Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב חדש לסטודנט עד 120 אש"ח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3560 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

לאחרונה התעניינתי ברכישת רכב חדש לטובת נסיעה ללימודים (קיום ברשותי פיג'ו 206 מודל 2008.).

בגלל שזה פעם ראשונה שאני באמת אחראי על ההחלטה והרכישה אשמח לעצות בתחום הנ"ל.

מספר רכבים שזיהיתי כרלוונטים עבורי הינם:

• מאזדה 2
  • טויוטה יאריס (Hybrid)
  • שברולט סוניק

אשמח לעוד הצעות למכוניות אמינות וטובות מהקטג' של המכוניות שהצעתי.

התקציב הוא עד ה120 אלף ש"ח.

אני מחפש רכב שישמש אותי ללימודים ושתהיה גם חווית נהיגה טובה בו לאור התדירות שאני הולך לנהוג - אשמח להצעות ולהערות לגבי רכישה/ נקודות לציון/ דברים שחושבים לדעת - מכיוון שזו הפעם הראשונה שאני עושה משהו כזה (ניסתי לחפש מדריכים אבל רוב המדריכים הם בהסברים על רכב יד שנייה).

כמו כן אשמח לדעתכם האם במידה ואקח טויוטה הוספת המחיר על רכב Hybrid זה דבר משתלם כלכלית (בהיבטי הוצאות דלק) - או כדאי בהיבטים אחרים.

עריכה אחרונה על ידי GuyMHFC
פורסם

לאחר שבחנתי כמעט את כל המתחרות בקטגוריית הסופרמיני אני יכול לומר לך שלדעתי מובילות הקטגוריה הן המאזדה 2 והסקודה פאביה(בייחוד המאובזרת). לכל אחת יתרונות שונים וחסרונות שונים שניתן לקרוא עליהם בכמה מבחני השוואה.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

הרעיון בפורום זה שאם בחנת בעצמך והגעת למסקנות - שתף.

מה רלוונטי לשלוח את הבחור לקרוא מבחנים השואתיים?

לגבי ההתלבטות של פותח השרשור, אני מבין שצריכת הדלק חשובה לך, כמה אתה נוסע בשנה ומה התוואי? יש נוסעים נוספים?

בנוסף, תגדיר חווית נהיגה, אתה מדבר על בידוד רעשים ונוחות? התנהגות כביש מהנה? אבזור עשיר?

נסה לספר קצת יותר מה חשוב לך שיהיה או שלא יהיה ברכב החדש שלך ולאיזה נסיעות הוא ישמש אותך ויהיה קל יותר לכוון אותך.

פורסם

ככה, אופל קורסה מרגישה קצת פחות איכותית. מוכרים אותה במבצע, הגרסא המאובזרת ב- 90500 "על הכביש".

פולו - פחות מאובזרת ואתה מקבל בתכל'ס את אותו רכב כמו הפאביה רק משלם יותר.

ג'אז - מרגישה קצת מיושנת, האבזור לא מספק - אפילו ההגה לא מעור (בשביל לקבל את זה צריך לשלם 120 אש"ח).

הפאביה - מרגישה מאוד איכותית. מנוע וגיר טובים, אבזור מכובד (בגרסא הבכירה). האיכות נסיעה מרגישה כמו ברכב גדול יותר ואיכותי.

מאזדה 2 - מרגישה פחות "בוגרת" מהפאביה אבל יותר "כיפית" .מגרסאת דיינאמיק היא מאובזרת בצורה מכובדת.

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם (נערך)

ההמלצה שלי, לאחר שעזרתי לחבר אחר ברכישת סופר מיני בחודש שעבר ולכן עברנו יחד על כל האופציות בשוק באופן די דידקטי:

פג'ו 208 ברמת אבזור ACTIVE, הוא הצליח לקבל אותה ב90K על הכביש כולל אגרות וחיישנים.

יתרונות:

+ חסכונית

+ מאובזרת יפה

+ נוחה, מאוד נוחה

+ די מרווחת (לי, 1.80, מאוד נוח כנוסע במושב האחורי), בגאז' שימושי

+ גיר פלנטרי, עובד בצורה חלקה

+ מנוע די חזק יחסית לגודל הרכב (110 כ"ס, מוגדש)

חסרונות:

- מע' מולטימדיה די מאעפנה - מרגישה 'לא מוגמרת'

- מחזיק כוס במיקום מטופש (נחסם ע"י ידית ההילוכים כאשר היא בP)

- מגיעה רק עם פנסי הלוגן (למיטב ידיעתי אין אופציה ללד/קסנון עבור תאורה ראשית)

- אני אישית אוהב גג פנורמי, וחבל שאין את זה ברכב

בסה"כ אחלה רכב, ישאיר לך גם לא מעט עודף בכיס. לא יודע מה מי מו ואני לא מנסה לומר לך איך להוציא את הכסף, אבל נדמה לי שאם אתה סטודנט והרכב שלך הוא למטרות נסיעה ולא שעשוע ה30K האלו יכולים לעשות עבודה טובה יותר מאשר 'לשבת' על הרכב. לשיקולך.

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

עם פיג'ו יש בעיה אחת שתלויה בכמה זמן אתה מתכנן להחזיק את הרכב.

ישראלים לא אוהבים צרפתיות ולכן הרכב מתרסק במחירון (וגם לא כ"כ נמכר במחירון).

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם
לאחר שבחנתי כמעט את כל המתחרות בקטגוריית הסופרמיני אני יכול לומר לך שלדעתי מובילות הקטגוריה הן המאזדה 2 והסקודה פאביה(בייחוד המאובזרת). לכל אחת יתרונות שונים וחסרונות שונים שניתן לקרוא עליהם בכמה מבחני השוואה.

תודה רבה, ממה שבחנתי הפאביה נראית בהחלט רלוונטית אפילו יותר מהשברולט והטויטה

הרעיון בפורום זה שאם בחנת בעצמך והגעת למסקנות - שתף.

מה רלוונטי לשלוח את הבחור לקרוא מבחנים השואתיים?

לגבי ההתלבטות של פותח השרשור, אני מבין שצריכת הדלק חשובה לך, כמה אתה נוסע בשנה ומה התוואי? יש נוסעים נוספים?

בנוסף, תגדיר חווית נהיגה, אתה מדבר על בידוד רעשים ונוחות? התנהגות כביש מהנה? אבזור עשיר?

נסה לספר קצת יותר מה חשוב לך שיהיה או שלא יהיה ברכב החדש שלך ולאיזה נסיעות הוא ישמש אותך ויהיה קל יותר לכוון אותך.

תודה על התגובה.

מבחינתי צריכת הדלק חשובה, אבל לא מכרעת.

אני כנראה נוסע 3 פעמים מירושלים לראשון לציון - ובימים שלא אסע לראשון אסע לעבודה (בתוך העיר מרחק קצר מאוד)

מבחינת חווית נהיגה - הדברים שהכי חשובים לי זה אבזור טוב בהיבטי מולטימדיה ומוזיקה - וכמובן התנהגות כביש מהנה (ונחות נהיגה) לאור ריבוי הנהיגות (כמעט כל יום בשבוע).

ככה, אופל קורסה מרגישה קצת פחות איכותית. מוכרים אותה במבצע, הגרסא המאובזרת ב- 90500 "על הכביש".

פולו - פחות מאובזרת ואתה מקבל בתכל'ס את אותו רכב כמו הפאביה רק משלם יותר.

ג'אז - מרגישה קצת מיושנת, האבזור לא מספק - אפילו ההגה לא מעור (בשביל לקבל את זה צריך לשלם 120 אש"ח).

הפאביה - מרגישה מאוד איכותית. מנוע וגיר טובים, אבזור מכובד (בגרסא הבכירה). האיכות נסיעה מרגישה כמו ברכב גדול יותר ואיכותי.

מאזדה 2 - מרגישה פחות "בוגרת" מהפאביה אבל יותר "כיפית" .מגרסאת דיינאמיק היא מאובזרת בצורה מכובדת.

תודה!!!!!

ההמלצה שלי, לאחר שעזרתי לחבר אחר ברכישת סופר מיני בחודש שעבר ולכן עברנו יחד על כל האופציות בשוק באופן די דידקטי:

פג'ו 208 ברמת אבזור ACTIVE, הוא הצליח לקבל אותה ב90K על הכביש כולל אגרות וחיישנים.

יתרונות:

+ חסכונית

+ מאובזרת יפה

+ נוחה, מאוד נוחה

+ די מרווחת (לי, 1.80, מאוד נוח כנוסע במושב האחורי), בגאז' שימושי

+ גיר פלנטרי, עובד בצורה חלקה

+ מנוע די חזק יחסית לגודל הרכב (110 כ"ס, מוגדש)

חסרונות:

- מע' מולטימדיה די מאעפנה - מרגישה 'לא מוגמרת'

- מחזיק כוס במיקום מטופש (נחסם ע"י ידית ההילוכים כאשר היא בP)

- מגיעה רק עם פנסי הלוגן (למיטב ידיעתי אין אופציה ללד/קסנון עבור תאורה ראשית)

- אני אישית אוהב גג פנורמי, וחבל שאין את זה ברכב

בסה"כ אחלה רכב, ישאיר לך גם לא מעט עודף בכיס. לא יודע מה מי מו ואני לא מנסה לומר לך איך להוציא את הכסף, אבל נדמה לי שאם אתה סטודנט והרכב שלך הוא למטרות נסיעה ולא שעשוע ה30K האלו יכולים לעשות עבודה טובה יותר מאשר 'לשבת' על הרכב. לשיקולך.

תודה רבה! אתה בהחלט צודק - ויש מקום למחשבה על חסכון במקום שבאמת היתרונות מינוריים.

אני פשוט חוויתי טיפולים חוזרים ונשנים עם הפיג'ו 206 - וככה רציתי לשנות אווירה.

וכמו כן המערכת מולטימדיה - זה אחד הדברים היותר חשובים לי ברכב החדש שיהיה לי..

נכון - אני יכול ליפול על רכב מעפאן ושיש בו מערכת מולטימדיה טובה - וכרכב הוא יוגדר כגרוע אבל - אני מנסה לחפש את האיזון בין רכב טוב, לבין חווית נהיגה ואבזור מתקדמים - ולכן אני מוכן להשקיע את האקסטרה כסף.

פעם נוספת מודה לכולם על התגובות והעצות - !

פורסם

מציע לך לבדוק את האיביזה שמציעה חבילה לא רעה במחיר טוב. נוחות זה לא הצד הכי חזק שלה אבל זה עניין סובייקטיבי. בדוק בעיקר את הכיסא שמקשה עליי במרחק המשענת מהראש והצוואר.

מערכת המולטימדיה שלה מאוד נוחה לשימוש אבל חסרת אפשרות לשיקוף מסך. הזרמת שמע ודיבורית עובדים מעולה.

ה-208 שהוצעה כאן היא גם אפשרות טובה במחיר תחרותי והיא מעוצבת היטב ומרווחת.

לא כתבת כלום לגבי הגיר אבל ל-208 יש גירסת דיזל עם גיר ידני שמציעה ביצועים טובים וצריכת דלק מעולה.

מאזדה 2 החדשה מרמת גימור דיינמיק ומעלה מציעה רשימת אבזור טובה, עיצוב חיצוני נאה ותא נוסעים מעוצב ונעים. מערכת המולטימדיה שלה מעולה ואפילו דוברת עברית ויש אבזור בטיחותי חשוב.

טויוטה יאריס הייבריד היא אפשרות לא רעה אבל גילה המתקדם כבר מורגש ותא הנוסעים שלה לא עומד ברמה של המתחרות החדשות.

כנ"ל לגבי השברולט סוניק.

קצת מחוץ לקופסה אבל בויתור על גיר אוטומטי תוכל לבדוק גם את סיטרואן קקטוס. רכב מאוד ייחודי שהוא איפשהו בין סופר מיני מגודלת לקרוס אובר קטן. יש טורבו בנזין וגם טורבו דיזל ולדעתי הוא אחד הרכבים הכי מגניבים על הכביש.

פורסם

בהמשך למה שמייק כתב, למאזדה 2 יתרון משמעותי מאוד לדעתי בפן הבטיחות האקטיבית ביחס לכל האלטרנטיבות שהוזכרו כאן - מערכות בלימת חירום אוטונומית, התראת סטייה מנתיב והתראת רכב ליד במעבר נתיב/חוצה בנסיעה לאחור (בגרסה הכי מאובזרת).

לטעמי היא גם המהנה ביותר לנהיגה (היגוי, תחושת זריזות וקלות תנועה), ותא הנוסעים שלה ברמת האבזור הגבוהה (פיור ווייט) הוא הדבר הקרוב ביותר לרכב יוקרה בסגמנט הזה.

פורסם
בהמשך למה שמייק כתב, למאזדה 2 יתרון משמעותי מאוד לדעתי בפן הבטיחות האקטיבית ביחס לכל האלטרנטיבות שהוזכרו כאן - מערכות בלימת חירום אוטונומית, התראת סטייה מנתיב והתראת רכב ליד במעבר נתיב/חוצה בנסיעה לאחור (בגרסה הכי מאובזרת).

לטעמי היא גם המהנה ביותר לנהיגה (היגוי, תחושת זריזות וקלות תנועה), ותא הנוסעים שלה ברמת האבזור הגבוהה (פיור ווייט) הוא הדבר הקרוב ביותר לרכב יוקרה בסגמנט הזה.

מסכים עם הדברים.

לדעתי זאת האופציה היותר טובה מבין השלוש.

פורסם

למה לא תכניס את קיה סיד לשיקולים?

נכנסת בתקציב ונותנת המון יחסית למחיר שלה. האחזקה שלב נמוכה והשוק יד 2 שלה מצויין כשתרצה למכור

• תוכן חדש...