ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,551 נושאים בפורום הזה
-
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, מבקש חוות דעת על שרבולט קרוז 2011 (הדגם המשופר 124 כס) הבנתי שיש איתם בעיות אמינות איך צריכת הדלק והביצועים? תודה
הודעה אחרונה מאת ronyo433, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני מרבה לסוע בנסיעות בינעירוניות. כ50K בשנה. באזור הצפוון כך שיש הרבה עליות וירידות. מחפש רכב חסכוני בדלק, אבל שיהיה נעים לנהיגה, נוח וביצועים טובים. וחשוב שיהיה בטיחותי. רוב הזמן אני נוהג לבד, לפעמים בסופי שבוע עם המשפחה. האם כדאי לקנות רכב דיזל (ואם כן איזה) או שיש רכבים אחרים חסכוניים שכדאי לבדוק. התקציב הוא בסביבות 130K. אודה לכם על תגובתכם
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכל החברים, למישהו יש נסיון עם אוודי טיטי קבריולט אוטומטית 2004? יש דרגות גימור שונות? תודה אורן
הודעה אחרונה מאת oren, -
- 3 עוקבים
- 27 תגובות
- 10.2 אלף צפיות
אני מתלבט לגבי עסקת ליסינג "אוויס אקספרס". מה שהכי מפחיד אותי בעסקה זה סוף התקופה כאשר אני מחזיר את הרכב. באוויס טוענים שיהיה בסדר, אבל הייתי שמח לשמוע חוות דעת של אנשים במיוחד אם יש כאלו שהתנסו. תודה מראש לכל העונים.
הודעה אחרונה מאת נירביץ, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 572 צפיות
מתייעץ עבור חבר, היעד כמו בכותרת עד 35-40K, אוטומט, האצ'בק הדגש החשוב הוא אמינות ושלא תהייה עגלתית, צריכת הדלק פחות רלוונטית (כלומר 1:10-1:11 מקובל) אישית תפסה את עניי אופל קורסה (2010-2012) למיטב הבנתי המגרעת העיקרית היא הצריכה היחסית גבוהה השאלה היא יותר לגבי החלפים האם המחירים סבירים או יקרים. סוזוקי סוויפט 2008 + יונדאי I30 (קצת יוצאת מקטגוריה של קטנות אך היא בין האופציות של הקונה) מאזדה 2 (גם ידוע על הצריכה הפחות טובה מה עוד?) ניסאן מיקרה (מה ההבדל בין התתי דגמים ומה המגרעות של הרכב) הדגש הכי חשוב הוא אמינות ואחזקה לא ייקרה. הכוונות ואופציות נוספות יתקבלו בברכה.
הודעה אחרונה מאת רועי צוקרמן, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מחפש רכב מרווח שיכיל את שני הכלבים הלא קטנים בכלל שלי. אין לי העדפה לרכב מסויים, מחפש רכב אמין, נוח ונעים לנהיגה. נראה לי שלא צריכה להיות בעיה עם סחירות, מקסימום אני אקנה בזול ואמכור בזול, אני צודק? מעדיף רכב לתקופה ארוכה. כפי הנראה שימוש ממוצע מינוס (עובד מהבית). חשבתי בכיוון של קיה סיד, יונדאי I30, פיג׳ו 308 (אמרו לי לא להתקרב, זה נכון?), אולי סקודה (גם עליה שמעתי שפחות אמינה, זה נכון?) אשמח לחוות דעת, או המלצות אחרות
הודעה אחרונה מאת dandan12, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אשמח לעזרה בהמלצה על דגם. תקציב 25k~ לנסיעה עירונית, בטיחותי, אמין וחסכן. תודה רבה! אורית
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 19 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
שלום לכולם אחד האנשים שעובדים איתי מסיים את תקופת הליסינג על הרכב שלו (ליסינג תפעולי מטעם העבודה) יש לו רכב יונדאי I30CW אני לא סגור אם שנת 2012 או 2013 אבל עד כמה שאני יודע זה 2013 בסיום הליסינג יש אפשרות לרכוש את הרכב במחיר מחירון ולהוריד כמובן את אחוז ההורדה של רכב שהיה בליסינג אני יודע שהרכב במצב ממש טוב כמעט ולא ראה מוסך עשה ב 3 שנים משהו כמו 20000 ק"מ מלבד כמה שריטות הרכב אמור להיות במצב מצויין מעבר לזה שאקח אותו לבדיקה במכון רציתי לדעת מה אתם חושבים על הרכב לי ולאשתי יש ילדה בת שנה ומתכננים עוד ילד בשנה הקרובה ,הרכב אמור לשמש ל3-5 שנים לפחות. האם הרכב מומלץ? ומה החסרונות שלו.. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני מעוניין לקנות רכב ונתקלתי ברנו קליאו שנת 2014 במצב ממש טוב שקרצה לי אבל אני פחות מבין בצרפתיות ורנו בפרט. מדובר בתת דגם Collection מנוע 1.2 טורבו 120 כ''ס. רציתי לשמוע יותר על הרכב כמה יקר להחזיק אותו, אמינות, צריכת דלק, עלות ביטוח, עלות טיפולים, דעה כללית לגבי הרכב וכו' וכו'. הבנתי שהתלונה העיקרית עליו היא המתלים הנוקשים אז מי שמכיר ויצא לו לחוות את זה עד כמה זה נורא. תודה רבה מראש לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת PeppEDogg, -
-
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכל, בבעלותי רכב גולף הייליין (160 כ"ס, אבזור בהתאם וכו'). לרכב הייתה פגיעת שילדה, על פי דו"ח שמאי הירידה היא 3.5 אחוז. אני מתכנן למכור את הרכב, מישהו שחי את השוק יודע להגיד לי אם זו אכן תהיה ההורדה במחיר או שבפועל הדו"ח שמאי לא שווה הרבה ותהיה ירידה אחרת? אם כן, מה היא פחות או יותר? אודה מאוד לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת dinodi, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
מצאתי דרך חבר רכב פיג'ו 206 שנת 2006 עם מנוע 1600 דגם מפואר סאנרוף הכל.. המחיר טוב אך רוצה לשמוע חוות דעת על הרכב, אמינות וביצועים.. יודע שיש עדיפות לדגם הידני אבל מעדיף אוטומט והשאלה כמה זה נורא האוטומט
הודעה אחרונה מאת Kelso, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום, כמו שכולם יודעים שיש מבצע של צ'מפיון מוטורוס יש הנחות יפות על כל הדגמים ואני מעוניין להשתדרג לפאביה דגם אמבישן 1.2 ברשותי יש פאביה 2013 יד ראשונה, גיר ידני, 48 אלף ק"מ נרכשה בחברה, והייתי השבוע באולם תצוגה בחיפה ונאמר לי שפאביה שלי שווה 40 אלף ש"ח לפי ספר המחירון לא כולל בדיקה במכון, אז בדקתי ביד 2 אני רואה שחלק מוכרים פאביות הרבה יותר ממחיר שהוצע לי בחברה בין הטווח 40-60 אלף ש"ח באותו שנתון ובנתונים דומים חלק עברו כמה ידיים וחלק קילומטראז הרבה יותר גבוה משלי, אז חלק בעלי פאביות מנסים לחפש "פראיירים לא מתים הם רק מתחלפים" שיסכימו לשלם עבור פאביה מודל מעל המחירון אם זה הגיוני? או עדיף לעשות טרייד אין בחברה "לספוג" הרבה כסף ולהוסיף את השאר סכום ולהתקדם לפאביה החד…
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום חברים, אני נוסע כל יום בערך 140 ק"מ, מעל 40 אלף בשנה, הנסיעות שלי הן ברובן מחוץ לעיר. התקציב הוא 80-90 אלף. השיקולים הם: 1. סופר מיני חדש, חסכוני, עם לפחות 100 כ"ס ואוטומטי: פיאסטה, קליאו, פיזו 208 וכו'. יתרונות- אוטו חדש, אחריות חסרונות - בעיקר ה-208 והאיביזה עם מנועים קטנים ואני חושש שאחרי 150 אלף ק"מ הם פשוט לא יעמדו בעומס. 2. דיזל בן שנתיים שלוש, פלואנס/מגאן, סקודה וכו' יתרונות - מנועים עמידים, מרחב ונוחות חסרונות - אין אחריות, רכב משומש אשמח לדעתכם המלומדת, בתודה מראש, אייל
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ערב טוב, מזה כמה שבועות בחיפוש אחר איביזה fr 2013-2014 חמש דלתות אוטומטית שמורה, והאמת שלא קל למצוא כאלה עם ק''מ נמוך משום מה ואם כבר מצאתי אז רוצים על 2014 מחיר משוקלל שנע סביבות ה80k+. 1. האם ידוע למישהו על מבצע טוב לאיביזה fr בימי המכירות השבוע? 2. הסטייל הבסיסית נראית לי פשוטה ו'ערומה' מידי אל מול ה-fr אך במחיר של fr משומשת ניתן לרכוש סטייל חדשה. די מבולבל מאחר וה-fr נראית לי הרבה יותר טוב כולל האבזור. אשמח לדעת
הודעה אחרונה מאת diller, -
-
- 4 תגובות
- 709 צפיות
שלום רב, אודה לעצתכם. משפחתומטית 1.6 לא מספיקה... מחפש רכב משפחתי או מנהלים, זריז חסכוני (העיקר לא זללן) מרווח "מפנק" אמין 2009 ומעלה תקציב- כ- 40-45 אש"ח. עריכה - נסועה ממוצעת, עירונית ברובה. אני חופר כבר זמן רב ביד 2, ומבולבל ממהיצע... תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת fastcars, -
- 6 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
שלום אני שואל לגבי הבנזין באופן כללי על כל שנתון, עם דגש על שנת 2013 (זה מה שיש לי) האם אכן מדובר באותו מנוע? האם יש ייתרונות כלשהן לאוריס על פני הקורולה, ולהיפך? אף שהאוריס נראה קטן יותר, מבחינת משקל ראיתי שהוא דומה לקורולה, לא מבין איך זה הגיוני? כמו כן, האוריס עולה יותר מהקורולה, מה הסיבה לכך? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת אורמת, -
- 0 תגובות
- 469 צפיות
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?354586-%D7%9B%D7%9C-%D7%94%D7%A9%D7%A8%D7%A9%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%A4%D7%94-%D7%A2%D7%95%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%99%D7%A2%D7%95%D7%A5-%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%90%D7%99%D7%9F-%D7%A6%D7%95%D7%A8%D7%9A-%D7%9C%D7%A6%D7%99%D7%99%D7%9F-%D7%96%D7%90%D7%AA-%D7%91%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%95-%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%A2%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%AA:-)
הודעה אחרונה מאת ogeva.mail, -
ניסאן אלמרה
מאת elite4-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 770 צפיות
מה אתם אומרים על ניסאן אלמרה 2005 הצבק 1.8 ?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 0 תגובות
- 586 צפיות
היי חברים מתלבט בין כמה רכבים אשמח להמלצתכם סוברו b4 2007-2008 מאזדה 6 פרימיום 2.3 2007 אימםרזה r2. 0 2007 מזדה 3 ספיריט 2007 מה אתם הייתם מעדיפים ולמה, מחלות וכיוצ"ב
הודעה אחרונה מאת leon199, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 454 צפיות
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?354586-%D7%9B%D7%9C-%D7%94%D7%A9%D7%A8%D7%A9%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%A4%D7%94-%D7%A2%D7%95%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%99%D7%A2%D7%95%D7%A5-%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%90%D7%99%D7%9F-%D7%A6%D7%95%D7%A8%D7%9A-%D7%9C%D7%A6%D7%99%D7%99%D7%9F-%D7%96%D7%90%D7%AA-%D7%91%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%95-%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%A2%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%AA
הודעה אחרונה מאת MalcomXT, -
- 2 תגובות
- 739 צפיות
צריך חוות דעת על פונטו ספייס HGT מנוע 1800 ידני שנת 2001 רכב ראשון לצעיר, איך הרכב מבחינת תקלות? חלקים? צריכת דלק? מה המחלות של הרכב ומה לבדוק ליפני שקונים?
הודעה אחרונה מאת liav12, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 803 צפיות
אני צריך המלצות לרכב ראשון עדיפות לקטן וחסכוני בסביבות הK15
-
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
שלום לכולם. ברשותי ניסן אלמרה 2002 1.8 אני רוצה להתקדם לאלמרה בשנתון יותר מתקדם 2004/5/6 מאוד נהנתי מהרכב, מהזריזות (היחסית) שלו, מהמראה הדי מכובד, תא מטען, 1. הבנתי שיש דגמים שיוצרו עם שרשרת טיימינג ויש עם רצועה. אשמח לדעת באילו שנים. 2. מה שפחות נהנתי הוא צריכת הדלק בעיר - ליטר ל 7-9 ק"מ (תלוי בסוג הנהיגה) אך הבנתי שזה לא הרבה יותר ממשפחתית ממוצעת, השאלה אם כדאי להשקיע במערכת גז (גפ"מ) או שהיא פוגעת באמינות האוטו. 3. מה ההבדלים בין רמת גימור פרפקט לטקנה, והאם שווה את ההבדל במחיר. תודה מראש לעונים.
הודעה אחרונה מאת shmuel3058, -
- 1 תגובות
- 462 צפיות
ממה שראיתי בתקציב שלי יש את: 626 סטיישן 01. 307 סטיישן 08. פוקוס סטיישן 08-09 קצת מעל התקציב. אשמח לשמוע חוות דעת ממי שיש לו ניסיון עם הרכבים האלו או המלצה על דגם אחר. תודהה מראש שגב
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מה אתם אומרים על האוטו הזה ? רוצים עליו 65 , שווה ? איך הוא ביחס לפיג'ו 208 ידנית חדשה ? מה עדיף ?
הודעה אחרונה מאת opher50, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
לאור ההצפה בשוק החדשות והמשומשות הגעתי למסקנה שבתקציב שלי גם כך אקבל גרושים כשיגיע זמני למכור עוד מספר שנים ולכן עדיף לרכוש בתקציב רכב בטיחותי חסכוני ואמין אך ללא שוק ללא הצדקה אמיתית לכך וכך אוכל לרכוש בתקציב שלי רכב שמור ומשנתון מתקדם יותר. אנו משפחה עם תינוק ובשנתיים הקרובות כנראה יתווסף עוד אחד כך שחשוב שיוכל להכיל אותנו נסיעה של כ-20 אלף קילומטר בשנה (הרוב עירוני). מה דעתכם על צורת החשיבה , ריאלית? אשמח להמלצות על דגמי רכבים ושנתונים שיכולים להיכנס בתקציב. דניאל.
הודעה אחרונה מאת sjerby, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
ערב טוב מקווה לקבל קצת עזרה פה בפורום. עד היום היינו עם רכב אחד במשפחה ועולה הצורך בעוד רכב. יש לי הצעה מ LEASE4U לרנו קפצור ב 1290 שח לחודש + מקדמה של 5900 ש"ח או רנו קליאו ב 990 ש"ח לחודש + מקדמה של 5900. עד פה התלבטות ראשונה . הרצון הראשוני היה לרכב חסכוני לאשתי - אבל מדובר אולי בהזדמנות להוסיף רכב שיהיה הראשי במשפחה בעוד שהרכב הראשון יהיה המשני גם מפאת גילו (שנת 2010) וגם בגלל שהוא צרכן גדול של דלק (מונדאו) לכן התחלתי לחשוב על קניית רכב חדש (אם מדובר בקניה ולא בליסינג אני אלך רק על סוזוקי , קיה או יונדאי ) מההיכרות שלכם האם קיימת עסקת מימון כמו שמציעים לי בליסינג? (הלוואת בלון) מקדמה בגובה 6000-7000 שח ותשלום חודשי של 1000 עד לסיום ה 36 חוד…
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אשמח להמלצות לג'יפ שרוב הייעוד שלו הוא נסיעה בכביש, אבל שיותאם גם לנסיעת שטח בינונית. אין צורך בהרבה מקומות (5 מקומות מצויין). שצריכת הדלק תהיה סבירה. יש עדיפות לידני, אבל בהתאם לנסיבות, גם אוט' טוב. עד איזור 40K אם אפשרות חריגה קטנה למעלה. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת urikih, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום רב, נסעתי היום לראות את הרכב ומאוד התלהבתי, לפחות מבחינה חיצונית ופנימית הרכב נראה מאוד שמור. גם על הנייר הנתונים יחסית טובים, יד 2, 80K ק"מ, טיפולים מסודרים, והמחיר מחירון (לעת עתה). הרכב לטענת המוכר עבר תאונה קלה וכתוצאה מהתאונה הוחלף הפגוש הקדמי + פנסי חזית, הגיע שמאי מטעם חברת הביטוח ואמר שאין ירידת ערך בעקבות המכה. המוכר טוען שהשלדה נקייה לחלוטין וגם מוכן לשלם את מחיר הבדיקה במידה ויתגלה נזק בשלדה. אני מניח שאני אראה בבדיקה פירוט בשלדת המרכב לגבי הפגוש שהוחלף, אבל במידה ואין דברים אחרים שמופיעים בקטגוריה של השלדה אני אוכל לקנות את הרכב בשקט לדעתכם? אילו סעיפים צריכים להדליק אצלי נורה אדומה? חוץ מזה, האם כל סעיף שמופיע במנוע מעיד על בעיה רצינית…
הודעה אחרונה מאת ליין מן, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 8.7 אלף צפיות
שלום כולם, ראיתי רכב (בכוונה אני לא מפרט איזה, למניעת מצבים לא נעימים ) שנאמר לי שעבר תאונה ונקבעה לו ירידת ערך קלה (פחות מ5%). הבעלים של הרכב אמר שהתיקונים היחידים היו החלפת פחחות. עד כמה שאני מכיר על תיקונים והחלפת פחחות לא קובעים ירידת ערך, יכול להיות שאני טועה? עד כמה הדבר ישפיע במכירה העתידית שלו? (עדיין לא לקחתי את הרכב לבדיקה, במידה ואחליט ללכת על זה כמובן שאלך לבדיקה לוודא שאין בעעיות אחרות). תודה רבה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת eitanm, -
-
מי מחובר 45 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 259 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- danielos
- elibaba
- צוק
- this_is_me
- hans
- Gosser1860
- mikyl
- גולדן191
- pooh-bear
- Derish
- zvit
- carsgo