ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,569 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 536 צפיות
היי, חיפשתי חיפשתי ולא מצאתי תשובה... האם קורת הרוחב האחורית בספייס ורסו מולחמת או מוברגת? אפילו אצל ד"ר גוגל לא מצאתי תשובה...
הודעה אחרונה מאת rotemb, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 26 תגובות
- 11.1 אלף צפיות
היי אני רווק, עושה 30,000-40,000 קמ בשנה. זקוק לרכב חסכוני מאוד אך גם אמין. היום אני עם יודנאי I30, לא רואה מוסך, די מבסוט על הרכב, רק העניין החסכוני חשוב לי. מחפש רכב שעושה 1 ל 18 ומעלה, תקציב של עד 40, 45,000 שח אני קצת בור בעולם הרכבים...מהמחקר הקצרצר שעשיתי בימים האחרונים, היו כמה אופציות ביחס לרכבים שנוסעים הרבה: דיזל היברידי הוצע לי הרבה פעמים לקחת פלואנס דיזל, אך אני לא בטוח לגבי נושא האמינות עם הרכב ולגבי ההיבדיריות - אני תוהה האם זה חכם וכיצד לבצע רכישת "היברידית יד 2" בגלל חיי הסוללה... אודה לכם לעזרתכם !
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, מעוניין לרכוש אחד מהרכבים הנ"ל חשוב שיהיה חסכוני ,זריז ,אמין,שמירת ערך,אחזקה זולה ומפנק. תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת Ron.P, -
- 1 תגובות
- 508 צפיות
היי, בהמשך לאשכול קודם בו התעניינתי בעיקר בג'יפונים, מתוך הנחה לא נכונה שג'יפ יהיה מרווח יותר / עם תא מטען גדול יותר, החלטתי להתמקד ברכבי מיני וואן או רכבי פנאי עם ספסל אחורי רחב. אני מחפש רכב שיהיה בעיקר אמין, עם צריכת דלק טובה (עד כמה שאפשר), עם תא מטען לא קטן. אוטומטי בלבד. הרכבים שהכי נראו לי עד כה: 1. הונדה CRV - בסכום שאני מוכן להוציא, מדובר בשנתונים 2013-2014 עם סביבות ה100,000 ק"מ. לפי נתוני היצרן, צריכת הדלק שלו 1 ל-12, אבל מישהו כתב בשרשור קודם שלדעתו הצריכה פחות טובה. הייתרון הוא בספסל האחורי, וברכב פנאי מפנק עם איכות הרכבה גבוהה. 2. טויוטה ורסו (7 מקומות אבל כנראה שהאחוריים יהיו תמיד למטה) - גם כן שנתונים 2013-2014 עם סביבות ה100,000 ק"מ. המ…
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום חברים, אז בהמשך לשרשור הקודם, אני חושב שהחלטתי לרדת מעניין הג'יפון, וללכת על סיטרואן C4 פיקאסו. הצרכים הם בעיקר - נוחות, בטיחות ומקום לשלושה כסאות ילדים. בנוסף, מכמה סרטונים שראיתי, הבנת שגם בגרסת מנוע הבנזין הרכב חזק יחסית ולא נופל מרוב הג'יפונים (אנחנו מטיילים לא מעט, אז יש דרישה גם להיות מסוגל לעשות עליות קשות כמו של ים המלח מידי פעם). שאלותיי - 1. מה ההבדל בין גרסאת חמשת המושבים לגרסת שבעת המושבים? סתם תוספת של שני מושבים? בגרסה עם השבעה, הרכב ארוך יותר? 2. איך הרכב מבחינת אמינות? יש לצרפתיות מוניטין לא הכי טוב. סתם סטיגמה? 3. חשבתי לרכוש מלובינסקי טרייד כי לובינסקי הוא היבואן הרשמי למיטב ידיעתי. יש למישהו ניסיון איתם? הם עושים גם טרייד אין על …
הודעה אחרונה מאת Asaf Palga, -
-
- 3 עוקבים
- 9 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
היי, בן דוד שלי ממש לקראת רכישה של הרכב שבכותרת עם 41 אלף ק״מ,אשמח לשמוע על עלויות אחזקה צריכת דלק ואמינות.. מדובר על דגם T4. כמוכן ידוע לכם למה הפסיקו למכור אותו עם המנוע הנ״ל?חדשות יש רק T3... תודה, זיו.
הודעה אחרונה מאת narkoza, -
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי יש לי אפשרות לרכוש פסאט 2015 שתמיד רציתי בתקציב שלי. העניין הוא שהיא עברה 130,000 קמ (ומתומחרת בהתאם) רציתי לדעת מה רמת הסיכון בקמ כזה ברכבים האלו האם זה בד"כ רק בעיות גיר או גם בעיות מנוע. אם מדובר רק בהחלפת מצמדים פעם בשלוש שנים זה משהו שאני יכול להרשות לעצמי וכמה למשל עולה החלפת גיר מלאה ברכב כזה אני מנסה להבין לאיזה רמת סיכון אני נכנס אם בכלל. אני נוסע כ 12,000 ק"מ בשנה ואם רכב כזה מגיע בדרך כלל ל 200 אלף קמ ברמת תחזוקה הולמת זה מצויין לי כרגע יש לי קורולה שרכשתי חדשה לפני 4 שנים אפס תקלות עד עתה אך משעממת למוות
הודעה אחרונה מאת AloniM3, -
- 3 תגובות
- 580 צפיות
היי, אני מחפש רכב משפחתי בתקציב של בערך 50 אש"ח, צריך שיהיה מקום לעגלת תינוק וכל המסביב. מה שחשוב זה שיהיה אמין כמה שאפשר ובטוח כמה שאפשר. הרכב לא יסע יותר מדי, בעיקר ישמש את חברה שלי עם הילד שיגיע. נוחות נסיעה זה שני, צריכת דלק טובה זה נחמד אבל לא חשוב מדי. אני קצת מתרחק ממנועי טורבו כי זה פשוט עוד מכלול שיכול להתקלקל (ואז זה הוצאה מבאסת) אבל אולי אני טועה? בכל מקרה, נראה שהקיה פורטה 2015 נכנסת בול בתקציב והיא הפשרה הכי טובה בין מקום, אמינות, בטיחות ומחיר. את היונדאי i30 פסלתי כי נראה שזה שנתונים עם גיר רובוטי, את הפוקוס ואת ה308sw פסלתי כי זה מנועי טורבו, הceed גם עם גיר בעייתי. ה-i35 נראית סבבה אבל ממה שקראתי הפורטה מוצלחת ממנה. האם יש דגמים…
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 862 צפיות
אשמח לעזרה בפענוח הבדיקה. האם להתקדם הלאה או שיש עניין? יונדאי I35 מ2014, 63K ק"מ, יד3 , יד ראשונה רכב תצוגה של היבואן, יד 2 ו3 פרטיות. מחירון משוקלל 59 מבקש 56, בפגישה הוריד ל55, אחרי הבדיקה הורדתי אותו ל53, מזה המוכר לא יורד. הבוחן אומר שסה"כ הרכב במצב טוב אין בעיות של שלדה/מנוע/או גיר. מה דעתכם? תודה.
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 876 צפיות
אז אני מתכוון לקנות רכב מליסינג, אני יודע שעבר תאונה קלה ושהוחלף פגוש אחרוי ודלת. בבדיקה שלי הופיעה תחת "שלדה ומרכב משמעות נמוכה", כיפוף בקורת רוחב פגוש אחורי. הבוחן אמר לי שזה לא רציני ולא פוגם בבטיחות אבל אני עדיין קצת חושש... מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת דני זומרשטיין, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, יש לי היום סקודה אוקטביה 2017 שאני די מרוצה ממנה. אני רוצה להחליף לחדש. אני מתלבט בין אוקטביה לקארוק. אני יודע שהם לא בדיוק יושבים תחת אותה קטגוריה אבל מבחינת מחיר ההפרש לא גדול. שטח המטען של האוקטביה גדול יותר אבל בקארוק זה גדול ביחס לSUV אחרים הדומים לו. דבר נוס, אני לא מצליח להבין מה ההבדל בין אוקטביה 17 ל 19 חוץ מהשנה אפילו העיצוב נראה אותו דבר (אולי אני טועה).... יש באמת חידוש כלשהוא? שווה לחכות עוד קצת? תודה לכל המייעצים
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
נכנסתי לאחד המגרשים הידועים שעוסק בטרייד אין ויש להם רכב שנת 2012, יד ראשונה, עם קילומטראז' נמוך אך לטענתם היה פגם בצבע של הרכב ולכן הוא עבר צביע בחברה. לא ברור לי אם רק הגג הצבע או כול הרכב. האם ניתן לדעת איכשהו שהצביעה אכן בוצע עקב פגם יצרן ולא כתוצאה מאיזשהי תאונה? מה דעתכם על הנושא, יש טעם לעשות איזושהן בדיקות כדי לוודא שהרכב אכן בסדר וכול הסיפור זה רק פגם בצבע?
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי רציתי לדעת מה ההבדל ומה עדיף בין יונדאי סנטה-פה 2013-14 לבין מיצובשי אוטלנדר 2015. תודה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 4 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, לרגל ריבוי אוכלוסיה אני זקוק לעבור מ5 ל7 מקומות, התקציב שיש לי לזה הוא 20,000, אשמח לקבל כיוונים, לא כ"כ חשוב לי עוצמת מנוע, אופי הנהיגה שלי דיי רגוע, חשוב שיהיה אמין ללא הפתעות, אין לי בעיה עם טיפולים ידועים אבל הפתעות... שנתון 2008+ אני לא בשביל לפתוח חלון עם מנואלה, צריכת דלק ידוע לי שתהיה גבוהה יותר וכבר השלמתי עם זה בלב שלם. אופציןת שעלו עד עכשיו אפלנדר/גלאקסי (מגראנדיס התייאשתי אין פחות מ250K ק"מ) מה לדעתכם יכול להתאים. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת edanj, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
שלום לכולם, התעניינתי ברכישת רכב בחברת אלבר 0 ק"מ - פיז'ו 3008. נמסר לי כי רכישת רכבי פיז'ו מאלבר אני אהיה יד 2, אבל יד ראושנה תיחשב כפרטית ולא יופיע בעתיד החכרה/ליסינג. מישהו שמע את זה? יכול לאמת את הדברים? עוד נמסר כי רכבי טויוטה,יונדאי וקיה הדבר אינו אפשרי וברכבים האלה כן יירשם החכרה/השכרה.
הודעה אחרונה מאת korola, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אף פעם לא היה לי רכב של קרסו ואני רואה הרבה ביקורות שליליות עליו.השאלה שלי,אם הרכב אמין והטיפולים בזמן,אז מה הבעיה עם היבואן? יש לי כוונה לרכוש ניסאן מקסימה,אבל הביקורות מרתיעות אותי ואני עלול לא לרכוש מהסיבה הזו.
הודעה אחרונה מאת daniel204, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום רציתי לברר על הסיריון אם היא חסכונית ביחס למידות שלה או שהיא לוקחת כמו כל המשפחתיות הרגילות כמו קורולה או ריו וכן אם היא נוחה
הודעה אחרונה מאת z123, -
-
- 0 תגובות
- 551 צפיות
שוקל לקנות את הרכב. 2019. כמה דברים שרציתי לדעת: - מי שיש (גם שנים קודמות) תנו חוות דעת - מבחינת כח, ביצועים ונהיגה ספורטיבית, איך היא? - שמירת שוק, אסון לאומי או שומרת שוק ומחירון? - טיפולים ביטוחים וכו'... יקר/זול/ממוצע תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Dani Tubul, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 495 צפיות
היי יש הבדל בין דגם 2010 ל2011? , ממה שהבנתי הייתה מתיחת פנים שהאוטו נהיה טיפה יותר ארוך והמנוע הוחלף ליותר חדש, אבל אני לא בטוח באיזה שנה זה קרה....
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 8 תגובות
- 926 צפיות
אהלן פתחתי כבר כמה אשכולות אבל התקציב פשוט השתנה כמה פעמים וגם הדרישות. כרגע ירדנו מה6 2.5 הצורה של 2013 ומעלה כי אין מתחת ל70 אלף בלוחות וצריך להתפשר על שנתון וקמ לעומת הרכבים בכותרת. בקדנו את ה3 ספיריט 2014, אחרי מיקוח יד 1/2 ק"מ ממוצע איזור המחירים הוא 65+ שזה בערך בדיוק הגבול של התקציב. מאובזרת בכל טוב,זריזה,הבנתי שחסכונית בדלק באופן יחסי? אמינות כרגע לפי מה שידוע לי טובה. הרגישה לי טיפה צפופה ושיושבת פחות יפה וכיף על הכביש מה6 והb4. B4 פרימיום 2015. מצאתי גם באיזור ה65 נהגתי על אחת היום במגרש -+ אין הבדל בביצועים. אוחי המאזדה טיפה קלילה יותר. האבזור סותר טיפה, לb4 יש הזזה חשמלית לננג ואמברקס חשמלי שלמאזדה אין, למאזגדה יש סאן רוף ומולטימדיה יותר מרשימ…
הודעה אחרונה מאת wildlands2019, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 805 צפיות
שאני רוכש רכב יד שנייה מליסינג מה הפרוצדורה? אני אמור לשלם 500 שח עבור הבאת הרכב. והמשא ומתן אמור להעשות לפני אחרי שאגש לבדיקה? או לסגור מחיר ואם בבדיקה יתגלה תיקון רציני שמחייב הורדה נוספת?
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
- 4 תגובות
- 867 צפיות
ברצוני לקנות טיוטה פריוס היברדית 2008 האם מישהו יודע אם זה אמין והבטריה אם עושה בעיה וגם אם יש הבדל בין זה ל2009 וכן אותם שאלות על ההונדה ומה עדיף מבינהם
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום חברים התייעצות אחרונה בע"ה העולות לגמר הם רנו מגאן סטיישן 2014 ואופל אסטרה סטיישן 2014 שניהם בנזין כמובן. אני מחפש את הרכב שיכול יותר להתאים למערכת גז ההתקנה של הגז על הרנו יותר יקרה ב3k כי זה הזרקה ישירה ובלה בלה ... ממש אשמח לעצתכם תודה
הודעה אחרונה מאת yonisi, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
יש לי עכשיו פורד פוקוס 2006 ואני מתכנן להחליף אותו בזמן הקרוב. רציתי לשמוע על אופציות בסביבות ה40 אלף שקל, רכב לא ישן מדי שנראה טוב, מעל 120 כוח סוס. עדיפות לידני לא חובה.. הצעות?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 2 תגובות
- 596 צפיות
הויטארה מוצגת ב-2 רמות גימור. הרמה הבסיסית היא GLX. מישהו יודע האם תוספת שני גוונים משנה את רמת הגימור? (אני מתייחס לגירסת ה-2x4 בלבד) לוי יצחק לא מתייחס לסוגיית שני הגוונים במחירון, אך חשוב לי לדעת האם תוספת הגוונים כשלעצמה משפרת את רמת האבזור או לא.
הודעה אחרונה מאת RabiAuto, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום, אחרי שסיימתי את הלימודים, והתבססתי בעבודה טובה ומכניסה - הגיע הזמן לרכוש רכב רוב הנסיעות יהיו הלוך וחזור מהעבודה-סדר גודל של 10 ק"מ אבל המון פקקים ככה שלצערי ידני לא בא בחשבון, וטיולים מזדמנים בשבת. מהתקציב ומחיפושים רבים במחירונים וממידע אני מבין שאני יכול לכוון לרכב סופר מיני שנתון 2014 פחות או יותר. התקציב הוא 40K אבל אפשר למתוח אותו קצת למעלה אם יש הצדקה. מה חשוב לי? פרקטיות: צריכת דלק סבירה בעיר, עלות טיפולים ותחזוקה סבירה, תא מטען בגודל נורמאלי בנוסף לכך אני די גבוה (1.86) אז חשוב שזה יהיה רכב שנוח לאנשים גבוהים ככה שצריך שיהיה לפחות כוונון של גובה לכיסא כדי להשיג תנוחת רכיבה נורמאלית המטרה שלי היא לשמור על הרכב לאורך זמן, לפחות 5 …
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 3 עוקבים
- 23 תגובות
- 7.4 אלף צפיות
שלום חברים, עקב הרחבה על המשפחה, אנחנו רוצים להחליף את ה-i20 הקטנה שלנו לג'יפון. הדרישות ואופי השימוש יהיו כאלה- 1. צריכה להיות מסוגלת להכיל 3 כסאות ילדים/בוסטרים. 2. במהלך השבוע נסיעות עירוניות קצרות לעבודה (אם כי בעליות של הכרמל), בסופי שבוע נסיעות קצת יותר ארוכות לטיולים. 3. בטיחותית ואמינה. 4. אם אפשר גם חסכונית בדלק. 5. תקציב כ-90 אלף ש"ח (כנראה נלך על טרייד אין בחברת ליסינג). אני לא מבין הרבה ברכבים, אבל בכמה חיפושים בגוגל קפצה לי בעיקר קיה ספורטאג'. האם מתאימה? המלצות אחרות?
הודעה אחרונה מאת showndamty, -
- 0 תגובות
- 555 צפיות
נושא ההודעה: מעוניין למכור את הפורסטר טורבו 2.5xt מודל 2009 יד 1 עם 40000 ק"מ https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?676867-%D7%9E%D7%A2%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%9F-%D7%9C%D7%9E%D7%9B%D7%95%D7%A8-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%A1%D7%98%D7%A8-%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%91%D7%95-2-5xt-%D7%9E%D7%95%D7%93%D7%9C-2009-%D7%99%D7%93-1-%D7%A2%D7%9D-40000-%D7%A7-quot-%D7%9E הרכב נמכר במחיר של 64000 שח והביקוש הגדול הפתיע אותי.. הייתי צריך לעשות סלקציה בין הקונים ןללכת על מי שנשמע לי הכי זורם
הודעה אחרונה מאת רמי33, -
- 3 תגובות
- 698 צפיות
בשלב זה אני משתעשע ברעיון של רכישת רכב לנהיגה נטו ומנסה לגבש החלטה אם ללכת על זה, ישמש כרכב שלישי בבית בעיקר לסופ"שים. במידה ואקנה אני חושב על תקציב של 100K לפני שיפורים שיבואו בהמשך. הסיבה לרכישת רכב ב 3-5 שנים זה חוסר הרצון לבלות הרבה במוסכים וכו' כמו גם הרצון לא לקבל רכב שחוט. חשוב - הוא לא צריך להיות פרקטי, ולא ספורטיבי - אלא רק לנהיגה ספורטיבית. הראשון שקפץ לי לראש היה BRZ, מכיר את הרכב אבל הוא מעט חלש ולמעט פרויקט אחד די משוגע שזכור לי שהיה כאן אני לא מכיר דרך לשפר אותו בהיבט של כח. מאמין שהמאזדה תהיה דומה בהיבט הזה. אילו עוד אפשרויות עומדות על הפרק?
הודעה אחרונה מאת GTI33, -
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם, אני שוקל לרכוש את הראב4 4X4 ההיברידי. אשמח לחוו"ד ממי שמחזיק ברכב - מה טוב ומה לא טוב, ממה אתם פחות מרוצים. גם לגבי צריכת הדלק - מה הצריכה הראלית? ולמי שיכול להשוות לנירו... תודה רבה
הודעה אחרונה מאת alon79,
-
מי מחובר 65 משתמשים רשומים, 12 אנונימיים, 1,165 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- daniel.asu
- pasat04
- mikk
- shai82
- BRAVO_SX
- Beacon
- SlowRide
- eyalgr
- yoav911gt2
- aviaviavi
- פינדר
- Ragnar