Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3571 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אני נוסע כל יום בערך 140 ק"מ, מעל 40 אלף בשנה, הנסיעות שלי הן ברובן מחוץ לעיר.

התקציב הוא 80-90 אלף.

השיקולים הם:

1. סופר מיני חדש, חסכוני, עם לפחות 100 כ"ס ואוטומטי: פיאסטה, קליאו, פיזו 208 וכו'.

יתרונות- אוטו חדש, אחריות

חסרונות - בעיקר ה-208 והאיביזה עם מנועים קטנים ואני חושש שאחרי 150 אלף ק"מ הם פשוט לא יעמדו בעומס.

2. דיזל בן שנתיים שלוש, פלואנס/מגאן, סקודה וכו'

יתרונות - מנועים עמידים, מרחב ונוחות

חסרונות - אין אחריות, רכב משומש

אשמח לדעתכם המלומדת,

בתודה מראש, אייל

פורסם

דווקא בנסיעות מחוץ לעיר הרכב פחות "סובל" וב-208 ובאיביזה בזכות גירים מרובי הילוכים במהירות בין עירונית משייטים בסל"ד נמוך כך שהמנוע לא מתאמץ וגם חסכוני יחסית.

מבחינת הנוחות, יצא לי לבצע נסיעות בין עירוניות ארוכות באיביזה 1 ליטר, גם במהירויות כביש 6. נכון, בלאון יותר נוח ושקט אבל גם באיביזה אף אחד לא סובל.

החיסרון העיקרי שלה במהירויות גבוהות הוא בעיקר רעשי רוח, לא משהו שמערכת השמע לא יכולה להתגבר עליו ובכל אופן זה לא מפריע לנהל שיחה ברכב או בנייד.

בנוסף, בדוק את הכיסאות. לי המרחק של הראש והגב העליון מהמשענת לא ממש מורגש בנסיעות של עד חצי שעה אבל מפריע בנסיעות ארוכות.

משפחתית תהיה נוחה יותר אבל צריך לזכור שמדובר ברכב משומש שידרוש יותר הוצאות אחזקה מעבר לזה שרכבים כאלה בד"כ נרכשים לנסיעות מרובות ולא פשוט למצוא רכב שנסע מעט ונשמר היטב.

ההצעה שלי היא לנסות להשכיר רכבים כאלה למספר ימים. אני לא חושב שנסיעת מבחן קצרה תתן לאחד שנוסע הרבה נסיעות ארוכות אינדיקציה אמיתית לגבי שימוש ברכב באופן יום-יומי. השכרה של רכב כזה ל-3 ימים לפחות תתן לך להתרשם ממנו בשימוש השגרתי שלך ותהיה הרבה יותר יעילה.

בחברות גדולות קשה יותר לכוון לדגם ספציפי, נסה חברות השכרה קטנות יותר באיזור המגורים שלך ויתכן שתצליח לקבל את הרכבים המסויימים שתרצה לבדוק.

פורסם

מבין האלטרנטיבות בסופר-מיני, הפיאסטה מעניקה את הנוחות הטובה ביותר לנסיעות בינעירוניות ארוכות. זה צריך להיות לדעתי שיקול מרכזי בבחירה של רכב לפרופיל הנהיגה שלך. הקליאו הכי פחות נוחה, ה-208 (יותר) והאיביזה (פחות) במרכז השדה.

לשאלה לגבי חדש מול ישן - שוב, בנסועה גבוהה מאוד רכישת חדש עם אחריות מלאה זה יתרון לא קטן, שיכול לצמצם לך הוצאות (לפחות עד ה-100 אלף ק"מ הראשונים בחלק מהמכוניות). מנועי הדיזל אמנם עמידים יותר ככלל מבנזין, אבל ישנן עוד לא מעט מערכות שיכולות להתקלקל ולפגוע במאזן ההוצאות (וזה עוד מבלי להתייחס לכך שרוב הדיזל המשומשות עם ק"מ גבוה מהתחלה).

פורסם

יש לא מעט אנשים שמוכרים עכשיו אופל קורסה מזכייה של מפעל הפיס.

אולי תמצא את עצמך עם רכב חדש לגמרי ב-70-75K - יש מנוע 1400 סמ"ק ועיצוב (לדעתי) נעים ומוצלח.

לדעתי זו רכישה טובה שנותנת תמורה לכסף. עוד כמה שנים תוכל למכור בזול בקלות בזכות ההנחה הכבדה שאתה מקבל כרגע (כ-20K מתחת למחירון).

פורסם

דווקא הדיזל לא מפחיד אותי, בחמש השנים האחרונות אני נוהג על דיזלים (סוקדה ופולקסווגן).

החששות שלי מהמנועים הקטנים, בעיקר השלוש צילינדרים, אני חושש שהם לא יעמדו בנסועה/עומס, הרי מדובר בהספק של מעל 100 כ"ס על 1 ליטר.

פורסם

מצד שני אתה רואה שמנועים כמו TSI 1.2 שיש באוקטיבה שזה לא רכב קל,שורד והכול בסדר.

לדרישות שלך ללא ספק דיזל ידני,גם חיסכוני,גם זריז וגם פחות יהיה בעייתי במכירה עם ק"מ גבוהה.

בתקציב שלך לדעתי הייתי הולך על ה208 בזכות המושבים שמאוד נוחים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...