Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5192 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שיש שיראו בשאלה הזו עניין דבילי, אבל בכל זאת - אם נוציא לרגע את כל המכוניות שנסעו 180 אלף קילומטרים בשנה, מה ההבדל בעצם בין רכב בן 3 שנסע 100 אלף קילומטרים לרכב בן 10 שנסע את אותו המרחק? כלומר, בהנחה שהנסיעה לא בטירוף עם קיקים ועקיפות ודריפטים - מה הבעיה שרכב נוסע, נגיד 30-35 אלף ק"מ בשנה? אני רואה אנשים וחברות טרייד אין שמורידים את התחתונים רק בכדי להפטר מרכב בעל קילומטראז' גבוה וחשבתי לעצמי - אם הבנאדם שעשה את כל הקילומטרים האלה נהג כמו שאני נוהג (55 אלף בשנתיים, אבל הכל באיזי, נסיעות בין עירוניות) - למה אני צריך לחשוש כל כך מהעסקה (בכפוף לבדיקה וכו', כמובן)?

זהו. מקווה שהבהרתי את תהייתי כמו שצריך :)

תודה

פורסם

כשאתה נכנס למגרש של חברת ליסינג ובוחר רכב אין לך אפשרות לדעת אם הרכב נסע 30 אלף קילומטרים בשנה על קו ת"א-אילת בשעות הלילה או 30 אלף קילומטרים בשנה כרכב משלוחים במרכז תל-אביב. ההנחה שלך שכל הרכבים שנסעו הרבה קילומטרים עשו זאת מחוץ לעיר אינה נכונה.

אבל חוץ מזה, ברור שזה הרבה עניין של תפיסה שגויה. כבר ראיתי רכבים עם 20 ו-30 אלף קילומטרים שנראו כמו פח זבל ורכבים שהיו להם 100 אלף קילומטרים אבל נראו כמעט כמו חדשים. כל מקרה לגופו ומי שמבין את זה תופס לפעמים עסקאות מאוד אטרקטיביות בשוק המשומשות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
כשאתה נכנס למגרש של חברת ליסינג ובוחר רכב אין לך אפשרות לדעת אם הרכב נסע 30 אלף קילומטרים בשנה על קו ת"א-אילת בשעות הלילה או 30 אלף קילומטרים בשנה כרכב משלוחים במרכז תל-אביב. ההנחה שלך שכל הרכבים שנסעו הרבה קילומטרים עשו זאת מחוץ לעיר אינה נכונה.

אבל חוץ מזה, ברור שזה הרבה עניין של תפיסה שגויה. כבר ראיתי רכבים עם 20 ו-30 אלף קילומטרים שנראו כמו פח זבל ורכבים שהיו להם 100 אלף קילומטרים אבל נראו כמעט כמו חדשים. כל מקרה לגופו ומי שמבין את זה תופס לפעמים עסקאות מאוד אטרקטיביות בשוק המשומשות.

לא, לא. ברור שזה הכל "בכפוף ל...". אני מניח פה, לשם הדיון, שבשני הרכבים נסעו בצורה זהה, שאינה במטרה להביא את המערכות של הרכב לבחון את תפקודן במצבי קצה.

פורסם

אם הבנתי נכון את השאלה - אז התשובה מאוד פשוטה.

לרכב יש אורך חיים מסויים. הנתון הזה מאוד בעייתי להגדרה ותלוי בהרבה מאוד פרמטרים, אך לצורך הדיון נניח שזה 400 אלף קילומטר.

כשאתה קונה רכב בן 3 שנים עם 40 אלף קילומטר, הוא ניצל 10% מאורך החיים שלו.

כשאתה קונה רכב בן 3 שנים עם 120 אלף קילומטר, הוא ניצל 30% מאורך החיים שלו, ולך "נשאר פחות".

כלומר רכב כזה צריך להמכר במחיר נמוך משמעותית.

פרמטרים כמו נהיגה רגועה, יחס טוב, טיפול איכותי וכו' הרבה יותר קשים להערכה ותרגום לסכום כספי.

לעומת זאת קילומטרג' זה נתון ברור ורשום.

פורסם

חוץ ממה שנאמר מעליי, קח בחשבון שיש ברכב הרבה מכלולים חוץ מרק מנוע וגיר.

קח לדוגמא רכב שעבר 200 אלף ק"מ והוחלף שם המנוע והגיר, אבל שאר הרכיבים עדיין עשו את ה200 אלף.

Of all the things I've lost, I miss my mind the most

פורסם

אם מניחים ששני הרכבים מטופלים בצורה מקצועית, ע"י בעלים פדנט וכו' וכו' כלומר העלמנו את כל הגורמים המשפיעים על הבלאי של הרכב - חוץ מקילומטרג' וזמן.

בהפשטה, הרי שבשאלה שלך רכב שב3 שנים עשה 100K - סובל מבלאי גבוה עקב קמ"ג', ודי נמוך עקב זמן.

הרכב השני סובל מבלאי גבוה עקב קמ"ג' וזמן גם יחד.

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

• תוכן חדש...