אל תעלה על הכביש. די פשוט למען האמת.

אני גם לא חושב שזו בעייה קריטית אבל אי אפשר להגיד שזה בסדר וככה צריך להיות בגיר אוטומטי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה רק בגלל ההתעקשות שלך על כך שזה גיר אוטומטי. גם גיר כפול מצמדים הוא עדיין ידני (באופי הפעולה) ומי שמתעלם מכך נאיבי במקרה הטוב. זה שיש לו שתי דוושות לא משנה את האופי שלו ומישהציפיות שלו אחרות שיתאם אותן בהתאם. אני נוהג בגיר רובוטי מאד לא מתקדם (דור ראשון שבראשונים) וחייב לציין שמי שמוצא את עצמו מידרדר לאחר חצי שנה ב-DSG או לא מצליח להבין אותו באמת חייב לבחון את עצמו ואת נהיגתו היטב. הגיר מעולה, אם כי את ה-TCT אהבתי יותר.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

כדי שנוכל להתקדם אשמח לשמוע מה ההגדרה שלך לגיר ידני, מה ההגדרה לאוטומטי ואם תרצה גם מה ההגדרה לחצי אוטומטי.

פורסם

אוטומטי - פלנטארי. סידור הילוכים פלנטארי + ממיר מומנט.

ידני - סידור הילוכים קונבנציונאלי + מצמד.

חצי אוטומאטי (רובוטי) - ידני אשר חלק מהפונקציות שלו מופעלות שלא על ידי הנהג אלא בפקודתו או על ידי מחשב.

כפול מצמדים - די מסביר את עצמו. אופי הפעולה הוא עדיין של גיר ידני, גם אם יותר מעודן.

רציף - מספר בלתי מוגבל של "הילוכים" בין שני יחסים נתונים (ייתכנו מס' יחסים מוגדרים מראש).

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
בעידן המחשבים לא בעייה לסנכרן את מהירות הגיר לצורך החלפה ע"י שליטה במהירות המנוע. כשמדובר על ממיר מומנט הבדל קטן במהירויות הוא לא בעייתי. מה גם שע"י שליטה בלחץ השמן בממיר אתה יכול להביא אותו לידי כמעט ניתוק מוחלט לזמן קצר בלי לגרום לו נזק.

אתה תצתרץ גם מצערת אלק' כדי להעלות סל"ד בשביל הורדת הילוך. ובלי קשר בסל"ד גבוה יקח 2-3 שניות להעביר הילוך כי לוקח לסל"ד הרבה זמן לרדת בשביל ההילוך הבא.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

זו בעייה קטנה מאוד. מצערת אלקטרונית יש כמעט בכל רכב מודרני וגם לבלום את המנוע זו בעייה קטנה מאוד. מספיק שדה מגנטי על גלגל התנופה.

רומן, לצערי ההגדרה שלך שונה מההגדרות של שאר האוכלוסייה בעולם. אפילו יצרני התיבות הרובוטיות מכנים אותן תיבות אוטומטיות. כמו כל דבר אוטומטי היא אמורה לעשות את עבודתה בצורה אוטומטית לחלוטין.

זה שהן מידרדרות לאחור זו לא בעייה ובהחלט לא פוגמות בהגדרתן כאוטומטיות אלא זה שהן עושות את זה רק לפעמים ולא כולן בצורה צפייה זה מה שהופך את זה לבעייה.

כעיקרון אין שום בעייה לייצר תיבה פלנטרית עם קלאץ, מבוקר מחשב במקום ממיר המומנט. איך תגדיר תיבה כזו?

פורסם
זה כן גיר אוטומטי. אם הוא פלאנטרי, רובוטי, רציף או עם גמד שמחליף את ההילוכים זה לא משנה. איך שלא תסובב את זה עדיין גיר שמחליף לבד הילוכים הוא גיר אוטומטי. טוב שלא אמרת שלדרוש מגיר רובוטי להחליף הילוכים בצורה חלקה זו שטות כי הוא עוד חדש ולא מיומן.

צריך להבחין בין תופעת הזחילה שהיא תוצאה של ממיר מומנט (ודווקא קיימת ב DSG ובגיר של הפוקוס) לבין הידרדרות בשיפוע. רכב אוטומטי לא צריך להידרדר יותר מידי ולא צריך לזנק בפראות כשלוחצים על הגד כדי לעצור את ההידרדרות.

שי, אתה טועה מכיוון שאתה מכניס למשוואה פרמטרים שייצרן הרכב עוד בשלב התיכנון לקח אותם בחשבון וכנראה החליט לוותר על Hillholder בתיבה מסוג DSG7.

ייצרן הרכב והתיבה מסוג DSG הגדיר את תיבת ההילוכים בצורה הבאה:

direct shift gearbox ולא כתיבת הילוכים ידנית, או אוטומטית. מכאן לתיבה זו יש יתרונות וחסרונות ואף אחד לא יכול לבוא בטענות לייצרן שהרכב מדרדר אחורה בעלייה מכיוון שלתיבה מסוג DSG7 אין מנגנון Hillholder בדומה לתיבה מסוג DSG6.

דרך אגב אתה צריך להבדיל 1000 הבדלות בין Hillholder למצב של זחילה שאלו שני תכונות שונות של התיבה.

איזה כייף לי :)

פורסם
זו בעייה קטנה מאוד. מצערת אלקטרונית יש כמעט בכל רכב מודרני וגם לבלום את המנוע זו בעייה קטנה מאוד. מספיק שדה מגנטי על גלגל התנופה.

רומן, לצערי ההגדרה שלך שונה מההגדרות של שאר האוכלוסייה בעולם. אפילו יצרני התיבות הרובוטיות מכנים אותן תיבות אוטומטיות. כמו כל דבר אוטומטי היא אמורה לעשות את עבודתה בצורה אוטומטית לחלוטין.

זה שהן מידרדרות לאחור זו לא בעייה ובהחלט לא פוגמות בהגדרתן כאוטומטיות אלא זה שהן עושות את זה רק לפעמים ולא כולן בצורה צפייה זה מה שהופך את זה לבעייה.

כעיקרון אין שום בעייה לייצר תיבה פלנטרית עם קלאץ, מבוקר מחשב במקום ממיר המומנט. איך תגדיר תיבה כזו?

אני אקרא לה שטות, שכן אין בה שום הגיון.

ההגדרה שלי היא לא שיווקית (בניגוד לזו של היצרנים), אלא מבנית.

לגופו - התיבות הרובוטיות עושות את כל מה שהן צריכות באופן אוטומטי לחלוטין. לא מבין מה זה התדרדרות צפויה או לא צפויה. אם יש שיפוע, הרכב יתדרדר. אם אין - הרכב לא יתדרדר. אגב, בשיפוע חזק גם רכב ההמצויד בתיבה פלנטרית יתדרדר קלות.

מכל מקום - אחזור על מה שאמרתי. אם הנהגים יעבירו את הרגל מהבלם לגז במקום לעסוק בהגיגים פילוסופיים, הרכב לא יתדרדר, רובוטי, ידני, פלנטרי או הרכב של פרד פלינסטון. בכלל, אם חצי מהקשב המוקדש למחשבה על שטויות הייתה מוקדשת לתכנון ההתקדמות בכביש או, שומו שמיים, מבט במראות, הכבישים שלנו היו מקום יפה יותר.

לגבי מצערת אלקטרונית, סל"ד גבוה וכו' (BDB):

לדעתי כל רכב רובוטי, בוודאי אלה המודרניים, מצוידים במצערת אלקטרונית. לא מדובר בטכנולוגיית-על.

אם לוקח לסל"ד המון זמן לרדת אז, בהכללה גסה, התערובת עשירה מדי ואתה באיזושהי בעיה. 2-3 שניות זה המון, הרבה יותר מדי זמן להעביר הילוך, לנהג אנושי ועל אחת כמה וכמה לרובוט. הסלספיד דור 1 של אלפא מעביר בכ-1.5 שניות העברה רגילה ובכ-0.4-0.5 שניות בזמן שהמצערת לחוצה מעבר ל-60% והסל"ד מעל 5K, וזו התיבה הרובוטית הראשונה שהורכבה ברכב מיינסטרים (אני יודע שהיו לפני זה M3 והרבה מאד משאיות). הזמנים של התיבות המודרניות קצרים יותר.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אין לי הרבה ניסיון עם התיבות של פולקסוואגן אבל ב 2009 כששקלנו את הסופרב בילית עם אחת שכורה יום שלם לבחינה. היו מקרים שהיא החזיקה יפה בעליות והיו מקרים שהיר החליטה להידרדר ולא הצלחתי למצוא חוקיות בהתנהגות.

עם הפוקוס החדשה עשיתי נסיעת מבחן באשדוד שהיא שטוחה יחסית. גם שם המנגנון סירב לעבוד ברוב הפעמים כי כנראה לדעתו השיפוע היה מתון מידי.

אישית לא מפריע לי שאין את המנגנון אבל אני נהג של גיר ידני. לחובבי האוטומטיות זה כן מפריע.

פורסם

לגבי מצערת אלקטרונית, סל"ד גבוה וכו' (BDB):

לדעתי כל רכב רובוטי, בוודאי אלה המודרניים, מצוידים במצערת אלקטרונית. לא מדובר בטכנולוגיית-על.

אם לוקח לסל"ד המון זמן לרדת אז, בהכללה גסה, התערובת עשירה מדי ואתה באיזושהי בעיה. 2-3 שניות זה המון, הרבה יותר מדי זמן להעביר הילוך, לנהג אנושי ועל אחת כמה וכמה לרובוט. הסלספיד דור 1 של אלפא מעביר בכ-1.5 שניות העברה רגילה ובכ-0.4-0.5 שניות בזמן שהמצערת לחוצה מעבר ל-60% והסל"ד מעל 5K, וזו התיבה הרובוטית הראשונה שהורכבה ברכב מיינסטרים (אני יודע שהיו לפני זה M3 והרבה מאד משאיות). הזמנים של התיבות המודרניות קצרים יותר.

ברכבים רובוטיים אולי, בנתיים בכל הרכבים שראיתי עדיין מדובר בכבל שמושך מצערת פרפר.

אולי לא הבנת את הכוונה שלי, אצלי ברכב, שבו ההילוכים מאוד קצרים דווקא, אם אני מושך את שני עד הקו האדום ומעביר לשלישי, כדי לא לשחוק את הקלאץ צריך לחכות שהסל"ד ירד לאיזור ה-4 אלף, וזה לוקח בערך 2 שניות (מהלחיצה על הקלאץ). בסל"ד יום יומי שצריך שהסל"ד ירד בכ-500 סל"ד בהעלאת הילוך זה לוקח בערך חצי שניה.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם
אין לי הרבה ניסיון עם התיבות של פולקסוואגן אבל ב 2009 כששקלנו את הסופרב בילית עם אחת שכורה יום שלם לבחינה. היו מקרים שהיא החזיקה יפה בעליות והיו מקרים שהיר החליטה להידרדר ולא הצלחתי למצוא חוקיות בהתנהגות.

עם הפוקוס החדשה עשיתי נסיעת מבחן באשדוד שהיא שטוחה יחסית. גם שם המנגנון סירב לעבוד ברוב הפעמים כי כנראה לדעתו השיפוע היה מתון מידי.

אישית לא מפריע לי שאין את המנגנון אבל אני נהג של גיר ידני. לחובבי האוטומטיות זה כן מפריע.

עשיתי נסיעה על הפוקוס החדשה במשך מספר שעות.

רכב מצוין.

עד הגיר.

אני מגדיר את עצמי כנהג מצוין הן על אוט' והן על ידני.

הייתי בפקק בשיפוע קל-לא משנה כמה הייתי זריז במעבר בין הדוושות-הרכב התדרדר לאחור,פשוט בלתי נסבל.

בשביל זה רוכשים אוט'?(או ידני נשלט ע"י מחשב או לא יודע כבר מה..)

בקיצור מצאתי את עצמי מתקדם עם בלם יד כשכל נוסעי הרכב לא מבינים מה אני עושה כל שנייה עם הידית.

אם לזה התכוון המשורר-זו נפילה חברים,נפילה.

תומר

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם
ברכבים רובוטיים אולי, בנתיים בכל הרכבים שראיתי עדיין מדובר בכבל שמושך מצערת פרפר.

אולי לא הבנת את הכוונה שלי, אצלי ברכב, שבו ההילוכים מאוד קצרים דווקא, אם אני מושך את שני עד הקו האדום ומעביר לשלישי, כדי לא לשחוק את הקלאץ צריך לחכות שהסל"ד ירד לאיזור ה-4 אלף, וזה לוקח בערך 2 שניות (מהלחיצה על הקלאץ). בסל"ד יום יומי שצריך שהסל"ד ירד בכ-500 סל"ד בהעלאת הילוך זה לוקח בערך חצי שניה.

הבנתי היטב למה אתה מתכוון. לא היה לי את זה באף רכב שנהגתי בו, מעולם. אם באמת לוקח לסל"ד ברכב שלך יותר משניה לרדת 2000-3000 סל"ד, יש ברכב שלך בעיה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
עשיתי נסיעה על הפוקוס החדשה במשך מספר שעות.

רכב מצוין.

עד הגיר.

אני מגדיר את עצמי כנהג מצוין הן על אוט' והן על ידני.

הייתי בפקק בשיפוע קל-לא משנה כמה הייתי זריז במעבר בין הדוושות-הרכב התדרדר לאחור,פשוט בלתי נסבל.

בשביל זה רוכשים אוט'?(או ידני נשלט ע"י מחשב או לא יודע כבר מה..)

בקיצור מצאתי את עצמי מתקדם עם בלם יד כשכל נוסעי הרכב לא מבינים מה אני עושה כל שנייה עם הידית.

אם לזה התכוון המשורר-זו נפילה חברים,נפילה.

תומר

בדיוק אותו דבר עם גיר רובוטי של 107/C1 גם כאשר שיפוע הוא מתון מאוד ! אין מה לעשות, ככה גיר רובוטי עובד כאשר אין hill holder.

במקרה הזה הhill holder הוא בעצם בלם יד. מוזר שלפני שקונים רכב עם גיר רובוטי, אנשים לא מבררים את הנקודה הזאת.

פורסם

ועם הHILL HOLD שמותקנת באיביזה 2010 (גיר רגיל)סבלתי לא פחות.

הניתוק של הבלם מגיע מאוחר מדי לטעמי ואתה מוצא את עצמך "נותן גז ונשאר במקום"

אולי הבעיה היא בכלל בנהג :lol:

עם גיר רגיל ופשוט היה קל,עכשיו צריך לחשוב כל פעם לפני פעולה שאמורה להיות טבעית.

ומה קורה אם אני צריך לנהוג במספר רכבים בעלי גיר שונה בתקופה קצרה? :brickwall:

בקיצור-מסכנים הנוסעים ברכב. :roll:

תומר

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם

רוב הנהגים נוהגים תקופה ממושכת ברכב אחד. גם ברובוטיים הגרועים ביותר, כמו זה של הקורולה למשל, ניתן להתרגל ולנסוע חלק כמעט לחלוטין תוך פרק זמן לא ארוך במיוחד. לבעלים של הרכב, להבדיל מכתב או אורח, זה לא issue.

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...