Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3558 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

וואי טוב אני לא יודע מהיכן להתחיל אשתדל לקצר.

אני מתלבט בין הרכבים הבאים (הרעיון הוא לעשות עסקת מימון ל 3 שנים על רכב חדש) - כל הרכבים מדובר בחדשים

1. סקודה אוקטביה - עונה על רוב הצרכים שלי אבל שמעתי שיש לו בעיות בגיר??

2. יונדאי אלנטרה החדשה - רכב מאובזר מאוד אבל עם צריכת דלק מטורפת.....

3. טויוטה קורולה החדשה - הבנתי שעשו מתיחת פנים לטויוטה קורולה החדשה בעיקר בתחום הבטיחות

4. סוזוקי קרוסאובר - האם הוא באמת טוב??? הוא זול משמעותית מהאחרים אומנם קטן ? האם אמור לצאת סוזוקי חדש? אולי XV?

הלכתי לסוכנויות לראות את כולם ובכל אחד מצאתי משהו שלא לרוחי שציינתי

הדרישות שלי העקריות הן

1. חסכון בדלק

2. אמינות ובטיחות

3. תא מטען גדול היות ויש לי ילד עם עגלה.

המלצות?? אני ממש מבולבל כבר

תקציב 120 - 140 אלף

אשמח על חוו"ד - שוב אני מדבר על רכבים חדשים

פורסם

אם מחליטים ללכת עם הלב - אוקטביה. זה רכב מהנה יותר ואיכותי מאוד. אבל רק שנתיים אחריות.

ללכת עם הראש - קורולה. אני מניח גם שאחרי 3 שנים היא תשמור טוב על המחיר בשביל העסקה הבאה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אתה מציין בדיוק את הלבטים שיש לי

מה בדבר הגיר של הסקודה??? שמעתי עליו שמועות לא מחמיאות בלשון המעטה....האם התופעה היא גם ב 2017?

פורסם

נסיעת מבחן או כמה נסיעות מבחן יכולות לעזור בהחלטה, האם זה שווה להסתכן בשנה ללא אחריות, או שההפרשים בין הרכבים לא שווים את הסיכון. לאוקטביה יש יתרון בנוחות של דלת הבגאז' שהיא למעשה דלת חמישית.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

קיימת גם קיימת. הגיר לא השתנה בשנים האחרונות. היבואן מנסה להסתיר את הבעיה למרות שהיא לא נפתרה. המצמדים פשוט נשחקים מהר תלוי בנהג אבל תוך 80000 תצטרך כנראה להחליף מצמדים . יש כאלה שמחליפים כל 30K .

האלנטרה בנהיגה מתונה תתן לך 1:11 או אפילו 1:12 . ומגיעה דיי מאובזרת אבל המאובזרת מכולן היא אכן הקורולה.

לגבי ה xv תבדוק כי יש כאלה שטוענים שהמנוע חלש מדי למשקלה. אבל יש לו יתרון בנסיעה בחולות .

הסוזוקי קרוס הוא רכב בינוני בכל הפרמטרים אבל לטובה. יחסית חסכוני ודיי אמין.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
הגיר לא השתנה בשנים האחרונות

טעות - הגיר עבר שינוי כחלק מהמעבר לפלטפורמת MQB (למרות ששמו בציבור לא השתנה)

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
טעות - הגיר עבר שינוי כחלק מהמעבר לפלטפורמת MQB (למרות ששמו בציבור לא השתנה)

כן עבר שינוי, לא עבר שינוי - זה לא כך כך משנה כי עדיין לא פתרו את כל הבעיות. ממליץ לעשות חיפוש בפורום עם מילת מפתח dsg7, יש המון מידע מאוד מענין ורלוונטי, גם מזמן האחרון וגם על רכבי mqb.

אורך חיי המצמדים לא גדול במיוחד. וזה קצת חבל כי אוקטביה היא רכב מעולה בכל שאר האספקטים (מתלים קצת קשים יותר מידי, אבל זה מינורי והתנהגות מפצה על כך).

בכל אופן, יש פתרון: אפשר לשלם יותר ולקחת דיזל ידנית 1.6 - מאוד אמינה וחסכונית. או לשלם הרבה יותר ולקחת אוקטביה עם dsg6 שזה הגיר המוצלח. או שקול רנו מגאן סטיישין עם מנוע 1.5 דיזל, הגיר שלה גם מוצלח למדי.

אבל, אם רוב הנסיעות בעיר/פקקים, אני ממליץ לשקול רק רכבים עם גיר פלנטרי או רציף. למשל טויוטה, כולל אוריס הייבריד ופריוס (הכי חסכוניות בעיר ופקקים). גיר כפול מצמדים בתנאים כאלה נשחק מהר. זחילה זה אויב מספר אחד של הגירים האלו.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
קיימת גם קיימת. הגיר לא השתנה בשנים האחרונות. היבואן מנסה להסתיר את הבעיה למרות שהיא לא נפתרה. המצמדים פשוט נשחקים מהר תלוי בנהג אבל תוך 80000 תצטרך כנראה להחליף מצמדים . יש כאלה שמחליפים כל 30K .

האלנטרה בנהיגה מתונה תתן לך 1:11 או אפילו 1:12 . ומגיעה דיי מאובזרת אבל המאובזרת מכולן היא אכן הקורולה.

לגבי ה xv תבדוק כי יש כאלה שטוענים שהמנוע חלש מדי למשקלה. אבל יש לו יתרון בנסיעה בחולות .

הסוזוקי קרוס הוא רכב בינוני בכל הפרמטרים אבל לטובה. יחסית חסכוני ודיי אמין.

תודה תותוח!!! אני יורד מהסקודה!!! מפתה אבל עם גיר ומנוע לא משחק!!!

פורסם

צבי

תודה!!!!!!!

בעקבות ההמלצות כאן אני כנראה מחשב מסלול מחדש ואלך על אחת הטויוטות פריוס אוריוס או קורולה שבה אני נוסע עכשיו.

מה ההבדל בין פריוב לאוריוס? (חוץ מ 20K ש"ח)??

כן עבר שינוי, לא עבר שינוי - זה לא כך כך משנה כי עדיין לא פתרו את כל הבעיות. ממליץ לעשות חיפוש בפורום עם מילת מפתח dsg7, יש המון מידע מאוד מענין ורלוונטי, גם מזמן האחרון וגם על רכבי mqb.

אורך חיי המצמדים לא גדול במיוחד. וזה קצת חבל כי אוקטביה היא רכב מעולה בכל שאר האספקטים (מתלים קצת קשים יותר מידי, אבל זה מינורי והתנהגות מפצה על כך).

בכל אופן, יש פתרון: אפשר לשלם יותר ולקחת דיזל ידנית 1.6 - מאוד אמינה וחסכונית. או לשלם הרבה יותר ולקחת אוקטביה עם dsg6 שזה הגיר המוצלח. או שקול רנו מגאן סטיישין עם מנוע 1.5 דיזל, הגיר שלה גם מוצלח למדי.

אבל, אם רוב הנסיעות בעיר/פקקים, אני ממליץ לשקול רק רכבים עם גיר פלנטרי או רציף. למשל טויוטה, כולל אוריס הייבריד ופריוס (הכי חסכוניות בעיר ופקקים). גיר כפול מצמדים בתנאים כאלה נשחק מהר. זחילה זה אויב מספר אחד של הגירים האלו.

פורסם

קורולה די נוחה. לזכותה אבזור בטיחות מתקדם. לרעתה איכות הרכבה בינונית.

אחרי רבע שעה נהיגה, גיר מצוין, אמנם רציף אך לא קופץ ולא רועש. זווית סיבוב הגה לא גדולה, מה שמוסיף לנוחות התמרון.

אם תוסיף מעט, תוכל לרכוש טויוטה אוונסיס.

אוונסיס מאוד נוחה, איכותית בהרבה מהקורולה. לרעת-העדר מערכות בטיחות אקטיבית.

פורסם

אני לא מצאתי את האוונסיס איכותית או נוחה בהרבה מהקורולה. גם לא מרווחת ממנה.

היא מרגישה מיושנת, החלונות הצרים מאחור גורמים להרגשה צפופה וחשוכה.

הקורולה עדיפה לדעתי והבדלי המחיר רק מטים את הכף לטובתה.

• תוכן חדש...