ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,551 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 621 צפיות
ראיתי רכב שמור מאוד, יד שנייה. רק עשה 80K ק"מ. ליונדאי סטיישן זה ק"מ סביר או שכדאי לחפש קילומטרז נמוך יותר ולשלם עוד כמה אלפי שקלים? אני מעוניין להמירו לגז אם זה משנה..
הודעה אחרונה מאת Jeka.E, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אהלן, מחפש להחליף את הסיוויק 2008 האצב'ק ידנית מנוע 1.8. הדרישות שלי מהרכב: חזק יותר מ140 כ"ס שיש כרגע. חזק יותר מה20 קג"מ שיש כרגע. ידנית. אחיזה שוות ערך. אמינות (3 שנים עם הסיוויק, מטיפול לטיפול לא ראה מוסך, 30אלף קמ בשנה). - עדיפות להאצ'בק. - עדיפות "לזאב בעור כבש", מינימום מוציאה עיניים , מינימום "מקדם פימפ". - אבזור ברמה מסוימת (מראות מתקפלות אוטו' למשל, לא מעניין סאנרוף, לא מעניין פוזה). דעות?
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום רב הגעתי ליישורת האחרונה הבחירה תהיה בין קיה ספורטאג לסוזוקי ויטרה. אשמח לקבל חוות דעת מכאלה שנהגו ברכבים ולספר לי על פנים הרכב, המזגן, שקט בתא הנוסעים ועוד כל מה שעולה בדעתכם. אשמח גם לדעת אם ומה אפשר לקבל במעמד ההזמנה - טסט?ביטוח? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת mitsugli, -
- 1 תגובות
- 436 צפיות
אני רוצה לקנות רכב אוטומט בסביבות ה20k שקל. המטרה זה נסיעות יומיות לעבודה (40 ק״מ לכיוון) והתנסות בעולם המכונאות רכב (אני רוצה לעשות את רוב הדברים לבד ברכב). 1. מה אתם חושבים על הרכב? (ראיתי הרבה שרשורים ישנים לפני כמה שנים אבל לא משהו עדכני). 2. עד כמה יהיה מסובך להתעסק ולטפל לבד ברכב הזה למשל לעומת הונדה סיוויק 99 שכרגע ברשותי או בכלל? 3. האם זה לא כל כך נורא שיש 4 הילוכים? או שאני ממש חייב לעלות בשנתון? תודה לעונים! Sent from my iPhone using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 854 צפיות
ממש כמו בכותרת, מחפש רכב עם תא מטען גדול (7 מקומות כדי לקפל 2) אופציה גם לגיר ידני, ישמש הן לצרכי עבודה והן לנסיעות ת״ש. אופציות שנשקלו: טוראן. אלתיאה. קאדי. נוסע כרגע בסניק 2 ידנית, אוהב את המרחב הפנימי, פחות את המנוע החלש ותא המטען הקטן.
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום חברים, אני מחפש רכב ידני חסכוני ואמין. תקציב 30 אלף ש"ח, כרגע מחפש פיאט פונטו איבו אבל אין הרבה מהדגם ביד 2 לכן השאלה שלי היא איזה עוד רכבים אפשר לחפש באזור התקציב הזה? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת zvigolden, -
-
תקציב 50 אלף
מאת igor166-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מחפש רכב אמין חיסכוני בדלק ושהטיפול בו יהיה זול. חשבתי על טיוטה יאריס או קיה פיקנטו
הודעה אחרונה מאת Amit Hershko, -
-
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
חברים מה דעתכם על סקודה פאביה 2015 דגם סטייל ? הייתי שמח לשמוע כמה שיותר דעות על הרכב. האם זה הגיוני שהרכב איבד כ25 אלף ש"ח בשנה אחת ? המחירון בלוי יצחק עומד על 82.200 לערך. ומדוע כולם דורשים כל כך הרבה מעל המחירון ?
הודעה אחרונה מאת mikish99, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
התלבטות בין דגמים מסוימים לרכישת רכב שלום לכולם, אני מתכוון לרכוש רכב חדש בתקציב עד ה15,000 ש"ח אם אפשרות לחריגה(אם יהיה שווה את זה) בחודש הקרוב והייתי רוצה לקבל חוות דעת ומידע לגבי הדגמים שאני מתלבטת בינהם התרונות וחסרונות בינהם וכל מידע שימושי אחר כמו אחזקה וטיפולים. חשוב לציין עד עכשיו נסעתי על הונדה סיוויק 1.6L 125HP VTEC שנת 2000 קצת יותר מ3 שנים הייתי מבסוט על הרכב ומאוד אהבתי אותו אך לצערי עברתי איתו תאונה והרכב הורד מהכביש והלך לפירוק. R.I.P MY FIRST CAR עכשיו אני רוצה להביא רכב לפחות ב5+ שנים חדש יותר ואני רוצה להחזיק את האוטו ולהנות ממנו לפחות ל5 שנים הבאות. זה הדגמים שאני מתלבט לגביהם: הונדה סייויק 1.6L 110HP VTEC 2005…
הודעה אחרונה מאת MalcomXT, -
- 8 תגובות
- 1 אלף צפיות
ק"מ : 73400 שנה: 2013 i35
הודעה אחרונה מאת noknok, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 974 צפיות
הרכב שלי: סוזוקי ליאנה 2005 מצב מכאני מעולה עם 280K קילומטר האם לדעתכם יש טעם לנסות למכור אותו או עדיף לעשות עליו טרייד אין ולסגור את הסיפור הזה? נראה לכם מאזדה 2 שנת 2012/2013 יספק אותי? בגדול הרכב האולטימטי זה סיאט איביזה/סקודה פאביה החדשות אבל כרגע אין לי כסף לחדש וישן אני לא סומך על המכאניקה שלהם, בעיקר גיר. **אני מחפש רכב אוטומט
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכולם, לאחרונה התעניינתי ברכישת רכב חדש לטובת נסיעה ללימודים (קיום ברשותי פיג'ו 206 מודל 2008.). בגלל שזה פעם ראשונה שאני באמת אחראי על ההחלטה והרכישה אשמח לעצות בתחום הנ"ל. מספר רכבים שזיהיתי כרלוונטים עבורי הינם: מאזדה 2 טויוטה יאריס (Hybrid) שברולט סוניק אשמח לעוד הצעות למכוניות אמינות וטובות מהקטג' של המכוניות שהצעתי. התקציב הוא עד ה120 אלף ש"ח. אני מחפש רכב שישמש אותי ללימודים ושתהיה גם חווית נהיגה טובה בו לאור התדירות שאני הולך לנהוג - אשמח להצעות ולהערות לגבי רכישה/ נקודות לציון/ דברים שחושבים לדעת - מכיוון שזו הפעם הראשונה שאני עושה משהו כזה (ניסתי לחפש מדריכים אבל רוב המדריכים הם בהסברים על רכב יד שנייה). כמו כן אשמח…
הודעה אחרונה מאת רועי צוקרמן, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
אני מחפש לעשות טריידאין על הרכב שלי, סוזוקי ליאנה 2005 (250K+ ק"מ) אני לא רוצה אוטו צרפתי כי ידוע לי שצריך לטפל בו עם פינצטה. בגרמנים החלקים והטיפול יחסית יקר (אבל זאת אופציה). תיבות הילוכים אובטיות שמעתי שעושות בעיות (לפחות ברכבים הישנים). אני מחפש אוטו יחסית חזק לדוגמא אני לא אוהב את טויוטה יאריס 2013 כי ממש צריך לסחות את הגז כדי שהיא תזוז מהר. האוטו המושלם או לפחות מתקרב למושלם זה סיאט איביזה 2016 אבל כרגע אין לי כסף בשבילה. אני מחפש רכב עד 50K וכמובן שעדיף יותר זול. אשמח לשמוע הצעות.
הודעה אחרונה מאת idan897, -
-
- 0 תגובות
- 469 צפיות
שלום. חמי כנראה הולך לרכוש רכב שכרגע נמצא אצל זוג שלקח רכב מליסנג פרטי-0 קמ. הרכב רשום על שם חברת הליסינג-שלמה סיקסט. איך בדיוק מתבצעת העברת בעלות במקרה כזה? את התשלום הוא נותן למוכרים והם אמורים לסגור את העסקה עם הליסינג?? הבנתי נכון? יש משהו חשוב שצריך לדעת במקרה כזה? תודה
הודעה אחרונה מאת דני 9999, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 884 צפיות
אני מתלבט מאד מה לעשות, התחלתי עבודה חדשה, וזה לא באיזור שנוח להגיע עם תחב"צ עכשיו לקנותאוטו עולה הבה מאד כסף ובלגנים, חשבתי לשכו בליסינג מחרות השכרה כמו באג'ט אבל ראיתי יש עליהם ביקורות לא טובות כמו פה http://2-1.co.il (לא מצליח לשים קשור לביקורת עצמה, פשוט חפשו באדג'ט...)
הודעה אחרונה מאת Amitof2, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, בדרך כלל מבצע מכירה לאדם פרטי, אתמול ביצעתי מכירה בטרייד אין (בתמורה לחדש) בפעם הראשונה, העניין שלקחו את הרשיון רכב המקורי שלי והביאו לי מסמך העברת בעלות מצלום (הועבר בפקס) ולא דרך הדואר. כך מתבצעת עסקת טרייד אין (מכירה של הרכב הישן)? בעסקה פרטית, ההחלפה מתבצעת בסניף דואר, הרשיון המקורי שלי נשאר אצלי. תודה.
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
שלום. יש לנו כרגע יונדאי i30 שנת 2009. אנחנו מתחילים להרגיש בה קצת צפוף, גם מאחור וגם מבחינת הבגאז׳. הייתי רוצה להשתדרג לאוטו עם בגאז׳ קצת יותר גדול ושיהיה יותר מרווח לילדים מאחור, כרגע יש כסא ילדים ובוסטר עם רתמות שתופס מקום כמו כסא ילד (אולי המשפחה תגדל עוד קצת בקרוב). איזה רכב מומלץ לקנות? הפרמטרים החשובים מבחינתי: 1. מקום (מאחור ובבגאז׳) - שיהיה גדול יותר מ i30 שנת 2009. 2. תחזוקה - מינימום תחזוקה ולא יקרה. 3. נוחות נסיעה. 4. שיהיה יחסית קל למכור אותו בעוד כ4-6 שנים. 5. מעדיף לא מכוניות צרפתיות (משום מה קיבלתי את הרושם שהן מתקלקלות יותר בקלות ושהנדסת האנוש שלהן גרועה, אבל יכול להיות שזה רק אני). תקציב 70K-90K תודה למומחים!
הודעה אחרונה מאת save, -
- 17 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
בדקתי כמה אופציות כמו שברולט אימפלה,וולבו S60,ניסאן מקסימה וכ אם מישהו יכול להגיד לי מה לדעתו עדיף אשמח לשמוע. חשוב שלרכב יהיה כוח יתרון למנועי טורבו,אגב סקודה סופרב פשוט לא במלאי. תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת shaulc, -
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
שלום חברים אני מעוניין לקנות אופל קורסה opc ורציתי לדעת מה אתם חושבים על הרכב הזה בתחזוקה שלו ואיך הטיפולים שלו יקרים זולים בערך? איך האוטו הזה בהתנהגות אחיזה ובנוחות?ידוע שהוא לא כל כך נוח כי הוא קשיח האוטו הזה אמין מבחינת מנוע וגיר? ואיך הוא לעומת הפגו 208gti שנת 2014 ? כי הם בערך אותו מחיר Sent from my SM-G925F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת Smiro, -
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
לאחרונה התחלתי לחפש רכב בשנתון 14-15 ודי נדלקתי על יונדאי איי עשר מבחינת מראה,אולם ראיתי בכמה אתרים שהדגם האוטומטי אינו חסכוני,הייתי שמח לקבל המלצות על רכב מיני או סופר מיני שחסכוני בדלק או על איי עשר בפרט בדגם הידני/אוט'
הודעה אחרונה מאת dr6633, -
- 0 תגובות
- 742 צפיות
האם יש אנשים שיש להם יונדאי I30 עם בעיות גיר ומנוע ? שמעתי מיותר מדיי אנשים על בעיות בגיר או שהלך ראש מנוע / התחממות של מנוע. הוצע לי יונדאי I30 2013 האצ'בק מליסינג עם 26 אלף ק"מ ואחריות לשנה וחצי. האם כדאי ?
הודעה אחרונה מאת roeysh5, -
- 7 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
ערב טוב לכולם, בשל מעבר לחברה חדשה אני צריך לבחור רכב ליסינג חדש. מפאת העובדה שמדובר ברכב חברה צריכת הדלק אינה רלוונטית (על חשבון החברה ללא מגבלה). מס שווי שימוש של הרכב מגולם עד לסכום של 5000 ש"ח בחודש כלומר מחיר הרכב המקסימלי הוא 201,612 ש"ח (ואפשר לחרוג עוד קצת באישור מיוחד, ולכן המחיר עד 210K). כמובן אם מדובר ברכב היברידי יש הנחה של 500 ש"ח בשווי שימוש למס, ולכן אם מדובר ברכב היברידי ניתן להגיע למחיר 222K. הרכב יהיה אצלי שלוש שנים ויוחזר, ולכן גם ירידת ערך \ טיפולים אינם רלוונטיים. בכל מקרה, אני מעדיף רכבים עם אבזור מפנק ותמיד מעדיף לקחת רכב "שנחשב פחות" ברמת הגימור הגבוהה ביותר מאשר רכב יקר יותר ברמת גימור נמוכה. בשנים האחרונות נהגתי על Ford Mon…
הודעה אחרונה מאת asafasraf, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 944 צפיות
זוג צעיר עם ילד בדרך צריך רכב חדש אחרי שסיאט ליאון 2015 עם 25000 ק"מ הוכרז טוטאל לוס. תקציב: 100-150K מה כדאי לקנות (רכב קטן ונחמד)
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
-
- 2 תגובות
- 713 צפיות
מחפש רכב אמין וספורטיבי, כרגע יש לי B4 ואני מאוכזב, הרכב איטי כבד שותה דלק. האופציות הבולטות בידי הן: סיאט bocanegra שנת 2011-12 פולקסווגן gti 2011 polo ולאחרונה אופציה חזקה בעיניי היא skoda octavia vrs 2008-2009 בהתחלה רציתי בכלל אבארט 500, אבל עכשיו אני קצת מבולבל אשמח לשמוע את דעתכם, אני גם לא רוצה ליפול במוסך בהרבה כסף בכל פעם תודה
הודעה אחרונה מאת Tomer1992, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 789 צפיות
היי ערב טוב. כמי שעובר את הסיוט ששמו מכירת רכב. ונתקל תמיד עם השאלה - "מתחייב שילדה מנוע וגיר"? הבנתי שאני בהחלט צריך להתחייב. לצערי שקניתי את האוטו לא בדקתי אותו במכון בדיקה אלא במוסך מורשה של החברה. אציין שמי שבדק אותו הוא אדם שמאוד אמין עלי. רק שאחרי כל הסיפורים כאן על בדיקות הזויות שמוצאות אינספור פגמים התחלתי לחשוש. מחר הרכב הולך לבדיקה. יש אפשרות לבדוק קודם רק שילדה? (כך שאם לא יצא טוב לפי הפרמטרים שלהם אני אספוג נזק קטן יותר) ואני יודע שאין כזה דבר "שאסי" והכל מרכב אחוד........ רק שזו בדיוק הבעיה שאין קרטריונים ברורים שם מתחילות הצרות
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 802 צפיות
שלום. אני מעוניינת לרכוש קנגו או ברלינגו (2008-2009, ידני, דיזל). 1 - שמתי לב שבקנגו הרכבים מתחלקים בין כאלה ש'עד 2009' או 'עד 2001'. מה הכוונה? 2 - כמה משמעותי ההבדל ובמה מתבטא בסיטרואן ברלינגו בעלת 70 כ"ס לעומת 80 כ"ס? 3 - כמה משמעותי והאם כדאי לקחת רכב שהוא 2.0 טורבו HDI, לעומת 1590 בנפח? תודה מראש לעונים. 4 - האם יש הבדלים משמעותיים בין הברלינגו לקנגו שכדאי שאקח בשיקולים? תודה מראש לעונים.
הודעה אחרונה מאת מיכאלהלי, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
אחרי שניסו לעקוץ אותי 2 פרטיים (חיפשתי קיה סיד סטיישן) עם רשיונות מזוייפים, החלטתי לנסות בכלמוביל טריידאין. קיה סיד סטיישן אין להם אז אני אנסה יונדאי i30 סטיישן. יש להם כמה רכבים עם קילומטרז נמוך מאוד. מה דעתכם על הרעיון של לקנות מהם וגם כמה באמת צריך להוריד אותם מהמחיר שהם מציעים? 10%, 20%? הרי ידוע שהם קונים אותן בהנחות ענק ובעצם עושים קופה עלינו
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 484 צפיות
שלום חברים, אשמח לקבל חוות דעת לגבי הרכב הנ"ל בהשוואה לרכבים אחרים בקטגוריה. תודה!
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
פורד פיאסטה לסטודנט 1 2
מאת asafo-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום חברי הפורום, אני סטודנט שמחפש לקנות רכב יד שנייה, בתקציב של כ40K~. לאחר עיון רב בפורום, וברחבי האינטרנט, שמתי עין על הפורד פיאסטה 2012-13. הבנתי שהדגמים האוטומטים פחות מומלצים פרט לדגם ה1.4 96כ'ס טרנד, אך האם יש פה מישהו שמחזיק דגם אוטומט שיכול לתת חוות דעת עדכנית? (רוב חוות הדעת פה בנות שנתיים לפחות). האם בכלל ניתן למצוא את הפיאסטה 2013 trend 1.4 יד שנייה? חיפושי דיי העלו חרס עד כה... אם למישהו יש המלצות לרכב אחר בסגנון (קטן, חסכוני, זריז) אשמח גם כן לשמוע. תודה מראש לעונים האם ניתן בכלל למצוא בארץ את
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום מתלבט ברכישת יונדאי I30 2012. [הרכב עשה 59 אלף ק"מ]. הרכב ניתן עם אחריות של שנה וחצי מנוע וגיר. כאשר הרכב עבר תאונה והוחלף מכסה מנוע, סימני פגיעה לפנים וכמובן שלוחות שלדה פגומות משמעות שולית. בגדול אין לי בעיה של ירידת ערך כי בסופו של דבר אחרי כמה שנים טובות אמכור חזרה לחברה שממנה אני רוכש כאשר שווי הרכב כבר יהיה נמוך בכל מקרה.
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
-
מי מחובר 45 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 259 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- danielos
- elibaba
- צוק
- this_is_me
- hans
- Gosser1860
- mikyl
- גולדן191
- pooh-bear
- Derish
- zvit
- carsgo