ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,550 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 836 צפיות
שלום לכולם ושנה טובה אני מחפש בשבילי רכב עד 50k רק אוטומט ומ2009 חשוב לי שיהיה זריז וכיפי לנהיגה ואמין ובלי dsg אמרו לי מזדה 2. מה עוד
הודעה אחרונה מאת נומד, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 905 צפיות
שלום לכולם, אני מתכוון לרכוש רנו קליאו מהשנים שצויינו, דגם 0.9 טורבו ידני. מי שמכיר או בעל רכב כזה, אשמח שתשתפו בחוויות, הבדלים בין רמות האבזור collection ו Expretion' , הבדלים בין השנים 13 ל 14 ובכלל התרשמות כללית ותמורה למחיר. תודה.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 634 צפיות
שלום אני צריך לקנות רכב עד סוף החודש. למטרת לימודים, נסיעה נתניה אריאל. תקציב אני לא סגור מחפש רכב אוטומט ורכב אמין. אני חשבתי על מיצובישי ספייס סטאר משנת 2013 ומעלה . אשמח לשמע חוות דעת על הרכב ועל הדגם הספציפי הזה. כרגע יש לי שתי אופציות על רכבים 1)מיצובישי ספייס סטאר 2014 60000 ק"מ ב40000 ש"ח 2)סובארו אימפרזה שנת 2006 ב12000 ש"ח על איזה רכב אתם הייתם ממליצים לי, וגם האם כדי לי להשקיע סכום ולקבל רכב יותר אמין או ללכת על האופצייה הזולה יותר ומקסימום לטפל בתקלות?? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת kotevnir, -
-
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני מרכיב משקפי ראייה עם מסםר גבוה ובשעות החשיכה אני צריך רכב משפחתי או סןפר מיני עד לסכום של 30000 ש"ח עם פנסים ראשיים עם אור ממוקד ולא מפוזר.היו לי בעסר -יונדאי גטס 04 .יונדאי אקסנט 08-10 . קייה ריו 08-12. טויוטה קורולה 07. יונדאי I20 13. בכל הרכבים האלה האור בפנסים ראשיים לא היה מספיק חזק וממוקד למרות שכל הרכבים עברו כיוון אורות אצל חשמלאי רכב והורכבו נורות מחןזקות של פיליפס. מהי דעתכם והמלצתכם בנושא?
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
- 4 תגובות
- 824 צפיות
התלבטות בין: A6 קוואטרו 3.2 ליטר שנת 2008 fsi- מחיר- 77 אלף- 255 כ"ס או A6 קוואטרו 3.0 ליטר שנת 2009 tfsi- מחיר 96 אלף - 290 כ"ס בבקשה עזרתכם תעזרו לי להחליט
הודעה אחרונה מאת niv, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 2 אלף צפיות
היי אני מתעניין ביבוא רכב ביבוא אישי מחברה בשם SMC שנמצאת ברמת החייל בתל אביב. מישהו שמע עליה? מה דעתכם עליה? תודה
הודעה אחרונה מאת sp0nja, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 771 צפיות
יש למכירה פולו מנוע 1200 tsi גיר ידני 2014 55000 קמ וגולף טדנדליין ידני 2011 1600 51000 מה עדיף אני נהג יחיד?
הודעה אחרונה מאת pasat04, -
- 26 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
הדגש על נוחות אבל גם עלויות אחזקה נמוכות. האם אפשר לשלב בין השניים? הרכב מיועד למשפחה בת 5 נפשות כרגע 2 בוסטרים וכסא מאחור אבל תוך שנה ב"ה לפחות על בוסטר אחד אפשר לוותר. נסיעה שנתית בסביבות ה 20K. דרוש מימון ולכן העדפה לרכב חדש. התכנון להחזיק קרוב ל 3 שנים ואז להתחדש שוב. על הפרק 2 אופציות קצת מעורבות: 1) מיצובישי אאוטלנדר פרימיום: יתרונות - נוחות סבירה, מרווח, סחיר, שומר ערך, 7 מקומות. חסרונות - קצת המוני (ואני לא אוהב המוניות ) איכות נסיעה לא מלהיבה. 2) יונדאי סונטה לימיטד: יתרונות - נח, חסכוני בדלק, איכות נסיעה, מאובזר, ובטיחותי. חסרונות - עתיד לא ברור, שמירת ערך לא צפויה, בגאז קטן בהשוואה לאוטלנדר. בנוסף מאוד מצאה חן בעניי הסופרב, …
הודעה אחרונה מאת פלג_, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני ממש מתלבט בין מזדה 2 2013 לבין איביזה am5 2015 (אחריות של שנה על הגיר ) מה הייתם לוקחים
הודעה אחרונה מאת mikush1, -
-
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מזדה 3 ספיריט 5 דלתות קיה פרו סייד i30 כולם שנת 2011 וכולם 2000 סמק רק אוטומט מה הייתם לוקחים ולמה ? מי הכי חזק מי הכי חסכוני מי הכי מאובזר ובכללי מה אתם! הייתם לוקחים אם יש לכם עוד אפשרויות של רכב חזר שהוא לא dsg עד 60 אלף תציעו לא חייב 2000 סמק
הודעה אחרונה מאת mikush1, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
היי, אנחנו זוג בקרוב מתחדשים בתינוק עד היום הסתדרנו בלי אוטו אבל עכשיו החלטנו לקנות רכב. שיקולים עיקריים - * 2 מבוגרים + תינוק * גרים בת״א, בעיות חניה, עדיף רכב כמה שיותר קצר. * לא נוסעים הרבה, קצת סידורים ופעם בשבוע נסיעה למשפחה (100 קילומטר הלוך חזור) * תקציב באיזור 50-60 * רכב אמין, אין זמן לבלות במוסכים חשבתי על כמה אופציות - יונדאי i20, סוזוקי סוויפט, הונדה ג׳אז (בשנתונים המדוברים יש רק היברידי - האם כדאי בהתחשב בנסועה הנמוכה?) אופציות נוספות קצת יותר מופרעות אבל נראה לי שגם יכול להתאים - ניסאן ג׳וק, סוזוקי sx4 מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
אהלן אשמח לחוות דעת מבחינה מכנית לגבי הדגם הידני של פג'ו 306 עם מנוע 1800 סמ"ק שנת 96 מנוע עבר 150000 ק"מ תודה רבה ושנה טובה אמיתי נוה
הודעה אחרונה מאת מלטבשי, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום! אני יודע שמכירות מתחילות בסוף שנה, אבל מתי זה מתחיל? במיוחד אני מתעניין בטויוטה, סוזוקי, הונדה, יונדאי. תודה ויום טוב.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
i25 מול i35
מאת guyman20- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אני רווק ורוב הנסיעות שלי הן בעיקר 1 עד 3 אנשים. נניח ומצאתי 2 הזדמנויות לרכישת 2 הרכבים האלה, במחיר דומה ועם נתונים דומים - האם יש לי סיבה טובה להעדיף את ה-i25, למרות שאין לי משפחה? אשמח לשמוע את דעתכם תודה
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
התדיינתי עם האשה על הסוגייה של לקיחת הלוואה למטרה שאינה צורך קיומי. תארו את המצב ההיפותטי הבא: נניח ששני בני הזוג ביחד מרוויחים כ 25K נטו בחודש, אין ילדים או כל דבר כזה או אחר. משכנתא כבר נלקחה ונניח שלאחר כל ההוצאות החודשיות הקבועות (אוכל, חשמל, מים משכנתא, רכב של האשה וכו') נשאר כ 5K בחודש לחסכון או כל מטרה אחרת. נניח שיש בעובר ושב 50K ומעוניינים לרכוש רכב ב 100K (שכמובן זה מותרות כי יש רכבים טובים בהרבה פחות, אבל בסופו של דבר אני עובד קשה בין היתר בשביל הדברים שאני אוהב ועושים לי טוב). חישוב פשוט יראה שעל מנת לחסוך את כל ה 100K ידרשו עוד עשרה חודשים של חסכון. האשה בגישה של "אם אין לך את הכסף לזה - אל תקנה את זה", שזו גישה שאני בעקרון מסכים איתה ("אם יפטרו אותך או…
הודעה אחרונה מאת avargel, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 751 צפיות
שלום לכולם. אני מעוניין לרכוש רכב. סכום עד 15 אלף. אני רוצה שהוא יהיה חסכוני. אני רוצה שהוא יהיה אמין. ומן הסתם אם הרכב קטן אז הוא יהיה יותר חסכוני וכבונוס יותר קל לחנייה. תודה רבה לכולם.
הודעה אחרונה מאת THELAD, -
-
- 3 תגובות
- 672 צפיות
שלום, אני מחפש רכב משפחתי, אוטומט שיעמוד בתנאים הבאים: חסכוני - רכב שיעשה לפחות 1:10 בנסיעה עירונית אמין וזול - בעל מוניטין וזול לאחזקה נוח - אחיזת כביש, הגה חשמלי אבזור - פחות רלוונטי לי אציין כי הנסיעות שהרכב יעשה הן בעיקר בינעורוניות ומסתכמות באזור 5000 ק"מ בשנה. לאחרונה בשיטוט באתרי יד 2 ראיתי כי המכוניות מאזדה 3 וטויוטה קורולה והונדה סיווק הן מהמובילות בחיפושים. אשמח לקבל המלצה.
הודעה אחרונה מאת zvigolden, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום רב. מצ"ב טופס בדיקה. האם הדברים משמעותיים? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת TDI, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
לאחר התלבטויות רבות והסתכלות עם התקדמות הטכנולוגית וקריאה הרבה אשכולות בפורום זה . הגעתי לבחירת ליבי. עכשיו לגביי השינויים שברצוני לבצע באוטו והאם הדבר יגרום לביטול האחריות או ניסיון להתנער. רמת גימור סטייל מגיעה ללא חישוקים סגסוגת , ללא משענת יד וללא לדים בפנסים . הדברים הללו הם חסרים לי במראה של האוטו. ולשאלת קניית רמת גימור FR זה קפיצה במחיר מ 83 אלף ל 110 שתיהן (DSG) וגם בעיני הגג פנורמי זה גימיק שבהתחלה אני יתלהב ממנו ואז סתם יהיה לי חסר שימוש. ולכן השאלות שלי : 1) האם התקנת חישוקי סגסוגת שלא בחברה תבטל לי את האחריות ? כי ראיתי כמה פה ספונסרים בפורום שמציעים חישוקים ייחודים וממש יפים . ובמחירים כמו בחברה או אפילו פחות. 2) התקנת לדים , במקום שכרגע חשבתי עליו…
הודעה אחרונה מאת Yoad Fekete, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
טוב אז ככה הרכב הוא סיאט איביזה 2013 ידני יד ראשונה עם 45K קילומטר, רכב ידני המחיר שהצלחנוו להגיע איתו הוא 38,500 ,(ירד די מהר ) קודם כל שאלה ראשונה מה דעתכם על המחיר ? מבחינה חיצונית ופנימית הרכב נראה שמור יש אולי שריטה קטנה בדלת , ונבדוק אותו כמובן והוא מתחיייב בבדיקה על השאסי. עכשיו האבל וזה אבל מאוד גדול זה ברגע שפתחנו לראות את הבגז' , ראינו שם גריקן של שמן מנוע,ישר זה הדליק נורה אדומה לאבא שלי, אני פחות מבין בעניין אבל לפי מה שהבנתי ממנו שזה מעיד על בעיה במנוע אם הרכב אוכל מלא שמן המוכר לטענתו אמר שתמיד טוב שיהיה וכל זה ולא הביא תירוץ הולם לכך. עכשיו הלבטים שלנו האם לבדוק את הרכב ובסוף לגלות את הבעיה הזאת(500 שקל הלכו לפח) או שמא באמת ככה נהוג להחזיק בקבוק…
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
I20 מודל 2015 1 2
מאת vladclar-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום, קיבלתי משימה לא פשוטה - למצוא רכב משומש, ראוי, כתחליף לסיריון ז"ל (תאונה ) לידידה , לה קשה מאוד להחליט על משהו בכלל ועל רכב בפרט. לצערה היא גם שואלת דעת כולם (בני משפחה שאין להם ידע ברכבים ), ולכל אחד, כמובן, דיעה משלו. בעזרת מוסך שאפט היא נסגרה על יונדאי I20. וככה הגענו לכלמוביל טרייד אין פ"ת. אחרי שפסלתי רכבי הדגמה עם 15-20 אלף קילומטרים, הוצע לה i20, צורה חדשה, יד ראשונה, בן שנה, עם 11 אלף קילומטרים, פרטי וללא תאונות. אחרי משא ומתן קצר המחיר הסופי 83 אלף שקלים, כאשר המחירון הבסיסי של יצחק לוי 81 ומשוקלל 88 אלף שקלים ( ובנוסף טסט לשנה, טיפול אצל היבואן ושובר לטיפול נוסף ). I20 כזאת חדשה מתומחרת ב 104 אלף שקלים ( מחיר רשמי ) לרכב אין סימני שימוש בכלל, והבדיק…
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
ערב טוב. הולך לקנות השבוע איביזה 2014 1.2 tsi (רמת גימור fr. אם זה משנה). כמה שאלות ברשותכם: 1. האם במסגרת הארכת אחריות של צ'מפיון, האריכו גם לשנת 2014 את האחריות על הגיר? הבנתי מהבעלים שהיה לו בעיה עם הטיפטרוניק. מישהו שמע על תקלה כזו? לדבריו בשל מחווה של 'רצון טוב' האריכו לו במוסך שהינו מטפל בו (בצפון) עד )2018 את האחריות על הגיר. לדבריו לא החליפו מצמדים. הרכב גמע 30k. 2. לאילו דברים נוספים ובכלל עליי לשים לב ברכישה ובבדיקה? יש לציין שיש לאחי פאביה 2014 עם אותו הגיר והגיר עובד מצוין. תודה וחג שמח
הודעה אחרונה מאת noknok, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 605 צפיות
שלום לכולם וחג שמח אני צריך לקנות רכב עד סוף החודש התקציב שלי הוא עד 60 אלף שקל והדרישות שלי הן ככה : שיהיה אצבק שכיפי לנהיגה אמין וזריז רק אוטומט . מה אתן ממליצים
הודעה אחרונה מאת bencl100, -
-
- 0 תגובות
- 454 צפיות
היי, אני מחפש רכב נהיגה כיפי אך גם פרקטי, עם יכולת 4על4 בסיסית. התקציב עד 350 אלף ש"ח. יכולת שטח בסיסית...הכוונה לעבור בשביל חול בסיסי שבו חלק מהרכבים נתקעים (לא רכבי הנעה כפולה), וחלק לא
הודעה אחרונה מאת b_elad, -
סיטרואן סי4 2011 1 2
מאת dvir1245-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אהלן חברים, מה אומרים על הסיטרואן c4 שנת 2011? ועזבו דעות קדומות על סיטרואן וצרפתי, רוצה לשמוע מאנשים שחוו את האוטו או רכבים אחרים של סיטרואן באותן שנים תודה!
הודעה אחרונה מאת skitsa, -
-
פיקנטו / I10 1 2
מאת tultul15-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
החיים הטובים של אשתי ההורים החליטו לקנות לה רכב חדש, הם הולכים לממן וכמובן שאני צריך לבחור אני לא רוצה להתלונן אבל בבקשה תעזרו לי..בין פיאט פיקנטו לבין יונדאי I10 לבחורה צעירה לרוב בשביל נסיעות בין עירוניות? אשמח לשמוע גם את הסיבות למה אתם ממליצים דווקא על הרכב הזה ? אם ממליצים על מקום לרכישה אשמח לקבל, תודה ושנה טובה
הודעה אחרונה מאת refaelhe, -
-
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני רוצה לקנות רכב ראשון והגעתי לארבעה דגמים (כולם ידניים) 1. רנו מגאן II ידני 2007 2. פיאט פונטו גרנדה ידני 2008 - 160 ק"מ 3. פיגו 206 ידני 2008 - 200 ק"מ 4. סקודה פאביה מנוע 1.9 ידני 2006 מה מבין הארבע מומלץ ? והאם יש איזה שהוא דגם שיותר מק"מ מסויים או יד מסויימת כבר לא כדי להתעסק ? תודה מראש - ירין
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
סופר מיני עד 72K
מאת msng-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 778 צפיות
מחפש רכב אמין, חסכוני, נוח, ועם אחיזת כביש טובה (נוסע בעיקר מחוץ לעיר), אפשרי ידני. ממודל 2013 ומעלה. נוסע כ-30,000 ק״מ בשנה. מעוניין להחזיק בו כשלוש שנים. כרגע מחזיק בסיאט איביזה סטיישן. חשבתי בכיוון של הונדה ג׳אז היברידית. דעות או רעיונות אחרים?
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 0 תגובות
- 546 צפיות
אני מעוניין לרכוש את הרכב הזה. יש למישהו נסיון / המלצות על הרכב הזה והשנתון הזה? אשמח לשמוע עוד חוות דעת לרכבים דומים במידה ולא כדאי מסיבה כזאת או אחרת. תודה רבה רבה
הודעה אחרונה מאת לילי1234, -
היי..חשוב לי רכב אמין עם כמה שפחות בעיות\תקלות ומנוע שיחזק מעמד ולא ילך אחרי חצי שנה 1. פסאט 04 מנוע 2000 134 קמ 2. אימפרזה 06 206 קמ 3 פורד פוקוס 06 180 אלף קמ 4פורד מונדאו 06 160 אלף קמ
הודעה אחרונה מאת ABSULUTT,
-
מי מחובר 57 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 369 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- motior
- gadik6
- PYA
- Jacko123
- פינדר
- גולדן191
- פריג'י
- fatboy1340
- llaavvii
- this_is_me
- dinnnn
- נעם101