ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,550 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולכם, זו הודעה ראשונה שלי בפורום על אף שאני קורא כאן מעת לעת מספר שנים. חייב לציין שתענוג לקרוא פה, המון מידע ומקצועיות. לעניינינו, הסיפור הוא כזה בקצרה- אנחנו זוג עם תינוק. לפני חצי שנה רכשנו סקודה יטי ידנית מתוך כוונה שתשמש אותנו כרכב משפחתי (רכב נפלא). לפני חודש אישתי קיבלה רכב משפחתי מהעבודה- פיג'ו 308 סטיישן (עוד רכב נפלא), כך שלא היה לנו עוד צורך ברכב גדול נוסף (אני חובב רכבים קטנים וזריזים) והיטי נמכרה. כעת מחפש רכב קטן, שישרת רק אותי. על הכוונת 108, 208 או איביזה. אנחנו גרים בחיפה בכרמל ולפני היטי היתה לי פיאסטה שאהבתי מאוד למעט העובדה שהסחיבה שלה בעליות ביעסה אותי, כך שנושא הכח בהחלט בעדיפות גובהה אצלי. אשמח לשמוע חוות דעת מאנשים ש…
הודעה אחרונה מאת RONENSUD, -
-
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
איך הבדיקה?
הודעה אחרונה מאת liav12, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 749 צפיות
אני צריך לרכוש רכב לטובת הלימודים, מדובר בנסיעה יומית של 20-25 דקות לכל כיוון על כביש החוף ונסיעות פה ושם לעזור למשפחה יכול להיות נסיעות ארוכות יותר. כרגע התקציב שלי הוא עד 30 אלף אבל אני עדיין מתלבט אם משתלם לי לקחת הלוואה לטובת רכב חדש וטוב יותר לכן יכול להיות שאפרסם נושא דומה בתקציב גבוה יותר. הדרישות שלי מהרכב: 1- חסכון בדלק 2- זריזות, האצה מהמקום ועקיפות. עדיפות ל0-100 באיזור ה10-11 שניות ומטה. (אני כרגע בטראומה קשה בגלל הקורולה של אבא שלי הגאון שקנה שנת 2008 עם תיבה רובוטית, סיוט של תיבת הילוכים) 3- עלויות אחזקה, טיפולים, חלקים וביטוח נמוכות. 4- תיבת הילוכים עדיפות לאוטומטית כי אני 7 שנים עם רישיון ופעם אחרונה שנהגתי על ידני הייתה בטסט לכן אני קצת חוש…
הודעה אחרונה מאת Potato, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם מועדים לשמחה. רוצה לקנות רכב סטיישן משפחתי לצורך יום יום + עבודה (סחיבת ציוד הגברה לאירועים קטנים) מאד לא בקיא בשוק אז עצות יתקבלו בברכה עדיפות: נפח,גיר רגיל ,נוחות ,דלק ,בטיחות.... השאיפה לסגור משהו בסביבות 30 אבל אם הקנייה שווה נמתח את הגבול עד 40. Sent from my MI 5 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת ari C5, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 3 אלף צפיות
גילאים 4, 5.5 ובן יומו על כיסאותיהם. מישהו ניסה?
הודעה אחרונה מאת מלטבשי, -
-
bmw e36 2.5-2.8
מאת Reem1- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 959 צפיות
אהלן , אשמח לדעת איזה מחלות יש להן, ומה כדאי לבדוק לפני שקונים? איך הצריכת דלק במנועים האלה? איך התחזוקה הכללית של הרכב? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת eli z, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני מחפש seat leon 2011 1.8 ידנית אבל ההיצע דל יחסית. נתקלתי בדגם עם ה dsg7 אשר עבר לפ י 3 שנים את הריקול גם למצמדים וגם למכנטרוניקס . הרכב מאז עבר 60000 ק"מ ו ונוסע מצוין מוריד ומעלה הילוכים מצוין לא רועד בהתחלת וסיום נסיעה. מבחינת מנוע הוא עבר החלפת טיימימג ומותחנים במוסך רון ומטופל שם 3 שנים . יש לרכב תיעוד של כל הטיפולים. אין משהו חריג מבחינת התיקונים. הפחד הגדול שלי הוא ה dsg. האם אחרי הריקול ו3 שנים אפשר לומר שאפשר לישון בשקט? משיחה עם מוסך רון נאמר לי שהוא לא נתקל ברכב עם בעיות מאז הריקול שרכב כזה עבר. כמו כן קשה לדעת מתי צריך להחליף שוב מצמדים או מכנטרוניקס בעלות שנעה בין 4000-8000. אשמח לפידבק ממי שגם עבר ריקול מזמן או למי שעבר …
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 519 צפיות
מה ההבדלים העיקרים בין הגירסה של האנטר דור רביעי שנת 2013{ברשותיינו} לבין דור 5 הטריטון שנת 2016. מדבר בשניהם על גירסת 4X4 אוטומטית. הורדתי את קטלוג הרכב וראיתי שיותר חזק ויותר מהיר ומבחינת אבזור פנים נוסף רק שליטה מההגה וקרוז קונטרול. אשמח לדעת מה הם כל השינויים והשיפוריים . תודה וסוף שבוע טוב
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
BMW סדרה 3
מאת banjo0- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום ברצוני לקנות רכב יד שניה בתקציב של 20K מקסימום. אני מאוד דלוק על BMW סדרה 3 שנת 98. אם מישהו יודע או יכול לעזור לי אם ההחלתה (שווה לקנות לא שווה, חלפים יקרים, חסכוני או לא ועוד) תודה מראש
הודעה אחרונה מאת banjo0, -
רכב משפחתי
מאת natis55-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, אני מעוניין לרכוש רכב משפחתי מליסינג וזקוק להמלצה. אנחנו זוג (לא גבוהים) עם 3 ילדים (2 בוסטרים לעוד כשנתיים, ועוד כסא בטיחות) ונוסעים בעיקר בעיר, נניח 18,000 ק"מ בשנה. חשוב לי מאוד שהרכב יהיה בטיחותי, אמין, צריכת דלק עירונית סבירה, מרווח (עדיף שהילדים יחגרו בעצמם), אוטומטי, כניסת usb או aux. אין צורך בתא מטען ענק, ביצועים או באבזור וגימור מיוחדים. יכול להיות גם רכב משני במשפחה (יש לי פוקוס 2008 שאני מרוצה ממנה מאוד). עדיף שנת 2011 והלאה. מחיר מקסימלי –45 אש"ח אולי טיפה'לה יותר. ירידת ערך וסחירות פחות חשובים לנו כי אנחנו מאלה שמחזיקים רכב שנים ארוכות מאוד. משיטוט ארוך בפורום, אני מבין שאפשר (רובן מודל 2012): · רנו פלואנס – כנראה האופציה הטובה. …
הודעה אחרונה מאת Amit Hershko, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
וואי טוב אני לא יודע מהיכן להתחיל אשתדל לקצר. אני מתלבט בין הרכבים הבאים (הרעיון הוא לעשות עסקת מימון ל 3 שנים על רכב חדש) - כל הרכבים מדובר בחדשים 1. סקודה אוקטביה - עונה על רוב הצרכים שלי אבל שמעתי שיש לו בעיות בגיר?? 2. יונדאי אלנטרה החדשה - רכב מאובזר מאוד אבל עם צריכת דלק מטורפת..... 3. טויוטה קורולה החדשה - הבנתי שעשו מתיחת פנים לטויוטה קורולה החדשה בעיקר בתחום הבטיחות 4. סוזוקי קרוסאובר - האם הוא באמת טוב??? הוא זול משמעותית מהאחרים אומנם קטן ? האם אמור לצאת סוזוקי חדש? אולי XV? הלכתי לסוכנויות לראות את כולם ובכל אחד מצאתי משהו שלא לרוחי שציינתי הדרישות שלי העקריות הן 1. חסכון בדלק 2. אמינות ובטיחות 3. תא מטען גדול היות ויש לי ילד עם ע…
הודעה אחרונה מאת CRuzer669, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
לקחתי את הרכב שאני מעוניין לקנות לבדיקה וגילו פגיעה בקורת רוחב קדמית. מדובר בפגיעת שלדה? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת מלטבשי, -
-
- 0 תגובות
- 962 צפיות
שלום לכולם . מבקש חוות דעת בעניין הרכב סוברו 2008 סופרט ידני 4X4 מנוע 2000 . איך הרכב ? מחלות ידועות צריכת דלק נוחות אמינות וכו . תודה
הודעה אחרונה מאת Pvlofacer, -
- 0 תגובות
- 706 צפיות
שלום. רציתי לדעת קצת חווית דעת על האוטו הזה כי גם הוא עניין אותי חוץ מהאאודי שפירסמתי עליו ממקודם. כמה עולה האחזקה שלו וכמה הוא זולל, דברים בסגנון! תודה!
הודעה אחרונה מאת David0356, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, מבקש המלצה בבחירת משפחתית סטיישן בליסינג מהעבודה למשפחה של 5 נפשות (2 הורים + 3 מתבגרים). כמות נסיעה שנתית כ 20,000 ק"מ רובם לעבודה בתוך גוש דן ונסיעות רחוקות יותר בסופי שבוע. האפשרויות הן: 1. פורד פוקוס Tourer Trend 2. רנו מגאן Estate expression 3. יונדאי I30 SW 4. קיה CEED המשתנים החשובים הם: בטיחות, איבזור, נוחות ליושבים במושב האחורי (3 מתבגרים) תודה מראש לממליצים.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום. ממש התעניינתי ברכב ורציתי לדעת על חוויות דעת על האוטו הזה. תודה!
הודעה אחרונה מאת Michael.R, -
ידני עד 80,000
מאת לiאור-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, אני מעוניין לרכוש רכב: 1) אמין מכנית 2) ידני 3) מיועד לנהיגה בינעירונית ת"א-ירושלים וגם עירונית 4) אין בעייה שיהיה חדש/ק"מ 0/בן שנתיים 5) עד 80,000 ש"ח לחדשה ניסיתי רכבים כדוגמת i10 אך הם מתקשים בעליות תלולות / עקיפת משאיות בעליות לירושלים. חשבתי על פג'ו 208 או סקודה פאביה. אשמח לשמוע חוות דעת עליהן או רכבים מתאימים אחרים.
הודעה אחרונה מאת spidrman, -
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
אני מחפש רכב שישמש אותי מידי יום בנסיעות בין עירוניות קצרות (כביש 1 ממבשרת לירושלים). ידני או אוטומט, עם עדיפות לידני בגלל צריכת הדלק. תקציב - 30K (בשאיפה למטה) החזקתי בשנה שעברה פונטו גרנדה שעשתה את העבודה, אך אני מחפש כבר מס' חודשים ולא מוצא אחת שמורה. אני מעוניין להרחיב את החיפושים גם לרכבים דומים וחסכוניים. אשמח לקבל רעיונות.
הודעה אחרונה מאת Liran_a, -
-
-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
היי לכולם, לאחר חיפושים רבים מצאתי 2 מכוניות שמעניינות אותי לרכישה. שתיהן ידניות ולשתיהן כמה נתונים דומים: הראשונה היא יונדאי I30 ידנית, יד ראשונה פרטית, עלתה לכביש בספטמבר 2014 ובעלת 21K ק"מ. השניה היא ניסאן קשקאי ידנית, יד שניה, נרכשה מאלבר 0 ק"מ, עלתה לכביש ביוני 2014 ובעלת 14K ק"מ. מחירון שתי המכוניות עומד על 68K בלוי יצחק לאחר שקלול כל הנתונים. אנחנו משפחה של 5 נפשות - יש לנו 3 ילדות ששתיים מהן על בוסטרים ותינוקת אחת בסלקל. גרים רחוק מהמשפחה כך שכל נסיעה למשפחה היא באיזור ה75+- ק"מ כל צד. לא נוהגים הרבה בפקקים. ידוע לי שהמכוניות משני סגמנטים שונים ושהקשקאי תגרור אחריה עלויות אחזקה גבוהות יותר. אני מניח שהיונדאי פרקטית יותר, מאובזרת יותר, חסכו…
הודעה אחרונה מאת mr_jpdlm, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 609 צפיות
שלום לכולם אני מחפש רכב בשבילי עד 55 אלף והדרישות הם ככה אמינות דבר ראשון ! ביצועים טובים (זריז )צעיר ונחמד ואוטומט מה הייתם ממליצים לי
הודעה אחרונה מאת איתמר123, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 667 צפיות
אנחנו (זוג+תינוק) גם כן מתעניינים ב-V40 T3. יש לי מספר שאלות ברשותכם: 1. תיבה פלנטארית 6 הילוכים - יש לי כזאת באופל אסטרה (2012) ואני שונא! אותה. הרבה פעמים אני מוצא את עצמי עובר למצב ידני כדי להעביר את ההילוכים נכון. התיבה מקדימה את הזמן בהעברות ואני מוצא את עצמי נוסע על 60 בהילוך 5. גם ה-S60 מגיעה עם תיבה פלנטארית 6 הילוכים. ה-S80 מגיעה עם תיבה אוטומטית כפולת מצמד 6 הילוכים או פלנטארית 8 הילוכים. האם לא עדיף תיבת DSG או CVT? הייתה לי חוויה רעה מאוד עם האסטרה. 2. כבר יש דגם חדש של 2017 (Face lift) - האם לא מיותר לקנות את הדגם של 2016? או שמא תינתן הנחה משמעותית? 3. אשמח להבין פעם אחת ולתמיד מדוע המותג הזה לא סחיר בישראל? 4. עד כמה הי…
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
בס'ד שלום לכולם. אני מעוניין לקנות יונדאי ולוסטר 2011 במחיר של עד 60 אלף שקל, במימון מלא. מחיפוש קצר באינטרנט הגעת ל "ענק הרכבים" בראשון. מי שמכיר בבקשה קצת מידע על המגרש. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת thebaron, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום לכולם רציתי להתייעץ אתכם על הרכב הנ"ל . אני יודע שהאפלנדר היא "משחטה" בדלק , או לפחות ככה נאמר פה בפורום , אבל רציתי לשאול לגביי אלה שהתקינו מערכת גז עליהן . האם הן באמת הופכות להיות "חסכוניות" ? בכמה ההפרש ? אני נוסע בערך 15000-18000 ק"מ בשנה . תודה
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
שלום לכולם.. מעוניין לקנות MX5 או Z3 וקראתי פה בפורום ברבה חומר שמאוד מאוד עזר לי אז תודה רבה! אני מעוניין לדעת מתי יש מפגשים בזמן הקרוב שאוכל להגיע להתרשם מהרכבים ולדבר עם בעלי רכב לגבי דברים מיוחדים שצריך לדעת.. עוד שאלה קטנה.. חברים הציעו לי לבדוק גם Audi TT וגם Audi A3 שניהם קבריולט.. מה אומרים? שווה לתת מבט? (אני מעוניין רק ברכבי קבריולט) תודה רבה!!
הודעה אחרונה מאת gti360, -
- 16 תגובות
- 6 אלף צפיות
שלום לכולם, ראיתי היום רכב עם הפתעה - שקע גדול יחסית כתוצאה מפגיעת ברד. 1. האם לדעתכם שווה כל הכאב הראש ברכישת רכב עם נזק כזה? (הרכב 3 שנים על הכביש). 2. כמה נהוג להוריד מהמחיר על פגיעה כזאת? 3. בעל רכב אמר שזה פחחות וצביעה - קיבל הצעת מחיר של 700 שקל. יש עוד כמה פגיעות בגג אבל יחסית יותר נמוכות, בנוסף קיימות פגיעות חניה מסביב לרכב. הכיוון שלי זה במידה וכן אחליט ללכת על זה לבצע צביעה כללית לרכב. אשמח לדעות בנושא תודה!
הודעה אחרונה מאת Ooga, -
- 3 תגובות
- 963 צפיות
שלום לכולם . האם מישהו כאן מכיר טוב את הרכב ? מעוניין לבדוק האם כדאי לקנות אחד כזה . שנת 2007 גיר אוטומט רמת גימור Generation . מנוע 2.0 FSI . האם יש לרכב מחלות ידועות מראש? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת noknok, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 793 צפיות
כל חודש כמה מוציאים עליו ? האם כל חודש יש טיפולים והוצאות ?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 0 תגובות
- 554 צפיות
אהלן. אני מחפש רכב מסחרי חד קבינה עם ארגז גדול יחסית (רשיון ב׳ עד 4 טון) על גבי הרכב אתקין ציוד שישמש לי כסדנה לעבודות קטנות ולפעמים גם לשינה. התוכנית היא לא להעמיס עליו הרבה משקל וגם לא לטרטר אותו בנסיעות. בקיצור הרכב לא יעבוד קשה ולכן חשבתי שאוכל להסתפק ברכבים ישנים 2007 ומטה במחירים נמוכים משמעותית. 3 רכבים רלוונטיים הם הפיאט דוקאטו, פיז׳ו בוקסר וניסאן קבסטאר. האם הרכבים האלו אמינים מספיק כדי לקנות בשנתונים אלו? ואם כן למה צריך לדעתכם לשים לב? תודה!
הודעה אחרונה מאת Erezsg, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
בטופס הצעת מחיר במכשירי תנועה מופיע הסעיף - אביזרי רישוי על סך 400 ש״ח. מה כוללים האביזרים הללו והאם באמת הם עולים 400 ש״ח??
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
פענוח בדיקה
מאת abbcia-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני די חושש מסעיף 12 האם זה כיסוי תחת? עוד נאמר שהוחלף כנף אבל אין נזק לשילדה זה נחשב כתאונה? (שהוסתרה)
הודעה אחרונה מאת abbcia, -