Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שוק יד שניה בארץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5158 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש כמה גורמים שדוחפים את שוק יד השנייה למטה ומקשים על המכירה (אם נניח שבמחיר מספיק נמוך הרכב באמת יימכר...).

1. חברות הליסינג משחררות מלאים בתנאי מימון ואחריות אטרקטיבים.

2. יש מימון אטרקטיבי ליד ראשונה מהבנקים גם כן.

3. מחירי המכוניות החדשות ירדו, באופן יחסי.

4. יש מבחר גדול יותר של מכוניות חדשות, זולות, שמספקות חלק ניכר מהשוק. למה לקנות מאזדה 3 יד שנייה, כשאפשר לקנות פיאסטה יד ראשונה?

השוק הישראלי יצא מהקבעון של אלפששמאותומט והבין שניתן להסתפק ברכב קטן וחסכוני יותר.

5. חלק גדול מהמכוניות החדשות המוצעות חסכוניות יותר ממה שנמכר לפני שנים (גירים ידניים חוזרים, מנועים חסכניים יותר). במחירי הדלק של היום זה הופך להיות משמעותי.

6. מחירון לוי יצחק גבוה מדי ולא רלוונטי. ברגע שלמחירון השפעה כלכלית על שווי חברות הליסינג ועלות ביטוחים, ברור שיש כאן מניעים שדוחפים את מחירי המכוניות במחירון למעלה, כאשר שווי הרכבים ביד שניה למעשה נמצא מתחתיו.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כל רכב והשוק שלו.

אני לא רוצה לספר לכם כמה זמן לקח לי למכור את האיסוזו טרופר, מודל 2002 דיזל, שהייתה לי.

אבל לבסוף הרכב נמכר, במחיר שרציתי והקונה עוד שניה גם נישק לי את הרגלים ואמר לי שחייו השתנו ועזרתי לו להגשים חלום.

בקיצור... כמו כל עסקה מוצלחת, סבלנות. הקונה בסוף יגיע.

פורסם

הבנתי צריך סבלנות.

פשוט פעם שעברה מכרתי תוך שבוע.

ואני רוצה לעבור לרכב חדש , ניסאן גוק.

דוד .

איך שהזמן טס.

:-D אלפא רומיאו 146 1996

פיגו 206 2007

פורד פוקוס 2012

פורסם

לאחרונה מכרתי קורולה 2003 במחיר הנמוך ב-20% בלבד מקורולה/פוקוס/מאזדה 2009 מליסינג (או במילים אחרות, קרוב מאוד למחירון).

אין מה לומר, מצאת פראייר רציני. כל הכבוד, אך זה ממש לא משקף את השוק.

אף אדם שפוי לא יעדיף קורולה 2003 על רכב משפחתי משנתון 2009 במחיר דומה.

פורסם

השאלה מה זה לא מזמן.

המצב בשוק לא הרבה זמן ככה.

גם אני מכרתי היילקס 99 לפני חצי שנה ב 63 אלף שהמחירון היה 41, אגב הרכב נמכר תוך 4 ימים.

האוטו במצב מדהים, אבל עדיין היום כבר היה קשה למכור אותו במחיר הזה.

שיש טנדר סיני חדש מהחברה במחיר של 120 אלף.

אבל למי שמחליף אוטו זה בדיוק אותו דבר.

תמכור בזול תקנה בזול, בדיוק כמו בנדלן.

פורסם
אין מה לומר, מצאת פראייר רציני. כל הכבוד, אך זה ממש לא משקף את השוק.

אף אדם שפוי לא יעדיף קורולה 2003 על רכב משפחתי משנתון 2009 במחיר דומה.

אז אמרת..

אני אישית חושב שלקנות מליסינג זה להיות פראייר, אבל זה אני

פורסם

יותר מאשר שרשור על מצב שוק יד שניה בארץ השרשור הזה מכיל את המוכרים הלא רציניים (לא יבוא קונה? הרווחתי!) או המוכרים שנצמדים למחירון המנופח.

Peugeot 406 2L turbo 1998 Škoda Octavia RS 245 2018

פורסם

אני במצב דומה עם הונדה סיויק היברידית

רכב פרטי ושמור יד 1 ומבקש הרבה מתחת למחירון ואין טלפונים(אומנם רק שבוע בינתיים).

פורסם
שלום,

לפני שבוע פרסמתי את הרכב שלי למכירה (אני לא רוצה לפרסם פה כי זה לא העניין)

בקיצר אין טלפונים אין פניות

רמז - מחיר נמוך מושך לקוחות רבים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

בוא אני יגיד לך שהשוק יד שנייה לא מת רק בגלל הקונים אלא גם הרבה מאוד בגלל המוכרים.

אני מחפש איזה לפ-טופ פשוט יד 2.

אנשים פשוט נותנים מחירים שהם שווים כמעט למחיר המחשב כחדש - זה הזוי.

חבר שלי חיפש אופניים יד שנייה, גם כאן - ההפרש מחירים פשוט שלח אותו לחנות לקנות חדש.

כולנו רוצים חדש, גם ברכב - יד שנייה זאת פשרה.

היום שניתן לרכוש רכב חדש במחיר הגיוני - לא מעט אנשים עושים זאת. לכן רצוי שהמוכרים יורידו את המחיר לכזה שיהיה שוב משתלם לשני הצדדים לרכוש ולמכור רכב יד שנייה.

פורסם

כל מכונית אפשר למכור בו ביום - הכל שאלה של מחיר.

למגרשי טרייד אין של יבואנים גדולים יש יתרון על פני מפרסמים בעיתונות\יד 2 וכדומה.

הם מעניקים אחריות, תנאי אשראי טובים ורושם של אנשים רציניים.

בסיכומו של עיניין כל מכונית נמכרת בסוף, שוב, הכל שאלה של מחיר.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
אז אמרת..

אני אישית חושב שלקנות מליסינג זה להיות פראייר, אבל זה אני

בכל הכבוד, הדוגמה הפרטית שלך היא חריגה למה שקורה בשוק. יש לי כמה מכרים שניסו בשנה האחרונה למכור רכבים מיד ראשונה פרטית ויצאו בשן ועין. אני לא מדבר על רכבים בעייתיים אלא על רכבים שעד לאחרונה נחשבו למבוקשים.

זה שאתה מצאת פראייר, לא אומר שזה מצב השוק.

בכל מצב שהוא, רכב משפחתי 2003 מיד פרטית לא אמור לעלות קרוב בכלל לרכב מליסינג משנת 2009.

אגב, לי יש שני רכבים יוצאי ליסינג ואני מבסוט עד הגג. גם קניתי בזול יחסית וגם נהנה מרכבים טובים מאוד עם אמינות גבוהה (ועם "אבא ואמא" אם היתה צצה בעיה בסמוך לאחר הרכישה).

פורסם

הירידות מחירים ימשיכו והסיבות מובנות.

רמת הרכבים בארץ מאוד נמוכה ביחס לכל מדינה באירופה אבל המחירים גבוהים מאוד.

בדרך כלל לארץ מגיעים הדגמים הפשוטים יותר מכל דגם אבל התמחור...

השוק יד שניה לדעתי עומד לרדת עוד למטה ובצורה חזקה יותר כי עדיין יש הרבה בשר למחיר וזה שרכבים פשוטים בעבר נמכרו

ב-130K וכיום לאחר 4 שנים שווים בקושי 50 לא ממש מעניין את הקונים ובצדק.

ביד 2 יש מוכרים רבים לדוגמא שמוכרים סקודה 2008 ב60K כאשר חדש עולה 70 בזמן שאם מורידים רק 10 אחוז בשנה אז המחיר צריך להיות 40K המחיר אז עדיין יש עוד הרבה בשר וגם אז למה לרכוש רכב כזה ב40 אם אפשר להוסיף 10 ולרכוש רכב שנה על הכביש עם אחריות ורק מנוע קצת יותר קטן.

גם הבעיה שגיר אוטומט נמכר לפעמים ב20 K יותר לא מצדיקה וגם זה בקרוב ירסק את האוטומטיות.

• תוכן חדש...