ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,550 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
שלום לכולם, אני חדש כאן בפורום, אשמח לקבל חוות דעת על הרכב פולסווגן גולף 2016 1.4TSI גרסאת ה125 כ"ס. כדי שיהיה לכם קל להבין למה בחרתי דווקא ברכב הנל אספר לכם קצת על עצמי. כרגע אני נוהג בקאיה פיקנטו 2014 1.2 יד ראשונה פרטית, ידנית וכ 31 אלף ק"מ כולם נעשו ע"י. הולכות לחלוף להם 3 שנים מאושרות עם הרכב והגיע הזמן להתחדש. כרגע אני בן 26 וכבר מכין את הרכב הבא למשפחה קטנה. כרגע הציפיות מהאוטו הבא שלי הם מאוד ברורות. אני רוצה רכב נוח, יציב על הכביש, אמין, וכמובן עם כח (אחרי כמעט 3 שנים ללא כח, התעיייפתי מחישוב עקיפות), וכשאני אומר כח לא צריך להגזים. אז מה אתם אומרים על הרכב, קראתי המון כתבות שהחמיאו לו מאוד, האם נכונות ? ודבר נוסף מפחיד אותי זה תיבת ההילוכ…
הודעה אחרונה מאת bencl100, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
אחרי חרישה על כל מקור מידע אפשרי וכמעט כל הודעה בנושא בפורום הזה נסגרתי פחות או יותר על הונדה ג'אז אנחנו משפחה עם ילדה אחת בת חצי שנה ואולי חושבים על עוד אחד בעתיד אבל יש קצת זמן אשתי אוהבת רכבים קטנים ולא משפחתיים גדולים וזה רכב שהביקורות עליו טובות צריכת דלק טובה ויחסית מרווח בתא נוסעים ובבגאז' כשהתחלתי לחפש ליסינג על הרכב 0 קמ באתרים השונים של סוכנויות לא מצאתי שמישהו מציג ליסינג על הרכב 3 שאלות עלו לי שרציתי לשאול 1. האם יש רכבים אחרים שמומלצים יותר (רכבי מיני) גם כשאני סגור על דברים תמיד עולים ספקות ותמיד אשמח לשמוע עוד דעות. 2.איפה אוכל להשיג רכב 0 קמ על ג'אז חדשה? 3.האם שווה לחכות לדגם של שנה הבאה במקום לקנות 2016? תודה מראש לעוזרים
הודעה אחרונה מאת sidewinder, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 589 צפיות
אני מחפש רכב עד 40K בשבילי (בן 23) זה יהיה הרכב הראשון שלי. שימושים: לרוב נסיעות עירוניות (גר בזכרון), ייתכנו בעתיד נסיעות בינעירוניות קצרות (נסיעה דרך כביש 4) למטרות לימודים/עבודה. לפי מה שהבנתי מההודעות פה בפורום עדיף לחפש רכב ידני בגלל שרוב הנסיעות שלי עירוניות מטעמי חסכון. בחיפוש ביד 2 ראיתי שאין הרבה רכבים ידניים. בגדול אני פתוח להצעות אבל פחות מעדיף צרפתיות ואירופאיות באופן כללי בגלל הביטוח והחלפים היקרים יותר. אני מתכנן להישאר עם הרכב הרבה שנים.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
לחברים שלום אני עומד לפני רכישה של אחד מדגמי סקודה בעל תיבת DSG, מכיון שנושא האמינות הטריד אותי ,חרשתי את הפורום בניסיון להבין אחת ולתמיד מה הסטאטוס הנוכחי בנושא אמינות תיבת DSG של קונצרן פולקסווגן.(DSG7) אני גם משוחח עם כל בעל רכב עם התיבה הזו ונוכחתי לדעת כי לצד ביקורות לא מחמיאות ישנם גם בעלי רכבים שנהנים מאוד מהרכב ללא אף תקלה. משהו יכול להסביר מדוע ? האםן ההבדל נעוץ באופי הנהיגה השונה? אודה למשיבים יוסי
הודעה אחרונה מאת Max.M, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 849 צפיות
אהלן, מחפש רכב שישרת אותי ב-5 שנים הקרובות, בתור סטודנט בירושלים. בתקציב של עד 60K~ ראיתי כמה דברים נחמדים כמו קליאו 1.2T, סוניק RS, סוויפט. רציתי לדעת מנגד לרכבים האלה, איזה רכבים יש שבראש ובראשונה הם נוחים מאוד ובעלי צריכת דלק סבירה? מה נכנס לתקציב הזה, ונחשב אמין-נוח-צריכת דלק 1:10 ומעלה. כרגע די חושב על הכיוונים של הרכבים שציינתי למעלה, אבל בגלל בעיות גב וברכיים הייתי שמח לבחון רכבים רכים, שסופגים את זעזועי הכביש, בעל אמינות עם צריכת דלק סבירה. תודה
הודעה אחרונה מאת איתמר123, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
שלום, מדובר על רכב פרטי יד 2,היד ה1 מליסינג . המצב נראה די שמור ק"מ -140000 השאלה שלי היא האם זה שזה מיוצר בטורקיה (כמו שהיה את בעיית הבוצה ב2003-4 שהיו מיוצרות בטורקיה) יש סיכון ? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת timur2008, -
-
רכב ראשון עד 13
מאת ATNT7-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
היי.. מחפש רכב ראשון לקנות חשוב לי אוטומט,אמין כול שיותר , ויחסית חסכוני תקציב עד 13,מוכן לחרוג עד 15 אשמח להמצלות
הודעה אחרונה מאת ATNT7, -
-
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
שלום אני כרגע עם רכב ליסינג מהחברה, ומשלם עליו 2670 כל חודש מהנטו. בדצמבר אמורות להסתיים לי ה 3 שנים, וכרגע אני בדילמה עם מספר אפשרויות. אשמח אם תעזרו לי להתכוונן קצת. אפשרות 1: לשדרג את הליסינג מהעבודה לרכב משפחתי גדול יותר. לדוגמא Toyota Auris Hybrid SW שנת 2017, ואז לשלם כל חודש 2900 מהנטו, ובתום ה 3 שנים לרכוש אותו מהחברה (בדרך כלל 15% פחות מהמחיר מחירון לפי לווי יצחק). אפשרות 2: לקחת רכב של מישהו אחר בחברה שנגמרו לו ה 3 שנים (ושאני מכיר את הבן אדם), ולקנות אותו. לדוגמא Suzuki SX4 שנת 2013 עם ק"מ 74000 במחיר 56000 (מניח שאפשר עוד להתמקח) אפשרות 3: לקנות רכב יד 0 ק"מ מליסינג יד 2. לדוגמא קאיה סיד סטיישן 0 ק"מ ב ב106 ₪ כולל אגרות על הכביש. אפשרות 4: לקנות רכב …
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מה עדיף תקציב 30K: מאזדה 2 מודל 2009, יונדאי i20 מודל 2010, אופל קורסה מודל 2011? לנסיעה עירונית בעיקר, נדרש להתקין כיסא תינוק. תודה! אורית
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
- 0 תגובות
- 507 צפיות
הי, מעוניינים לקנות רכב לזוג עם ילד, שתהיה חסכונית אמינה, עם חלקים לא יקרים ועד 20-25K..(גג) הנסיעות היומיות יהיו במישור אבל מידי פעם כן נסיעות ארוכות עם עליות. הבנו שההונדה ג'אז טובה וחסכונית, השאלה אם במחיר הזה נמצא משהו שבאמת יהיה שווה.. ובכללי נשמח לשמוע על עוד המלצות.רכב אוטומט
הודעה אחרונה מאת תמר3, -
- 0 תגובות
- 684 צפיות
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?354586-%D7%9B%D7%9C-%D7%94%D7%A9%D7%A8%D7%A9%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%A4%D7%94-%D7%A2%D7%95%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%99%D7%A2%D7%95%D7%A5-%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%90%D7%99%D7%9F-%D7%A6%D7%95%D7%A8%D7%9A-%D7%9C%D7%A6%D7%99%D7%99%D7%9F-%D7%96%D7%90%D7%AA-%D7%91%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%95-%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%A2%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%AA הוא נראה מגניב האמת אבל מצד אחד הוא מ1996 הוא לא יעשה לי בעיות כל יום ? ואם הטסט האחרון היה ב2015 זה אומר שהוא לא נסע שנה ? ובכללי יש פה מציאה או לא
הודעה אחרונה מאת ליאור525, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 44 תגובות
- 8.1 אלף צפיות
היי אני מעוניין לרכוש בינואר רכב ספורט מעניין, איזה רכב מומלץ לרכוש?, הרכב למטרות יום יום אך חשוב שיהיה רכב ספורט איכותי ומהנה. איזה דגם הכי כדאי ולמה?
הודעה אחרונה מאת robertf, -
-
- 9 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
מייעץ לחבר, הוא עובד בחברה שלמשפחה שלו ומקבל רכב ליסינג כרגע פולסווגן גטה. הסידור שם הוא יש לו תקציב מחברה מסויים לרכב ככה שעלויות שמעבר לכך הן עליו. למשל, הוא עושה 40,000 ק"מ בשנה בממוצע ולכן הוא חורג מתקציב שהוקצה לוומשתתף בעלויות הדלק ב-500 ש"ח. הציעו לו לא לקחת שוב גטה ולקחת רנו פלואנס 1.5 דיזל רובוטית Privilege במקום תהיה לו בתוספת של 100 ש"ח עליו לחודש אבל חישבו לו הוא יחסוך 300 ש"ח עלהשתתפות שלו בדלק. 1. מה דעתכם? 2. על הגטה הוא עושה בערך 14 ק"מ לליטר והאם נכון שהפלואנס עושה18.4 ק"מ לליטר? כי על זה מבוסס החסכון? 3. פתרון אחר לקחת את קיה פורטה דיזל החדשה או קיה סיד דיזל שבהן הוא לא מוסיף כסף על הרכב (אפילו חוסך 50 ₪ לעומת …
הודעה אחרונה מאת ch2856, -
- 9 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מחפש את הרכב, לא יודע למה נדלקתי עליו, זאב בעור של כבש ואם אין להשיג, אולי אוכל להגיע לאותה רמה של רכב עם דגם אחר של אוקטביה (?) בכללי אני מחפש רכב ספורט עד איזור ה-70K הלכתי לכיוונים של בוקנגרא 2011, פולו GTI 2011, אבארט 500 עולים הרבה חששות מכיוון של אמינות וגיר.. לכן אני קצת חושש וסקודה די אמין אז בגלל זה תודה
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי חברים, הייתי היום בסוכנות סיאט לקראת רכישת סיאט איביזה STYLE 1.0. הוספתי חבילת צבע BLACK [3,500] לאחר הנחה + חבילת הברונזה [קודן, חיישני רוורס מעמד לסלולר ומשענת יד] ב1800 ש"ח בערך. המחיר של האיביזה "על הכביש" עם התוספות הנ"ל והכל הכל יוצא 89,000. 1. האם עדיף להוסיף כ-20 אלף ש"ח [בעזרת המימון זה יוצא עוד 150 ש"ח בחודש, לא משהו שיהרוג אותי] כדי לקבל את גימור הFR עם גג הזכוכית, הצבעים המשגעים, בקרת האקלים, ועוד ועוד ועוד? חייב לציין שהגג קורץ לי מאוד.
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
-
שלום לכולם. כרגע מחזיק בפיקנטו ידני 1.0 שנת 2012. מתעניין באיביזה 1.0 (סטייל אוטו') חדשה מהחברה. היום הייתי בנסיעת מבחן וישבנו לדון בהצעה, מצ"ב בהמשך. כעת, על הטרייד אין - עפ"י ספר המחירון של לוי יצחק המחירון הנו 42,000. סיאט מציעים 36,000 וזה עוד לפני הבדיקה. (קשה לי עם ההורדה הזו אני חייב לציין, ולכן רציתי לדעת האם זה לא יותר מידי). בגדול, שאלתי היא האם הטיבו עימי, הטיבו יותר מידי או שלא הטיבו בכלל וההצעה הזו היא לכל אחד שרק מגיע. (כמובן ציינתי בפניו שאני מעדיף לבוא בימי המכירות בעוד כשבוע, אך הוא ציין כי הוא יתייחס לעסקה כאילו היא כבר בימי המכירות, מה שמחשיד אותי שהוא סתם אומר). בנוסף, איתוראן- האם הוא חובה עבור ביטוח? תודה רבה לכל העוזרים…
הודעה אחרונה מאת apex, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 815 צפיות
אהלן, מחפש להחליף את הלנטרה שנת 2000 המזדקנת שלי באיזו סופר מיני נחמדה התקציב הוא 35K, דגש על אוטומט נוסע בעיקר בתוך העיר ראיתי שניתן לרכוש פורד פיאסטה שנת 2010 במחיר הזה אשמח לדעתכם ועזרתכם!
הודעה אחרונה מאת Buy & Drive, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי, אחרי כמה כוויות מסוחרים רמאים מיד 2 חזרתי לחפש בחברות הליסינג. צריך את חוות דעתכם על האופציות שהציגו לי: 1. מאזדה 2 2012 מהשכרה, עם 105K קילומטר, נפח 1500 ב43.5K שקל האם פרמטר ההשכרה הוא משמעותי? 2. I20 שנת 2013 מהשכרה, 85K ק"מ, נפח 1400, ב52K 3. I25 שנת 2012 מליסינג, 107K, נפח 1400, ב50K תקציב עד 50K. פרמטרים חשובים הם עוצמת הרכב (שאוכל ליסוע על 120 בשקט), צריכת דלק לא בשמיים, וירידת ערך לא גבוהה מידי (מתכנן למכור עוד שנתיים, עם שימוש סביר של עד 15K בשנה) אשמח אם תעריכו לי בכמה אוכל למכור כל אחד מהן בהינתן ההערכה שלי לגבי השימוש אשמח לעזרתכם ותודה מראש
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
ערב טוב חברים יקרים עקב הרחבת המשפחה הגיע הזמן לשדרג ל 7 מקומות ואחרי סינונים לא מעטים שני הרכבים שעל פרק הסיום הם: רנו גרנד סניק בנזין 2011 בעלת 100 אלף ק"מ במחיר 48 אש"ח טויוטה ורסו 2010 בעלת 175 אלף ק"מ במחיר 55 אש"ח אני מודע שהטויטה יותר אמינה למרות השיפור בדגמי הרנו האחרונים (מנוע,גיר של קשקאי בנידון דידן) וכמובן תהא סחירה יותר בעתיד,אך האם הק"מ הגבוה של הורסו אמור להרתיע אותי,וכמו"כ חשוב לי לדעת מי תהיה עדיפה בצריכת הדלק ומרווח. תודה למסייעים והמכוונים.
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
שלום רב. נודה לחוות דעת החברים. נסועה של כ- 10KKM לשנה, רכב חדש מהסוכנות או ק"מ. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת Daniel.K, -
-
היי מעוניין לרכוש רכב ראשון התקציב הוא 20k מחפש מספר מכוניות ספציפיות כמו: סובארו אימפרזה, יונאי גטס, יונדאי אקסנט, ניסאן מיקרה, שברולט אבאו הגטס נראת לי הכי מבטיחה, אבל משום מה החוות דעת עליה לא משהו, מישהו יכול להסביר למה? חשוב לי שהאוטו יהיה אמין ולא ישתה דלק אשמח לקבל עוד הצעות לרכבים
הודעה אחרונה מאת admtaynov13?, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 3 אלף צפיות
היי, אודה לעזרתכם ב-2 שאלות שקשורות אחת לשניה. אני מחפש רכב לקנייה אבל אני רואה באינטרנט שלא מעט מפרסמים שהם יד ראשונה ובעלות קודמת "השכרה". האם זה הגיוני? האם ייתכן שלא מעבירים בעלות וכך נרשמות פחות ידיים? כמו כן, הסתכלתי על רכב מלפני מס' ימים היה רשום ברישיון ,"הפקדה לסוחר - ואז שם הסוחר(חברת השכרה)"יד 01. המוכר אמר שהוא קנה את הרכב מהשכרה לפני 3 שנים ובדיוק סיים לשלם את התשלומים ולא עשה העברת בעלות. טוען שאני יהיה יד 2. האם זה משהו נפוץ? האם עליי להימנע מזה? תודה מראש,
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום, קשה קשה למצוא...וקשה להחליט. אני יודע שהיה שרשור דומה ישן, אבל לא היו בו מספיק דעות של בעלי הרכבים האלו. הצרכים: רכב משפחתי (3 ילדים) שיהיה מרווח מאוד, ונוח, עם מקום לציוד מאחור. (לא חייב 7 מושבים). התקציב: כ- 60,000-65,000 האופציות - פחות או יותר מודל 2012 מהרכבים הבאים: 1. שברולט אורלנדו: קשה למצוא, וגם נדמה שהתקרה קצת נמוכה. (אני 1.88 גובה) 2. פיג'ו 5008: המועדף עלי, אבל בעיית אמינות לפי מה שקראתי עליו, הרבה הרבה מוסך...(האם באמת עד כדי כך?) 3. רנו גרנד סניק: גם קשה למצוא. הבנתי שיותר אמינה מאשר הפיג'ו והפיקאסו. 4. פיקאסו C4: שוב צרפתית....מוסך...מחיר רצפה במשומשות. הרבה היצע. 5. סקודה אוקטביה סטיישן: כמעט ואין להשיג. האם יש לכם תובנות לה…
הודעה אחרונה מאת kedara, -
-
- 5 תגובות
- 952 צפיות
לצערי הלך לי ראש מנוע והחלטתי שעם רכב ישן כמו שלי כבר עדיף להחליף. מחפש רכב עד 30K, גמיש מאוד בתקציב שההוצאות החודשיות שלו לא יהיו גבוהות (ביטוח, טיפולים, ירידת ערך וכו') ככה שגם אם תאורטית יש רכב ב50K עם הוצאות חודשיות נמוכות, אני אעדיף אותו מחפש רכב כמה שיותר אמין עד כמה שניתן בשנתונים האלה, גיר אוטומט נוסע רק 3000 ק"מ בשנה לכן צריכת דלק פחות קריטי עדיפות לרכב קצת פחות משעמם, עם עיצוב יותר צעיר למשל הונדה סיוויק 5 דלתות תודה לכולם!
הודעה אחרונה מאת Erez Levi, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום, ידידה מחפשת רכב סופר מיני אוטומט בתקציב של עד 40K (אם יש המלצות חמות היא תמתח גם ל-50K). הרכב יסע יום יום את הדרך רחובות-איזור ירושלים הלוך/חזור. כיום היא מתניידת על מאזדה 2 ולאנטיס ישנה (כאשר הלאנטיס תימכר). היא מרוצה מה-2 ולכן היא אחת מהאופציות. בנוסף למאזדה 2 הדילמה הן פורד פיאסטה, סוזוקי סוויפט ודייהאטסו סריון. הדרישות הן בעיקר אמינות, אך גם שמירת ערך וכמובן שלא יחנק בעליות (היא נוסעת לרוב דרך אשתאול וכביש 395 למי שמכיר). אני מניח שפיאסטה היא הכי value for money, הסוויפט הכי זריזה ומאזדה 2 עבור שמירת ערך (אך גם תהיה היקרה ביותר). אני מבקש עוד תובנות, היבטים שלא חשבתי עליהם - אשמח להמלצות. תודה.
הודעה אחרונה מאת romer-, -
-
- 3 תגובות
- 814 צפיות
אני ואח שלי חיילים משוחררים. מחפשים רכב באזור ה-20 אלף שקל ברוטו. אפשר ידני או אוטומטי. שימש לסופי שבוע ואירועים מיוחדים(ימים פתוחים וכאלה). יהיה גם נסיעה בכבישי עפר. לא תנאי שטח קיצוניים. רצוי פגז גדול שיהיה אפשר לקחת בו טיסנים. עדיף מכונית כמה שיותר אמינה,טיפולים זולים וצריכת דלק נמוכה.
הודעה אחרונה מאת avivYarden, -
- 0 תגובות
- 572 צפיות
שלום לכולם! אני רוצה לקנות רכב יד 2 עם טורבו פיאט בראבו, מה אני צריך לבדוק על תקינות הטורבו למה אני צריך לשים לב ואיך אני יכול לדעת עם הוא תקין ובלי בעיות שנתנו לו להתקרר לפני הכיבוי? תודה!
הודעה אחרונה מאת shimot26, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אהלן רוצה להחליף את הסיוויק 08' האצב'ק ידנית שלי, ברכב עם טורבו (לדוגמא ג'ולייטה 1.4 170כס ידנית). אופי הנסיעות שלי, הוא הגעה ל7-8-9 יעדים ביום, כ100 קמ ביום, שכל מרחק בין יעד ליעד עומד על בין 1קמ ל10קמ, וזמן נסיעה יכול לקחת בין 3-4 דק' ל20-25 דק'. זאת אומרת, כ10-15 התנעות ביום. בנוסף, חוסר זמן, מכיוון שזה העבודה שלי, אין לי את האפשרות או רצון למען האמת, לבזבז זמן יקר על מה שהוא לא נסיעה ליעד עצמו. השאלה שלי היא בעצם, למיטב הבנתי (ומקריאה המון באינטרנט + התייעצות בחבר שהוא מהנדס מכונות), לאחר נסיעה - הטורבו חייב להתקרר, לכן יש צורך להמתין כ2-3 דק' לפני כיבוי המנוע , על מנת שהשמן יתקרר. אם השמן לא מתקרר, בגלל החום רב - הוא הופך לגושי\אבקתי שסותמת את …
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
צהריים טובים. חבר מחפש רכב ידני וחסכוני עד 35 אלף ש"ח. אי אפשר לחרוג. חשוב לו שיהיה חסכוני בדלק ואמין, כל השאר פחות מעניין אותו, לא חשובים לו גאדג'טים או תוספות כמו שליטה מההגה וכדומה. כמובן רצוי מאוד תחזוקה סבירה שלא תשחט אותו. אני הצעתי לו פנדה, אקו מיקרה או ספלאש. (הוא לא מעוניין בצרפתיות, היו לו מספיק והוא רוצה לגוון) יש לכם הצעות עדיפות או המלצות/דיס המלצות על הדגמים שרשמתי למעלה?
הודעה אחרונה מאת tepic, -
-
- 2 תגובות
- 621 צפיות
ראיתי רכב שמור מאוד, יד שנייה. רק עשה 80K ק"מ. ליונדאי סטיישן זה ק"מ סביר או שכדאי לחפש קילומטרז נמוך יותר ולשלם עוד כמה אלפי שקלים? אני מעוניין להמירו לגז אם זה משנה..
הודעה אחרונה מאת Jeka.E,
-
מי מחובר 57 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 369 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- motior
- gadik6
- PYA
- Jacko123
- פינדר
- גולדן191
- פריג'י
- fatboy1340
- llaavvii
- this_is_me
- dinnnn
- נעם101