Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3580 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

השאלה היא גם לגבי רכב חדש וגם לגבי רכב יד שניה.

הייתרון הידוע של היברידי זה החסכון בדלק, מה החסרונות של זה?

האם יש יותר תקלות בהיברידי? האם התחזוקה יקרה יותר? טיפולים יקרים יותר?

יש צורך בהחלפת מצברים?

וספציפית מה ההבדל בין אוריס/קורולה היברידי לבנזין

ומדוע לאוריס היברידי יש מנוע 1800 ולבנזין 1600?

תודה

פורסם

משקל גבוה יותר, התנהגות לא משהו ברוב המקרים. עזוב אותך, אריאל אלסיבוני הסביר את זה יותר טוב ממני-

כל כמה שנים (פלוס מינוס עשור) צריך להחליף סולה בעלות לא מבוטלת (פלוס מינוס רבבה), לא רוצה סתם להטעות אותך לגבי זמנים או מחירים אבל אלו סדרי הגדול.

לרוב מכוניות היברדיות "עממיות" (יענו, שאלו לא יצרני מכוניות על שעשו תרגיל טכנולוגי וקראו לו 918/לה-פרארי/P1) די אמינות (ג'אז, פריוס, אוריס...).

אוריס היא משפחתית האצ'בק (או סטיישן), צפופה יותר במושב האחורי מהמקורולה (ובהאצ'בק גם בתא המטען), ויש לה מנוע 1.8 שעובד במחזור אטקינסון (לקחתי כמה מילים מהאתר הזה על מחזור אקטינסון)- "מחזור אטקינסון", שבו נותרים שסתומי היניקה פתוחים למשך זמן קצר גם במהלך הדחיסה של הבוכנה. מחזור אטקינסון מגדיל את יחס ההתפשטות של התערובת בתוך הצילינדר ומפחית את אובדן האנרגיה כתוצאה מחום מבוזבז, וזאת על-ידי הגדלת יחס הדחיסה (עד ל-13.5:1). כתוצאה מכך מושגת יעילות משופרת. עם זאת, היות ש"אין ארוחות חינם", חסרונה של שיטה זו נובע מכך שלצד שיפור יעילות הבעירה היא גם גורמת לאובדן של כח מנוע.

פורסם

יש גם את עניין הקרינה, המצברים יושבים בבגאג, החשמל עובר בתחתית הרכב והכיסאות עצמן מוגנים מהקרינה יש בתוכם רשת כמו בדלת של מיקרוגל כדיי למנוע קרינה ליושבים במושבים (לומדים את זה בלימודי חשמלאי).

ביצור לצד החיסכון הענק כיוויכול בדלק, ישנם מצד שני החסרונות הבלתי מבוטלים הללו.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

בדיוק.

ויחידות הנעה מודרניות עתירות תחכומים כאלו ואחרים (מגדשים חשמליים/טורבו/על, הפחתת חיכוך ומשקל, תיבות דו מצמדיות מרובות הילוכים...) יודעות להשיג צריכה קרובה להיברידי בכל תוואי שהוא לא עירוני (בעיר יש אופניים, ואם אני עייף אז יש אופניים חשמליות).

לא מתחבר לקונספט של רכבים היברידיים, מתנצל.

פורסם

חסרון אחד שאני יודע עליו בודאות וזה משהו שאף אחד כאן לא הזכיר: אין ברכבים האלו סטרטר, המנוע החשמלי הוא הסטרטר של המנוע בנזין, אז אם הלך המנוע החשמלי אז זה ממש לא טוב.

כמו כן יש היום הרבה רכבי דיזל עם ביצועים וחסכון יותר טובים מרכבים היברידיים, ועם זאת הם פחות מורכבים.

פורסם

תודה למגיבים לעיל

הסיבה שבאוריס היברידי יש מנוע 1800 לעומת אוריס בנזין שיש לו מנוע 1600, זה בגלל המשקל העודף של ההיברידי? (מדובר בתוספת משקל של קצת יותר מ 100 ק"ג)

בכמה זה מוסיף לביצועים של הרכב העובדה שיש מנוע 1800 בהיברידי לעומת 1600 בבנזין?

באוריס בנזין יש גיר רציף, מה המשמעות של זה? הוא יותר חסכוני מגיר אוטומטי רגיל? ביצועים טובים יותר?

מבחינת נתוני צריכת הדלק, ההבדל המשמעותי בין היברידי לבנזין הוא בעיקר בנסיעה עירונית (חסכון של כ-50 אחוז).

בעקרון אני פחות מתחבר להיברידי, מכל מיני בחינות.

משהו בתחושה הכללית, וגם העובדה שלחיצה על הגז לא נותנת לך את המשוב כמו בבנזין.

תודה

פורסם

ככל הנראה הנפח גדול יותר עקב המשקל העודף, הנקודה החזקה של רכבים היברידיים זה באמת נסיעה עירונית. אבל אם אתה שואל אותי הסבה לגפ"מ משתלם יותר, לפחות זה נראה כך.

גיר רציף באמת נחשב ליותר חסכוני מגירים אוטומטיים.

פורסם
הסיבה שבאוריס היברידי יש מנוע 1800 לעומת אוריס בנזין שיש לו מנוע 1600, זה בגלל המשקל העודף של ההיברידי? (מדובר בתוספת משקל של קצת יותר מ 100 ק"ג)

באוריס בנזין יש גיר רציף, מה המשמעות של זה? הוא יותר חסכוני מגיר אוטומטי רגיל? ביצועים טובים יותר?

מבחינת נתוני צריכת הדלק, ההבדל המשמעותי בין היברידי לבנזין הוא בעיקר בנסיעה עירונית (חסכון של כ-50 אחוז).

תודה

הסיבה היא שהמנוע עובד במחזור אטקינסון שהוא חסכוני יותר אבל חלש יותר (100 סוס ב-1.8 ללא המנוע החשמלי ו-132 סוס ב-1.6 בקורולה נניח), ראה הסבר בתגובה שלי למעלה.

בגיר רציף אין ממש הילוכים, יש רצועה על קונוס שבוחרת את יחס ההעברה בהתאם לעוצמת הלחיצה על הדוושה (אינסוף יחסי העברה). היתרון הוא שלא מתבזבז דלק עודף על העברות הילוכים, חיסרונות- רעש, השהייה בזינוק.

פורסם
חסרון אחד שאני יודע עליו בודאות וזה משהו שאף אחד כאן לא הזכיר: אין ברכבים האלו סטרטר, המנוע החשמלי הוא הסטרטר של המנוע בנזין, אז אם הלך המנוע החשמלי אז זה ממש לא טוב.

כמו כן יש היום הרבה רכבי דיזל עם ביצועים וחסכון יותר טובים מרכבים היברידיים, ועם זאת הם פחות מורכבים.

קודם כל עדיין לא שמעתי על מקרה אחד שהמנוע החשמלי התקלקל, מדובר במנוע בעל אמינות גבוהה מאוד, דבר שני, אם הוא כן יתקלקל, הדבר האחרון שיטריד אותי זה שהוא מחליף את הסטרטר. ובקיצור, זה שאין סטרטר זה יתרון , מדהים איך הפכת את זה לחיסרון. מה בשלב הבא ? תגיד שגם צריכת הדלק הנמוכה זה חיסרון ? כי בתדלוק אתה מקבל עיתון חינם ועם היברידי מתדלקים פחות ?

לגבי רכבי דיזל, עם ביצועים וחיסכון טובים יותר מהיברידי ? פות"ש מתעניין באוריס היברידי שהוא רכב משפחתי ואוטומטי, תן דוגמאות ל"הרבה רכבי דיזל" מאותה קטגוריה שצורכים פחות בעיר ומחוץ לעיר וגם פחות מורכבים.

נוסע בפריוס 2008

פורסם
תודה למגיבים לעיל

תודה

תראה אני נוהג בפריוס דור 2, מנוע 1500 בלבד, השילוב עם המנוע החשמלי נותן את תוספת הכח החסרה. בדור 3 הגדילו את המנוע ל 1800 והרכב הפך להרבה יותר חזק השתפר מ 99 ל 136 סוסים.

לגבי המשוב ממנוע הבנזין- כאן אני מסכים איתך, נראה שהרכב מעדיף להאיץ באופן מתון, אני דווקא יחסתי את זה לגיר הרציף ולא למערכת ההיברידית, אולי כדאי להשוות לרכבים אחרים עם גיר רציף. נראה שהרכב מחנך אותך ליסוע רגוע, לטוב ולרע. אתה מרגיש שהמנוע/הגיר קצת אנמי ומתקשה להאיץ את הרכב.

לגבי המשוב ממנוע הבנזין, לא דיברו כאן על האספקט החיובי, אבל ברגע שאתה מאט ובטח כשאתה ממתין ברמזור או תקוע בפקק, מנוע הבנזין כבוי, התוצאה היא שקט מוחלט ששווה המון, המוזיקה ברכב הופכת להיות לחוויה מהנה מאוד, נסה לשמוע מוזיקה ברכב שלך בחנייה כשהמנוע כבוי זאת ההרגשה, אין את תחושת הרעידות שיש ברכבים אחרים כשהרכב ממתין.

לגבי הקרינה- קשקוש מוחלט , נבדק מאות פעמים על ידי מכוני התקנים בכל המדינות בעולם ובטח על ידי יצרני הרכב המתחרים, אין באוריס בהיברידית יותר קרינה מרכב בנזין רגיל. העובדה שבארה"ב, מעצמת התביעות העולמית, נוסעים מיליוני רכבים היברידיים ולא הייתה תביעה משפטית אחת על הקרינה, מדברת בעד עצמה.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

אני אישית לא אוהב היברדי כי הם איטיות ומחנכות את הנהג (ואת השיירה שמאחוריו) לנסוע הכי לאט שאפשר.

לדעתי האחזקה זולה משמעותית מדיזל ממוצע.

כמה עולה משאבת סולר? אינג'קטורים? טורבו? וכמה הם מחזיקים?

בעיר בוודאי יש לזה הצדקה.

Sent from my X3 using Tapatalk

פורסם

צודק ERT, אני חושב שצריך לשלוח את נהגי ההיברידי לקורס נהיגה וללמד אותם לא להפריע לאלו שאחריהם. תראה בנהיגה רגילה אפשר להגיע בפריוס לצריכה של 1:19 או 1:20 ועדיין יש נהגים שזוחלים ותוקעים את התנועה כדי להגיע ל1:23, או מעבר לזה, בשלב זה החיסכון הכספי כבר הופך להיות לממש גרושים, לא מבין אותם.

לגבי עלויות כספיות, כאחד ששנים נסע על רכבי דיזל ובנזין ולאחרונה ברכב היברידי אני יכול לאמר שבהיברידי התחזוקה הזולה ביותר.

נוסע בפריוס 2008

פורסם
תראה אני נוהג בפריוס דור 2, מנוע 1500 בלבד, השילוב עם המנוע החשמלי נותן את תוספת הכח החסרה. בדור 3 הגדילו את המנוע ל 1800 והרכב הפך להרבה יותר חזק השתפר מ 99 ל 136 סוסים.

לגבי המשוב ממנוע הבנזין- כאן אני מסכים איתך, נראה שהרכב מעדיף להאיץ באופן מתון, אני דווקא יחסתי את זה לגיר הרציף ולא למערכת ההיברידית, אולי כדאי להשוות לרכבים אחרים עם גיר רציף. נראה שהרכב מחנך אותך ליסוע רגוע, לטוב ולרע. אתה מרגיש שהמנוע/הגיר קצת אנמי ומתקשה להאיץ את הרכב.

לגבי המשוב ממנוע הבנזין, לא דיברו כאן על האספקט החיובי, אבל ברגע שאתה מאט ובטח כשאתה ממתין ברמזור או תקוע בפקק, מנוע הבנזין כבוי, התוצאה היא שקט מוחלט ששווה המון, המוזיקה ברכב הופכת להיות לחוויה מהנה מאוד, נסה לשמוע מוזיקה ברכב שלך בחנייה כשהמנוע כבוי זאת ההרגשה, אין את תחושת הרעידות שיש ברכבים אחרים כשהרכב ממתין.

לגבי הקרינה- קשקוש מוחלט , נבדק מאות פעמים על ידי מכוני התקנים בכל המדינות בעולם ובטח על ידי יצרני הרכב המתחרים, אין באוריס בהיברידית יותר קרינה מרכב בנזין רגיל. העובדה שבארה"ב, מעצמת התביעות העולמית, נוסעים מיליוני רכבים היברידיים ולא הייתה תביעה משפטית אחת על הקרינה, מדברת בעד עצמה.

עם ההיבט של השקט בזמן חניה/המתנה ברמזור וכדו', בהחלט אני מזדהה.

פורסם

אנשים המעיטו כאן בדיבור על תוואי הנסיעה.

הרכבים ההיברידים מראים בצורה הבולטת ביותר את יתרונם בנסיעה עירונית - שם איבוד האנרגיה הגדול ביותר במנועי בעירה.

בעיר הנסיעה היא עתירת האצות ועמידות במקום, שם מנועי הבעירה עובדים "לחינם".

לעומת זאת לאנשים שרוב הנסיעה שלהם היא דווקא בין עירונית (שאינה פקוקה), אין יתרון משמעותי לרכבים היברידים.

לסיכום - לא לכל אחד היברידי יהיה חסכוני בצורה משמעותית.

• תוכן חדש...