ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,551 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
רכב השכרה/ החכרה לשעבר שנמכר דרך כונס נכסים עם ק״מ סביר ומצב חיצוני טוב. מצב מיכני לא ידוע אבל הרכב במצב נסיעה.בכמה אחוז מתחת המחירון נמכר? הגשתי הצעה זולה יחסית עם אפשרות להתמחרות. צריך לקחת בחשבון השקעה כספית מסויימת ליישור קו וגם תקלות בלתי צפויות.
הודעה אחרונה מאת gbguy, -
-
- 3 תגובות
- 779 צפיות
לאחר כשנה עם מונית לשעבר לא-מספיק-שמורה אני רוצה להחליף. הנסיעות שלי לעבודה קצרות ומעטות - הלוך ושוב כ-5 ק״מ. אני רוצה רכב שיהיה כיפי לנסיעות הקצרות האלה, וגם לנסיעה שבועית ארוכה על כביש החוף, כ-90 ק״מ. אני פתוח לחלוטין כי אני לא ממש מכיר רכבים, או אפילו בטוח למה אני מתכוון כשאני אומר רכב ״כיפי״ . אני פשוט אוהב לנהוג תקציב 25-30 עדיף משהו שיהיה אמין וספג את ירידת הערך.. תודה כולם
הודעה אחרונה מאת elad_sht, -
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
היי אני צריך עזרה בלבחור רכב חדש עד 80 אלף שח. הרכב הוא מקסימום ל-2 אנשים, אוטומט (רובוטי) ונקנה ל-5 שנים. האופציות הן: טויוטה אייגו סוזוקי סלריו שברולט ספארק החדשה סיאט איביזה על כל אלו עשיתי נסיעת מבחן. מבחינת נסיעה איביזה כמובן ללא תחרות אך מבחינת אמינות ואחריות היא כרגע במקום אחרון... לגבי אייגו וסלריו, עד כמה הגיר רובוטי אמין? האם הוא מתאים לתנועה באזור ת״א?
הודעה אחרונה מאת lioraa, -
-
- 7 תגובות
- 938 צפיות
על מה אתם ממלצים, יש לי שתי אופציות. אופציה א: פונטו גרנדה 2009, דגם 1400 סמ"ק יד שניה, פרטית. 108 אלף ק"מ אופציה ב: פונטו גרנדה 2011, דגם 1200 סמ"ק יד שניה, הייתה ליסינג. 95 אלף ק"מ תודה על הייעוץ.
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
אני רואה שיש הרבה הצעות לרכב חדש מליסינג עם 0 ק"מ בהנחות של 13-15 אחוז. אני מניח שגם עם הנחה כזאת היבואן עדיין מרוויח, הרי לא ימכור בהפסד. גם חברת הליסינג צריכה להרוויח אחרי ההנחה הזאת כך שמחיר העלות של הרכב בטוח נמוך ב20% לפחות ממחיר המחירון. אז כמה הנחה ראלית אפשר לצפות לקבל ברכישת רכב חדש ישירות מהיבואן ?
הודעה אחרונה מאת tainka2405, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 6 אלף צפיות
הי חברים, אשמח מאד אם תעזרו לעלמה במצוקה פיג'ו רצים כרגע עם מבצע של כמה ימי מכירה ומציעים את ה-208 במחיר מטורף (ביחס לשוק, לא ביחס לעולם...). בגרסת האוטומט ברמת האבזור הנמוכה (Access), הרכב מוצע ב83 אלף שקל (בערך, לפני כל מני תוספות קטנות). נמוך בעשרים אלף מהאחרות בקטגוריה. האיבזור יש לציין - ממש מינימלי. חלונות אחוריים ידניים, מראות ידניות. מערכת מולטימדיה משודרגת כן תגיע איתו בעסקה, והיא עם בלוטוס ו-USB שלא קיים בדגם המקורי. אין כפתורי מדיה בהגה עצמו אבל יש על ידית בצד ההגה (כמו של המגבים והאורות). הנהיגה ברכב הייתה מהנה (למרות הרעידות ודימום המנוע המרגיז, אבל את זה אפשר לבטל בתחילת כל נסיעה). היינו שם אתמול ועשינו הזמנה עם מקדמה קטנה שעוד ניתן לבטל. אני חי…
הודעה אחרונה מאת zivraviv, -
-
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם אני מעוניין לרכוש ביום ראשון מאזדה 6 2014, הרכב הוא מבן משפחה קרוב מאוד שאני סומך עליו בעיניים עצומות, הרכב נראה נפלא ושמור מאוד, הרכב נקנה לפני כשנה על ידי בן המשפחה , הרכב נלקח לבדיקה בזמנו ונמצא שהרכב במצב מצויין בכל הפרמטרים המכניים, הסעיף היחיד שלא תקין הוא סעיף המרכב והשילדה, בטופס הבדיקה רשום כך: ״ליקויים בעלי משמעות נמוכה -תיקוני פגיעות בגוף הרכב פח וצבע+משקופים, מעיכות בתחתית, פגיעות פח ופגמים בצבע״. בזמנו נאמר לבן המשפחה על ידי הבודק שאין פגיעה בשילדת הרכב ולא הוחלף שום חלק ושהתיקונים הם שוליים, בבקשה עזרו לי!, מה דעתכם על תוצאת הבדיקה ? מה זה ״משקופים״? זה לא שילדה?? אשמח לכל פיסת מידע בבקשה!
הודעה אחרונה מאת elad_sht, -
סופר-מיני ידני חדשה 1 2
מאת yoyoav-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
היי, אני עומד לקראת רכישת רכב חדש. הדילמות שלי הן יונדאי I20, קיה ריו, סוזוקי סוויפט וסוזוקי באלנו, פורד פיאסטה, כולן ידניות והדגם הפשוט. הלב שלי דווקא הולך אחרי הריו אבל הראש אומר באלנו. מה אתם מציעים בהתחשב בדרישות שהם:נוחות נסיעה, בידוד רעשים, אבזור,אמינות ותחזוקה זולה, ושיהיה כמה שפחות "עגלה". תודה !
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 1 תגובות
- 695 צפיות
שלום ! אני נוסע כל יום מנהריה למירון, זאת דרך עם עליה רצינית וירידה תלולה בחזור. אני מחפש רכב אוטומט לפי תקציב עולה סדר גודל של ~30 תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת טל 25, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
http://www.carcost.co.il/deals/deal/1367?utm_source=facebook&utm_medium=post&utm_campaign=deal%20post מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת CRuzer669, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
חברים יש לי התלבטות ענקית בין שני רכבים שראיתי בין הסיאט איביזה 2010 אוטומט מנוע 1600 הדגם המפואר לבין סוזוקי סווייפט 2008 אוטומט הדגם המפואר.. ההפרש בין הרכבים ממש קטן הקילומטראג של האיביזה הוא 89 ןאילו של הסוויפט 78 ,כמו כן שני הרכבים פרטיים ללא תאונות, תודה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני יודע שמדובר באותה מכונית אבל רציתי לדעת מבין השלושה מי נחשבת הכי מאובזרת והכי אטרקטיבית מבחנית מחיר ולמי הכי הולך פה בארץ ? באיזה מבין 3 הרכבים הנ''ל יצא לכם כבר לנהוג ומה ההתרשמות שלכם ?
הודעה אחרונה מאת eyalkar, -
- 1 תגובות
- 826 צפיות
הי, לצערי אין לי זמן לנסוע לסניף...והנציגה מהמכירות לא יכולה לתת לי מספרים בטלפון...(מדיניות חברה). מעוניין ב: מחירים למאזדה 3 או מאזדה 2. כמו כן פיאסטה ידנית. מישהו היה? קיבל הצעה? נמצא ליד סוכנות? תודה
הודעה אחרונה מאת בנצי23, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום, אני מעונין לרכוש רכב בעל בקרת שיוט אדאפטיבית (לעיתים מכונה "אקטיבית"). כמובן שישנם רכבי יוקרה כאלו. האם יש רכב פרטי פשוט (סקודה אוקטביה למשל) שכבר יש לו מערכת כזו? תודה, יובל
הודעה אחרונה מאת niv, -
-
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם, יש לי 2 שאלות בבקשה. הראשונה- יעוץ לפני רכישת רכב חדש. התקציב- עד 50,000 ש"ח. גיר אוטומטי. מודלים 2011-2013. אני לא נוסע כ"כ הרבה. חשוב לי שיהיה חסכוני ובטיחותי (כמו כולם נראה לי) אבל בעיקר חסכוני. המועמדות שעלו לגמר- - יונדאי i20 (מובילה כרגע). - מאזדה 2 - קיה פיקנטו - טויוטה אוריס - דהייטסו סיריון מעבר לזה אני פתוח להצעות. מאוד רציתי את המאזדה אבל שמעתי עליה דברים רעים אז נראה לי שארד ממנה. על היונדאי שמעתי דברים טובים, אבל היום מישהו שיש לו את הרכב אמר לי שהיא קצת "כבדה" ולא כ"כ חסכונית. פיקנטו וסיריון נראות לי קצת צפופות. זה הזמן לרשום שיש לי כיום סיריון 2002 ואני מחפש קצת יותר מרחב. שאלה 2- על הסיריון שיש לי היום יש לי …
הודעה אחרונה מאת Rafi85, -
שלום לכולם, במשפחה מחפשים סופר מיני מרווחת ונדמה כי האופציה המשתלמת ביותר היא דאצ'יה סנדרו. כעת עולה השאלה האם כדאי לרכוש את הדגם הפשוט והמשתלם המונע במנוע בנזין, או להוסיף 20 אש"ח ולרכוש את ה-StepWay דיזל. ידוע שהדיזל נוסע יותר טוב, ובעל מומנט בריא יותר, אך ישנה רתיעה ממחירי החלפים ומהרעש. הנסועה עומדת על כ-18,000 ק"מ בשנה, כמחצית בעיר (עם הרבה עליות וירידות) ומחצית במהיר. אם מישהו יודע כמה תצרוכת הדלק האמיתית בבנזין ובסולר, אשמח אם יציין זאת. בנוסף, האם מחירי התיקונים אכן גבוהים יותר בדיזל? תודה מראש, צבי
הודעה אחרונה מאת kamradkin, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכל החכמים. לאחר כל ההתלבטויות הקודמות, ומשנרכשה למשפחה C4 פיקאסו, כנראה שאתחיל עבודה במרחק של 70 ק"מ מהבית, ולכן יש צורך ברכב שישרוד בצורה מיטבית את הנסיעות הללו. 99% בינעירוני, אין דרישות מיוחדות למעט bt. אין בעיה עם ידני או רובוטי. או דיזל חשיבות גדולה לחיסכון בדלק,אמינות וטיפולים זולים. תקציב 20 - 50. עדיפות גדולה להישאר קרוב יותר ל20 כל עוד ניתן למצוא רכב שיעמוד בתנאים. שוטו. תודה! Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת צביקי, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 26 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
אני מעוניין לרכוש רכב חדש שמחירו נע בין 250-300 אלף ₪ איזה רכב נוח מבחינת בלימת זעזועים, בידוד רעשים, נוחות מושבים אתם מכירים וממליצים? כאמור הפרמטר היחיד שאבקש להתייחס זה נוחות הנסיעה כנ"ל בלבד. תודה
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום, המשפחה עומדת להתרחב בקרוב וצריך להיערך מבחינת רכב. צריך להיות רכב עם תא מטען גדול שיוכל להכיל עגלה של תאומים ואולי גם עגלת טיולון לילדה. צריך מרחב פנימי שיוכל להכיל 2 בוסטרים לתינוקות וכסא בטיחות לילדה. מעבר לזה, צריך גם מקום לתיקים במידה ונוסעים לטיולים, חופשות וכו' אני מחפש רכב כמה שיותר זול - בשאיפה סביב 20-30K אך אני מאמין שזה לא ריאלי, ולכן מוכן להתגמש עד 50K מקסימום. תודה לעוזרים.
-
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אני מתעניין בקניית רכב האודי TT שנת 2007 צורה חדשה אוטומטית 211 כ"ס מאוד עניינה אותי. רציתי לשמוע עליה חוות דעת , המלצות או מחלות שיש לרכב הזה. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת bencl100, -
-
מאזדה 3 עד 25K
מאת Mikeo-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי שלום לכולם אני סטודנט ואני מחפש רכב לנסוע איתו למכללה בערך נסועה יומית של כ25 ק"מ , חשבתי על המאזדה 3 בתקציב ראיתי שאפשר למצוא שנתון יחסית גבוה לסכום 2008 ~ 2007 , בגדול הדרישות שלי הם שהרכב יהיה מרווח , צריכת דלק סבירה , תחזוקה סבירה , ושיהיה אמין שלא יבקר מוסך על ימין ועל שמאל מבחינת שכר אין לי שכר גבוה מידי אני מכניס כ3K עד 3.5K בחודש עובד כמלצר עם בסיס + טיפים ככה שעם הטיפים אני אוכל לשלם על דלק באופן קבוע וכל השאר על המכונית ( הבסיס הוא 3.5 ככה בלי קשר לטיפים ) האם הרכב עונה לי על הדרישות , האם יש רכבים נוספים ששווה לשים עליהם עין ?
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום לכם, לקוחות שלי גוררים אותי לתחום לא-לי... הם רוצים מכונית יפנית (נו, מה לשות?) מרווחת במיוחד (נסעו באירופה ב BMW 525 סטיישן ורוצים משהו דומה בפינוקים ובמרווח. אודה לרעיונות... אה, התקציב... כן. בין 50 ל- 80K... גמיש. פתוחים גם להצעות ספציפיות (רכב שמור ומלוקק בלבד). דב 054-7876562
הודעה אחרונה מאת save, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני מחכה בסבלנות למכור כבר את הקיה ריו. עד עכשיו הייתי נעול על טויוטה קורולה 2012-2013 כרכב שיחליף את הקיה ריו. לפני כמה ימים חשבתי לשקול את סיאט איביזה גיר ידני (אגב בידני עם איזה מנוע היא באה?) רציתי לדעת כמה תהיה חסכונית האיביזה הידנית בהשוואה לקיה ריו 1400 אוטומטית שברשותי האם המעבר יהיה שווה ?
הודעה אחרונה מאת rolling_stony, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 26 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום לכולם מחפש רכב יד שניה בסכום של כ-65000 ש"ח לזוג עם תינוק. אחרי שמכרתי את האיביזה עקב בעיות עם ה-DSG, מחפש רכב שיהיה אמין ונוח. הרכב צריך להיות עם האצה טובה ויציב על הכביש. אמין מבחינת הטיפולים ללא מחלות ובעיות (DSG, חשמל וכ"ו). נסיעות של כ-25 אלף ק"מ בשנה. חלקן בפקקים (אך ה-DSG לא הפריע לזה, למדנו איך להשתמש בו נכון). חשוב שיהיה אוטומט. חשוב שיהיה נוח לשבת ולנהוג (ושיהיה אפשר לשבת מאחורי - אני 1.90) אשמח להמלצות על רכבים שעונים על הדרישות. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת נומד, -
-
- 0 תגובות
- 716 צפיות
יש למישהו ניסיון עם הרכב הנ"ל? מכר מעוניין לרכוש את הרכב, ומעוניין לדעת כמה שיותר פרטים על הדגם הנ"ל, הוא ספציפית מחפש אחר הגרסה המשפחתית ולא הקופה, אשמח לשמוע חוות דעתכם על הרכב, לטובה או לרעה. במחירון יד 2 הרכב נסחר סביר ה150,000 ש"ח. מכיוון שמדובר ברכב נישה, מישהו יכול לומר בכמה עסקאוות נסגרות בפועל? בהנחה ומדובר ברכב בעל נתונים טובים. תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת NiNi, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
מה דעתכם על שירות כזה? מכירים כזה מקצועי והגון?
הודעה אחרונה מאת guy7373, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
היי, שאלה קצת חמקמקה מכיוון שיש גם אלמנטים ספציפיים לכל רכב. אבל בכל זאת... אני מעוניין לרכוש סוזוקי סוויפט ידנית שנת 2012/2013 2013 (ידנית, יד 1) במחירון יד 2 - 51,600 ש"ח 2012 (ידנית, יד 1) במחירון יד 2 - 45,000 ש"ח בהנחה שמדובר ברכב שמור, ללא תאונות, עניינים יוצאי דופן וכו... האם ניתן להוריד במחיר מחירון ? ובמידה וכן - בכמה מקובל להוריד ? הרבה תודה !
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
התלבטות בין שני הדגמים האלו חדשים עם גיר ידני, בהנחה שאני רוצה לשמור את הרכב לטווח רחוק מי מהם יהיה אמין יותר? זריז יותר וחסכוני יותר? באופן כללי האם אחד מהם עדיף על השני ?
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
אהלן, היום הלכתי עם אבא לסוכנות של שלמה סיקסט כדי לחפש רכב חדש למשפחה בעזרת ה'. הוצע לנו הרכב הבא, אופל אסטרה 2012 המנוע 1400 עם הטורבו. ק"מ רשום: 73,149 מחירון לפי יד 2: 74,000 מחירון לפי מה שמופיע במחשב של החברה 72,800(מאמין שזה ע"פ לוי יצחק) מחיר שהנציג מציע: 62,000 על פניו נראה שיש פה הנחה משמעותית. יש לציין שהרכב היה בעברו רכב ליסינג נהג יחיד בבעלות חברה מסויימת בארץ. (מה שאומר שאנחנו נהיה יד 2) אני מצרף פה את הבדיקה של הרכב ע"פ החברה,כמובן שאם נחליט ללכת על הרכב הזה אז בעזרת ה' ניקח אותו לבדיקה נוספת אצל מוסך לבחירתנו,ההסכם הוא שליקויים (אם ימצאו) בבדיקה הבאה-יתוקנו לפני מסירת הרכב. 1. האם הבדיקה הראשונית של החברה סבירה? 2. האם יש ס…
הודעה אחרונה מאת claudia5, -
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אהלן חברים. אני רוצה לקנות רכב אוטומט או ידני זה לא חשוב. אני בעזרת ה' אם הכל ילך כמתוכנן אלך בשנה הבאה ללימודים,(לא השנה שתבוא,אחריה) כאחד שהיה לו פונטו טיפטרוניק ונכוותי(הלך ראש מנוע,גיר תוך 4 חודשים) מחפש רכב שיהיה קודם כל אמין. אמינות היא הדבר שהכי חשוב לי ואני בטוח שלכולם ברכב. בנוסף לזה אני מחפש רכב שהעלויות של הטיפול שלו לא קורעות ולא מרוקנות את הכיס,שיהיה יחסית זול. ודבר שלישי דלק(שיאכל 1-10 בערך...) הנסיעות שלי יהיו הרוב בעיר ומידי פעם בחוץ לבילויים וכו'.. הרכב לא יעשה הרבה בשנה...אבל חשוב שיסחוב אם צריך משפחה של 5 נפשות עד לצפון מהדרום...בלי שום בעיה(לא מחפש רכב ענק ורחב כמו פורד פוקס..משהו אמצע כמו יונדאי אקסנט) מבחינת הנוחות אני מעדיף אוטומ…
הודעה אחרונה מאת vladclar,
-
מי מחובר 45 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 259 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- danielos
- elibaba
- צוק
- this_is_me
- hans
- Gosser1860
- mikyl
- גולדן191
- pooh-bear
- Derish
- zvit
- carsgo