Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דאצ'יה סנדרו - דיזל, או 1.2L בנזין?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3577 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

במשפחה מחפשים סופר מיני מרווחת ונדמה כי האופציה המשתלמת ביותר היא דאצ'יה סנדרו.

כעת עולה השאלה האם כדאי לרכוש את הדגם הפשוט והמשתלם המונע במנוע בנזין, או להוסיף 20 אש"ח ולרכוש את ה-StepWay דיזל.

ידוע שהדיזל נוסע יותר טוב, ובעל מומנט בריא יותר, אך ישנה רתיעה ממחירי החלפים ומהרעש.

הנסועה עומדת על כ-18,000 ק"מ בשנה, כמחצית בעיר (עם הרבה עליות וירידות) ומחצית במהיר.

אם מישהו יודע כמה תצרוכת הדלק האמיתית בבנזין ובסולר, אשמח אם יציין זאת.

בנוסף, האם מחירי התיקונים אכן גבוהים יותר בדיזל?

תודה מראש,

צבי

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לי יש סטפווי בנזין אבל מכיר כמה אנשים שמחזיקים בשני הדגמים שציינת.

האם זה שווה או לא זה תלוי רק בך. לי, מנוע ה1.2 ליטר הרגיש חלש במיוחד, הדיזל מרגישה נהדר. היתרון הכי גדול של הדיזל- אתה מגיע לפס האטה בהילוך שלישי, יורד ל10 קמ"ש ולא מוריד הילוך. כאילו את באוטומט. מגניב ממש.

מחירי הטיפולים הרגילים דיי זהים ועומדים על 650-700 שקל לטיפול קטן. בדיזל יש רצועת טיימינג שיש להחליף בבנזין 1.2 לא יודע אבל ב0.9 טורבו יש שרשרת. מנגד, בבנזין יש פלאגים. בסה"כ זה דיי מתאזן מבחינת עלויות.

לסטפווי יתרון נוסף של מרווח גחון מאוד יפה ומכאן האפשרות לרדת מן האספלט לטיולי שטח (לא להגזים כן?!) וכן כניסה ויציאה מהרכב קלים יותר. חסרון של הסטפווי- עולה 20 אלף יותר.

לדעתי, אם לא היה משנה כלכך ההפרש הזה והייתי מסוגל לעמוד בו- חד משמעית הסטפווי. אם הכסף זה בעיה אז זו כבר שאלה אחרת.

נ.ב, רעשי מנוע אין כמעט בכלל. ישנם רעשי רוח בעיקר שחודרים לרכב. יש דאסטר אחת שכבר עברה ציפוי בארץ והיא שקטה לחלוטין, אני חושב על לעשות זאת אצלי אבל זה לא כלכך מפריע.

פורסם

אני מחזיק ב1.2 ויש במשפחה סטפוואי 0.9.

אני בדיוק כמוך התלבטתי בין הדיזל ל1.2, מה שבסופו של דבר הטה את המאזניים לכיוון של ה1.2 זה עשרים אלף שקלים שנשארים אצלי בכיס, וזה הרבה.

נכון שזה 20K רק בזמן הרכישה ועם הזמן זה מצטמצם כי הדיזל תימכר ביותר, וחיסכון בדלק, וכו' וכו'. (מוזמן לבדוק את השרשור שלי בעניין יש שם חפירות באורך הגלות על כל הפרמטרים)

אבל, כרגע יש לי 20 אלף שח יותר בבנק מאשר היו לי אם הייתי קונה את הדיזל.

יש אנשים שזה חשוב להם, יש כאלה שלא. כל אחד וגודל הארנק שלו.

הדיזל עדיפה, אין ספק, אבל גם עם 1.2 אפשר לחיות.

הרבה מאוד אנשים חיים במקומות עם "ירידות ועליות" עם מנועים חלשים יותר ואיכשהו שורדים את זה, אני מאמין שגם הסנדרו תתמודד.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

שלום צבי,

עם 18,000 ק"מ בשנה אנו ממליצים לך לרכוש את הסנדרו 1.2 ליטר ובאמת תחסוך 20,000 ש"ח. הרכב אמין, מרווח ומאובזר עם בקרת שיוט, דיבורית בלוטות' ועוד.

פורסם

אולי פספסתי משהו אבל למה לא את הסטפווי בנזין? גם תהנה ממנוע מוגדש, גם רכב גבוה יותר ולא כגימיק, וגם (לדעתי) נראה הרבה יותר טוב. למה ההתלבטות היא בין הזול ביותר (סנדרו) ליקר ביותר (סטפווי דיזל)?

פורסם
אולי פספסתי משהו אבל למה לא את הסטפווי בנזין? גם תהנה ממנוע מוגדש, גם רכב גבוה יותר ולא כגימיק, וגם (לדעתי) נראה הרבה יותר טוב. למה ההתלבטות היא בין הזול ביותר (סנדרו) ליקר ביותר (סטפווי דיזל)?

כי לבנזין טורבו יש תוספת של 15 אלף ש"ח, בתכלס בשביל עוד 5000₪ כבר עדיף לקחת את הדיזל.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

^מה שהוא אמר

הדיזל פשוט זול מדי, ה0.9 צריך להיות רלוונטי רק אם רוצים אוטומטי שזמין רק עם המנוע הזה.

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

ראיתי התייחסות לכך שהבנזין 1.2 משייט בסל"ד גבוה יחסית בכביש המהיר.

האם יחסי ההעברה בגיר זהים בין הבנזין 1.2 לדיזל?

פורסם
^מה שהוא אמר

הדיזל פשוט זול מדי, ה0.9 צריך להיות רלוונטי רק אם רוצים אוטומטי שזמין רק עם המנוע הזה.

לא בדיוק נכון. בהשוואה של ראש בראש- ה0.9 זריזה יותר. אבל (וזה אבל דיי רציני) לדיזל יש את היתרונות שלו. לנסוע בהילוך שלישי, לרדת ל 10 קמ"ש אבל להישאר בשלישי זה לא תקבל בבנזין. בשטח, הדיזל כנראה תיהיה מעט עדיפה גם בזכות המומנט העדיף (אם כי אני לא בטוח כמה זה יבוא ליידי ביטוי תכלס עקב צמיגי הכביש ובקרת היציבות הקוטעת).

מי שלא נוסע הרבה יכול לחסוך 5 אלף ש"ח. מי שנוסע קרוב לממוצע ומעלה שווה לו לשקול את הדיזל. זה מה שאנחנו היינו בוחרים בכל מקרה אם אז הייתה את אופציית הדיזל.

פורסם
לנסוע בהילוך שלישי, לרדת ל 10 קמ"ש אבל להישאר בשלישי זה לא תקבל בבנזין. בשטח, הדיזל כנראה תיהיה מעט עדיפה גם בזכות המומנט העדיף (אם כי אני לא בטוח כמה זה יבוא ליידי ביטוי תכלס עקב צמיגי הכביש ובקרת היציבות הקוטעת).

יש לי את הדיזל. אי אפשר לנסוע 10 קמ"ש בהילוך שלישי.

פורסם
ראיתי התייחסות לכך שהבנזין 1.2 משייט בסל"ד גבוה יחסית בכביש המהיר.

האם יחסי ההעברה בגיר זהים בין הבנזין 1.2 לדיזל?

האם מישהו יודע את התשובה?

אולי הנציג של דאצ'יה?

פורסם

הדיזל משייט בסלײד נמוך. אני יכול לבדוק לך במהירות ספציפית, אם אתה רוצה. בכל מקרה יש רעשי רוח די חזקים, אני מניח שזה ככה גם בבנזין.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

פורסם

רעשי רוח \ צמיגים קיימים בכל קשת הדגמים שלהם, הבידוד בבתי הגלגלים לוקה בחסר.

יחסי ההעברה ב1.2 בנויים ככה שהרכב בערך כל הזמן יהיה ב3000סל"ד, בעיר כל עוד זזים אפשר לשים הילוך שלישי ולהישאר שם, גם בכיכרות ובבאמפרים אין צורך לרדת להילוך שני.

ב0.9 זה לא ככה, ברגע שאתה יוצא מהטווח של הטורבו המנוע פשוט נעלם וחייב להוריד הילוך, לי אישית זה קצת מציק ויותר נעים לנסוע בעיר ב1.2, מנגד בכביש הפתוח ה0.9 עדיף בעקיפות ועליות וכו'.

לגבי ה1.5 אין לי מושג, בגוגלים לא הצלחתי למצוא מידע על יחסי ההעברה בדגמים השונים, אבל אפשר להניח שאם 0.9 ו 1.2 כל כך שונים אז גם ה1.5 שונה.

• תוכן חדש...