Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3565 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני כרגע בתהליך החיפוש לקניית רכב יד שנייה שיחליף את הטויוטה קורולה 99' האהובה שלי. אני מחפש בקטגוריית הסופר מיני, כרגע מתמקד בסקודה פאביה TSI אוטומטית.

מצאתי ברחוב לידי פאביה 11' שנראית במצב מצוין, יד 2 (רק פרטי) וקילומטראג' מתחת לממוצע.

בשיחה עם המוכר הכל היה נשמע בסדר, חוץ מדבר אחד - הוא אמר שהוא עושה את כל הטיפולים בעצמו ולא במוסך. זה היה נשמע לי קצת מוזר.

זה משהו שפוסל את הרכב לדעתכם? או שיש טעם לקחת אותו לבדיקה?

בתודה מראש!

פורסם

הבעייתיות יכולה להיות שהוא מטפל לבד בעיקר מטעמי חסכון. ואז קונים את השמן והמסננים הכי זולים וגם חוסכים עלות עבודה. וכשחוסכים, לא מבצעים את הטיפולים בזמן הנדרש.

אם הטיפול העצמי נעשה מתוך אהבת הרכב והתחום, ומשקיעים בהתאם (שמן ומסננים וכו') בחומרים איכותיים, אין בעיה. וגם אז, איך תוודא שהטיפול נעשה במועד, לפי זמן או ק"מ?

פורסם

זה בעייתי בערך כמו טיפול במוסך ממוצע :)

כפי שאמרו תבקש לראות קבלות על חלקים וכך תוכל להעריך מספר פרמטרים:

1.אילו חלפים נקנו? האם לפי התאריכים הם מתאימים לסוג הטיפול ? ומה האיכות שלהם?

2. מרווח הטיפולים והאם הוא הגיוני לקילומטרז' שאתה רואה כעת.

פורסם

כל עוד בעל הרכב השתמש בחלפים מקוריים או של MANN, אז הכל בסדר ואף עדיף, כשמטפלים לבד בנחת ובאהבה.

אבל לא זאת הבעיה. אתה בטוח שאתה רוצה לקנות רכב עם מנוע TSI וגיר DSG?

תריץ חיפוש קודם בפורום לפני שאתה עושה את הצעד הזה.

Stay Dirty

פורסם

אם יש חשבוניות על חלפים איכותיים מתאריכים הגיוניים - למה לא.

גילוי נאות: הכותב מחזיק בפאביה בטיפול עצמי(על מי אני עובד... בטיפול הכנופיה) :roll:

פורסם

בדיוק מה שרציתי להגיד. ברגע שיילך מוח גיר ו\או קלאצ'ים, ותצטרך לשלם קרוב ל 10,000 ש"ח על התיקון - הטיפולים כבר לא ישנו כל כך.

עד כמה שאני יודע האחריות המוארכת היא ל 5 שנים, ולרכב מ 2011 זה כבר סוף התקופה.

פורסם

אני בכל הרכבים שלי (מלבד תקופת האחריות) טיפלתי לבד, הייתי שם שמן הכי איכותי ומסננים מקוריים בלבד.

מבחינתי - טיפול שאתה מבצע עבור עצמך - אתה מבצע בפדנטיות ובסבלנות (ולדוגמא - לא סוגר בורג קרטר עם פטיש אוויר).

איני רואה סיבה לפסול טיפולים עצמיים, גם בקבלה ממוסך מורשה / יבואן לא רשום מותג השמן ולא רשום מותג הפילטר - במקרה הטוב רשום OEM. לעומת זאת - לא מעט נחשפתי לרכבי ליסינג (לדוגמא סיאט איביזה TSI) שטופלו אמנם בזמן - אך בחלפים סיניים הכי זולים שרק אפשר - כאלה שבצחוק לא הייתי שם,

ומדובר ברכבים שעוברים אונס - בלשון המעטה.

Seat IBIZA 2015 1.2 TSI DSG

Skoda OCTAVIA 2013 2.0 TDI DSG

Skoda CITIGO 2014 1.0 MPI ASG

פורסם

יש לי חבר שקונה רכבים בני שנתיים מחזיק בהם 3-4 שנים ומשדרג.

כל עוד הוא עדיין תחת אחריות - הוא מטפל אצל היבואן בלבד.

בשנייה שהרכב יוצא מאחריות הוא מטפל במקום הכי זול שהוא מוצא.

מכיר את הפלאיירים של טיפול ב199₪? אז מקומות כאלו.

זה היה נותן לך יותר שלוות נפש?

כמו שאסף אמר, אם הוא מטפל לבד ואוהב את הרכב והרכב שמור ויש קבלות/הוכחות על התחזוקה לאורך השנים (חלקים שהחליף ומתי) - לא הייתי פוסל.

פורסם
כל עוד בעל הרכב השתמש בחלפים מקוריים או של MANN, אז הכל בסדר ואף עדיף, כשמטפלים לבד בנחת ובאהבה.

ערב טוב,אני גם מתעניין בפאביה שמעתי שהיא חסכונית להפליא,ושיש אותה גם בגרסת הדיזל,יש איזשהן בעיות מיוחדות עם הדיזל?

אמין?

ועל יאיזה נפח מומלץ לבחור?

תודה!

• תוכן חדש...