Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3549 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הדגש על נוחות אבל גם עלויות אחזקה נמוכות. האם אפשר לשלב בין השניים?

הרכב מיועד למשפחה בת 5 נפשות כרגע 2 בוסטרים וכסא מאחור אבל תוך שנה ב"ה לפחות על בוסטר אחד אפשר לוותר.

נסיעה שנתית בסביבות ה 20K. דרוש מימון ולכן העדפה לרכב חדש. התכנון להחזיק קרוב ל 3 שנים ואז להתחדש שוב.

על הפרק 2 אופציות קצת מעורבות:

1) מיצובישי אאוטלנדר פרימיום:

יתרונות - נוחות סבירה, מרווח, סחיר, שומר ערך, 7 מקומות.

חסרונות - קצת המוני (ואני לא אוהב המוניות :-( ) איכות נסיעה לא מלהיבה.

2) יונדאי סונטה לימיטד:

יתרונות - נח, חסכוני בדלק, איכות נסיעה, מאובזר, ובטיחותי.

חסרונות - עתיד לא ברור, שמירת ערך לא צפויה, בגאז קטן בהשוואה לאוטלנדר.

בנוסף מאוד מצאה חן בעניי הסופרב, ואם נשים את עניין הזמינות בצד, ירידת הערך שלו נראית לי גבוהה מדי. לקנות רכב בסדר גודל כזה ולהשאר תוך 3 שנים עם כמחצית מהסכום? אין ספק שללא ירידת הערך העצומה שלה זאת הייתה הפייבוריטת.

כנ"ל לגבי ה וולוו S60 שבנוסף מעט חורגת המתקציב.

הקאמרי, מזדה 6, CX5, טוסון נבחנו ולא סיפקו לצערי את הנוחות הנדרשת מכסא הנהג.

הסונטה מגיעה עם גג זכוכית, האם ניתן להתקין גגון על גג כזה? זה יכול להיות פתרון למטען בטיולים.

כמו כן חוות דעת על הרכבים הנ"ל והמלצות נוספות יתקבלו בברכה.

פורסם

קטגוריית רכבי ה"מנהלים" סובלת מירידת ערך גבוהה.

הרצון ברכב שומר ערך מוביל אותי להעדיף את קטגוריית הג'יפונים.

האאוטלנדר הוא הבחירה הנכונה לצרכים שלך והוא מעט פחות המוני בגרסת הפרימיום.

אופציה נוספת שהייתי בודק היא הניסן אקס טרייל דיזל שנמכר היום בכ 175000 שקל.

מדובר ברכב 5+2 שישמור על ערכו מצויין (היצע קטן של רכבי דיזל משומשים), הוא לא המוני כי אין אותו לחברות הליסינג (יתרון נוסף במכירה).

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

אני מציע לך לבדוק את הצורה של המושבים האחוריים ברכבים אותם יש לך כוונה לרכוש ולהתקין בהם 3 מושבי בטיחות ( מסוגים שונים ). למשל, באאוטלנדר המושב מחולק ל 2.5 מקומות כאשר באמצע של המושב האחורי אי אפשר להכניס בוסטר.

בכללי, למשפחה עם 3 ילדים קטנים מיניוואן יותר נוח מאשר ג'יפון או רכב מנהלים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אם ירידת הערך הינה פרמטר חשוב, אזי כדאי לקנות רכב יד שנייה בן 3 או 4, בכך תוכל לחסוך.

בהגדרה, קניית רכב אינה השקעה. יש בה הרבה מהפן הרגשי.

אז אם ירידת הערך כל כך מטרידה לך על יד שנייה!!!!

לעניין, לגבי גיפונים - תבדוק את הראב 4, במידה ואתה לא צריך 7 מקומות.

אם אתה מעוניין גם עם מערכות בטיחות - קיה ספורטאז. יש את הדגם GT עם מנוע טורבו.

פורסם

ראשית אני כלל לא שולל מינואן. למעשה בארבע השנים האחרונות אני נוסע על מיניואנים. העניין הוא הנוחות לנהג. ברור שמינואן למשפחה זה אידאלי, אבל איזה מינואן עונה על הדרישות?

בנוגע לנושא ירידת הערך, אז אני חושב שזהו אחד המרכיבים הגדולים בעלויות אחזקה של רכב חדש ולכן הדגש הוא על שמירת ערך אך גם צריכת הדלק נכנסת לאותה משוואה שבסופה נקראת עלויות אחזקה.

בנוסף עניין הסטיגמות הוא לא גורף לטעמי. להגיד שכל קטגוריית המנהלים סובלת מירידת ערך גדולה זה קלישאה שמכלילה. ראה דוגמת הקאמרי, האוטו שומר על ערכו בצורה נפלאה, חסכוני בדלק והוא היה אחד הפייבוריטים, אולם נסיעה קצרה הוכיחה לי שטויוטה לא משקיעים יותר מדיי בסעיף הנוחות.

פורסם

אם אתה מחפש רכב עם ירידת ערך נמוכה, ביטוח לא יקר, טיפולים לא כבדים לכיס וצריכת דלק יחסית טובה, כדאי לשקול טויוטה ורסו.

הרכב הזה אחרי 5 שנים נמכר בקלות מעל המחירון ( שגם ככה די גבוה ), בזמן שמיניוואן צרפתי בן 3 נמכר באותו המחיר ולא כל כך מהר. גם ראב 4 מחזיק טוב את המחיר . בשני הרכבים האלה, כאשר יגיע מועד פרעון התשלום האחרון של הממון, תצטרך להשלים לעסקה הבאה סכום יותר נמוך.

יש לך הרבה דרישות מכל מיני סוגים - לא תוכל לקבל הכל ( פינוקים, נוחות, תחזוקה זולה, ירידת ערך נמוכה, פונקציונליות למשפחה, צריכת דלק טובה ). תהיה פשרה כלשהי.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אולי לא הובנתי. אני מחפש רכב עם דגש על נוחות.

נוחות לנהג בעיקר. תנוחת נהיגה ומרווח לנהג זה בראש סדרי העדיפויות. אח"כ עניין העלויות בטיחות וכו.

טויוטה ורסו רכב מצויין אבל זה לא הכיוון.

נסעתי הן על הקאמרי והן על הסונטה, הרושם שלי שהסונטה מרווחת יותר ויותר נוחה מהקאמרי. המושב בסונטה חשמלי ותומך לא רע, וגם המושב האחורי מרווח יותר.

לכן אני הגעתי לשתי האופציות שהזכרתי, סונטה ואאוטלנדר. מה עם התייחסות לדגמים הספציפיים?

מה בעניין הגג בסונטה? האם יש אפשרות להרכיב גגון ברכב עם גג זכוכית?

פורסם

כדאי שתנסה את ההונדה CRV.

רכב מצויין עם מושבים רחבים. מאחור נכנסים בקלות 3 בוסטרים (אצל אחי נכנסים שני סלקלים ובוסטר במושב האחורי בקלי קלות.

SUZUKI CROSSOVER TURBO 2017

Alpine

spg-17cs

Hertz Hi Energy 250

HERTZ HCP 4

פורסם

אאוטלנדר ממש לא ברמה אחת עם רכבים שרשמת... סופרב קאמרי ועוד. לפי דעתי הניסן הרבה יותר מודרנית מהאוטלנדר. לדעתי האאוטלנדר הוא רכב פרווה לא יותר מזה. בטח לא מודרני ולא מפנק. מניסיון.

Sent from my SM-N915F using Tapatalk

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם
משהו לא מסתדר לי.

קאמרי נפלה בסעיף הנוחות, אבל את אאוטלנדר אתה מעביר?

ישבת בקאמרי החדשה? ישבת באואטלנדר פרימיום (מושב נהג חשמלי)? אין מה לעשות, מושב הקאמרי קצר מדי ואינו תומך בירכיים. חצי ירך שלי נשארת באויר וזה לא נעים לנהוג ככה, בפרט עם בעיות בגב. גם אני התאכזבתי נורא מהעניין אך עם עובדה לא ניתן להתווכח, תנוחת הנהיגה באאוטלנדר הייתה טובה יותר מבקאמרי, אך לא טובה יותר מהסונטה.

אאוטלנדר ממש לא ברמה אחת עם רכבים שרשמת... סופרב קאמרי ועוד. לפי דעתי הניסן הרבה יותר מודרנית מהאוטלנדר. לדעתי האאוטלנדר הוא רכב פרווה לא יותר מזה. בטח לא מודרני ולא מפנק. מניסיון.

לפי החתימה אני מבין שיש ברשותך אאוטלנדר 2015? אם עליו אתה מדבר אז נהגתי עליו ונהגתי על הדגם החדש ובהרגשה שלי הוא אכן פרווה, אבל החדש משמעותית יותר מעודן שקט ונעים מהדגם הישן.

בנוגע ל XTRAIL, אז כמו שאמרתי תנוחת הישיבה בו לא הייתה מספיק טובה עבורי. אני די גבוה וסובל מבעיות גב.

אני מסכים שסופרב הוא רכב ברמה גבוהה הרבה יותר אם כי בתקציב נכנסת הסופרב 1.4L, ועדיין לא נהגתי בה. אבל יש גם משפחה מאחורי, וגם רצון לעלויות אחזקה יחסית נמוכות. ולכן תצורת המינואן או איך שלא נגדיר את האואוטלנדר תהיה נוחה יותר למשפחה כנראה.

פורסם

לדעתי השינוי באאוטלנדר החדש הוא לא דבר שיגרום לי להחליף הרכב שוב לאאוטלנד או להמליץ לאחרים על הרכב... כל התוספות העיקריות זה התקנה מקומית שום דבר לא מהיצרן, הרכב לדעתי לא "מפנק" מנוע ישן וגיר רציף מעצבן לדעתי כמובן. רכב פרקטי וזהו. אני אישית לא ממליץ על הרכב ובהזדמנות הראשונה שתהיה לי אחליפו.

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם

הקיה ספורטאז GT החדש עולה על ההאוטלנדר כמעט ברוב הסעיפים.

לי הוא היה נעים בנסיעתו ,לא רך מדי אבל גם לא מתרסק. מקום בשפע

מקדימה וגם מאחור,תא מטען גדול ואפשר לשים גגון על המסילות בגג.

מנוע 1.6 ליטר טורבו,זריז חסכוני וחלק ונסיעתו רהוטה (דגש על שקטה)

והרכב מאובזר ,אם לא הכי מאובזר בקטגוריה שלו.

אותי הרכב הפתיע מהכיוון של רכב שעושה הכל מהכל ודי עונה על רוב

הסעיפית ברמה גבוה מאוד.

הוא גם מרווח,גם שקט בנסיעתו,גם חזק,גם חסכוני,גם אמין ועוד מלא

כל טוב ומאובזר מאוד ודי מפואר בפנים (ריפודי עור).

הדבר היחיד שעצר אותי מלרכוש אחת,הוא הX3 של במוו שבסוף קניתי

יד שנייה...הX מאובזר הרבה פחות ,אך נסיעתו שקטה יותר נוחה יותר,

הרכב מרווח יותר גם ליושבים מאחור ונפוץ פחות מהקיה שבעצמו לוקח

הרבה מתחרים...קח את המשפחה לקיה שבו ברכב,עשה נסיעת מבחן

וחזור לדווח ,על דגם הGT ספורטאז כמובן.

אני גר בהרצליה תעבור אלי ובוא עשה נסיעת מבחן על הבמוו X3 בכיף.

פורסם (נערך)

אם נושא כסא הנהג הוא העיקר, לדעתי כדאי לבחון את הניסן אלטימה. כמו כן, אפשר להציע שוב את המאליבו.

שני הרכבים הללו, בסעיף שמירת הערך לא מצטיינים במיוחד.

יש גם את הסונטה, דגם היא מרווחת מאוד.

לגבי תנוחת ישיבה, עבורי הסופרב נתנה תנוחת ישיבה טובה. אחד הדברים הטובים הוא האפשרות לכוון את הכסא בצורה מדוייקת, באופן חשמלי.

לגבי תנוחת ישיבה גבוהה, בנוסף לכל הדגמים שכבר הציעו, גם אני מציע לך לנסות את הספוטאז. יש אפשרות לבחור בדגם הGT שיתן לך מנוע חזק.

במידה ויש לך אורך רוח, בקרוב תגיע הסיאט אטקה, שכרגע לא ברור המחיר.

עריכה אחרונה על ידי shai_ka
  • תוכן חדש...