ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,551 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי חברים, אחרי פנדה 2010 שרכשתי בעזרתכם (שהייתי מרוצה עד הגג) הגיע הזמן להתרחבות המשפחה, אז חשבנו על משפחתית זולה ובטיחותית, והגענו למגאן. ההצעה היא רנו מגאן II שנת 2009 מנוע 1.6 אוטו', ק"מ: 160,000 בעלים: אישה שקנתה אותו מליסנג לפני 3 שנים +, היא החליפה גיר לפני כמה חודשים, אך מעבר לזה לא היו תקלות קריטיות \ כרוניות ברכב. הרכב לא עבר תאונות, וממנה התרשמתי לטובה. המחיר המבוקש: 10,000 דעתכם בבקשה?
הודעה אחרונה מאת kamradkin, -
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
הזמנתי רכב מהאתר, אחרי יום התקשרו אלי מחברת הליסינג והתחלתי בתהליך סגירת העסקה. שאלתי בפירוש אם הרכב הוא 2016 וזו גם שנת היצור, קיבלתי תשובה שכן. קיבלתי היום צילום של רישיון הרכב ואני רואה לפי הכתבה שצירפתי, שהרכב בכלל שנת 2015 ולא 2016 וזה לפי מספר השלדה כמובן: https://www.carfax.com/guides/buying-used/what-to-consider/vin-decoding יש משהו שאני יכול לעשות?
הודעה אחרונה מאת Bull-81, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 21 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
אהלן חברים, יש ברשותי שברולט קרוז 2010 שהתייאשתי ממנה, מחפש החלפה לרכב זול יותר לתחזוקה ,קטן יותר,חסכוני יותר. קיבלתי הצעה לרנו קליאו TCE מנוע 0.9 טורבו ידני 2013 הרכב יד 01 ברשיון עדיין באחריות מהחברה,עבר 60K ק''מ. מבקש לקבל חוות דעת,לא ראיתי רשיונות לכן אני גם לא סגור על המפרט הטכני המלא,מקריאה ברשת הבנתי שמדובר ב90כ''ס. האם יש בעיות עם התנעה בכפתור ברכב הזה? שמעתי שבסיטרואנים הכרטיסים האלקטרונים האלה שמחליפים את המפתח עושים בעיות..,מה דעתכם? עדיין לא קיבלתי הצעת מחיר סופית,המחירון של הרכב 48K,מוכנים לעשות טרייד אין על הקרוז כמובן עם תוספת. מה דעתכם על הרכב?
הודעה אחרונה מאת idan897, -
-
- 1 תגובות
- 877 צפיות
שלום, ברצוני לעשות טרייד אין לפאביה יד ראשונה נרכשה מחברה בשנת 2013 עם גיר רגיל לפאביה צורה החדשה משנת 2015 למעלה עם גיר אוטומטי ובדגמי אמבישן או סטייל באוטודיל האם חברה מומלצת?
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
מיני one חדשה
מאת eli1801- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
חושב על רכב חדש מיני וואן-one, מנוע 1.2 אוטומט מהחברה. מחיר הרכב קרוב ל145 אלף שקלים. מבקש חוות דעת על אמינות , תחזוקה ונוחות נסיעה, שמתי לב שיש ירידת ערך גבוה יחסית לרכב. הרכב מיועד לבת שחושבת להחליף רכב פיאט 500 רובוטי מנוע 1.4.תודה.
הודעה אחרונה מאת bar72, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אהלן, אז אני כאמור מחפש לקנות רכב חדש באזור 110K (אפשר להתגמש קצת) ואני קצת הולך לאיבוד. הרכב ישמש רק אותי, עדיף שיהיה כמה שיותר חסכוני ואם הוא גם קצת מהנה לנהיגה מה טוב (כן קצת סותר אני יודע...). אין העדפה לאוטומט לצורך העניין. הרכב שבינתיים נראה לי זה פולו 1.2T עם 110 כ"ס (הגירסא הכי מאובזרת). חשבתי האמת גם על אופל אדם S אבל הגודל (או יותר נכון הקוטן...) קצת מרתיע אותי, מה גם שאני חושב שיהיה קשה להיפטר ממנו בעתיד. איביזה גם עלתה כאופציה אבל אני חושש שהמנוע 1.0 שלה קצת חלש. כמו שאמרתי, אני קצת אבוד... כל עזרה תתקבל בברכה!
הודעה אחרונה מאת ronengr79, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
למישהו פה יש אותה ויכול לתת חוות דעת על המנוע? מה שאני חושש ממנו זה שהמנוע קטן מדי ויתעייף במהרה
הודעה אחרונה מאת Yoad Fekete, -
-
רכב שטח למנכ"ל
מאת מ.א.צ- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 2 אלף צפיות
הבוס שלי - מנכ"ל של חברה המונה כ50 עובדים - רוצה להחליף את הרכב שלו. נתבקשתי לעזור. תקציב - 220K הוא נוהג כבר 5 שנים במיצובישי פאג'רו 2008 ארוך (רמת גימור דקאר) - אותו קנה כיד שניה. הוא מצד אחד לא רוצה לנקר עיניים אך מצד שני רוצה להשתדרג ולהרגיש קצת פינוק וייחוד - כלומר לא מותג יוקרה נוצץ כמו ב.מ.וו, מרצדס, אודי. גם לא וולבו. אך לא עוד פאג'רו או לחילופין לנד-קרוזר. מדובר על רכישת רכב יד שניה מהשנים 2012 ומעלה אך לא רכב חדש. הוא לא יורד לשטח בכלל, אך אוהב ורגיל להרגשת הגובה ברכב וגם צריך רכב גדול לשימושי החברה וגם לספורט פנאי. והאמת שגם רכב שנראה כמו רכב מנכ"ל - כלומר "ירידה" בסגמנט לג'יפון לא באה בחשבון. מפה לשם, הוא במיוחד רוצה לנדרובר דיסקברי …
הודעה אחרונה מאת dor_xd, -
- 1 תגובות
- 547 צפיות
שלום לכולם במסגרת מקום העבודה שלי אני זכאי לקבלת רכב מליסינג תפעולי, רק שזה לא ממש תפעולי , שזה אומר: למשל : יונדאי I20 2016 חדשה 0 קמ במחיר של 1750 שח ל 18 חדשים , או 1600 ל 36 חודשים. כשאמתי לא ממש תפעולי ,הכוונה היא שהשירות התפעולי מתבטא בטיפולים שוטפים בלבד. כל תיקון או בלאי - באחריותי בלבד. כשביררתי עם חברת הליסינג נאמר לי שהאחריות לתיקונים היא באחריות יצרן כמו על כל רכב חדש. השאלה שלי אם לאור מה שנאמר , האם עדיף לי לקחת עסקה 18 חודשים, אמנם לשלם יותר אך הבלאי הצפוי בשנה וחצי קטן מבלאי של 3 שנים (למשל צמיגים , מצבר , בלמים) , או שכן עדיף לקחת ל 3 שנים , ולשלם פחות , האם ב 3 שנים צפוי שאטצרך החלפת בלמים ועוד בלאי כזה או אחר (בנהיגה סבירה), …
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם אף פעם לא התעסקנו עם קניית רכב וזו הפעם הראשונה. התעניינו במיצובישי לנסר משנת 2011 עם כ-121 אלף ק"מ והחלטנו לקחת אותה למכון בדיקה הרכב נמכר ע"י זוג אך מישהו שמוכר להם אותו הוא חבר שלהם (שלפיו הוא זה שעזר להם לקנות את הרכב מחברת ליסינג ולכן הם גם נתנו לו שימכור להם אותו). אמנם מחשיד אבל הרכב חונה אצלו מתחת לבית ולא בחנות או משהו והבן אדם עשה רושם של אדם אמין. בכל אופן, לקחנו את הרכב לבדיקה במכון ושלושה ממצאים מטרידים אותי: 1. למרות שהרכב עשה טיפול של 120 אלף היה חסר שמן. רק לאחר שמילאו שמן הבודק המשיך בבדיקה. בכל אופן - בבדיקה עצמה לא זוהו נזילות. מה שכן, מוזר שהיה מחסור בשמן (יכול להיות שפשוט לא מילאו?) אגב. המחסור בשמן דווקא מוריד מהספק…
הודעה אחרונה מאת נייט דה גרייט, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
מדובר ברכב שני של המשפחה. הרכב הראשון הוא טויוטה וורסו - ככה שכבר יש לי רכב אחד גדול ומרווח. ברכב השני חשוב חשוב מאד שיהיה חסכוני, אוטומטי, ושאחרי 3 שנים אוכל לעשות טרייד אין במחיר מחירון תקציב - 130K
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- 5 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום ביצעתי היום בדיקה לרכב מסוג סוזוקי גרנד ויטרה 2009 110,000 ק"מ יד 2. מנוע - רעשים במנוע + מגלגלות ואביזרים חוסר שמן וצריכת שמן. סרן קדמי ומערכת היגוי - וברציות במהירות גבוהה ורעידה, לתקן זווית היגוי, סטיות הגה. ליקויים בעל משמעות גבוהה - תיקון תאונה מאחור תיקון משקוף שמאלי בחומר ודופן אחורי. ליקויים בעל משמעות נמוכה - תיקוני תאונות בגוף הרכב פח וצבע סביב, הוחלפו חלקי מרכב מעיכות תחתית, מעיכות סף ימין / שמאל, פגיעות פח ופגמים בצבע. מערכת בלמים - רעידה בבלימה. העברת כח - שמן כהה שחיקה בדיסקיות הילוכים ונקישה במעבר רעשים במערכת בשילוב 4X4. אציין כי בעל הרכב ציין לפני הבדיקה כי הוחלפה דלת מטען אחורית לאחר תאונה. מחיר…
הודעה אחרונה מאת dds, -
- 0 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
שלום לכולם, אבא של חברה שלי פותח עסק(מסגריה) והוא צריך טנדר,הוא מצא באינטרנט את סוכנות הרכבים שכתובה בכותרת ושנמצאת בחיפה והייתי רוצה לדעת אם יש למישהו פה נסיון עם הסוכנות הזו?מישהו מכיר?שמע?יודע עלייה משהו? תודה והמשך יום נפלא, זיו.
הודעה אחרונה מאת Jeka88, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
לא מבין מה משמעות התוצאות. האם יכולים לעזור?
הודעה אחרונה מאת Eladd156, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 756 צפיות
אני מחפש רכב עד 80 אלף מהשנתונים החדשים, 2015-16 כמובן שלא צריך יותר מסופר מיני. אני בעיקרון ממש חושב על סקודה פאביה דגם סטייל שנת 2015, לבין סיאט איביזה 1.2 או מנוע אלף. אחרי קצת בירורים הבנתי שהמנוע אלף קצת מפחיד להתעסק, הייתי שמח שמישהו ישנה את החשיבה שלי. בעיקרון פתוח לרעיונות כמובן שהרכב לא יהיה מופרז מבחינת הוצאות דלק תחזוקה וכו'.. תודה מראש מקווה שהייתי ברור מספיק
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום, אשמח לעצה והדרכה. מעוניינת לרכוש רכב חדש ואין לי מושג ברכבים. אני מעוניינת ברכב לנסיעות בינעירוניות, לא משפחתי, בטיחותי (מלבדי ינהגו 2 נהגים צעירים), לא אוטומטי, על גז ולא דלק, יציב בכביש. הרכב אמור לשרת אותי לטווח ארוך, לא בעניין של להחליף כל שנתיים, לכן עם כמה שפחות בעיות ותקלות. תקציב גמיש. אם יש למישהו המלצות, תודה. ירדנה
הודעה אחרונה מאת eyalkar, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 664 צפיות
שלום הייתי שמח לקבל חוות דעת איזה רכב מבין השניים עדיף מבחינת ביצועים צריכת דלק אמינות וכו' מדבר על שנים 2008-2010 תודה
הודעה אחרונה מאת zvigolden, -
-
פיג'ו 301 שינויים שהדגם עבר בשנת 2016
מאת Guest ספורטמוטורי-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום. אז הזמנתי פיג'ו 301 שבמבצע המוכר דגם 1.2 גיר רובוטי puretech. הבנתי שהדגם הוא החדש, של שנת 2016 אחרי השינויים, לא הצלחתי למצוא מה הבדיוק השתנה מהדגם הקודם שהחל בשנת 2014, והאם זה טוב או רע?! ואשמח לשמוע חוות דעת של בעלים לאותו רכב, גם אם זה קוטל את התדמית שלו, לפחות לדעת מה מצפה לי
-
-
- 1 תגובות
- 603 צפיות
שלום לכולם. מספר שאלות לגבי הונדה סיוויק הייבריד שנים 2006-2008 חשבתי לקנות את הרכב אבל מה שמפריע לי זה ששמעתי שיש בעיות אמינות בכל מה שנוגע למנוע החשמלי והסוללות האם זה נכון? , וכל כמה זמן נדרשת החלפת סוללה ומה והעלות? המנוע החשמלי דורש איזה טיפול קבוע או שאפשר לטפל במוסך לא מורשה ? עד כמה חלשה ההיברידית ביחס לסיוויק הרגילה? תודה
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 651 צפיות
שלום חבר מעוניין לרכוש רכב ממוכר שקנה רכב מליסינג מימוני, המוכר טוען שסיים את התשלומים והעביר בעלות על שמו - יד 2. איך ניתן לדעת שהרכב ליסינג מימוני ומה המשמעויות מכך? ירידת ערך וכ'ו... האם זה כדאי? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת ariel126, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אחרי שנתיים וחצי עם הסוזוקי אלטו הידנית החלטתי שהגיע הזמן להחליף. מחפש רכב אמין, בטיחותי (יותר מהאלטו), פחות קופצני (נוסע הרבה נסיעות בין עירוניות), והכי חשוב שיהיה חסכוני לפחות כמו האלטו. התקציב הוא 45,000-65,000 נוסע בממוצע 30,000 בשנה עדיפות לשנתון 2011 ומעלה, לא קריטי אם הרכב ידני או אוטומט.
הודעה אחרונה מאת Shachazalisher, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
האם מומלץ ?המחיר החל מ- 109900 ש"ח
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
בודק אלפא 159 ידנית, מצאתי ביד 2 שיש שני סוגים - 1. TBI ELEGANTE 1.8 2. CLASSICO +MAN 1.7 מה ההבדלים אם יש כאלה?[ תודה
הודעה אחרונה מאת guravi, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 819 צפיות
שלום, אני מחפש המלצה לרכב שני למשפחה (יש מאזדה 3). הרכב מיועד לנסיעות עירוניות ובין עירוניות קצרות עד 10 ק"מ. יש 2 ילדים קטנים, התקציב גמיש 30-40K ואפשר גם יותר אם יש משהו ממש משתלם. תודה!
הודעה אחרונה מאת lcx, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 770 צפיות
שלום לכולם, מה ממליצים מבין השלוש: קורולה, אילנטרה או סיד סטיישן לפי הקריטריונים הבאים: -נוחות נהג גבוה (1.95) -נוחות נסיעה בינעירונית (150 ק"מ ליום) -מרווח רגליים מושב אחורי -אבזור מזדה 3 נפסלה עקב צפיפות. אין זמן לנסיעות מבחן. בכלל אשמח לשמוע פלוסים ומינוסים גם בקריטריונים אחרים. תודה
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 678 צפיות
שלום , היה לי 7 שנים , אודי A3 מנוע 1.6 - ממש נהנתי ממנו , אבל הרכב עבר תאונה והושבת . אני סטודנט ומחפש תחליף ראוי , חשוב לי בעיקר איבזור ואיכות נסיעה . חשבתי על שלושת הרכבים האלו: מאזדה 3 שנת 2008 (מנוע 2.0) , גולף 07 , פולו 08 . מה דעתכם ?
הודעה אחרונה מאת bencl100, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
[TABLE=class: innerDetailsDataGrid] [TR] [TD]Style אוט' 1.3 (99 כ''ס )[/TD] [/TR] [/TABLE] הרכב מיד ראשונה, עם 50,000 ק''מ בלבד (הם רוצים מחיר של 65,000 ש''ח...זה המחיר של המחירון שלה נכון?) מעניינת אותי הבטיחות של הרכב, והחיסכון בדלק (גם בינעירוני וגם עירוני)
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לגולשים, אלה ההצעות שיש בפניי. כולם במצב שמור. שנת 08, 74KKM ב34000 שח שנת 08, 132KKM, ב25000 שח. שנת 10, 118KKM ב35000שח חוץ מאלה, יש גם אפשרויות טובות עם נתונים דומים של - לנסר קלסיק, יונדאי I30, וסוזוקי SX4. מה שחשוב לי זה כמובן אמינות וצריכת דלק, אך גם אחיזת כביש, ועיצוב פנימי נעים (-ובקטע הזה יש עדיפות למזדה ולסוזוקי) אשמח לשמוע המלצות (גם מחוץ לרשימה הנ"ל). תודה
הודעה אחרונה מאת CRuzer669, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום חברים, אחרי לבטים רבים החלטתי שאני מחליף את הרכב ועובר למשהו ספורטיבי יותר. (ברור לי שלא אקבל ניסן GTR בתקציב שלי) מחפש רכב ספורטיבי עדיפות לטורבו ולא אטמוספרי, צריכת הדלק פחות קריטית והגיר הידני קורץ לי יותר מהאוטומט אבל אני מוכן להתפשר בנושא, אחרי מספר שנים עם רכב 3 דלתות אני כבר מוכן לחזור חזרה לרכבי 5 דלתות אבל גם פה הכל יכול להתקבל על הדעת. בתקציב עומד על כ 100 אלף ש"ח בעבור רכישה בידיעה שיש לי כמה אלפים נוספים לישור קוו. רכבים שיורדים מהפרק הם האיביזה קופרה והפולו GTI לא כי הן לא טובות אלה כי אני פשוט לא רוצה בהן.נסעתי על המיטו תלתון ירוק וגם על הקליאו RS משום מה פחות קורצות לי.... תודה רבה חברים וסופ"ש נעים
הודעה אחרונה מאת oryo, -
-
תיקוני צבע 1 2
מאת arilos-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם אני עומד בפני קנייה של רכב מאזדה 6 2014 מבן משפחה ממש קרוב, הרכב נהדר, פנים הרכב שמור מאוד, כמו כן הרכב מצויין מכנית, ק״מ נמוך, יש רק בעיה אחת, שלוש דלתות ברכב נצבעו על ידי הבעלים הראשון(בן המשפחה הוא הבעלים השני), לבעלי עין חדה מאוד ניתן להבחין בהבדלי צבע בין הדלתות שנצבעו לשאר הרכב, הרכב עבר בדיקה במכון לבדיקת רכבים והממצאים הם שלא הוחלפה שום דלת ברכב ושאין תאונות כלל, ומסתבר שהדלתות נצבעו בגלל שריטות, מה המשמעות של הדבר הזה? האם הבדלי הצבע יהפכו לבולטים יותר לעין עם השנים?, ישנה דלת אחת שיש בה כתם צהבהב כזה ממש ממש עדין, האם זה יכול להחמיר? בן המשפחה הוריד לי 7000 שקל מתחת למחירון וביחס למחירים בשוק המחיר ממש מציאה כיוון שמדובר בדגם הפרימיום פלוס, עזרו לי …
הודעה אחרונה מאת arilos, -
-
מי מחובר 3 משתמשים רשומים, 0 אנונימיים, 468 אורחים (הצג רשימה מלאה)