Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קיה ריו או סוזוקי sx4?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3537 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תקציב 60k. אמינות (לא אירופאית), חלפים זולים, צריכת דלק טובה מ1:12, מרווחת לנהג גבוה, אני +1 בלי ציוד, עירוני מהיר בדכ 40-90 קמש, בטיחותית ונוחה.

בדקתי לא מעט ואלו השתיים שמספיק מרווחות לנהג ואמורות לענות בתיאוריה על כל השאר. יש לי ניסיון עם sx4 אין לי עם הריו. אשמח לשמוע עוד הצעות אבל בעקרון מתלבט בין שתי אלו בשנתונים הללו.

פורסם

הריו 1.4 עצלה. המנוע חלש והגיר מוריד הילוך בכל לחיצה קטנה על הדוושה מה שגורם לרעשי מנוע שקשה להתעלם מהם ולא תורם לצריכת הדלק.

הסוזוקי אמנם לא מהירה בהרבה אבל עדיפה על הריו. תנוחת הישיבה בה גבוה ולפחות לי הייתה נוחה יותר.

פורסם

גיר אוטומטי.

מצאתי פוסט שמנסה להשוות ביניהם. הטיעונים העיקריים נגד הסוזוקי היו אבזור, מראה והיות הסוזוקי מיושנת. אבל תכלס אין משהו רע במשהו מיושן ומעולה (זה לא כמו סמארטפון שנדרש לביצועים טובים משנה לשנה) מה גם שלא פגשתי נהג sx4 לא מרוצה ומכונאיי רכב ממש אוהבים אותו.

שניהם נאים לי במראה מבפנים ומבחוץ. שניהם מרווחים מספיק עם יתרון לסוזוקי. לגבי השאר - אשמח לשמוע את דעתכם.

תודה!

פורסם

SX4 מהשנתונים שאתה מחפש זה רכב די זריז ועוצמתי. זה בגדול ההבדל בינו לריו ויותר חסכוני אם לא לוחצים יותר מדי. גם כן מרחק הגחון גדול יותר שזה טוב לשבילים אם זה רלבנטי.

פורסם

לא הייתי משתמש במונח עוצמתי. זאת עדיין מכונית איפשהו בין משפחתית לסופר מיני עם מנוע 1.6 ליטר וגיר 4 הילוכים.

היא זריזה יותר, מרווחת יותר, תנוחת הישיבה ונוחות הנסיעה בה עדיפות.

מצד שני הריו נראית יותר טוב, יש לה דגמים מאובזרים ותא הנוסעים שלה איכותי ונעים יותר.

פורסם

אחלה. מה לגבי בטיחות, אמינות, התנהגות כביש (התמודדות עם מפגעי כביש כמו גם תמרונים)? איזה משהו מפתיע שתמיד מוצאים במוסך החל מקמ x?...

אני מחפש נצחון בנוק אווט ולא בנקודות...

תודה!

פורסם

הסוזוקי אמנם לא מהירה בהרבה אבל עדיפה על הריו.

לא הייתי משתמש במונח עוצמתי. זאת עדיין מכונית איפשהו בין משפחתית לסופר מיני עם מנוע 1.6 ליטר וגיר 4 הילוכים.

לפי הציטוט הראשון שלך ככל הנראה נהגת על הדגם מלפני 2010. הדור השני עם 119 כ"ס זה אכן רכב חזק מאוד בעל משקל עצמי יחסית נמוך. תאמין או לא, אין רכב משפחתי רגיל (לא כולל טורבו) שאני לא מנצח אותו בזינוק (כולל מאזדה 3, סיוויק וכו').

נכון, מדובר בגיר פלנטרי עם 4 הילוכים אבל זה גיר שפועל מיידית והעדר ההילוכים הנוספים כמעט לא בא לידי ביטוי בהאצה עד 60-70 קמ"ש.

פורסם

אני בספק אם בדקת אותו מול כל המתחרות וגם אם כן אני לא יודע עד כמה זה רלוונטי.

הניסיון שלי הוא דווקא עם הדגם שאתה מדבר עליו ולא עם המנוע החלש והישן יותר.

החיסרון של הגיר הוא רעש בשיוט במהירות גבוהה וסל"ד גבוה בשיוט שלא תורם לצריכת הדלק.

הבחור כאן ציין שהוא נוסע בעיקר עירוני עד 90 קמ"ש כך שזה לא אמור להפריע לו מאוד.

פותח השרשור, ניצחון בנוקאאוט לא תמצא כאן. שתיהן מכוניות לא רעות עם יתרונות וחסרונות אחת מול השניה, אמינות למדי וקצת משעממות.

אם חשוב לך אבזור ומראה - ריו EX האצ'בק מתאימה.

אם אתה מעדיף מרווח, ביצועים ושימושיות אז לך על הסוזוקי.

פורסם

איני מכיר את הקיה, לא אתיחס אליה.

יש לי SX4 מדגם 2010, מתקרבת ל-100,000 ק"מ. לא רכב עוצמתי, אבל המנוע המשופר (המותקן הכל מדגם 2010, תזהה ברשיון כ-119 כ"ס) יחד עם תיבת הילוכים אוטומטית טובה (אמנם רק 4 מהירויות) נותנת לה זריזות טובה מאד. חסכונית במיוחד היא אינה - בשימוש משולב אצלי (חיפה, כולל כל העליות) צריכת הדלק מסתובבות בין 10-12 קמ"ל בהתאם למתווה השימוש וכמות הפקקים - אבל בהחלת מתמודדת יפה עם מקבילותיה (היתה ברשותי מאזדה 3 משנת 2010 שצרכה לפחות 20% יותר).

מבחינת אמינות היו לי רק שתי בעיות מעבר לשחיקה שגרתית - נשבר שסתום במערכת מתזי השמשה הקדמית (הוחלף חינם תוך 2 דקות, אפילו לא נפתח כרטיס עבודה במוסך), וצורך למתוח את רצועת האבזרים ב-80,000 ק"מ (באותה הזדמנות כבר החלפתי אותה, מדובר בהקדמה מ-90,000 הק"מ שבספר השירות).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...