Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3580 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בעיה ברכב היברידי: אתה כבר מת לישון. איך תרדים בלילה תינוק טורדני בנסיעה איטית סביב השכונה ? לעומתו, הדיזל משדר רטט נמוך ונעים ופשוט מכניס את התינוק לטרנס של שינה עמוקה... עמוקה...ששש...

דווקא בתוואי הכי עירוני ולפעמים אפילו לא צריך לצאת מהחניה כי זה כל כך מהיר.

תענוג ! רק דיזל !

הברידי זה לזקנים או רווקים מבחינתי. לא הכל מונחה עלות.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם (נערך)
בעיה ברכב היברידי: אתה כבר מת לישון. איך תרדים בלילה תינוק טורדני בנסיעה איטית סביב השכונה ? לעומתו, הדיזל משדר רטט נמוך ונעים ופשוט מכניס את התינוק לטרנס של שינה עמוקה... עמוקה...ששש...

דווקא בתוואי הכי עירוני ולפעמים אפילו לא צריך לצאת מהחניה כי זה כל כך מהיר.

תענוג ! רק דיזל !

הברידי זה לזקנים או רווקים מבחינתי. לא הכל מונחה עלות.

אפשר בבקשה להשאיר את הארץ הזאת בלי סטיגמות שכשורות לרכב?

קודם כל עדיין לא שמעתי על מקרה אחד שהמנוע החשמלי התקלקל, מדובר במנוע בעל אמינות גבוהה מאוד, דבר שני, אם הוא כן יתקלקל, הדבר האחרון שיטריד אותי זה שהוא מחליף את הסטרטר. ובקיצור, זה שאין סטרטר זה יתרון , מדהים איך הפכת את זה לחיסרון. מה בשלב הבא ? תגיד שגם צריכת הדלק הנמוכה זה חיסרון ? כי בתדלוק אתה מקבל עיתון חינם ועם היברידי מתדלקים פחות ?

לגבי רכבי דיזל, עם ביצועים וחיסכון טובים יותר מהיברידי ? פות"ש מתעניין באוריס היברידי שהוא רכב משפחתי ואוטומטי, תן דוגמאות ל"הרבה רכבי דיזל" מאותה קטגוריה שצורכים פחות בעיר ומחוץ לעיר וגם פחות מורכבים.

קודם כל מה עם האגרסיה? בוא נרגיע קצת.

שנית, את הנתון הספציפי הזה לא הייתי מודע אליו. על פי מה שקראתי עד עכשיו להחזיק אוטו היברידי באמת נשמע משתלם יותר מאשר רכב טורבו דיזל. אני חשבתי שזה נשמע כמו חיסרון אבל תכל"ס....לא פגשתי הרבה אנשים שהלך להם סטרטר, שלא לדבר על מנוע חשמלי באוטו היברידי.

מנוע חשמלי במהירויות עירוניות באמת נשמע יותר נוח מאשר דיזל ידני בעיקר אם מדובר באדם שאינו מעוניין ב"חוויית נהיגה" אלא ברכב נוח וטוב. היברידיות באמת יותר טובות כי אתה מקבל את כל המומנט של המנוע החשמלי מאפס סלד, שלא כמו מנוע בעירה פנימית.

עריכה אחרונה על ידי ferdinandstrat
פורסם

אחי, שום אגרסיות, כתבתי את זה זה עם חיוך, התגובה שלך הצחיקה אותי.

לגבי חווית הנהיגה- אני מסכים אתך, ברכב היברידי חסר הכח המתפרץ במוכר מרכב בנזין נמרץ, בטח ובטח כשהמנוע בנזין כבוי והוא עובד רק על חשמל. בהקשר זה נציין את מצב POWER בדור 3 שנותן מענה ממש טוב לחובבי הפתיחות והתאוצות. (לי יש דור 2 כך שאני לא מדבר מניסיון). וחייב לציין את דור 4 מודל 2016, לקחתי לנסיעת מבחן של חצי שעה, הרכב פשוט מהנה לנהיגה, רכב נמרץ בעל תאוצה נהדרת והתנהגות נהדרת בסיבובים. לגבי הדור 4 לדעתי חובבי נהיגה בהחלט יכולים כבר להתחבר.

מה שכן, בהיברידית, אתה מקבל חוויה אחרת שהיא נסיעה בשקט מוחלט, המנוע בנזין כבוי מחצית מהזמן, חוויה שונה אולם מרגיעה וממכרת לא פחות.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

וואלה, זה נשמע מעניין. תכל"ס יש לי רק בעיה אחת עם רכבים הברידיים:

טוענים שהם ידודתיים לסביבה אבל מכרי המינרלים שחוצבים על מנת ליצר את הסוללות די הורסות את הפלאנטה שלנו.

רגע, אין התפרצות כוח? המנועים החשמליים האלו לא אמורים להיות בעלי מומנט גבוה יחסית?

פורסם

אחרי 9 חודשים עם אוריס הברידית אישתי הפסיקה לחשוש ממצלמות מהירות.בניגוד לתגובה קודמת אני לא חושב שנהגי ההברידית נוסעים לאט כדי לחסוך עוד קצת- הרכב הזה פשוט גורם לך לנסוע לאט, נותן הרגשה שאם תלחץ הוא יתבאס עליך

פורסם
וואלה, זה נשמע מעניין. תכל"ס יש לי רק בעיה אחת עם רכבים הברידיים:

טוענים שהם ידודתיים לסביבה אבל מכרי המינרלים שחוצבים על מנת ליצר את הסוללות די הורסות את הפלאנטה שלנו.

רגע, אין התפרצות כוח? המנועים החשמליים האלו לא אמורים להיות בעלי מומנט גבוה יחסית?

גם כשהרכב מאיץ מהר אתה מרגיש שהוא רגוע מידי, שוב לדעתי זה שילוב של הגיר הרציף והמנוע החשמלי שנותנים את ההרגשה של הסטלה.

ואני מסכים עם ניצן, הרכב מביא לך בגרף כזאת צריכת דלק יפה שאתה לא רוצה לקלקל.

נוסע בפריוס 2008

פורסם
כתבה מעניינת שכוללת השוואה בין בנזין רגיל להיברידי ולדיזל.

הופתעתי לרעה מצריכת הדלק העירונית של האוריס בתנאים עירוניים.

אכן כתבה מענינת.

לגבי ה 18 ק"מ לליטר של ההיברידי מחוץ לעיר, גם במבחן השואתי בין מרצדס דיזל (דגם חסכוני) ובין פריוס התקבלה תוצאה קרובה של כ 17 ק"מ לליטר. עבור שתי המכוניות. במבחן זה נסעו יותר ק"מ ושקלו את הרכבים בזמן מילוי הדלק כך שלא היה צורך לסמוך על דיוק המשאבה בתחנת הדלק.

אין טעם לקנות רכב היברידי ולשלם יותר אם נוסעים בעיקר מחוץ לעיר.

הצריכה המוצהרת של ההיברידי טובה הרבה יותר. בשנים האחרונות הפערים בין צריכת הדלק ההצהרתית והרשמית גדלו מאוד, אולי בגלל שהכל ממוחשב וקל להתאים את הרכב לתנאי המבחן.

• תוכן חדש...