ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,550 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
זה רק המראה החיצוני שהשתנה בעקבות הגדלת נפח תא המטען?
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
- 12 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום חברים אני סטודנט ואני בלי רכב כבר כשנה. יש לרשותי כ7-8 אלף ש"ח ואני מנסה להתנייד שוב אבל מוצא רק גרוטאות - המציאות נחטפות לי מתחת לאף. על כל פנים, היות שאני לא מעוניין ברכב מגניב או פוזה אלא רק באמינות גבוהה ככל הניתן פניתי ליפניות - טויוטה,סוזוקי,דייהטסו,סובארו ידניות בלבד. כאמור, בשנתונים שנופלים בתקציב שקבעתי לעצמי יש בעיקר גרוטאות ורכבים אנוסים (מהסוג שבהם הוסיפו מי ברז לרדיאטור או הילוכים שלא נכנסים. מקרטעים). לכן החלטתי לפניות לשוק הקוריאני - דייהו,יונדאי,קיה . בשני הראשונים יש בדרך כלל מצמד מבוסס משאבת שמן ואילו קיה אין בכלל ידניות. אני לא סומך על מצמדים מבוססי שמן כי בניגוד למצמדים מבוססי כבל - אם פתאום הלוחות הלכו באמצע הנסיעה, נתקעת. אני בטו…
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום רב, רציתי לקבל חוות דעת על שני רכבים: 1. פיאט בראבו 2009-2011 מנוע 1.4 T 120 כ"ס גיר רובוטי 2.אלפא רומיאו מיטו 2009-2011 מנוע 1.4 120 T כ"ס ידנית רוצה לדעת לגבי עלויות, תחזוקה, יציבות, בטיחות, נוחות ובעיות נפוצות. תודה מראש לעוזרים, צום קל וגמר חתימה טובה
הודעה אחרונה מאת tamos, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
היי המליצו לי על הרכב הזה (בהינתן מחיר יחסית זול), ואמרו שלמרות שהבדיקה נראית לא משהו זה ממש בקטנה. בטופס כל הסעיפים החשובים- גיר, שלדה ומנוע מסומנים כלא תקינים. את ההערות ואת המשמעויות שלהן אני לא כל כך מבין. מה דעתכם? (הטופס מצורף) תודה רבה מראש
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 3 אלף צפיות
אנחנו משפחה יחסית "גדולה" במימדים. מחפשים לקנות רכב משפחתי עד 100K בלי חריגה בכלל אפילו בפחות כסף זה מצויין סביבות ה90-95 אלף, מעל מנוע 1600 שיסחוב אותנו בלי בעיה לכל מקום. הנסיעות בעיר ומחוץ לעיר משולבות. מחפשים רכב שיהיה אמין קודם כל ויחסית עם צריכת דלק נמוכה. וטיפולים זולים יחסית. רק אוטומט! ושיהיה אם אפשר גבוהה,אם אין אז לא משנה.
הודעה אחרונה מאת Potato, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 643 צפיות
שלום לכולם. לאחרונה התעניינתי בכמה רכבים, ואני כמובן טובע ולא יודע מה לעשות ואין לי כזה ידע נרחב ברכבים מסוג זה.. התעניתי בMX5 Z3 וסולסטיס.. ממש מתלבט.. עזבו בנתים את המחיר והתקציב, בעקרון הMX5 זה שנתון 04-05 הZ3 97-98 הסולסטיס 08. מישהו פה שנסע על אחד מהרכבים האלה יכול לשתף בחוית הנהיגה? אני צריך משהו שיהיה נוח מספיק לנסיעה יומיומית, וגם יאפשר טיפה להנות מנהיגה ספורטיבית כשארצה.. ממש חשוב לי גג פתוח מבחינתי זה חובה, כל השאר אני פתוח להצעות תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Refaelbub, -
משפחתית מסחרית
מאת רפא-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום, אנחנו מחפשים רכב שיוכל להוביל סחורה ודברים נלווים אבל עדיין יהיה בשימוש משפחתי רוב הזמן, אין לי מושג מאיפה להתחיל בכלל לחפש איזה דגמים או שנים, מחפשים משהו בסגנון של הברלינגו/קנגו ז"א בגאז גדול. הרכב חייב להיות אוטומטי וחסכוני בדלק כמה שיותר, לגבי תקציב אני די גמיש בערך 20-40כמובן כמה שפחות יותר טוב, ושאני לא יצתרך להיכנס איתו הרבה למוסך. פעם ראשונה שאני קונה רכב אז תודה על הסבלנות מראש,אם יש משהו שלא ציינתי תגידו.. תודה !!
הודעה אחרונה מאת רפא, -
-
-
- אחראי פורום
- 33 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום לכולם מעוניים ברכב 7 מקומות עד לתקציב של 150,000 חדשים מליסינג 0 קילומטר - יש סיטרואן פיקסו , ורנו האם יש אופציות טובות ביד 2 , או חדש דגש על אמינות ואחזקה סבירה תודה
הודעה אחרונה מאת save, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם, לאחר חפירות מרובות, הבנתי שהרכב הבא שלי הוא C3 דיזל, משנים 2011-2013 ועכשיו השאלות: יש את דגם הפיקאסו, שנפוץ הרבה יותר. השאלה שלי האם הוא מציע את אותה רמת חיסכון בדלק (סולר) המתוארת כאן לדוגמא? (1:25) לחילופין, האם דגמי 2011 של הC3 הרגילה מציעים את אותה רמת צריכת דלק כמו המבחן מ2014? האם ומתי נעשה שינוי או מתיחת פנים לדגמים הנ"ל בכל מיני מקומות מזהירים מהגיר הרובוטי. ברשותי c4 פיקאסו 2008 מנוע 2000 בנזין. האם הוא זהה? כי איתו אני מסתדר מצויין. ובאופן כללי, האם יש למישהו הצעות או מחשבות על הרכב הזה. בגדול - אני מחפש רכב עם צריכת דלק מעולה, אמין ופחות חשוב כל השאר. (וכמובן מחיר טוב - רצוי להיצמד ל40K מלמעלה או מלמטה, אבל אם מ…
הודעה אחרונה מאת save, -
-
שלום לכולם, אחרי שכבר רכשתי רכב בעזרתם, יש לי חבר שגם זקוק לייעוץ תקציב 30 אלף למטרת נסיעות בעיר ופעם פעמיים בשבוע נסיעה בין עירונית של שעה וחצי עדיף שיהיה חסכוני אבל שלא יבוא על נוחות נסיעה, עדיפות לאוטומט חשוב שיהיה לו שוק, שיוכל להימכר בקלות אמינות היא דבר ברור מאליו מתכנן להחזיק אותו עד 4 שנים תודה מראש לעוזרים
הודעה אחרונה מאת zvigolden, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 802 צפיות
שלום,אני סטודנט וזה הרכב הראשון שלי, אני נהג חדש אך לא צעיר אני נוהג בעזרת מנגנון מכני, עקב בעיה (אורטופדית)אך לא מדובר ברכב מיוחד אלא ברגיל עם אביזרים ולכו אני חייב רכב עם גיר אוטומטי מה שחשוב לי הוא א. נוחות ישיבה ב. כמה שפחות להרגיש את הכביש, מישהו המליץ על טויוטה יאריס, אך היא מעבר לתקציב שלי ג. חיסכון בדלק מדובר ברכב שישרת אותי הן לנסיעות עירוניות אך בעיקר בנסיעות בינעירוניות באיזור הררי (ירושלים) ולכן חשוב לי שהרכב יסחוב יפה עליות ולא יחנק
הודעה אחרונה מאת zvigolden, -
-
- 0 תגובות
- 798 צפיות
שלום , חבר שאינו רשום פה מבקש מידע על קאדילק cts שנת 2007. (בוצע חיפוש אך ללא הועיל). יש לציין שהנפח מנוע הינו 2800 והרכב מוסב לגז. איך האמינות ? איך האוטו הזה עם שילוב של מערכת גז ? אשמח לאינפורמציה. תודה.
הודעה אחרונה מאת tu3s, -
רכב מליסינג
מאת ADIELH-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לנסיעה של כ3500 קילומטר בחודש כמה שאפשר מחיר זול וצריכת דלק זולה ומצד שני נוחות ובטיחות
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 0 תגובות
- 901 צפיות
שלום מעוניין לרכוש דודג קאליבר שנת 2007 או 2008 מישהו יכול לתת לי חוות דעת מניסיון? ידוע לי שכמעט ואין לו שוק אך אשמח לשמוע עוד פרטים ממישהו עם ניסיון לרכב תודה
הודעה אחרונה מאת galmar, -
12K לנהג חדש
מאת yakmos-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
היי , אני בן 22 , ואני בשלבי עשיית רישיון , אממ אני מחפש אוטו שיהיה לי בעזרת השם אחרי שאעבור את הטסט , תקציב: 12K דגשים: די חסכוני , רצוי שקט , עיצוב יפה לעין. אני אסע עם חברים מידי פעם , נסיעות בעיר בעיקר .. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
- 3 תגובות
- 893 צפיות
מה אתם אומרים על פיאט 500 1.4 לאונצ׳ (יעני 500 ספורט) רובוטי מבחינת ביצועים אמינות אבזור איך הגיר הרובוטי ? טיפולים יקרים ?
הודעה אחרונה מאת liav12, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום, מחפש אלטרנטיבות ל I30 פרמיום חדשה (131K). רב הנסיעות בעיר, נהגת בלבד, לפעמים עם שלושה נכדים (כסא+בוסטר+רגיל). לפני כן היתה לה I20, הנהגת היתה מרוצה מאד אבל רוצה קצת יותר כח ותא מטען מרווח יותר. לא חשוב אבזור האקסרא אבל לI30 יש רק דגם 1.6 מאובזר. איזה אלטרנטיבות כדאי לשקול? תודה
הודעה אחרונה מאת carleone, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 943 צפיות
היי, מחפש רכב קטן (בסגנון של יונדאי i10, סקודה פאביה, ניסאן מיקרה...). גיר אוטומטי בלבד! מעל שנת 2010. קילומטראז' נמוך יחסית (בערך 16 אלף לשנה). עדיפות לרכבים עם צריכת דלק נמוכה. עד 30 אלף ש"ח. תודה רבה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
שאלה בקשר ל"יד" ברכב 1 2
מאת MikMan- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
ראיתי ברשיון רכב שאני מעונין שהיד הוא 01 ורשום שהרכב בבעלות סוחר. הוא אומר שהרכב יד ראשונה ושהיד שלו לא נחשבת... מה זה אומר כשאני ארכוש הרכב? ישאר 01 או יהיה 02 או שבכלל הרכב הוא לא יד ראשונה? Sent from my SM-N915F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת eliran769, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי אני מחפש רכב לסטודנט בתקציב של 40000 שהרכב ידע להתמודד עם העליות של חיפה באופן יום יומי ושפעם בשבוע יסע על ציר חיפה נתניה הלוך חזור מה אני מחפש? 1)בטיחות 2)אמינות 3)הוצאות אחזקה 4)חסכוני בדלק רוב הזמן אסע לבד או גג עם עוד נוסע אחד או שניים אז אם הרכבים הקטנים בטיחותיים כמו המשפחתיים זה גם סבבה אחרי שניסיתי לנסוע על ידני בחיפה ירדתי מהתענוג ולכן אני מחפש אוטומט תודה
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 762 צפיות
ראיתי מבצעים על גולף וגטה. לא מצאתי פולו.
הודעה אחרונה מאת yuval1111, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
שלום לכולם! ברצוני לדעת איך אני יכול לסמוך על מגרש טרייד אין ? לצורך עניין , מדובר על טרייד "שירי חתם"בראשון לציון. והרכב הוא פריוס 2007. או לחלופין: איך אני יכול לקנות מטרייד בראש רגוע?? תודה!
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 27 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
היי, מתייעץ עבור חבר, הבחור עשה נסיעות מבחן על שני הרכבים, גרסאות בנזין, נטיה חזקה ל VOLVO . אשמח לשמוע את דעתכם לכאן או לכאן.. עריכה: אין העדפה מבחינת מספר המקומות 7/5
הודעה אחרונה מאת asafasraf, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 46 תגובות
- 6 אלף צפיות
רוצה לקנות רכב חדש מהיבואן שיהיה אוטומטי ובעל מנוע 1200 לפחות. מתלבט בין הפיקנטו הi10 והספארק. הספארק פחות כי היא ידועה בחוסר אמינותה למרות האיבזור המדהים שלה והמנוע ה1400. נסיעות בעיקר בעיר ולפעמים מחוץ לעיר. מחפש רכב עם חלקים זולים וחסכוני כמה שיותר בערך אוכל 1 ל13. מחפש להחזיק את הרכב כמה שנים טובות. אם יש עוד הצעות אשמח לשמוע
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
-
אהלן, ברשותי כרגע סובארו B4, שלצערי שותה דלק ואני מתכנן למכור ולרכוש רכב חדש במקום, הינני לוקח את הרכב בעזרת מימון ולא משלם במכה, לכן רכב עד 70K. רציתי ספורט ואפילו אבארט (מה?) ועכשיו אני יותר בכיוון של ג'יפון (מה?) הדעה שלי קופצת הרבה והייתי שמח אם הייתם יכולים לעזור לי לגבש אחת סוף סוף. יצא לי לשבת על פולקסווגן טיגואן והרכב ממש מפנק וכיפי, לדאבוני גיליתי כי עלויות האחזקה בשמיים וכי הרכב לא אמין ולא קל בדלק (תודה לכם, קראתי המון בפורום) אני יודע שג'יפון חסכוני יהיה קשה למצוא אם לא קיים אפילו ! אבל אם יש אחד כזה אני אשמח להצעות. מה שעשה לי את זה בטיגואן זה הנוחות, מרגיש כאילו הרכב מפוצץ קפיצים והטורבו שדוחף את הרכב קדימה עשו עליי את זה, בתוספת סאנרוף מפגר לכל או…
הודעה אחרונה מאת Tomer1992, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 817 צפיות
שלום איזה רכב אתם ממליצים יותר לסטודנט , חשוב לי אמינות וחיסכון בדלק תקציב ב 25000-20000 יונדאי גטס 2008 סיטרואן C4 2009 סובארו B3 2007 תודה
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
- 4 תגובות
- 832 צפיות
ערב טוב, ברשותי פולקסווגן פולו שנת 2002 נפח 1400 סמ"ק, רציתי להתייעץ איתכם האם רכב בעל נפח של 1600 או 1800 סמ"ק,האם הם משמעותית יצרכו יותר דלק בעיר? והאם שווה וכדאי מבחינה של אמינות ומבחינה כספית של טיפולים לרכוש רכב עם טורבו? אם כן על מה הייתם ממליצים? אני מחפש רכב שיהיה אמין עם עדיפות ליפני או גרמני,חסכוני במידת האפשר אך נפח יותר גבוה מ1400,או שמא לא שווה ועדיף להשאר עם מה שיש,האמת שאני מרוצה ממנו מאוד.הפולו שוקלת 1560 קילו,(כבדה) חשבתי שאולי אני יכול לעלות לנפח יותר גבוה ואולי הצריכה לא תשתנה כי כנראה שבשנתונים החדשים יותר הרכבים קלים יותר,ואולי זה משפיע גם על צריכת הדלק. אשמח להצעות תודה ושנה טובה!
הודעה אחרונה מאת hbhcvnkl900, -
- 11 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
הי, אני רוצה לשדרג את ההונדה סיוויק שלי (האצ'בק 2003), לרכב מעט יותר חסכוני בתקווה שישרת אותי לתקופה ארוכה ללא יותר מדי הוצאות מיותרות. כדי לא להיכנס לכל טרחת המכירה והקנייה, עברתי בין סוכנויות הטרייד אין, עד שמצאתי הונדה ג'אז היברידית באוטו סנטר. יש להם 2 רכבים מיד פרטית בהם אני מתעניין, 1 משנת 2012, עם נסועה של 79500 קמ וטסט לשנה,המחירון שלו 65700, הם מוכנים למכור לי ב 51000 כחלק מעסקת טרייד. 2 משנת 2013, נסועה 70000, מחירון 69900, הם מוכרים לי ב 56000. מחירון הרכב שלי הוא 18000~ עפי לוי יצחק השאלות שלי: 1. אני מבין שאני מפסיד כאן כי אני מקבל פחות מערך הרכב שלי וגם לא מורידים לי במחירון של הרכב שאני קונה, מצד שני אני מקבל אחריות לשנה…
הודעה אחרונה מאת igor21, -
- 15 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מחפש רכב עד 10K. עדיפות לגיר אוטומט אני איסע ברכב מקסימום 1000 ק"מ בחודש. שמתי לב ביד2 לפולקסווגן גולף דיזל אשר הגיר שלה עבר שיפוץ והמנוע הוחלף. אני יודע שלא כדאי לי רכב דיזל אבל אני שוקל זאת מאחר ומדובר ברכב חזק וחסכוני יחסית למנוע בנזין חזק (1.6 ומעלה) הגם ש350K אינם הרבה יחסית. בדרך כלל האם להתקרב לרכב אשר הגיר שלהם שופץ, כי בתקציב שלי אני מאוד מפחד מגיר אוטומט. בנוסף, האם יש המלצות מסוימות לרכבים אמינים בתקציב שלי? ומישהו ממליץ בכלל עח פולקסווגן גולך לא משנה אם זה אוטו' או ידני? תודה
הודעה אחרונה מאת explorer, -
- 16 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם ושנה טובה . מה דעתכם אל Mitsubishi lancer sportback 2011 limited . ק"מ 70K . המלצות pros & cons אשמח לשמוע ... תודה מראש לעוזרים
הודעה אחרונה מאת claudia5,