רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,574 נושאים בפורום הזה
-
אם קונים היום רכב עם dsg7, הוא כבר יגיע בוודאות עם המצמדים המשופרים? אם זה רכב שכבר קיים במלאי אצל היבואן, יכול להיות שהוא יוצר מזמן והוא עדיין עם המצמדים הישנים? יש דרך לבדוק את זה, או להכריח אותם לספק רכב מייצור מאוחר, כך שיהיו בו את המצמדים החדשים?
הודעה אחרונה מאת Yondalar, -
עצירה בשוליים
מאת חן ג.- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
לאור מספר תאונות שקרו לאחרונה, ראיתי לנכון לכתוב (שוב...) בצורה מרוכזת על נושא קשה בכבישים והוא עצירת מכוניות בשולי הדרך. אולי זה ימנע מהנהג התמים הבא לעצור בשוליים ולהיהרג. לאחרונה, בין השאר, נהרג נהג רכב שנפגע על ידי משאית (!) בזמן שעצר באור יום (!!) בשולי כביש 6 ואף בתוך המפרץ הייעודי!!! ללמדנו, שהסכנה אינה קשורה בשאלה היכן עוצרים, מתי וכיצד - אלא בעצם העובדה שעוצרים. זה לא משנה אם נעצרתם על נתיב הנסיעה או על שוליים ברוחב 10 מטר - ברגע שעצרתם בכביש בינעירוני אתם בסכנת נפשות מיידית! מה הסכנה בעצירה בשוליים? הסכנה בשוליים היא שנהג רכב מנתיבי הנסיעה יסטה ויפגע דווקא ברכב העומד בשוליים או באנשים שמצויים שם. הרבה אנשים חושבים שהסכנה קשורה ברוחב השוליים ובמקומות…
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
- 0 תגובות
- 740 צפיות
הראשון: http://www.ebay.com/itm/Meguiars-G77...ht_1640wt_1163 הוא יחסית זול וגם ונראה שיותר קל ומהר לבצע ווקס (רק להתיז ולנגב) השני: http://www.ebay.com/itm/Meguiars-NXT...ht_1675wt_1163 נראה אחלה מוצר אבל דורש יחסית יותר עבודה מהמוצר השני אז מה ההבדל בין השניים?
הודעה אחרונה מאת YANIV286, -
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
אחרי שחיכיתי כל כך הרבה זמן למזג אוויר טוב , בשביל לשטוף את האוטו , בעל התחנה מודיע לי שהם פוסקים מלתת אחריות לשטיפות על רכבי סיאט מכיוון שהמכונה שלהם "שוברת" את המגב האחורי . כמובן שאומרים לי את זה לאחר שתדלקתי לא פחות מ5 פעמים וברשותי 5 קבלות של תדלוקים מעל 25 ליטר , ז''א 5 שטיפות (שבשווי זה בערך 125 שקל) . הפתרון היחיד היה של בעל התחנה זה או שהוא פטור מאחריות ואני יוכל לעבור במכונה ו"אללה אכבר" או שאני אתן את השטיפות לאנשים אחרים , כמובן ששאלתי אותו לגבי החזר הכסף בסכום השטיפות אך הוא אמר לי בזלזול רב ש"אין מה לעשות - סה לה ווי" רק רציתי להעיר את תשומת לבכם על ההתנהגות הלא יפה , פשוט לא מקצועית , אמרתי לבעל התחנה שאם יש כזה מקרה שיודיע בשלטים שהוא כל כך מפר…
הודעה אחרונה מאת idanoh00, -
- 0 תגובות
- 564 צפיות
היום, יום הזיכרון, היום הכי עצוב בשנה, אנו אומרים תודה לכל אותם חללים שהגישו לנו את מדינתנו היקרה על מגש של כסף. אנו אומרים תודה לאותם חיילים שעכשיו שומרים עלינו ומסכנים את חייהם כדי שאנחנו נוכל לחיות כאן באושר ובשלווה. אנו זוכרים את כל הרוגי הפיגועים הנוראיים. את נספי אסון הכרמל שחירפו את נפשם כדי להציל חיי אדם גם אם זה על חשבון חייהם. נזכור ולא נשכח את אותם הגיבורים היקרים, שהרבה בזכותם אנחנו חיים פה בביטחון ובגאווה! שתפו את ההרגשה שלכם, סיפורים מהמשפחה וכל מה שעולה לכם בראש שקשור ליום הזה.
הודעה אחרונה מאת GaT, -
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
רציתי לשאול לגבי העברת הילוכים נכונה על מנת לחסוך בדלק.. נאמר שאני נוסע בשטח בנוי כשכל כמה מטרים יש לי הגבהה על הכביש שהגובה שלה הוא כזה שדורש הורדת הילוך ל-2 כדי לא לדפוק את האוטו. האם רצוי להישאר נאמר על הילוך 2 במשך כל הנסיעה עד שאסיים את הקטע כביש עם ההגבהות, מה שידרוש ממני לנסוע על סלד מסוים, או שעדיף יהיה להעלות ל-3 אבל אחרי כמה מטרים שוב להוריד ל-2 ואז שוב ל 3 ואז שוב ל 2 וכך הלאה. כלומר, האם הורדה והעלאה של הילוך לעיתים תכופות צורכת יותר דלק מאשר נסיעה על הילוך נמוך באופן קבוע? (לאו דווקא הילוך 2, זה יכול להיות גם להיות על הילוך 3 ולא להעלות ל-4)
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
http://www.wheel.co.il/index.php?instance=5&actions=show&instance_id=9&id=3551¤t_lang=1&machine_news=1 כתבה מעניינת על שוק הרכב ב1988,מי הכי נמכרת,מחירים של אז כדאי להיזכר.
הודעה אחרונה מאת A900, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
נתקלתי בתמונה של מכונית פרארי לא חדשה מדגם מונדיאל. למרבה הפלא מד המהירות נגמר ב 85 מייל או 140 קמ"ש. משם מתחיל קו אדום. מה ההגיון , הרי בטוח שהפרארי הזו חוצה את ה 200 קמ"ש , אם לא הרבה מעבר לכך. מה גם שתמיד מד המהירות מראה ערכים גבוהים בהרבה מהמהירות המירבית.
הודעה אחרונה מאת reuven, -
-
- 5 תגובות
- 905 צפיות
האם באמת אין ידני במלאי??? 1.8
הודעה אחרונה מאת Digital_Oracle86, -
שלום, לפני שבוע פרסמתי את הרכב שלי למכירה (אני לא רוצה לפרסם פה כי זה לא העניין) בקיצר אין טלפונים אין פניות אני מקבל טלפונים מסוחרים שאומרים לי תתקשר אלי עוד שלושה שבועות ואז אני אתן לך הצעה פרסמתי בלוחות שמתי שלט שטפתי ופינקתי את הרכב וכלום לפני שנתיים מכרתי רכב תוך כמה ימים ואחרי הרבה טלפונים נראה לי שוק הליסינג יד שניה עם אחריות הרג את כל מי שיש לו רכב פרטי מה הסיכוי שלי מולם בקיצור חיפשתי להוציא קצת קיטור ולדעת מה דעתכם דוד
הודעה אחרונה מאת loty, -
במקרה גלשתי לראות מה מצב האיביזות למכירה ביד-2 ופתאום גיליתי שהרכב שלי למכירה - פעמיים!! מצורף הScreenShot מיד-2, והנה המקור
הודעה אחרונה מאת igalr, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 840 צפיות
אני יודע שיש שיראו בשאלה הזו עניין דבילי, אבל בכל זאת - אם נוציא לרגע את כל המכוניות שנסעו 180 אלף קילומטרים בשנה, מה ההבדל בעצם בין רכב בן 3 שנסע 100 אלף קילומטרים לרכב בן 10 שנסע את אותו המרחק? כלומר, בהנחה שהנסיעה לא בטירוף עם קיקים ועקיפות ודריפטים - מה הבעיה שרכב נוסע, נגיד 30-35 אלף ק"מ בשנה? אני רואה אנשים וחברות טרייד אין שמורידים את התחתונים רק בכדי להפטר מרכב בעל קילומטראז' גבוה וחשבתי לעצמי - אם הבנאדם שעשה את כל הקילומטרים האלה נהג כמו שאני נוהג (55 אלף בשנתיים, אבל הכל באיזי, נסיעות בין עירוניות) - למה אני צריך לחשוש כל כך מהעסקה (בכפוף לבדיקה וכו', כמובן)? זהו. מקווה שהבהרתי את תהייתי כמו שצריך תודה
הודעה אחרונה מאת SP33DS73R, -
-
- 0 תגובות
- 655 צפיות
למי שלא ראה עדיין - טכנולוגיה חדשה של סוללות ליתיום - אוויר , יש עתיד ? http://hwzone.co.il/tech/news/137970
הודעה אחרונה מאת פוצינו, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני מצטער אם הדברים לא נועדו לפורום הזה, הייתי מפרסם באוף טופיק אך אין לי הרשאה לבנתיים. בשבוע שעבר קיבלתי דו"ח מהמעביד שלי על עצירה במקום אסור בתל אביב (רחוב ברזילי ליד חברת החשמל) מהתאריך 26/9/2011. הדוח הגיע אל המעביד רק בסוף פברואר. המעביד רוצה לגלגל אליי את תשלום הדוח (250 ש"ח) מכיוון שאני הייתי במשמרת עם הרכב באותו הזמן. לי לא זכור שקיבלתי דוח או שעצר אותי פקח אי פעם במהלך העבודה שלי אבל אני כן מסתובב הרבה באזור הזה עם הרכב. שתי שאלות 1. האם העמביד יכול לגלגל עליי את הדוח או שזה נחשב חלק מהתפקיד (התפקיד שלי הוא לסייר עם הרכב באזור הזה) ולכן הוא צריך לשלם את הדוח? 2. אני עדיין מתעקש שלא קיבלתי דוח כזה ונראה לי תמוה שהעירייה החליטה להוציא את הדוח ר…
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
אהלן, נתקלתי בוידיאו הבא והחלטתי לשתף אתכם. שלושה נהגים ב-S2000 מבצעים עקיפות מסוכנות ביותר תוך זריקות זנב קלות במהירויות גבוהות על כביש מהיר וסואן... מצלמים גם את הפנים של אחד הנהגים ומספר רכב של אחת ההונדות השחורות והמונמכות - מעניין מה מ"י הייתה עושה להם על סרטון כזה... היוזר של מי שהעלה את הסרטון מכיל את המילה - Crazy... בלשון המעטה! חולי נפש תהנו http://www.youtube.com/watch?v=__EKuNApGwg דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. http://www.youtube.com/watch?v=__EKuNApGwg
הודעה אחרונה מאת arama, -
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
האם קיימת מאזדה 3 ידנית בישראל?(כל דגם ומודל)סביר להניח שבעולם כן, אבל האם בישראל ישנה כזו?ואם כן, איך ביצועייה וצריכת הדלק?
הודעה אחרונה מאת eph1983, -
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אהלן חברים! היות ונושא הDSG עולה כאן ובפורום הטכני חדשות לבקרים בנוגע לשאלות\תקלות\סוגיות\הבהרות....היום בוצע אצלי ברכב עדכון גרסא לתה"ל DSG7 בסקודה פאביה TSI 2012. יש לציין שהרכב כבר מגיע עם המצמדים החדשים אך ככל הנראה עם הגרסת תוכנה הקודמת. ההגעה שלי למוסך הייתה בכלל לגבי "ריקול" שנגע להתקנת ספייסר לטורבו + עדכון תוכנה - עדכון זה רלוונטי אגב לרכבים עד 2011 עם מספר מצומצם של רכבים מ2012, אצלי ברכב - לא נדרש לבצע. עדכון התוכנה שבוצע אצלי מהווה בעצם סוג של "החלקת" קצוות גסים בהתנהגות תיבת ההילוכים, כל אותם רעשים, חבטות, נקישות מתכתיות, התפרצויות, השהיות, רעידות (שלא היו אצלי מלכתחילה בכל מקרה) ושאר עניינים שעלו בנושא שופרו באופן מהותי מאוד בעדכון זה. החלפת …
הודעה אחרונה מאת Superdror, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 774 צפיות
שלום לכם, לפני קצת פחות מחודש קניתי יאריס 2005 אוטומטית. אני מחשבת את צריכת הדלק ויוצא לי שבנסיעה משולבת הוא עושה 1:11. לרכב יש גם מחשב דרך - ולפי החישוב שלו (איפסתי אותו בקניה) - כתוב ממוצע 10.4 קמ/ל. הנתונים הללו הגיוניים? איפה מי "שהבטיח" צריכת דלק בפועל של 1:14 לפחות? אשמח לשמוע את דעתכם!
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 583 צפיות
מהי המשמעות של ההתראות משתמש?האם יש להן השפעה כלשהי או ששולחים כדי ליידע אנשים שהם צריכים להשתפר? מהן הרמות הקיימות 1,2,3,4,5...? אשמח אם תסבירו לי את העניין תודה
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 2 תגובות
- 563 צפיות
שלום יש לי בעיה כזו: ברשותי סיאט איביזה 1.6 שנת 95 מודל מנוע 1F. לפני כשבועים בעת נסיע הדלקתי מזגן ולאחר כיבוי הטורים התחילו ליקפוץ( 1500-800) הלכתי לחבר מכונאי חשמל שחיבר סורק לרכב והממצאים הם סעפת ומנוע צעדים. חפרתי בחילופיות למינהם ומצאתי סעפת של פאסאט שהתאימה בול. החלפתי את הסעפט והתוצאה היא שהטורים קצת יותר גבוהים 1100 ככה אבל לא קבוע. כשאני מדליק את המזגן עז הטורים נופלים וניתקעים ב950 , אני נותן מכת גז והאוטו נכבה וגם בנסיעה המצב לא יותר טוב המנוע מגמגם וכו'.. טוב השאלה כזו מהי הבעיה ממה זה יכול לקרות ועם מישהו מכיר מכונאי טוב במרכז ראשון תל אביב תודה מראש לכל העוזרים ))
הודעה אחרונה מאת vitek15, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום , שאלה זו עניינה אותי בזמן האחרון ואשמח אם תעזרו לי. למה בגיר ידני שנוסעים אחורה ברוורס, מכניסים קלאץ ומכניסים ראשון אין שום רעש ולהפך שנוסעים על ראשון מכניסים קלאץ ומעבירים לרוורס נשמע הרעש הזה של המתכת. הכוונה היא שהקלאץ נשאר כל הזמן בפנים. הרי ההיגיון אומר שזאת אותה פעולה רק בהפוך, אבל שמעבירים לרוורס יש את הרעש המוכר הזה. תודה לעונים! וסליחה אם זה נשאל פה כבר , פשוט ניסיתי הרבה מאוד קומבינציות של חיפושים ולא הצלחתי למצוא תשובה :]
הודעה אחרונה מאת GuyGeva, -
-
למבורגיני URUS קונספט בתמונות ראשונות לפני החשיפה הרשמית בתערוכת בייג'ין.
הודעה אחרונה מאת RK, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
עוד אחת מהתופעות הבלתי מוסברות בכבישי ארצנו: http://www.youtube.com/watch?v=Op_2UawQ43E דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. אני בטוח שכולם פה כבר ראו את זה,והיו עדים גם לעוד כמה תופעות בלתי מוסברות כגון גילוח,איפור,אכילת לאפה\באגט,שליחת SMS, וכו' אגב הדבר הייחודי ביותר שראיתי בחיי היה מישהו שנוהג עם לפטופ פתוח על הברכיים.
הודעה אחרונה מאת Caveman, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 735 צפיות
הוצאתי רישיון לפני קצת פחות משנתיים, בתאריך 15/4/10. עכשיו מפה נובע שהנהג חדש אמור להסתיים לי ב15/5/12 וזה גם מה שרשום לי ברשיון הישן. סבבה הכל תקין עד כאן, לפני שבועיים-שלושה קבלתי מכתב בשביל לשלם את האגרה של הרישיון החדש וכך עשיתי והיום קבלתי את הרישיון החדש ובו רשום 4a 15.04.2012 ולא רשום למטה נהג חדש. עכשיו השאלה שלי מזה אומר? משרד הרישוי טעו והורידו לי בחודש את הנהג חדש ואני יכול להסיע אוטו מלא או שזה פשוט מועד תשלום הרישיון החדש ואני צריך לחכות עד ל15 ל5 להסיע אוטו מלא? יש לציין שלא רשום על הרישיון החדש הגבלות כלשיהן או תאריך סיום הנהג חדש. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 1 תגובות
- 703 צפיות
לפני כמה ימים החלטתי להתקין מערכת אזעקה. פניתי לכמה מקומות עד שהגעתי למקום מסוים באזור המרכז שעושה זאת במחיר יחסית סביר. נסעתי לשם, היות וידעתי איזה מערכת אני רוצה ומה המחיר הסביר להתקנה. לפני שהמתקין יפתח את הפלסטיקים ברכב, שאלתי אותו לאן הוא רוצה לחבר את העלוקה האלחוטית של מערכת האזעקה ? המתקין מסתכל עליי ועונה: "מה זה משנה לך איפה אני מתקין אותה?" אני עונה לו המום שזה הרכב שלי ואני צריך לדעת מה הוא הולך לעשות בו. לאחר מכן שאלתי אותו, אתה יודע איפה קו משאבת הדלק בכלל? או שאתה הולך לעשות ניסויים על הרכב שלי? אז הוא מסתכל עליי והפטיר לעברי: "נפתח ונראה מה נמצא שם.." הבנתי שנפלתי על חבורת חאפרים, אמרתי שלום והסתלקתי. עדיף לשלם עוד 300 שקל ולא שיעשו לי ניס…
הודעה אחרונה מאת cobraf, -
- 2 תגובות
- 755 צפיות
בזמנו העלו או לפורום הזה או לפורום רכבי אספנות אתר ובו מאגר של תמונות של רכבים מסרטים לפי סוג רכב. מאגר עצום! עשיתי חיפושים בפורום אך לא מצאתי את מבוקשי. מי זוכר מי מכיר?
הודעה אחרונה מאת system_x, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 452 צפיות
מבקש עזרה ופרטים מקצועיים להתקנה תודה רבה
הודעה אחרונה מאת avikozo9, -
- 10 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4217274,00.html לאור הקשיים של האירופאיות (PSA, רנו, פיאט), אולי לא ירחק היום ויונדאי, למשל, תרכוש אחת מהן, ובכך יתהפך הגלגל. מצד שני, אולי בסוף באמת VAG ירכשו את אלפא.
הודעה אחרונה מאת Cuore Sportivo, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 22 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
מגניב דווקא לרענן את השוק עם טנדר קומפקטי שהוא לא ממוצא מזרח אסיאתי (מבלי להיות גזעני ) חתיכת ריענון, - עוד דבר, על הטנדר אולי מתנוססת בחזית סמל גרמני, אך מקורותיו מדרום אמריקה, - ליתר דיוק, ארגנטינה, http://www.jeepolog.com/forums/content.php?r=2499-%D7%94%D7%A9%D7%A7%D7%94-%D7%91%D7%97%D7%95-%D7%9C-%D7%98%D7%A0%D7%93%D7%A8-%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%A7%D7%A1%D7%95%D7%95%D7%92%D7%9F-%D7%90%D7%9E%D7%90%D7%A8%D7%95%D7%A7-4MOTION אני כבר רוצה אחד כזה, (חד קאבינה אם אפשר) לדעתכם הוא ילך טוב כמו הטויוטה והאיסוזו? או שהצרכן הישראלי ישמור אמונים לטנדרים האסייתים?
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
-
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם, אני חושב לקנות סקודה רומסטר שנת 2008 החשש שלי הוא מעלות אחזקה גבוהה, כי הבנתי שהמוסכים של הסקודה יקרים.. האם זה נכון? כמה זה יקר יותר מרכבים אחרים דוגמת הטויוטה קורולה, יונדאי i30 וכו
הודעה אחרונה מאת shm3,