Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3575 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אני 7 שנים בעולם הקטנועים/אופנועים והחלטתי לתקופה הקרובה להביא רכב.

אני מחפש רכב חסכוני בדלק בצורה משמעותית שעלות הטיפולים/תיקונים שלו זולה והוא גם אמין.

למי שמכיר את הקטנוע ג'וירייד מעולם האופנועים, שהוא קטנוע אמין חסכוני וללא תקלות - יהיה נחמד

לדעת על משהו מקביל מעולם הרכבים.

חשבתי על סיאט איביזה 1600 שנת 2010 אבל אם אני לא טועה התיקונים/טיפולים שלהן יקרים לא?

תודה רבה על העזרה ועל העצות. :wink:

פורסם

לאיזה צריכת דלק אתה מצפה?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לי עולות לראש סוזוקי אלטו ושלישית המיני פיג'ו107/סיטרואןC1/טויוטה אייגו.

חווית הנהיגה לא שונה בהרבה מקטנוע עם 4 גלגלים, הן לא נוחות במיוחד, לא מרווחות, לא מאובזרות ולא זריזות במיוחד.

אבל הן זולות לרכישה, זולות לאחזקה, אמינות ומתאימות מאוד לשימוש עירוני צפוף.

פורסם (נערך)

למגיב מעלי:

נוחות זה עיניין סובייקטיבי. בתור מי שכיסה כ 70 אלף ק"מ ב 16 חודשים בפיזו 107, אני יכול להעיד שהרכב נוח, אמין לחלוטין (בכל התקופה טיפולים שוטפים בלבד), חסכוני בדלק ואפילו כייפי לנהיגה (ניהוג והתנהגות "חיים").

הרכב ספרטני לגמרי, בידוד הרעש לא משהו, המזגן יכול להיות גבולי בפקקים בשיא הקיץ.

נסיעת מבחן וראה אם אתה מתחבר.

עריכה אחרונה על ידי Top Geek

106GTI - Deus ex machina

פורסם
תקציב? ידני? אוטומט? סוגי נסיעות ותוואי?

לאיזה צריכת דלק אתה מצפה?

לי עולות לראש סוזוקי אלטו ושלישית המיני פיג'ו107/סיטרואןC1/טויוטה אייגו.

חווית הנהיגה לא שונה בהרבה מקטנוע עם 4 גלגלים, הן לא נוחות במיוחד, לא מרווחות, לא מאובזרות ולא זריזות במיוחד.

אבל הן זולות לרכישה, זולות לאחזקה, אמינות ומתאימות מאוד לשימוש עירוני צפוף.

למגיב מעלי:

נוחות זה עיניין סובייקטיבי. בתור מי שכיסה כ 70 אלף ק"מ ב 16 חודשים בפיזו 107, אני יכול להעיד שהרכב נוח, אמין לחלוטין (בכל התקופה טיפולים שוטפים בלבד), חסכוני בדלק ואפילו כייפי לנהיגה (ניהוג והתנהגות "חיים").

הרכב ספרטני לגמרי, בידוד הרעש לא משהו, המזגן יכול להיות גבולי בפקקים בשיא הקיץ.

נסיעת מבחן וראה אם אתה מתחבר.

סליחה שלא הייתי ספציפי.

תקציב? 30-40 אלף.

לנסיעות בתוך העיר נטו וממש פעם ב.. נסיעות לאשקלון לבקר את המשפחה.

עדיפות לאוטומט, עם כמה שאני אוהב גיר ידני, אני לא קונה אוטו ספורט.

אני מחפש רכב שיהיה קטן בסיגנון השלישייה שהובאה כאן למעלה, שיהיה נוח לזוז איתו ולהחנות צ'יק צ'ק,

אבל שיהיה גם יפה, בכל זאת.. רכב לצעירים.

פורסם
רובוטי חד מצדי מתאים? אם לא, נשארת רק עם אלטו/ i10/ פיקנטו, להן גיר פלנטרי 4 הילוכים.

מה ז"א? אני מתכוון לגיר אוטומט.

פורסם

גיר אוטומטי רובוטי,אתה לא מעביר הילוכים,אבל ההרגשה לא חלקה כמו בגיר אוטומט רגיל,בעיר זה יותר מורגש ואני אישית לא סובל את זה.

מנגד הגיר תורם רבות לחיסכון בדלק.

Sent from my A0001 using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אם רובוטי בא בחשבון בתקציב שלך נכנסות גם השלישיה פולקסוואגן אפ/סיאט מיי/סקודה סיטיגו.

קצת יותר נוחות ומרווחות מהשלישיה הקודמת, רובן עם מערכת לבלימה עצמית במהירות עירונית.

פורסם

אני במקומך דווקא כן הייתי הולך על ידני. יש היום שברולט ספארק חדשה לגמרי ב-46K. זה טיפה מעל התקציב שלך, אבל בכ"ז - חדש לחלוטין. אפס עלויות אחזקה מעבר לטיפולים שוטפים, הכל באחריות.

אין היום עסקאות יותר משתלמות לרכב חדש, לדעתי זה האוטו הזול ביותר בישראל שאפשר להשיג חדש.

פורסם

בקטגוריית המיני יש שלושה סוגי גירים אוטומטיים:

1. גיר אוטומטי פלנטרי- גיר אוטומטי "רגיל" עם ממיר מומנט, כמו שיש ביונדאי אלנטרה או מאזדה 3. הגירים האלו אמינים לרוב, אבל הם גוזלים בערך עשירית מכוח המנוע בשל ממיר המומנט, מה גם שבקטגורייה התיבות הפלנטריות בעלות 4 הילוכים בלבד, דבר שלא מש עוזר לנצל את כוח המנוע. הנסיעה חלקה ונוחה.

2. גיר רציף- תיבת הילוכים רציפה משנה את יחס ההעברה באופן רציף ושומרת על סל"ד בהתאם לאופי הנסיעה של הנהג ובהתאם ללחיצתו על דוושת הגז. תיבה רציפה מציעה נסיעה חלקה יותר והיא בנויה משני קונוסים המחוברים באמצעות רצועה, לעומת תיבת הילוכים רגילה בה יחס ההעברה נמדד על פי שני גלגלי שיניים בגודל קבוע. יתרונה המשמעותי של תיבת הילוכים רציפה היא בעובדה שיש בה אין סוף של יחסי העברה (הילוכים). היא נחשבת לחסכונית מתיבה אוטומטית פלנטרית כי לא "מבזבזים דלק" על החלפות הילוכים. יתרונות- יעילה, חסכונית, מתאימה למנועים בעלי מומנט נמוך. חסרונות- שאון מנוע נוכח בתדר קבוע בהאצה, תחושת נהיגה מעט מוזרה בהשוואה לתיבה אוטומטית רגילה (גם אם אתה עוזב את הגז הרכב יאיץ על הסל"ד שבו הוא נמצא וצריך לתת ברקס כדי לעצור, ככה זה היה ב-B4 הקודמת למשל ולא יודע אם זה ככה ברציפות החדשות), מחירי תיקון גבוהים.

3. תיבה רובוטית חד מצמדית- בנויות כמו תיבת הילוכים ידנית לכל דבר, אבל האוטו (או יותר נכון, הרובוט) מעביר הילוכים בעצמו= הוא שולט בקלאץ במקומך, והנסיעה לא ממש נוחה- העברות ההילוכים מוגשות ויכולות לטלטל את הרכב, יש דרדור קטן בהתחלה בעלייה אם נוהגים בה כמו תיבה אוטומטית פלנטרית ולא כמו בגיר ידני שמורידים רגל מהגז לפני העברת הילוך. יתתרונות- פשטות, אמינות לרוב, מנצלת היטב את כוח המנוע (אין ממיר מומנט ויש בד"כ 5 הילוכים בניגוד לארבעה בד"כ בסגמנט בתיבה פלנטרית). חסרונות- עלות החלפת קלאץ' לא נמוכה (כמו בגיר ידני), נוחות נסיעה ותפעול פחות נעימה.

תיבה רציפה יש בשברולט ספארק ובמיצובישי ספייס סטאר (שהיא אופציה נמחדה קצת מעל התקציב), פלנטריות יש באלטו (וזו הפעם האחרונה שאני מזכיר את הרכב דרעק הזה בהודעה הזו), פיקנטו חביבת הקהל ו-I10, ורובוטית חד מצמדית יש בטריו C1/אייגו/107 ובטריו המועדף עלי סיאט מיי (הבחירה שלי אם אתה מסתדר עם גיר רובוטי חד מצמדי)/סקודה סיטיגו או פולקסווגן אפ שקצת פות רלוונטית אלייך.

פורסם

עדיף לך גיר ידני אני במקומך הייתי מתמקד במכוניות שיש להם מומנט מירבי בסל"ד יחסית נמוך, שזה אומר :

פיאט פנדה, פיג'ו 108 ו UP ואחיותה.

יש לי פנדה ואומר לך שתא המטען שלה יחסית גדול לעמת האייגו/107.

המנוע בפיאט אמין,עלות הפילטרים (המקוריים) יחסית נמוכה ויש מלא תופסות אבזור שאפשר לקנות בעתיד על מנת להשלים ללוק סקסי יותר.

לגבי האחרות לא ידוע לי לי הרבה מעבר לנתוני מנוע.

פורסם
גיר אוטומטי רובוטי,אתה לא מעביר הילוכים,אבל ההרגשה לא חלקה כמו בגיר אוטומט רגיל,בעיר זה יותר מורגש ואני אישית לא סובל את זה.

מנגד הגיר תורם רבות לחיסכון בדלק.

Sent from my A0001 using Tapatalk

מה היא ההרגשה הזאת שאתה מדבר עליה שאתה לא סובל?

מבחינתי כאחד שלא מבין במכוניות אלא יותר באופנועים, עד היום היה מבחינתי גיר אוטומט וגיר ידני,

אני רואה שהשוק התפתח מהבחינה הזאת בשנים האחרונות.

אם רובוטי בא בחשבון בתקציב שלך נכנסות גם השלישיה פולקסוואגן אפ/סיאט מיי/סקודה סיטיגו.

קצת יותר נוחות ומרווחות מהשלישיה הקודמת, רובן עם מערכת לבלימה עצמית במהירות עירונית.

לפולקסוואגן משיטוט קצר בלוח המודעות אין שוק, והסקודה והסיאט מכוערות לטעמי.

אני במקומך דווקא כן הייתי הולך על ידני. יש היום שברולט ספארק חדשה לגמרי ב-46K. זה טיפה מעל התקציב שלך, אבל בכ"ז - חדש לחלוטין. אפס עלויות אחזקה מעבר לטיפולים שוטפים, הכל באחריות.

אין היום עסקאות יותר משתלמות לרכב חדש, לדעתי זה האוטו הזול ביותר בישראל שאפשר להשיג חדש.

בינתיים היא האופציה המובילה! הספארק.

איך הטיפולים שלה? זולים או יקרים? האמינות? צריכת הדלק? אני רואה ביד 2 שהן נמכרות שנתונים 2014-15 בפחות מ40

אלף ככה שמבחינת התקציב זה מכסה לי את עלות הרכב והביטוח ביחד. והוא גם די נחמד מבחינת המראה, מתאים לצעירים.

בקטגוריית המיני יש שלושה סוגי גירים אוטומטיים:

1. גיר אוטומטי פלנטרי- גיר אוטומטי "רגיל" עם ממיר מומנט, כמו שיש ביונדאי אלנטרה או מאזדה 3. הגירים האלו אמינים לרוב, אבל הם גוזלים בערך עשירית מכוח המנוע בשל ממיר המומנט, מה גם שבקטגורייה התיבות הפלנטריות בעלות 4 הילוכים בלבד, דבר שלא מש עוזר לנצל את כוח המנוע. הנסיעה חלקה ונוחה.

2. גיר רציף- תיבת הילוכים רציפה משנה את יחס ההעברה באופן רציף ושומרת על סל"ד בהתאם לאופי הנסיעה של הנהג ובהתאם ללחיצתו על דוושת הגז. תיבה רציפה מציעה נסיעה חלקה יותר והיא בנויה משני קונוסים המחוברים באמצעות רצועה, לעומת תיבת הילוכים רגילה בה יחס ההעברה נמדד על פי שני גלגלי שיניים בגודל קבוע. יתרונה המשמעותי של תיבת הילוכים רציפה היא בעובדה שיש בה אין סוף של יחסי העברה (הילוכים). היא נחשבת לחסכונית מתיבה אוטומטית פלנטרית כי לא "מבזבזים דלק" על החלפות הילוכים. יתרונות- יעילה, חסכונית, מתאימה למנועים בעלי מומנט נמוך. חסרונות- שאון מנוע נוכח בתדר קבוע בהאצה, תחושת נהיגה מעט מוזרה בהשוואה לתיבה אוטומטית רגילה (גם אם אתה עוזב את הגז הרכב יאיץ על הסל"ד שבו הוא נמצא וצריך לתת ברקס כדי לעצור, ככה זה היה ב-B4 הקודמת למשל ולא יודע אם זה ככה ברציפות החדשות), מחירי תיקון גבוהים.

3. תיבה רובוטית חד מצמדית- בנויות כמו תיבת הילוכים ידנית לכל דבר, אבל האוטו (או יותר נכון, הרובוט) מעביר הילוכים בעצמו= הוא שולט בקלאץ במקומך, והנסיעה לא ממש נוחה- העברות ההילוכים מוגשות ויכולות לטלטל את הרכב, יש דרדור קטן בהתחלה בעלייה אם נוהגים בה כמו תיבה אוטומטית פלנטרית ולא כמו בגיר ידני שמורידים רגל מהגז לפני העברת הילוך. יתתרונות- פשטות, אמינות לרוב, מנצלת היטב את כוח המנוע (אין ממיר מומנט ויש בד"כ 5 הילוכים בניגוד לארבעה בד"כ בסגמנט בתיבה פלנטרית). חסרונות- עלות החלפת קלאץ' לא נמוכה (כמו בגיר ידני), נוחות נסיעה ותפעול פחות נעימה.

תיבה רציפה יש בשברולט ספארק ובמיצובישי ספייס סטאר (שהיא אופציה נמחדה קצת מעל התקציב), פלנטריות יש באלטו (וזו הפעם האחרונה שאני מזכיר את הרכב דרעק הזה בהודעה הזו), פיקנטו חביבת הקהל ו-I10, ורובוטית חד מצמדית יש בטריו C1/אייגו/107 ובטריו המועדף עלי סיאט מיי (הבחירה שלי אם אתה מסתדר עם גיר רובוטי חד מצמדי)/סקודה סיטיגו או פולקסווגן אפ שקצת פות רלוונטית אלייך.

המיצובישי גם כן נראית נחמדה אבל היא טיפה מעל התקציב והמחיר שלי לפי מה שראיתי נע לכיוון ה50.

עדיף לך גיר ידני אני במקומך הייתי מתמקד במכוניות שיש להם מומנט מירבי בסל"ד יחסית נמוך, שזה אומר :

פיאט פנדה, פיג'ו 108 ו UP ואחיותה.

יש לי פנדה ואומר לך שתא המטען שלה יחסית גדול לעמת האייגו/107.

המנוע בפיאט אמין,עלות הפילטרים (המקוריים) יחסית נמוכה ויש מלא תופסות אבזור שאפשר לקנות בעתיד על מנת להשלים ללוק סקסי יותר.

לגבי האחרות לא ידוע לי לי הרבה מעבר לנתוני מנוע.

הפיאט לדעתי לא נראית משהו, הפיג'ו נראית מעולה אבל אין לה שוק לפי מה שאני רואה...

• תוכן חדש...