ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,551 נושאים בפורום הזה
-
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם. אני חדש פה ושמח שהצטרפתי . אני עומד לרכוש סיאט לאון 1.8tsi 2011 (ידנית.) רציתי בבקשה לשמוע ממכם קצת חוות דעת על הרכב, אמינות, כח, נוחות, צריכת דלק וכ'ו. (אני בן 19 וזה יהיה כרכב פרטי.) אז נוחות למשפחה שלמה זה פחות. תודה רבה לכולם
הודעה אחרונה מאת udiam12, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום, רציתי לדעת מה הסוכנויות רכב (חברות גדולות כמו אויס, הרץ וכו', וכן מגרשי טרייד אין) עושים עם הרכבים הישנים שהם קונים מהלקוחות? לדוגמא אני מוכר להם רכב 2007.. הם לא מציעים לי רכב מתחת לשנת 2012 וגם זה בקושי. לא ברור לי איך אין להם רכבים טיפה יותר ותיקים מ2012, מה הם עושים איתם?
הודעה אחרונה מאת GABIUBOGI, -
-
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום רב. כבר פתחתי שרשור, אך כעת הכיוון יותר ברור, בתודה לחברי הפורום נסועה עירונית ברובה, מחפש רכב ללא מחלות, זריז ולא זללן. המועמדות: וולוו 2.4 2008 S60 אוונסיס 2009 לנסר 1.8 2010 מי עדיפה מבין השלוש? תודה
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 887 צפיות
שלום, אני מעוניין לקנות רכב עד סכום של 57K ש"ח - שנת 2014. אני בהתלבטות בין מאזדה 2 ליונדאי I20. אשמח לשמוע את דעתכם לגבי האמינות, צריכת הדלק והאבזור. וגם איזה רכב אתם ממליצים. אם אתם חושבים שיש רכב אחר באותו מאותו שנתון (לפחות) שעונה על המחירים האלה הייתי שמח לשמוע גם. תודה רבה,
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
אני נוסע בממוצע כ 40-45 אלף בשנה, נסיעה ברובה בינעירונית בצפון הארץ, כ20% ממנה עליות של כ-10 קילומטרים כל יום יש לציין כי מהיום והלאה אני אחליף את הרכב כל 3 שנים. אני מחפש רכב חסכוני שישרת אותי בנסיעות אלו, עד היום היתה לי טויטה פריוס 2008 עשתה 1:18. האם ללכת על 208 דיזל חדשה? מה צריכת הדלק האמיתית שלה? (כאשר עניין ירידת הערך של חדש בא בחשבון הכלכלי) האם 208 אוט' 1.2 ל' טורבו יד שנייה (שנת 2016- כ- 80 אלף ש"ח)(חדש עולה כ-100 אלף) ומהי צריכת הדלק האמיתית של רכב זה? האם רכב היברידי כדגומת יאריס? או אופציות אחרות? אודה על תשובתכם בהקדם מתוך ידיעה מקצועית ומבעלי רכב מסוג זה. יום טוב מוטי
הודעה אחרונה מאת tomerc, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
ראשית אני אפתח שאין לי שום ניסיון בעולם הרכב לאחרונה בדקתי את היונדאי I25 והמאזדה 3 ועל פניו הם נראים לי די דומים מבחינת הנתונים(המאזדה טיפה יותר חזקה מין הסתם) . לי אישית חשוב צריכת דלק טובה ואמינות \עלות תחזוקה נמוכה היכן עומדים 2 הרכבים האלה ביחס לקריטריונים האלה? מה עדיף?
הודעה אחרונה מאת ramoni, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
החלטתי סופית לרכוש כרכב ראשון ( אחרי נהיגות רבות על משפחתיות ומנהלים של בני משפחה השכרות וחברים) מכונית לה סייבר,אגב אני בן 30.. כחובב גאדטים בתקציב מוגבל החלטתי על הרכב הזה, השאלה מה ההבדל בין גרסת הלימיטד לגרסת הקאסטום פלוס? מה יש בלימיטד שאין בקאסטום פלוס? שמעתי שיש ברכב הזה תצוגת לייזר על השמשה ואני מחפש דגם עם גג חשמלי , ספסל קדמי ל3 חובה, וכמה שיותר צעצועים.המלצות?אגב כיוון ההגה חשמלי או מכאני?
הודעה אחרונה מאת מוטי 22, -
-
- 2 תגובות
- 603 צפיות
חשבתי על ספיריט מעוניין לשמוע עוד הצעות צריכת דלק לא קריטי רק שלא יהיה מוגזם
הודעה אחרונה מאת Kelso, -
- 1 תגובות
- 787 צפיות
אני לפני קנייה ואחרי בדיקה של יונדאי סנטה פה 2007 מנוע 2700 V6, 100 אלף ק"מ, בבדיקה רשמו שצריך להחליף בולם קדמי אחד, מיסבים אחוריים או קדמיים וגומייה לציריה, מה העלות של הדברים האלו? מה עוד צריך לבדוק? מחלות? עלויות טיפולים? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת רועי צוקרמן, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 536 צפיות
שלום לכולם! אנחנו זוג צעיר שמחפשים לקנות רכב ראשון אנחנו ממש חדשים בתחום ולא באמת מבינים בזה... אשמח לייעוץ חשוב לנו בעיקר שהרכב יהיה חסכוני במחיר ובדלק. רוצים רכב שיהיה קטן אבל לא קטן מידי (שנוכל בבוא הזמן להכניס עגלה בבגאז' וילד קטן או שניים במושב האחורי). הרכב צריך להחזיק את העליות של חיפה על בסיס יומיומי ואת הנסיעות לירושלים וחזרה מידי פעם. מבחינת מחיר- אני גמיש למדי. השאלה היא גם כמה כדאי להשקיע... אבל נגיד שהטווח הוא עד 40000 ש"ח בגדול. תודה לעוזרים! נ.ב מה יותר חשוב - שנתון או קילומטראז'?
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום, מחפשת רכב למשפחה + 2 ילדים קטנים (בוסטר וכיסא בטיחות) באיזור שמונים אלף ₪. כיום אני נוהגת בוולוו שנת 2002. בהתחלה חשבתי על קיה פורטה או יונדאי אלנטרה. עשיתי נסיעת מבחן והיה בסדר. בסוכנות רכב הציע לי לנסות רנו פלואנס פרויויליג' דיזל 2014, 90000 קמ, ב- 86000 ₪. ניסיתי והיה טוב. זה קצת מעל התקציב שלי והשאלה אם כדאי: 1. המכונית תשמש בעיקר לנסיעות עירוניות ובין עירוניות קצרות. האם זה משנה בקשר של הדיזל? 2. הגיר הוא לא אוטומטי רגיל. תודה
הודעה אחרונה מאת urileshem, -
- 0 תגובות
- 505 צפיות
שלום, אני עומד לרכוש סיאט איביזה סטיילנס 2006 עם 100אלף קמ רציתי לשמוע את חוות דעתכם על האוטו. בעיקרון מה שאני מצפה ממנו שיהיה לו כוח סביר ותצרוכת דלק דיי חסכונית (נהגתי באוטו והוא דיי מתאים לי מבחינת כוח) וגם עלויות תיקונים זה משהו שהייתי רוצה להבין בכמה כסף מדובר תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת naty8520, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם! לאמא שלי יש את הסוקוזי SX4, שנת 2010 שהוצאנו מהחברה. היא מתעניינת ברכב חדש (מהחברה) והיא מחפשת רכב בסגנון הקרוסאובר. בין האופציות שעלו מה שמשך אותה בעיקר זה הסוזוקי קרוסאובר החדשה והסיאט אטקה שעתידה להגיע בקרוב. אמנם לסיאט אטקה אין נסיעות מבחן בארץ ואף אחד מהפורום לא ידע לתת עליה חווד אז עם זה נמתין (מהכתבות שקראתי הרכב מדליק) אבל מה לגבי הקרוסאובר? איך היא מבחינת נוחות? אבזור? מה גם שאני יכול להעיד שמעולם המזגן של הSX4 לא היה מספיק טוב. (להשוואה יש לי את הסיאט איביזה הפרטית שמקפיאה אותי בזמן קצר מאוד). האם בעלי הקרוסאובר יכולים להעיד שבחים על המזגן ? מי שבא לו לספר לי עוד קצת על היתרונות והחסרונות אשמח לדעת! אמנם עוד לא פורסם מחירון …
הודעה אחרונה מאת -Negative-, -
-
- 2 תגובות
- 889 צפיות
שלום מחפש המלצה למכון בדיקת רכב ברעננה. אשמח לעזרה תודה
הודעה אחרונה מאת 100abrl, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 796 צפיות
בוצע בדינמומטר הבעיות המרכזיות - רעשים במנוע, אביזרים וגלגלות, משקעי פיח בשמן, לבדוק כמות שריפת שמן בנסיעה. נקישה במסרק הגה, תותב למשולש ימין סדוק. נקישה והשהיה מעבר שילוב הילוכים בע"פ הוסיפו שמומלץ לעשות פלאשינג. לקנות? תודה
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
-
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי אני ממש מתעניין בלאון קופרה כיוון שהיא מאד אטרקטיבית ונותנת תמורה למחיר. השאלה היא מה דעתכם עליה האם היא טובה או לא אילו חסרונות ואילו יתרונות יש לה ואם יש לה מתחרות שעדיפות במחיר בביצועים או בתמורה. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Dor Hulio Nahami, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
למישהו יש ניסיון עם ה X טרייל החדש - דיסל? האם הוא מספיק חזק? יש לו שוק יד שניה? הטפולים זולים? תודה
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
הלכתי לבדוק שברולט אופטרה 2008, עשתה50,200 ק"מ המוכר מבקש 22000. האם כדאי ללכת עליה? להוריד במחיר? תודה!
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
משפחתי עד 30K
מאת raoulex-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום רב. זקוק לעזרה שלכם במציאת רכב משפחתי( הכוונה עם תא מטען גדול) רכב חסכוני ובטיחותי. משהו לא ממש יקר. בערך עד 30000 ש"ח תודה מראש על העזרה
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום לכולם, **תיקון לכותרת, עד 30 אלף שקלים :] אשמח להמלצות על רכבים שיענו לנתונים הבאים: בטיחותי, אמין וחסכוני בדלק (1:15 ומעלה). טיפולים בעלות סבירה.. אני נוסע הלוך-חזור כפעמיים בשבוע נתניה-הוד השרון, שלוש פעמים נתניה-מכללת רופין וארבע פעמים לקניון השרון בנתניה.. כלומר כ-4000 ק"מ בחודש בממוצע בערך.. אשמח להמלצותיכם :] תודה מראש
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- 4 תגובות
- 931 צפיות
שלום. אני מחפש סופר מיני וראיתי פיג'ו 207 משנת 2008 עם המנוע שפותח בשיתוף עם ב.מ.וו. הרכב מאוד מוצא חן בעיניי אבל קראתי שהמנוע הזה, לפחות זה שהותקן בשנים המקודמות של ה207 צרך הרבה מאוד שמן - לא משהו נורמלי. האם לדעתכם זה אמור להניא אותי מעסקה על רכב כזה?תודה.
הודעה אחרונה מאת IdanMcLaren, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
יש לי חבר שמקבל רכב מהעבודה (הוא משלם רק שווי שימוש). מציעים לו שתי אפשרויות בלבד, פיג'ו 301 עם התיבה החדשה או פיאט טיפו. מה עדיף?
הודעה אחרונה מאת RoyB12, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 691 צפיות
שלום לכולם, שואל בשביל חבר. הוא מחפש רכב שיהיה לו נוח,חסכוני ואפשרות שינוע ילדים מדי פעם. הוא מתלבט בין איביזה חדשה שיש עכשיו במבצע לבין גולף יד ראשונה פרטית בת שנתיים 1.2, עם 55000 קילומטר. ההבדל בכסף הוא בסביבות ה15000 שקל. כרגע אלו הן האופציות שהוא רוצה. תודה Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת NP1, -
-
- 4 תגובות
- 971 צפיות
שלום לכולם, חדש בפורום וזאת הודעה ראשונה אז אל תשפטו קשה מדי. חמי נוהג ב-SX4 במסגרת הליסינג שלו. מדובר ברכב משנת 2015. אני מעוניין לקנות אותו בסוף התקופה (שזה יוצא פסח הקרוב) וכבר די נסגרתי עליו כיוון שהוא עונה על הצרכים שלי: נפח תא מטען חסכוני יחסית מבחינת דלק נשמע אמין לפי המוניטין של סוזוקי גחון גבוה בקיצור אני מחפש רכב דמוי ג'יפון שמסוגל לעלות על מדרכה. הבעיה היחידה היא הגיר שהושבת והוחלף לאחרונה ברכב. במוסך סוזוקי נאמר לחמי שהסיבה לתקלה היא שהגיר ברכב הוא עדין יחסית והרכב לא סובל עליות על מדרכות וכדומה. שוב, לא בוצעה שום נהיגת שטח ברכב למעט שבילי עפר. האם מישהו נתקל במשהו דומה או שמע על מקרים כאלו? אשמח לחוות דעת או ייעוץ כלשהו.
הודעה אחרונה מאת lolmit, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום עשינו בדיקה היום של הרכב ומתלבטים לקנות נשמח לדעתכם לדבי הפרשי בלחץ במנוע שיחסית בנורמה ולטענת הבוחן משפיע קצת על צריכת שמן (למרות שהשמן מנוע בסדר ובכמות המתאימה) לגבי הגיר. השמן היה קצת שחור מעבר לרגיל וידרוש שירות שמן אבל מעבר לכך הבוחן אמר שנראה לו תקין. המוכר נראה אמין וחוויית הנהיגה סבבה ורכב 140000 ק"מ תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת נייט דה גרייט, -
-
- 2 תגובות
- 774 צפיות
אהלן, אני מעוניין לרכוש בקרוב מאוד איביזה ככל הנראה [מאמין שאבדוק לפני את ה208 גם אבל אני דיי סגור עליה.. ואולי הקליאו?] אבל שמתי לב שהיא הגיעה כבר לפני כמעט שנה לארץ, מתי תגיע לה מתיחת הפנים? שאני לא אוכל אותה וסתם אתבאס
הודעה אחרונה מאת bencl100, -
- 5 תגובות
- 750 צפיות
האם הדבר קורה בגלל גיר בעייתי? יש לקורולה בעיות אמינות בכלל?
הודעה אחרונה מאת abbcia, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 722 צפיות
לקנות מפרטי בן 6 או מליסינג בן 4? שלום לכולם. לאחר שנואשתי מהניסיון למצוא c3 דיזל שמורה, עברתי לחפש c3 פיקאסו דיזל, וכאלו דווקא יש. ההתלבטות שלי: במחיר של c3 2011 פרטית, שנסעה 105k, שמורה והכל, אני יכול, (בתוספת של אלפים בודדים, לקבל כזו מ2013, מלובינסקי טרייד אין עם אחריות לשנה,השבחה ואותו ק"מ. גם הטיפולים שם נעשו כולם במורשה יבואן. לכן, מתלבט איתכם מה עדיף. Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת רועי צוקרמן, -
-
סופרמיני 100-110 אלף 1 2 3 4
מאת AstoDriver-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 49 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
שלום חברים, מחפש סופרמיני בתקציב הנ״ל. נסועה של 1500 ק״מ לערך לחודש, לרוב פקקים. צריכת דלק סבירה, לא מעבר. טיפולים במחיר ממוצע סביר. חייב להיות מקום מאחור למושב של תינוק. אוטומט. אופציות שעלו על השולחן, 208 קליאו פולו *בבקשה אל תציעו איביזה.. אבל אני פתוח לכל ההצעות, לא לזרוק סתם שם בבקשה, אשמח לדעה מסבירה. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת AstoDriver, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום חברים, לאחר תקופה ארוכה שאני מחפש פונטו גרנדה, התייאשתי מהחיפושים והבנתי שאת הרכב הזה ממש קשה למצוא במצב טוב. החלטתי לעלות את התקציב ולחפש פיאט איבו. אני מחפש רכב ידני וישנם המון דגמים של הרכב, לכן אני צריך את עזרתכם בלעשות לי סדר בדגמים. איזה דגם מומלץ לחפש? ומה בדיוק ההבדל בין הדגמים? ואם אפשר לדעת מה ההבדל במחיר של הדגמים. תודה רבה! ואם אתם ממליצים על עוד רכב באזור ה28 אלף אני אשמח לשמוע. (חשוב שיהיה ידני)
הודעה אחרונה מאת matansab,
-
מי מחובר 50 משתמשים רשומים, 4 אנונימיים, 211 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Camaro 92
- מיכל-לי
- epiphone
- נירו72
- BRAVO_SX
- SlowRide
- PYA
- yor2
- shlomiko
- quizlette85117701
- לב טוב
- laviil