ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,551 נושאים בפורום הזה
-
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי, הייתי שמח לקבל הצעות לרכבי סופר מיני, נוהג כ40 ק"מ ליום כאשר הנסיעות בדרך כלל בינעירוניות. חשוב שהרכב יהיה אמין וחסכוני בדלק עם עלות טיפולים נמוכה\סבירה. עדיפות למראה צעיר ותיבת הילוכים אוטומטית. יש הצעות? חוץ מהסופר מיני'ז אני מתלבט אם לעשות מאמץ ולהגדיל את התקציב בכדי לרכוש יונדאי וולוסטר, דעתכם על המהלך ועל הרכב עצמו?
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
- 18 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
היי , אני סטודנט מעונין לקנות רכב ב30 אלף ... לפני הייתה לי אודי a3 שעברה תאונה . חשבתי על אחד מהרכבים האלו: גולף 2007 הדגם המפואר . סיווק סדאן 2006 דגם ls המפואר. מאזדה 3 ספרייט שנת 2006 . האם בגולף יש בעיות בגיר ? ההבנתי שבשנת 2009 הוא ממש בעייתי . האם לדעתכם יש משהו אחר שכדי לבחון ? יש לציין שאני מחפש אמינות ואבזור . תודה מראש לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת Close, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי, אני נוסעת כ- 100 ק"מ על בסיס יומיומי, אני חייבת דחוף רכב שמצד אחד יהיה חסכוני וחזק מספיק ומצד שני אין לי תקציב גדול. הרכב יכול להיות גם קטן (משמש יחיד בלבד) וגם אפשר ידני רעיונות????
הודעה אחרונה מאת musakh30, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום, נניח שאתם נוהגים ברכב מדגם מסוים שממש מתאים למידות שלכם (פיסית, כלכלית, בטיחותית וכו.) והוא כבר עם קילומטראז מכובד 180k וצפונה ואתם מתלבטים אם להחליף. אם הייתם נתקלים ברכב זהה, שנתון או שניים צעיר יותר עם קילומטראז מפתיע (20k-50k) לגילו והרכב במצב מעולה, האם הייתם משלמים עליו מחירון? זאת כמובן בהנחה שאינכם מעוניינים לקנות רכב חדש (2016) ומאותם שיקולים מחיר המחירון של 'המציאה' הוא מסגרת התקציב. לדוגמא להחליף sx4 2009 וקילומטראז של 220kקמ עם sx4 2010 וקילומטראז 20kקמ במצב עולה על סכום כ55k שהוא מסגרת התקציב. נגיד אפשר במקום זאת איי10 או פיקנטו או יאריס בשנתון מתקדם יותר שאולי צפוף יותר או כל דבר אחר שאתה לא מכיר כי אין לך ניסיון עם הדגם החדש. ותכלס…
הודעה אחרונה מאת CarBuy1, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום חברים, אני 7 שנים בעולם הקטנועים/אופנועים והחלטתי לתקופה הקרובה להביא רכב. אני מחפש רכב חסכוני בדלק בצורה משמעותית שעלות הטיפולים/תיקונים שלו זולה והוא גם אמין. למי שמכיר את הקטנוע ג'וירייד מעולם האופנועים, שהוא קטנוע אמין חסכוני וללא תקלות - יהיה נחמד לדעת על משהו מקביל מעולם הרכבים. חשבתי על סיאט איביזה 1600 שנת 2010 אבל אם אני לא טועה התיקונים/טיפולים שלהן יקרים לא? תודה רבה על העזרה ועל העצות.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 3 אלף צפיות
מחפשים רכב אמין וחסכוני זוג +2 ילדים קטנים נסיעות קצרות באמצש וארוכות יותר בסופשים חושבים גם על סיאט איביזה החדשה תקציב -80-100 אלף שח, המראה של הפיגו 2008 מאוד קורץ לנו. אבל איך הרכב?
הודעה אחרונה מאת lolmit, -
-
הסרת שיעבוד
מאת Focus 04-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
שלום רב, ברצוני לקנות רכב שמשועבד ללאומי קארד. לבעל הרכב אין את הכסף הדרוש בשביל להסיר את השיעבוד ולכן אין אפשרות לעשות העברת בעלות. בעל הרכב הציע שאשלם עבור הרכב, הוא יסיר את השיעבוד וכעבור יומיים (שיתעדכן שהשיעבוד הוסר) נעביר בעלות. בזמן זה בנתיים הרכב והמפתחות ימסרו לי. הרכב יד ראשונה מאדם שנראה על פניו אמין. אבל האם יש דרך יותר בטוחה לעשות את התהליך? תודה
הודעה אחרונה מאת Focus 04, -
-
- 23 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
שלום לכולם, לאבא שלי יש שכן שמוכר דייהטסו שרייד משנת 1997, יד 1 , מטופלת במורשה בלבד. הרכב נסע 35,000 ק"מ בלבד ב 19 שנותיו . ראינו ריג'קטים במבט ראשון של מצבר וצמיגים מיובשים. הרכב נמכר בגלל שהבן אדם מאוד מבוגר וכבר לא מסוגל לנהוג, לכן הוא מציע אותו ב 5,000 ש"ח בלבד. חשבתי לרכוש אותו (לאחר מיקוח, בכל זאת המצבר והצמיגים דורשים החלפה) כרכב שני במשפחה. שאלתי היא : מה דעתכם על אוטו כזה ? יש לשים לב לעובדה שאצטרך טסט פעמיים בשנה החל מבעוד שנה. אבל בכל זאת, האם כדאי ? מה צריך לבדוק ברכב כזה ? הוא כמעט ולא זז מהחנייה. תודה לעונים,
הודעה אחרונה מאת Focus 04, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 595 צפיות
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?354586-%D7%9B%D7%9C-%D7%94%D7%A9%D7%A8%D7%A9%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%A4%D7%94-%D7%A2%D7%95%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%99%D7%A2%D7%95%D7%A5-%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%90%D7%99%D7%9F-%D7%A6%D7%95%D7%A8%D7%9A-%D7%9C%D7%A6%D7%99%D7%99%D7%9F-%D7%96%D7%90%D7%AA-%D7%91%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%95-%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%A2%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%AA
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מכירים את הרכב ? חבר מעוניין לקנות מיד 2 את הדגם רציתי לכל ככה חוות דעת על הרכב ? האם קיים בלאי ידוע ? ואיך הרכב מבחינת: דלק,נוחות,נסיעה,מכני,אמינות רכב ששווה לקנות לפי דעתכם אשמח לנימוקים וחווות דעות תודה
הודעה אחרונה מאת Dor_1, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 746 צפיות
ראיתי בהרבה מקומות שממליצים לבקש ולבדוק היסטוריית טיפולים של הרכב. שתי שאלות בעניין: 1. האם פשוט מדובר מהדפס מהמוסך המורשה שבו טיפלו הבעלים? או אפילו רישומים בכתב יד שהם עשו? 2. אם זו יד שנייה ואין אפשרות להשיג את היסטוריית הטיפולים מהבעלים הראשונים - עד כמה זה קריטי? 3. מה בעצם כדאי לבדוק שם? לבדוק שמה שצריך להיות מוחלף - הוחלף בזמן? לבדוק מה חדש ולהסיק מזה מה יהיה צריך להחליף בעתיד? תודה
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 15.5 אלף צפיות
הבנתי שממוצע סביר הוא 20-25 אלף ק"מ בשנה. מצאתי רכב יד2 (יונדאי i25, שנת 2011, נובמבר) שעשה 130 אלף ק"מ (ידיים פרטיות). זה יוצא ממוצע של 26 אלף בשנה. הרכב טופל בזמן, במוסך מורשה, ונראה שהבעלים מטפלים בו יפה. 1. האם הממוצע הזה גבוה מדי לדעתכם? 2. האם 130 אלף ק"מ לרכב הם כבר יותר מדיי, בלי קשר לזמן שלקח לו לעשות אותם? אני שואל זאת בלי קשר למחיר (נניח והמחיר מגלם את כמות הק"מ). האם הייתם קונים רכב שעבר כל כך הרבה? תודה
-
אפשר חוות דעת על לנסר 06 מה היתרונות באוטו ? מה החסרונות ? מהי צריכות הדלק.? [ אני מחפש בגדול רכב שיעשה תעבודה בלי בעיות מיותרות ושיחזיק לטווח של 3-2 שנים]
הודעה אחרונה מאת ATNT7, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן, מחפש משפחתית קטנה (או סופר מיני) חשוב שתהיה: אוטמטית (לא רובוטית) בטיחותית אמינה ביצועים טובים ככל האפשר (שיסחב נסיעה של שעה בערך מחוץ לעיר, אשקלון - תל אביב) אחזקה לא יקרה מידי (ואם אפשר גם חסכונית בדלק) בעיקרון הרכב ישמש לנסיעות עירוניות בעיקר, אחת לשבוע ייצא מחוץ לעיר: אשקלון - תל אביב - אשקלון. ייסע בסביבות 10-12 אלף בשנה. חשבתי על קיה ריו/יונדאי אקסנט כי אפשר להביא שנתונים גבוהים יחסית אבל אני לא יודע איך הן מבחינת בטיחות וביצועים. אם יש לכם משהו שיותר יתאים לדרישות שלי אז אשמח לשמוע! תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Mike3236, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
היי לכולם,אני מתלבט אם לקנות מרצדס CLA 200 AMG שנת 2015 האוטו הוא יד שנייה, עם 16 אלף ק''מ , הוא עולה 215 אלף ש''ח ... רציתי לשאול כמה שאלות : האם בכלל משתלם לקנות את האוטו הזה תמורת המחיר ? מה ההבדל בין AMG לבין CLA 200 רגיל ? אם כן יש הבדלים , מהם ההבדלים והאם הם שווים את תוספת המחיר? ... כל חוות דעה נוספת שלילית\ חיובית אשמח מאוד לשמוע... תודה רבה רבה
הודעה אחרונה מאת Keyser, -
-
- 6 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום, אנחנו מחפשים לקנות רכב שישמש את המשפחה הקטנה שלנו (כרגע 2 אבל מתישהו נתרחב). הלכנו למספר סוכנויות באזור מגורינו וההצצעות הכי טובות שקיבלנו כרגע הן: הונדה ג'אז היברידית 2013 מנוע 1.4, אוטומטית הונדה סיוויק הצ'בק 2011 1.8 אוטומטית לשתיהן קילומטרז' דומה (70k), ומחיר דומה (62k). האם המחיר סביר? איזו עדיפה? חשובה לנו אמינות, צריכת דלק ונוחות נסיעה. עיקר הקילומטרז' שלנו הוא בנסיעות על כביש 6 לכל אורכו, ובנסיעות בין עירוניות אחרות. הרכב זז מעט בתוך העיר.
הודעה אחרונה מאת ramos7626, -
- 4 תגובות
- 886 צפיות
אהלן, צריך את חוות הדעת שלכם על הבדיקה הבאה. תודה.
הודעה אחרונה מאת 123almog, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 8.1 אלף צפיות
אני מתעניין ברכישת פיג'ו 301 1.2 עם גיר רובוטי חדשה. מצד שני יש שמועות על בעיות שמאפיינות רכבים של פיג'ו לאורך השנים, כגון בעיות גיר, ומחשב. מכיוון שאני לא מבין בזה בכלל, אשמח אם המשתמשים יוכלו להחכים אותי מנסיונם.
-
-
פענוח בדיקה מאזדה 6 1 2
מאת arilos-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
אני נמצא לפני רכישה של מאזדה 6 2014, ביצעתי היום בדיקה , הרכב תקין לחלוטין מבחינת כל המכלולים, למעט המרכב, בסעיף המרכב ישנם ליקויים שמוגדרים בעלי משמעות גבוהה ובו מפורטים "תיקון פס דלת שמאל ומילוי חומר+תיקון עמוד שמאל ומילוי חומר, הוסבר לי ששלדת הרכב נקייה לחלוטין, אבל הרכב עבר תאונה ותוקנו העמודים, מה המשמעות של זה? בעל הרכב מציע 5 אלף מתחת למחירון, כדאי? אשמח לשמוע תשובות
-
-
רכב עד 250 אלף שקל. 1 2
מאת רן123-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום לכולם אני בחיפושים אחר רכב כרגע, אני מעוניין ברכב עם בידוד רעשים מעולה ויכולת ריסון יחסית טובה של מהמורות בכביש (יותר מתלים רכים, פחות ספורטיבי) אשמח להצעות מהניסיון שלכם
-
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, אני ובעלי לקחנו פורסטר 2009 לבדיקה לפני קנייה היום. הרכב יד ראשונה, 118000 ק"מ בבעלות מנכל החברה. הם רוצים 52,000 ש"ח. טופל באותו מוסך מורה כל השנים. להלן התוצאות ואין לי מושג האם הן צריכות להדאיג. אין לנו בעיה לשלם כמה אלפי שקלים אם צריך ע"מ לסדר את התקלות. מה דעתכן/ם?
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- 14 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם ושבוע טוב. אחי הקטן מתלבט בין כמה רכבים אשמח לשמוע את דעתכם עליהם. התקציב לרכב הינו 50k-55k . 1) מאזדה 3 1.6 2) הונדה סיביק 1.8 (ירידה בשנתונים בגלל מחיר יחסית גבוה מהשניים האחרים ). 3)מיצובישי לנסר החדשה 1.8 הדרישות מהרכב : אמינות צריכת דלק טובה או לפחות סבירה . נוחות . מרווח (לעגלת תינוק וכדומה ). ביטוח זול יחסית . הרכב ישמש לנסיעות יום יומיות לזוג. אשמח לשמוע את דעתכם ובסוף לקחת החלטה נכונה ושקולה. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת ofervars, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 695 צפיות
שלום לכולם, מחפש המלצות לרכב יד שנייה עד 35 אלף ש"ח משפחתית, שנתונים 2010-2011, שיתאים לזוג עם שני ילדים, בעיקר נסיעות עירוניות אך לא רק, הדרישות שלי: אמין חסכוני חלפים זולים נוחות אוטומט כמו כן אני מתלבט בין מכירת הרכב הקודם שלי (יונדאי אקסנט 2008 125 אלף ק"מ) ביד 2 או לחלופין עסקת טרייד אין באחת החברות הגדולות בעד רכב עם הדרישות לעיל, השאלה שלי איפה יש סיכוי שאני אקבל תמורה גבוהה יותר בעד הרכב? תודה מראש לעונים.
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
-
שלום חברים, שאלונת, האם המנוע/גיר של הפורד קוגה בשנים 2012-14 זהה לזה של הפוקוס? 1.6T כלומר האם מדובר באותה נבלה? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת רועי צוקרמן, -
- 2 עוקבים
- 23 תגובות
- 7.9 אלף צפיות
שלום השאלה היא גם לגבי רכב חדש וגם לגבי רכב יד שניה. הייתרון הידוע של היברידי זה החסכון בדלק, מה החסרונות של זה? האם יש יותר תקלות בהיברידי? האם התחזוקה יקרה יותר? טיפולים יקרים יותר? יש צורך בהחלפת מצברים? וספציפית מה ההבדל בין אוריס/קורולה היברידי לבנזין ומדוע לאוריס היברידי יש מנוע 1800 ולבנזין 1600? תודה
הודעה אחרונה מאת yehuda-k, -
שלום לכולם, אנחנו זוג עם אחד/ת בדרך שנוסעים כרגע ביונדאי I10 מדגם inshigt אוטומטית (מנוע 1 ל') שנת 2015. אקדים ואומר שהרכב הזה שולם באמצעות מקדמה של כ-13K ותשלומים חודשיים של כ-750 ש"ח. הסכום בסוף פחות אכפת לי גם אין לי אותו בכל מקרה, והאמת שגם אם היה - אין מטרה להשלים אותו אלא המטרה היא כל שלוש שנים להתקדם לרכב חדש באותה השיטה. מאחר וההורים חושבים ברצינות לקחת את ה-208, היתי באולם ודי נדלקתי על הרכב כשהדבר היחיד שהפריע לי בעצם זה האיבזור, או העדרו - אבל התקציב שלי 80 ואין לי אפשרתו לקחת את הדגם המאובזר יותר. תהיתי מה המומחים אומרים על הרכב. קראתי על המנוע שאמור להיות מעולה, על תיבת ההליכים של אייסין שאמורה להיות אמינה מאוד, אבל אשמח לעוד דעות הן לעניין ה…
הודעה אחרונה מאת 999256, -
ראיתי פרסום שמציעים את ה2008 ב 110K. איזה רמת גימור מדובר ? מה ההבדל בין אקטיב לאקטיב-גו ?
הודעה אחרונה מאת falou, -
???
הודעה אחרונה מאת razmel, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
שלום רב, אודה על מי שיוכל השיב על מספר שאלות 1. מה צריכת הדלק הממוצעת של הרכב הזה? 2. היכן ניתן להשיג חלק שנקרא מסיט מים (במכסה המנוע) ומה מחירו? 3. היכן ניתן להשיג רדיו דיסק חלופי משומש ומה מחירו? 4. האם מישהו נתקל בהערת מחשב חוזרת על אורות ערפל? (למרות שיש שני אורות מקדימה ואור אחד מאחורה תקינים)? 5. האם הרכב מגיע ללא גלגל רזרבי? 6. המלצה למוסך אמין שאינו יקר במיוחד. תודה מראש למשיבים.
הודעה אחרונה מאת pixer, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 2 אלף צפיות
היי אני מחפש רכב לסטודנט בתקציב של 40000 הרכב יסע בתוך חיפה ועל ציר חיפה נתניה מה אני מחפש? 1)בטיחות 2)אמינות 3)הוצאות אחזקה 4)חסכוני בדלק רוב הזמן אסע לבד או גג עם עוד נוסע אחד או שניים אז אם הרכבים הקטנים בטיחותיים כמו המשפחתיים זה גם סבבה נהגתי כמה שנים על ידני אז זאת גם אופציה תודה
-
מי מחובר 45 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 259 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- danielos
- elibaba
- צוק
- this_is_me
- hans
- Gosser1860
- mikyl
- גולדן191
- pooh-bear
- Derish
- zvit
- carsgo