ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,551 נושאים בפורום הזה
-
היי..חשוב לי רכב אמין עם כמה שפחות בעיות\תקלות ומנוע שיחזק מעמד ולא ילך אחרי חצי שנה 1. פסאט 04 מנוע 2000 134 קמ 2. אימפרזה 06 206 קמ 3 פורד פוקוס 06 180 אלף קמ 4פורד מונדאו 06 160 אלף קמ
הודעה אחרונה מאת ABSULUTT, -
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום חברים, כרגע נוהג על הונדה סיוויק 2006 ( צורה של 05-06 ) המדהימה שלי מאוד מרוצה מהרכב ואמין מאוד אבל אני מעוניין להשתדרג. ראיתי את הפאסאט שנת 2008 מנוע 2000fsi ולמען האמת אהבתי אותה מאוד, רציתי לשאול מספר דברים על האוטו: 1) האם הרכב אמין? 2) מבחינת עלויות הטיפולים איך הוא? 3) הגיר הוא אוטומטי רגיל או dsg ? בנוגע לרכב אחר אני פתוח לדברים נוספים עד לתקציב של 40 אלף שקלים ופסלתי את רוב הרכבים בשוק יד 2. אני נוסע רוב הזמן לבד באוטו הרוב בין עירוני עם מעט פקקים לעיתים. במידה והרכב כדאי יכול להחריג 5k נוספים, בנוסף לא מתכוון לקנות רכב חדש מהניילון עם הלוואת בלון. הדרישות שלי: 1) בטיחות בראש ובראשונה 2) תא מטען גדול מאוד ( מערכת סאונד ל…
הודעה אחרונה מאת wowohw, -
- 2 תגובות
- 903 צפיות
היי לכם חברים . נורא נורא מתלבט בין רכישת הרכבים הללו . איזה רכב אתם הייתם לוקחים ? סדר הרכישה שלי הוא ; וולוו s60 - מחיר 200k ,אבל נורא מפחד מירידת ערך לאחר 3 שנים גולף g.t.i - מחיר220k ,נראה לי טיפה יקר וכל השאר... מה אתם בוחרים?
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
היי, לאחרונה נתקלתי ברכב הזה במצב על פניו דיי טוב (שבוע הבא הולך לראות פיזית ובמידת הצורך לקחת לבדיקה) רציתי לשאול את דעתכם בנוגע לעלויות האחזקה הצפויות או אם יש לכם הכרות עם הרכב יתרונות חסרונות שאולי פספסתי, תודה. מדובר על הדגם הנל:[h=4]Volkswagen Tiguan sport&style[/h]שנת 2010 יד 1 עשה 88 אלף קילומטר
הודעה אחרונה מאת bigmik, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני מעוניין להחליף את הרכב, כיום נוסע ברנו מגאן 2007 ומרגישים שהאוטו מזדקן לאט לאט, אם בעבר קניתי את הרכב לפי הפרמטרים שמסביב (קילומטרז, יד ומוסך שאפט), הפעם אני מעוניין לקנות רכב לפי המלצות בעיקר בגלל שהרנו הזו בזבזה לי כמה וכמה ימים בשנתיים שאני מחזיק אותה. אז בגדול - תקציב עד 35K, עדיפות ליד 1, עד 100 אלף קילומטר, חשבתי על השברולט קרוז אבל אני זוכר אותה לרעה. סחירות וכו' פחות מעניין אותי, כי אני קודם קונה רכב ולא ממהר למכור את הרכב הקיים. המלצות? חג שמח, אבי
הודעה אחרונה מאת Kernel, -
-
אהלן, אני כבר הרבה זמן מתלבט לגבי קניית רכב, ובסוף הגעתי להתלבטות בין שלושת הדגמים הללו, אשמח לשמוע חוות דעת, או הדגשה על ההבדלים ביניהים, אני רק אציין שאע"פ ששמעתי מכמה אנשים שהGTI עדיפה, אני קצת סולד ממנה בגלל העיצוב, לא שהוא לא יפה, אני פשוט מעדיף משהו יותר סולידי שלא מושך את העין... בהתחלה נורא התלהבתי מהאוקטביה, אבל אחר כך ראיתי שהברירת מצבים בה היא סתם קומופלאז' ובכלל אין מתלים אדפטיבים או שינוי כל שהו במנוע, ובנוסף ראיתי בכמה ביקורות מחו"ל שחווית הנהיגה לא משהו, (בידוד רעשים, רעידות וכ'ו) לכן התחלתי לחשוב קצת על הסיאט שהבנתי שהיא בכלל מקבילה ל R והS3, אבל בטווח מחירים של הGTI, אשמח לייעוץ וחוות דעת.(מפורטות) נ.ב אני גם אחד שנורא חשוב לו הטכנולוגיה, אז אם זה…
הודעה אחרונה מאת אודילהלה, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום אני כבר שנתיים נוסע במאזדה 3 2007 וקצת נמאס לי מהוצאות הדלק הגבוהות וגודל המכונית. אני עוד מעט סטודנט ואני מחפש רכב קטן לנסיעות קצרות בתוך העיר. לא יותר מ - 20 ק"מ בתוך העיר מדי יום..לימודים ועבודה. לא יודע אם אוכל להוסיף כסף יותר ממה שהמאזדה שלי שווה כרגע. הצעות יתקבלו בברכה.. * אוטומט תקציב עד 30K
הודעה אחרונה מאת Tomas1, -
-
- 5 תגובות
- 877 צפיות
שלום לכולם.האם רכב אמין כמו ה 1.6? איך הביצועים וצריכת דלק לעומת 1.6? Sent from my SM-G930F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת eli1801, -
- 2 תגובות
- 910 צפיות
מה קורה, כבר תקופה שאני מתלבט איזה רכב לקנות ואשמח להתייעץ אתכם.. אני מחפש סופרמיני יד 2 גודש.. התקציב כמו שציינתי הוא עד 70 ואני רוצה ידני כי די מפחד מהרובוטיות.. האופציות עד עכשיו הן: 1. איביזה fr 2013-2014. 2. פולו 2014-2015. 3. לאון 2011-2012 - לא רוצה את ה1.8 בגלל הבעיה החמורה עם השמן מנוע.. אילו אופציות נוספות? האם רנו קליאו החדשה אוטומטית אופציה טובה גם כן? איך הגיר עד כה, מראה אמינות? תודה, Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת bencl100, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הגיעה אליי הצעה לקנות רכב יד שלישית. הבעלים האחרונים קנו את האוטו לפני פחות משנה ולכן הוא לא עבר אצלהם טיפול. יש ספר טיפולים של הבעלים השניים שם אפשר לבדוק מה האוטו עבר. בגלל שאין לי אפשרות לדעת את כל ההיסטוריה של הרכב, רציתי לשמוע מכם מה כדאי לבדוק במקרה כזה, ואיך, מכל הבחינות. תודה
הודעה אחרונה מאת guyman20, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, אנחנו רוצים להחליף את הרכב המשני שלנו (כרגע משפחתית סדאן) ברכב קטן אוטומט (אין בעיה לרכוש גיר רובוטי), יש לנו רכב עיקרי משפחתי מהעבודה שלי. מה שחשוב לי לפי סדר עדיפות זה : 1. אמינות 2. יכולת מחירה בעוד כ 4-5 שנים 3. בטיחות ונוחות נסיעה 4. צרכת דלק הרכב יעשה כ 10000-8000 ק"מ בשנה. ההתלבטות היא בין הרכבים הנ"ל (תקציב של 35-45K) אני לא מכיר את חלק הרכבים ואשמח לחוות דעת / הצעות נוספות. - מזדה 2 2010/11 - אופל קורסה 2010/11 - אופל אסטרה 2010 - מיצובישי ספייס סטאר 2013/14 - טויוטה יאריס 2010 אשמח להצעות נוספות. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת aaronbelkar, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני מעוניין בקניית רכב ראשון. התקציב שעומד לרשותי הוא 15 אלף שקל - עד 20 אלף אם שווה את זה חשוב לי רק שיהיה חסכוני בדלק וידני . תודה מראש
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום, מתלבט בין קיה ריו האצ'בק 2011-2012 לסוזוקי sx4 האצ'בק 2011-2012. מה דעתכם? תודה רבה, דוד
הודעה אחרונה מאת noknok, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום ראיתי שעכשיו מוכרים את האיביזה FR ב89 אלף, נשמע מחיר מאוד מפתה. הדבר היחידי שמרתיע הוא המנוע הקטן הזה והאמינות שלו שעוד מוטלת בספק. מה דעתכם על העסקה ? מישהו יודע בכמה נמכרה בימי מכירות שהיו לפני כמה ימים ? יתרון גדול לדעתי גם שהיא ידנית אז אין את כל הבעיות של הDSG. אשמח לשמוע את דעתכם..
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- 2 תגובות
- 582 צפיות
שלום, אשמח לייעוץ מנסיונכם, אני מחפש רכב משפחתי (3 ילדים קטנים), מעדיף 5 דלתות (או תא מטען גדול) וחשוב שיהיה אמין... היום יש לנו ניסאן אלמרה שהיא די עגלה אבל באמת שלא מגיעה למוסך חוץ מלטיפול שנתי. הנסיעות בתוך העיר לרוב. חשבתי על רנו סניק 3 או סקודה אוקטביה 2010, מה דעתכם? יש המלצה אחרת? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Arogo, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 916 צפיות
רווק בן 30, תא, הכנסה מעט מעל הממוצע, עשר שנים רישיון אבל בפועל התחלתי לנהוג לעיתים קרובות רק לפני פחות משנתיים. לא מבין במכניקה של מכוניות. רכשתי את הרכב הראשון שלי השבוע,סיטרואן c4 1.6 רמת גימור pk שנת 2007, יש שלישית פרטית, 81.000 קילומטר בלבד . 15.000 ש״ח. מגיע עם מסך מולטימדיה מרכזי מקורי, תוספת מגיני רוח, וידיות פגושים בצבע המרכב( אפור) היתי שמח לקבל הסבר על התוספות שיש ברכב, כי אני חובב שכלולים ופיצרים למיניהם. בנוסף, מחפש המלצות לשיפור הרכב- מבחינה אסתטית או שימושית מה אפשר להמליץ לי ? דוגמאות שחשבתי : גג נפתח, גרר , מסך די וי די למשענות מאחור,( איך זה מגיע? האם קונים את זה ביחד עם המשענת ראש או מתקינים עליה? ) מגש מתקפל נפתח לגב המושבים מאחור.. (הזמנתי מאיביי מ…
הודעה אחרונה מאת yehonatankapara, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי אני מחפש רכב לסטודנט בתקציב של 25,000. הרכב יסע בין אשקלון לבאר שבע פעמיים, שלוש בשבוע. מה אני מחפש? 1)בטיחות 2)אמינות 3)חסכונית 4)הוצאות אחזקה 5)ביצועים מכניים 6)ידני בלבד. מתעניין בסופרמיני וגם במשפחתיות בתקציב 25,000 רכב שיספק אותי ושאני יהנה ממנו. אשמח לעזרה,תודה.
הודעה אחרונה מאת yehonatankapara, -
-
- 4 תגובות
- 630 צפיות
עם 106 אלף ק"מ , ידני , 2004 בלי קשר למצב הרכב , הרכב עצמו אמין בדרך כלל? צריכת דלק נורמלית? חלקים?
הודעה אחרונה מאת yager4, -
- 12 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום חברים, חבר מעוניין לקנות רכב, עד היום נהג על הרכבים של המשפחה: דייהטסו סיריון, מאזדה 3, פיאט בראבו. מעוניין להשתדרג לרכב משלו עם הדרישות הבאות: עדיפות קלה לידני (אבל לא deal breaker במקרה של רכב טוב אוט') שנתון כמה שיותר חדש עלות אחזקה כמה שיותר נמוכה (כמובן ביחס לסגמנט) מה כבר הצעתי והוא לא רוצה: 208GTI יש אחת ביד2 ב 85K סביר להניח שאפשר להוריד, אבל טוען שהרכב "מכוער ממש" ולא הסכים לשמוע עליו. לאון 2.0 בשנתונים ישנים יחסית, 08-09 בקושי יש אקזמפלרים ביד2, וגם המחיר די גבוהה לרוב, או שהרכב עבר איזה 300K ק"מ ו 100 ידיים. PoloGTI מקריאה קצרה ברשת עושה רושם שהמנוע 1.4 הישן בעייתי - כנ"ל לאיביזהFR עם אותו מנוע אשמח להצעות חדשות
הודעה אחרונה מאת zx12r, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אמא שלי החליטה להתחדש מהלנטיס הותיקה היא היתה מאוד מאוד מבסוטה מהלנטיס, ולמען האמת גם אני, אמין מאוד. ולכן אני מחפש לה משהו אסייתי גם כן, האופציות שחשבתי עליהן כרגע הן: טויוטה יאריס\אאוריס הונדה ג'אז סוזוקי SX4 איזושהי ניסאן? באיזור שנתון 2013. יש לציין שנהגתי ביונדאי I20,I30 ולא התלהבתי בלשון המעטה, האוטו היה אנמי לחלוטין ואפילו בלם עייף. אשמח להצעות לעוד דגמים הערות וכו. תודה!
הודעה אחרונה מאת Kidis, -
-
שלום אני מעוניין ברכב ממודל 2015 ומעלה ומתלבט בין פג'ו 208 דיזל ידני לבין הונדה ג'אז ידני חשוב לי אמינות(שלא יופיע תקלות קטנות בהמשך) אחזקה נמוכה,נוחות,צריכת דלק וסחירות. לגבי הונדה מדובר במוניטין מוכח ומותג מוכר. לגבי פג'ו יש סטיגמה וזה משפיע על הסחירות שלה במעמד מכירת הרכב. רוב הנסיעות שלי הם מעורבות 50% עירוני 50% בינעירוני. מה יותר מומלץ.
סובארן B4 ?
מאת ramimos- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 938 צפיות
מתלבט האם להחזיר את הליסינג. ואז יהיה לי בסביבות 4000 שח לרכב ( כולל הכל, דלק , ביטוחים וכולי, וכמובן הלוואה לרכב). אני עושה בסביבות 30000 קמ בשנה. חשבתי על B4 סובארו מנוע 2000 שנת 2010 או משהו כזה . מה אתם אומרים?
התייעצות לפני קנית רכב. שלום לכולם. יש רכב שנת 2014 עם 17000 קמ שאני רוצה לקנות והמוכר ביצע לרכב בדיקה לפני טרייד אין שבסוף לא בוצע. מצ"ב הבדיקה שהוא ביצע. אבקש מכם להסתכל על הבדיקה ובמיוחד על החלק של ההערות עם עברו הביטוחי שרשום וכל שאר ההערות ולהגיד לי אם יש איזו שהיא פגיעת שלדה או משהו עם המנוע או הגיר שמסתתר פה ואם כדאי לי ללכת על הרכב. יש לציין שמה שלא יהיה אני אעשה בדיקה לרכב לפני הקניה. אבקש תשובות. תודה.
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
המלצה לרכב 7 מקומות, יד שניה, זול אבל אמין. מה כדאי לקנות?
שלום אני מחפש רכישת רכב עד 50K (שזה ממש הרף) אני מחפש רכב שהוא כמה שיותר אמין וכמה שיותר חסכוני. בסופו של דבר אני סטודנט אם יש אופציה לליסינג מעניין אשמח לשמוע ממשהו שאתם מכירים . מבחינת הצרכים שלי אני נוסע כל יום בסביבות ה250-300 קילומטר בשבוע אני מחפש רכב שהוא קטן(אני עובר עכשיו משברולט אוואו 2006). בכל אופן אני קיבלתי המלצות ללכת על קיה,טויוטה,יונדאי או הונדה השאלה מה מומלץ ואם יש חברה של ליסינג שגם מוכנה לקחת את הרכב הישן שלי כחלק מהעסקה מה טוב. תודה רבה על העזרה למי שיעזור ולילה טוב.
הודעה אחרונה מאת Buy & Drive, -
שלום לכולם אני חדש פה בפורום ואני רוצה לקנות רכב ראשון אני כרגע חייל ואני רוצה לקנות רכב שישמש אותי לנסיעה לעבודה כי אני עושה שבוע שבוע ובשבוע חופש אני עובד. כרגע אני דיי נעול על סיאט איביזה 1.6 ספורט אוטומט 3 דלתות כי אני לא רוצה כל כך ידני אני מפחד שמתי שהוא ימאס לי כי אף פעם לא ניסיתי ידני. עכשיו רציתי לדעת איך הרכב הסיאט איביזה ספורט 1.6 אוטומט 3 דלתות, עשיתי כמה בדיקות בגוגל אבל אולי יש פה כמה שנסעו עלייה או מכירים את הרכב. אם אתם יכולים גם להמליץ על רכבים אחרים חסכוניים צורה יפה של צעירים ולא יקר אני ישמח להצעות אבל הרוב אני סגור על הסיאט. תודה רבה לכל העוזרים ושיהיה שנה טובה לכולם
הודעה אחרונה מאת sh0ham, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 698 צפיות
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?354586-%D7%9B%D7%9C-%D7%94%D7%A9%D7%A8%D7%A9%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%A4%D7%94-%D7%A2%D7%95%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%99%D7%A2%D7%95%D7%A5-%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%90%D7%99%D7%9F-%D7%A6%D7%95%D7%A8%D7%9A-%D7%9C%D7%A6%D7%99%D7%99%D7%9F-%D7%96%D7%90%D7%AA-%D7%91%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%95-%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%A2%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%AA
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
מתלבט מאד בשידרוג הרכב הקיים. הניסן ג'וק חדשה מהיבואן הג'טה יד 1 על שם חברה עם 0 ק''מ. על שניהם נידרשת תוספת של 34K (עיסקה בתשלומים) עזרתכם האדיבה.
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 4 אלף צפיות
אני מתלבט איזה רכב לקנות ואשמח להצעות והמלצות. אני מחפש רכב ידני בלבד ועדיפות ל 200 כ"ס ומעלה מעל שנת 2005. התקציב שלי הוא עד כ 80 אלף ש"ח. כרגע האופציות שאני חשבתי עליהן הן: 1. סובארו B4 R3.0. (ייתרון של מנוע אטמוספרי ללא השהיות טורבו) 2. סיאט לאון FR. (ייתרון של מנוע טורבו עם המון מומנט) 3. מגאן 2 GT. (ייתרון של מחיר) יש עוד הצעות?
הודעה אחרונה מאת WRaleX, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
שלום חברים אני מעוניין לקנות רכב חדש. אני גר בעתלית ונוסע כל יום לעבודה בהרצליה. עיקר הנסיעות שלי הן בינעירוניות אבל יש גם עירוניות אני לומד בחיפה מספר פעמים בשבוע.. בקיצור מלא נסיעות ולפעמים פקק פה ושם ואני חייב חיסכון בדלק (אני כרגע עם שברולט סוניק 1.6 והיא אוכלת לי את הכסף בקצב). מה מומלץ מבחינת חיסכון בדלק. אני מחפש כבר כמה ימים ובכל מקום רשומה צריכה אחרת. כי אם האוטומטית לא רחוקה בצריכה מהידנית הפיצית אני מעדיף אוטומטית כמובן בגלל עניין הפקקים. אבל העיקר הוא הצריכה. תודה מראש. Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
מי מחובר 50 משתמשים רשומים, 4 אנונימיים, 211 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Camaro 92
- מיכל-לי
- epiphone
- נירו72
- BRAVO_SX
- SlowRide
- PYA
- yor2
- shlomiko
- quizlette85117701
- לב טוב
- laviil