Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3546 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולכם,

זו הודעה ראשונה שלי בפורום על אף שאני קורא כאן מעת לעת מספר שנים.

חייב לציין שתענוג לקרוא פה, המון מידע ומקצועיות.

לעניינינו, הסיפור הוא כזה בקצרה-

אנחנו זוג עם תינוק.

לפני חצי שנה רכשנו סקודה יטי ידנית מתוך כוונה שתשמש אותנו כרכב משפחתי (רכב נפלא).

לפני חודש אישתי קיבלה רכב משפחתי מהעבודה- פיג'ו 308 סטיישן (עוד רכב נפלא), כך שלא היה לנו עוד צורך ברכב גדול נוסף (אני חובב רכבים קטנים וזריזים) והיטי נמכרה.

כעת מחפש רכב קטן, שישרת רק אותי.

על הכוונת 108, 208 או איביזה.

אנחנו גרים בחיפה בכרמל ולפני היטי היתה לי פיאסטה שאהבתי מאוד למעט העובדה שהסחיבה שלה בעליות ביעסה אותי, כך שנושא הכח בהחלט בעדיפות גובהה אצלי.

אשמח לשמוע חוות דעת מאנשים שהתנסו בנהיגה בדגמים שציינתי ולהמלצות נוספות בקטגוריה (ידניות בלבד).

חשובים לי נוחות הנהיגה בעיקר בעיר, סחיבה (כבר אמרתי), תצרוכת דלק ושמירת ערך.

תודה שקראתם וחתימה טובה,

רונן

עריכה אחרונה על ידי RONENSUD
פורסם

מן הסתם שהאיביזה עם מנוע טורבו תסחוב יותר טוב מהמנוע האטמוספרי של פיג'ו , כנ"ל אחיותיה לבית ואג.

עוד אופציה ידנית עם כוח וזולה יחסית היא הסנדרו סטפווי דיזל.

פורסם

סיטרואן קקטוס - ידני, טורבו, עיצוב מדליק, נוח, מרווח (אבל לא גדול מדי) ודי זול.

אם 208 - הדיזל יכול לתת לך שילוב חסכון+ביצועים. הבנזין האטמוספרי גם מספק לדעתי, המנוע חזק וגמיש באופן מורגש מהפיאסטה למרות הנתונים הדומים.

פורסם

תודה לעונים,

התקשר אליי מנהל מותג סיטרואן רועי נחמיאס להציע לי לנסות גם C1.

יפה שמתייחסים כך ללקוחות פוטנציאלים.

יואב- אני יודע שהאיביזה תהיה מהירה יותר אבל יש משהו אפרורי בעיצוב הפנים שלה שקצת מרתיע אותי.

רועי- טוב לשמוע שה-208 תסחוב טוב יותר מהפיאסטה.

לגבי הקקטוס- נראה רכב חמוד ביותר אבל מעדיף לא לחרוג מ-70 אלף ש"ח.

פורסם (נערך)

אני מבולבל... ה 208 חדשה מגיעה עם מנוע 1.2 טורבו ולא עם אטמוספרי לא? אלא אם כן הידני מגיע רק עם אטמוספרי ואם כן התשובה היא איביזה לדעתי.

אני עם איביזה חדשה. מאד אוהב אותה. מאד חזקה והגיר מדהים בנסיעה לא פקוקה (DSG). לגבי אפרוריות פנים - יש חבילות צבע שמוסיפות צבע פנים, צבע לפתחי מזגן, להגה, לריפודים, לחלק מההגה, למראות, לגריל לג'אנטים + משענת יד. הקאטץ' - 5000 שקל תוספת.

אז לעניין הזה - לדעתי אחרי החבילת צבע היא אישית מרגשת אותי יותר מהפיג'ו שנראית מאד בנאלית מבפנים לדעתי (למעט הלוח שעונים).

לגבי המלצה? תעשה נסיעת מבחן על שתיהן ותחליט. אתה צריך לשים לב גם שהאיביזה צפופה מאחור. זה בהחלט מספיק למושב תינוק - אבל אם תנסה לדחוף שם שני מבוגרים יהיה להם לא נוח. שלושה - בכלל אין מה לדבר.

באיחור ראיתי שאתה מעוניין רק בידני. אם אתה רוצה עיצוב מעניין חיצוני ופנימי - יש לך עכשיו את ה FR במבצע. וגם ההקטוס שהציעו פה - לא נהגתי עליה אבל חיצונית ופנימית לדעתי היא ממש מיוחדת והביקורות חברי פורום עליה פה מצוינות.

ככה נראית האיביזה שלי מבפנים אגב:

_jcr_content.resizeViewPort.noScale.fileReference.jpg

עריכה אחרונה על ידי Yoad Fekete
פורסם

לא יודע אם זה יעזור לך, אבל היה לי איביזה 1.4 84 כ"ס ידני (הדגם רפרנס בלי טורבו בכלל) ונעסו ההורים שלי אחותי ובעלה + האחיינית שלי בכיסא תינו מבת ים לטבריה כלל עצירה בדלית אל כרמל והרכב סחב מצויין לפי אבא שלי (שיש לו ניסיון של 50/60 שנה עם רכבים ועל הכביש). אם זה מעניין אותך.

פורסם

יודע. הפותח אשכול ביקש לוות דעת על ההתנהגות של האיביזה בערים (חיפה), אז סיפרתי לו עם האיביזה שהיה לי סכב במצב שסיפרתי, אז החדשות אמורות להיות לא פחות טובות. זה הכל

פורסם

הפיגו 108 יכולה להיות גם אופציה נחמדה,היא קלה בעלת מנוע 1.2/80 כס,כך שצריכה להיוצ די זריזה,אך שים לב שתא מטען קטן.

אני היתי הולך על איביזה,זריזה,נוחה.

הפיגו 208 בעלת מושבים טובים ואחור מרווחת יותר,אך אם אתה רוצה ביצועים האיביזה זה הרכב בשבילך.

Sent from my A0001 using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

חג שמח לכולכם,

תודה על השיתוף וסליחה על האיחור בתגובה.

לאחר שישבתי ב-108- היא ירדה מהפרק.

למעשה המיני היחידה שלא הרגשתי בה קלטרופוביה והיתה נוחה בקטגוריית המיני היא הסיטיגו, השאלה אם היא יכולה לעלות את הכרמל (-:

בקטגוריית הסופר מיני מצאתי את ה-208 נוחה מכולן וכעת השאלה היא מה המחיר הטוב ביותר שניתן להוציא אותה היום.

לובינסקי מציעים את האקסס ב-0 ק"מ ב-61,900 אבל ראיתי שהיא נמכרה לפני מס' חודשים ב-64,900 כך שההנחה לא משתלמת אלא אם זה מחיר שכבר לא ניתן לקבל בו את הרכב.

גרסת האקטיב לא זמינה כרגע בארץ כך שאצטרך להתקין באקסס מערכת מולטימדיה כדי להתגבר על הדלות מבחינת אבזור.

אני יודע שהאיביזה חזקה ממנה אבל הפער בנוחות ותחושה במרחב הפנימי של ה-208 גורם לי לנטות לכיוון ה-208.

• תוכן חדש...