ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,550 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 544 צפיות
אהלן אני מחפש רכב שיהיה בטיחותי ואמין, חסכוני בדלק(כמה שאפשר), שיהיה פשוט לתחזוקה. נסועה שנתית של 10KKM עירונית בדרך כלל. (אולי מידי פעם ייצא מחוץ לעיר לנסיעות של 20-30 דקות) אני מתעניין ברכב פונטו ספייס 04-06 דגם דינאמיק בעל 80 כ"ס ותיבה אוטומטית ראיתי אשכולות קודמים על הרכב אבל אין משהו "עדכני" כך שאני לא יודע עד כמה זה רלוונטי להיום והאם זה רכב שכבר עבר זמנו או שעדיין יכול להיות אופציה טובה לנהג חדש בנסיעות עירוניות. יש תקלות ידועות ברכב? לפי חוות דעת מיד 2 הוא רכב יחסית מומלץ וגם מאוד זול ביחס לרכבים אחרים בשנתון מה דעתכם על הרכב הנ"ל בתקציב של עד 10K , זה יכול להיות פיתרון טוב? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת ab0607, -
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום אני צריך לקנות רכב עד סוף החודש. התקציב הוא עד 50K-55K. מחפש רק רכב אוטומט עם צריכת דלק טובה,אמינות ורמת איבזור סבירה. שנתונים 2011 ומעלה. הרכב לבחור צעיר למטרות נסיעות קצרות בתוך העיר עם קצת בין עירוני. ופה ושם נסיעות ארוכות(אחת לחודש) כרגע יש לי אופציה לרכוש שברולט סוניק LTZ שנתון 2013 שגם הכי עניינה אותי כרגע. אשמח לשמע חוות דעת על הרכב ועל הדגם הספציפי הזה. והתייחסות לגבי הירדת ערך שלו. חשבתי גם על איבזה, קיה ריו, ורנו קליאו(הבעיה שרק ידני נכנס בתקציב) אשמח לעזרה חברים! תודה רבה וחג שמח.
הודעה אחרונה מאת Buy & Drive, -
-
- 1 תגובות
- 553 צפיות
היי מה קורה מחפש בשבילי רכב צעיר וזריז וקטן ( גר בתל אביב חח) ואמין עד 60 אלף שקל רק אוטומט ! מה אתם אומרים על מזדה 2 או על פיאט 500 1.4 יש לכם עוד המלצות ?
הודעה אחרונה מאת איתמר123, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, מישהו מכיר מוסך של פיאט באיזור הצפון (נצרת עילית) לבדיקת בראבו רובוטית לפני קנייה? האם יש צורך גם במכון רישוי או שמוסך מספיק? תודה לעוזרים!
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום לכם, שמעתי פעם מאנשים שהם מקבלים רכב (טויוטה קורולה) חדש מליסינג אשר משלמים עליו בחודש 1400 ש"ח למשך 36 חודשים ואחר כך מקבלים רכב חדש ומכאן הלאה. כמובן שהרכב לא יהיה לה אלא ישאר בבעלות החברה. נסיתי לשאול את אותם אנשים איך לעשות זאת אך אף אחד מסביר טוב. אני שוקל ללכת לחברות הליסינג ולשמוע מהם הצעות אך לפני שאני אעשה זאת הייתי שמח אם תעזרו לי בלענות על כמה שאלות: 1-ליסינג זה נקרא תפעולי? 2- ה 1400 ש"ח שמשלמים אותם על קורולה חדשה אינם כוללים ביטוח+אחזקה. נכון? 3- מישהו עשה הסכם כזה? האם הוא בעד לעשות זאת במקום לקנות רכב משומש ולדפק בו? 4- אם אכן טויוטה קורולה השימוש בה יעלה 1400 ש"ח בחודש.סיאט איביזה/פולקסווגן פולו כמה יעלה השימוש בהן? 5- האם ההסכם חייב…
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום, אני כרגע בתהליך החיפוש לקניית רכב יד שנייה שיחליף את הטויוטה קורולה 99' האהובה שלי. אני מחפש בקטגוריית הסופר מיני, כרגע מתמקד בסקודה פאביה TSI אוטומטית. מצאתי ברחוב לידי פאביה 11' שנראית במצב מצוין, יד 2 (רק פרטי) וקילומטראג' מתחת לממוצע. בשיחה עם המוכר הכל היה נשמע בסדר, חוץ מדבר אחד - הוא אמר שהוא עושה את כל הטיפולים בעצמו ולא במוסך. זה היה נשמע לי קצת מוזר. זה משהו שפוסל את הרכב לדעתכם? או שיש טעם לקחת אותו לבדיקה? בתודה מראש!
הודעה אחרונה מאת hbhcvnkl900, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
הטנדר ישמש גם כרכב עבודה + נגרר (משקל סחורה ממוצע 700 ק"ג) - פעם בשבוע ולא באופן יומיומי, וישמש גם כרכב פרטי, טיולי שטח מדי פעם בקטנה. תקציב עד 40 אלף ש"ח,גיר ידני, איכפת לי יותר אמינות מאשר נוחות. האם הייתם מציעים ניסאן ווינר למשל ?
הודעה אחרונה מאת Achtung, -
-
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
קיבלתי היסטוריית טיפולים של רכב בן 3 שאני מעוניין לרכוש (ג'ולייטה) לאחר שנה מופיעה בהיסטוריה החלפה של מוט הגה לאחר שנה. נשמע הגיוני או שמדובר בלימון בפוטנציה ?
הודעה אחרונה מאת SmartCoupe, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, אני מחפש רכב ואשמח לדעתכם, חשוב לי שיהיה אמין וחסכוני עדיפות לרכב מיני. אין לי בעיה עם רכב ידני. רוב הנסיעות שלי יהיו בעיקר בסופי שבוע (במשך השבוע אני עם תחבורה ציבורית) מקרית גת לנתניה (סביבות 100 ק"מ כיוון). פחות חשוב לי אם הרכב חזק או מאיץ מהר. גם ככה המהירות נסיעה המירבית שלי על הכביש היא 90-100 קמ"ש. בינתיים שמתי עין על שברולט ספארק, פיאט פנדה, וסוזוקי אלטו. לדעתכם רכב עם נפח מנוע 1000 יכול לעשות את העבודה או עדיף את הדגמים עם 1200? תודה מראש לעונים, יובל
הודעה אחרונה מאת Yuval Levy, -
-
עד 50,000ש"ח
מאת Liorixon-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מחפש רכב בתקציב של 50,000 שייקח אותי לעבודה ולנסיעות בסופי שבוע. תכונות חשובות: *חסכוני. *ידני. *אמין-רצוי יפני או שמישהו ימליץ אחרת. *יציב. *מינימום תקלות. *שנתון נמוך. תודה לממליצים מראש.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
שלום חברים, היתה לי סקודה סופרב 2012 אלגנס 1.8TSI שמכרתי אותה בעיקר בגלל: 1. עלויות אחזקה גבוהות 2. בעיות של אמינות בעתיד (מצמדים, גיר, מנוע, צריכת שמן, טיימינג ומה לא.. . כל פוסט שני פה אני שומע על המון בעיות עם הרכב הזה ולא רציתי כל הזמן לחשוב מה יהיה. עכשיו אני מחפש רכב משפחתי שהקריטריונים הכי חשובים מבחינתי הם: 1. שקט שקט שקט (אם אפשר ברמה של הסופרב, מה טוב) 2. נוחות (שתדע "לגהץ" את הכביש כמה שיותר טוב) 3. מרווח ואמינות האם יש חיה כזו או שזה שמור רק לרכבי מנהלים / יוקרה? תודה.
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
BMW סדרה 1
מאת Pvlofacer- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם . מתלבט האם לקנות BMW סדרה 1 . מחפש רכב 5 דלתות כיפי לנהיגה עם סלון מפנק סביבות ה 50-60K . ראיתי שבשוק היד 2 ניתן למצוא רכבי BMW I118-I120 במחירים דומים עם ק"מ נמוך . אשמח לשמוע חוות דעת בעניין .
הודעה אחרונה מאת מיניקיפוד, -
- 3 תגובות
- 812 צפיות
אני חושב ללכת על פולקסווגן טיגואן ורציתי לדעת האם יש מחלות מוכרות לרכב מלבד גיר הDSG הידוע לשמצה? ישבתי אתמול על הרכב והוא נוח להפליא, אני בחור גדול וזה נותן לי פתרון טוב ונוח להכל. הייתי גם על דגם הסנרוף שסינוור אותי מאושר. אשמח לדעת אם זאת תהיה טעות פטאלית לקחת רכב כזה, מדבר על שנת 2008 אשמח גם לחוות דעת על צריכת הדלק של הרכב, תודה
הודעה אחרונה מאת Tomer1992, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
בדקתי היום רכב באוטודיל שנראה מעולה, הם מתחייבים על תקינות מנוע, גיר ושלדה אך ציינו כי לרכב הוחלפה דלת אחורית וכי היתה פגיעה בעמוד. הם טוענים כי לא מדובר בפגיעה בשלדה ולא מוכנים להפחית במחיר בגין האמור. מה דעתכם? האם מדובר בפגיעת פח רגילה או שאני עלול להיתקע עם הרכב בעתיד.
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- 0 תגובות
- 581 צפיות
אהלן, בכמה נמכרות פיאט בראבו רובוטיות 10-11 עם ק״מ עד 100 ויד 1/2 פרטיות? בכמה אחוזים מתחת למחירון? תודה
אבארט 595
מאת KilleRCitY- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
מתי הדגמים של 2017 אמורים להיכנס? אני מוגבל לאוטומט. מתכנן לקנות את האבארט 595 והבנתי שיש שלושה דגמים שונים, אחד נפסל בגלל שהוא רק ידני אז נשארתי עם שני דגמים. אחד זה הגראן טורישמו והשני ברח לי השם שלו לצערי מה ההבדלים ביניהם? עריכה: שאלה נוספת , מתי מומלץ לקנות רכב? לאחר ה1.1 בינואר כדי ש"ארוויח" שנה?
הודעה אחרונה מאת bigmik, -
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי, אני מתגוררת באזור השרון ועוברת לגור בצפת לצורך לימודי רפואה. כ-150 ק''מ לכיוון. אסע פעמיים בשבוע את הדרך הזו + נסיעות עירוניות בתוך צפת. מחפשת רכב (לא חדש). התלבטתי בין כמה. אוטומט. 1. האופציה הראשונית הייתה ללכת על קיה פיקנטו - המחירים גבוהים, השקעה של 50,000 ש''ח לערך. 2. דייהטסו סיריון: כאן מצאתי שתי אופציות. או 2011 עם 130 אלף ק''מ או שנתון נמוך בהרבה (08-09) עם חצי מהקילומטראז. המחירים שלהן אגב, זהים, בסביבות 25-30 אלף ש''ח. מעדיפה רכב קטן, לא משהו בסגנון של הקורולות הענקיות שמרגישות כמו חללית. אבל אם לדעתכם יש משהו טוב יותר, אשמח לשמוע. אני עתידה להיות בצפת לפחות בשנתיים הקרובות ולאחר מכן עוד שנתיים באזור צפת\טבריה\נהריה. בנוסף…
הודעה אחרונה מאת zvigolden, -
- 0 תגובות
- 489 צפיות
הצוצוקים בני 5.5, 4 ועוד אחד בדרך. לא צפויה נסועה רבה מידי, בעיקר קניות וטיולים מעריך שכ8K בשנה. מתלבט בעיקר בין רכב מרווח/סטיישן סטייל מאליבו/308SW לרכב 5+2. למישהו יש נתונים על מאליבו/ אוונסיס/ B4 ושות' משנתונים רלוונטיים מול רכבי 5+2?
הודעה אחרונה מאת kookoo, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ידידה מחפשת רכב, התקציב הוא כ15. נסועה מועטה יחסית, אוטומט חובה, שקט נפשי גם כן. יאריס של תחילת שנות ה2000, סיריון 2004, גטס 2006 (GLS). מה פספסנו? מה עדיף? אחזקה זולה חשוב - ובעיקר שקט נפשי.
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום, אני מעוניין לקנות טנדר חדש או איסוזו דימקס או טויוטה היילקס, קיבלתי הצעות מחיר בסוכנויות אבל ראיתי וקיבלתי גם הצעות מחברות או מגרשי רכב שמוכרים טנדרים כאלה חדשים בניילון עם 0קמ אבל ברשיון זה כבר יד1 ואני נחשב יד2, כמובן שהם נותנים לי הנחה קונה ממחיר היבואן כי הרכב כבר הרשם יד אבל כולם אומרים לי שהם מתחייבים שברשיון הרכב לא יהיה רשום ״החקר״ או ליסינג או כל דבר אחר, כאילו שהרכב היה יד ראשונה פרטי ואני יד 2 פרטי, יש דבר כזה באמת או שהם מנסים לדחוף רכבים ללקוחות ולא משנה מה יהיה רשום ברשיון אחרכך? קצת עזרה בבקשה תודה .
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
אופל מריבה
מאת samg-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
בעקבות מחשבותי (כרגע רק בגדר מחשבות) על רכב חדש, שיחליף את הפיאסטה, יצא לי לקרוא מעט על המריבה והיא נראת כמו אופציה מעניינת למשפחה הצעירה, מרחב נדיב יחסית, אבזור נדיב יחסית ותמחור הגיוני, לפחות בהשוואה לתמורה ולאופציות האחרות. ידוע שאופל מוכרת והרבה לציי רכב אבל עדיין המחיר נוח אזמה רע בה? חוץ מצריכת דלק לא חסכונית במיוחד אך לא חריגה לרעה בהשוואה לקטגוריה.
הודעה אחרונה מאת samg, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 751 צפיות
שלום, אני בחור בן 22. אני מחפש רכב קופמפקטי , אמין, שאוכל לנסוע איתו מדי פעם מחוץ לעיר, חזק בעליות (אני גר בחיפה) וחסכן בדלק (לא מפריע לי אם ידני או אוטומט) . התקציב שלי הוא עד 50 אלף שח. מה מומלץ לי לקנות ובאיזה יד?
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי, אנחנו מחפשים סיד סטיישן 2013 ובינתיים ראיתי שבחברות הליסיניג ההנחה על הסיד סטיישן 0 ק"מ היא משמעותית מאוד והיא עולה 104,500 יודעים מה הסיבה להנחה הגדולה? הדגם עומד להתחלף? אשמח דעתכם על כדאיות העסקה. על פניו במחיר של כ- 20K יותר מקבלים אחריות יצרן ל-3 שנים, רכב חדש וכו'. תודה רבה וחג שמח. ל.
הודעה אחרונה מאת ramoni, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הי, אני מתלבטת לגבי יונדאי i10. התקציב שלי הוא עד 40 אלף, אני רוצה אוטו בן 3-4 שנים לכל היותר. לא צריכה יותר מ-4 מקומות, אבל צריכה בגאז' גדול יחסית. האוטו לא יכול להיות נמוך מדי כי יוצא לי לנסוע פה ושם על עפר. הוא צריך להיות כמה שיותר אמין וחסכוני. ממה שקראתי, נראה לי ש-i10 עונה על כל הפרמטרים, חוץ מעניין הגובה מלמטה. אני פשוט לא יודעת איך הפרמטר הזה מוגדר בטבלאות נתונים טכניים, אם בכלל. אז מי יכול לומר לי איך i10 מתמודדת עם נסיעה על שבילי עפר לעתים קרובות? מספיק גבוה? תודה!
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
אהלן חברים, מעוניין לשדרג את הרכב של הוריי, תקציב 170K. האם זה נכון לקנות עכשיו רכב ולא לחכות ל2017? הבנתי שאמור להיות שינוי במיסוי הרכבים והמחיר יעלה. דרישות - עדיפות לג'יפון, איבזור, נוחות - מרווח מאחור לרוב נוסעים 4 נוסעים. אחרי שעשיתי סיבוב על טוסון - אופן סקאיי מנוע 2.0, מאזדה CX-5 - דגם אקזקזיוטיב, קיה ספורטג' EX : יונדאי חסרונות: הכי פחות נוח, אך נראה הכי טוב. עוד דבר שמעצבן זה מערכת מובילאיי במאזדה וקיה מגיע אביזרי בטיחות מקורי. אחרי רכבים גרמניים היונדאי מרגיש לי מצועצע... יתרונות : דגם חדש, מאובזר בכל טוב, במחיר של 162,900 ש"ח. כולל אגרת רישוי, מדרכות ומגיני רוח. מאזדה - 180,000 ש"ח. אין לי בעיה לחרוג לתקציב אך לא חושב שהמחיר מוצדק. למרות שמ…
הודעה אחרונה מאת sfargol, -
-
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
ערב טוב, אשמח לחוות דעת מכם בנושא בדיקת רכב שנערכה לסיאט איביזה מנוע 1200 שנת 2014 כמצ''ב. קצת תמוה בעיניי שהמכון אינו נותן בדיקה לגיר, אלא מפנה למכון גירים. אשמח לדעה.
הודעה אחרונה מאת benj, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 957 צפיות
מחפש המלצה לרכב קטן : * ציון גבוה במבחני ריסוק * אמין * חסכוני * מנוע לא חלש - אם אני רוצה לנסוע לטיול של 200 ק"מ עם ארבעה אנשים - אני לא ארגיש שהמנוע נאבק להגיע ליעד. אני מאמין כי מנוע מעל 100 כ"ס יעשה את העבודה ? * רכב קטן - מיני/סופר מיני (תל אביב) כאמור, התקציב הוא כ 35K בתקווה שהתקציב יכלול את יישור הקו שיתבצע לאחר הרכישה. תודה וחג שמח !
הודעה אחרונה מאת musakh30, -
-
- 9 תגובות
- 920 צפיות
אהלן, איך הג׳אז גיר רובוטי 2009? אשמח להתייחסות לגבי הנקודות הבאות, בהשוואה לסופר מיני ובכלל. נוחות? בידוד רעשי מנוע והאצה? שיכוך מהמורות? צריכת דלק אמיתית? פעולת הגיר? מחירי ביטוח ממוצעים? מאובזרת מאוד, יד1 פרטית, 107,000 ק״מ במחיר של 43,000 ש״ח, האם זו עסקה כדאית? תודה!
הודעה אחרונה מאת asafasraf, -
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
ברצוני לרכוש רכב ספורטיבי ידני וזול ורציתי לשאול איזה רכבים ממולצים יש עד טווח של 15K בערך או שעדיף לחסוך עוד קצת לרכב טוב יותר? וגם שאני אוכל לתחזק אותו(יש לי כבר רכב אחד שהוא דיילי ואני רוצה לשאיר אותה סטוק) פשוט אני די חדש בתחום בארץ(למרות שכבר מגיל שנתיים הייתי חולה רכבים) תודה לכל העוזרים
הודעה אחרונה מאת misha907pro, -
- 0 תגובות
- 525 צפיות
אני לקראת קניית רכב ראשון (חודש-חודשיים הקרובים) התקציב הוא עד 20 אלף ש"ח. אני חייל משוחרר חצי שנה אחרונים נהגתי על הרכב של אחי עקב שלילה שלו (Subaru b4 2006) ועכשיו לקראת סיום השלילה הגיע הזמן לחפש לעצמי רכב. הייתי רוצה רכב שנראה טוב וגם רכב חסכוני כי הB4 תחנת דלק ניידת לטעמי. העדיפות היא לרכב אוטומט מצד אחד אני מתלבט בין רכב קטן יחסית וחסכוני יחסית לB4 כגון הסריון או הפונטו גרנדה שראיתי שהומלצו כאן בחלק מהנושאים אבל המראה שלהם לא ממש מושך לטעמי ומצד שני יש מאזדה 3 עם מראה יותר יפה בעניי אך עם צריכת דלק יותר גבוהה מהסיריון ומהפונטו אבל נמוכה במקצת מהB4(תקנו אותי אם אני טועה). אשמח להמלצות לרכבי מיני חסכוניים וגם מנגד לרכבים גדולים יותר שנראים טוב ולייעוץ…
הודעה אחרונה מאת laikon2008,