ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,571 נושאים בפורום הזה
-
- 0 תגובות
- 473 צפיות
שלום, מצאתי את הרכב שנת 2010 במחיר מעניין ונראה שהרכב במצב טוב. במקור לא חשבתי על רכישת הגרסה הזו אלא גרסת 1.6 ליטר. למישהו יש היכרות על הגרסה הזו ויכול לחוות את דעתו מבחינת אמינות, זמינות חלפים ועוד? תודה
הודעה אחרונה מאת marzi, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 515 צפיות
אהלן, מחפש רכב קטן וזול יחסית לנסיעה בעיקר בסופ"ש + באמצע שבוע. סה"כ סדר גודל של 9-10 אלף מקסימום בשנה. דרך מכר ישנו רכב ניסן מיקרה שנת 09 שעבר כ150 אלף קמ. האם זהו דגם מומלץ? האם יש המלצות אחרות באותו תחום תקציב? תודה רבה רמי
הודעה אחרונה מאת ramiv, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 17 תגובות
- 3 אלף צפיות
אני מחפש רכב עם בגאז גדול , ושהיה מאובזר , אני מוגבל מבחינה תקציבית עד בערך 20K . בכל אופן ממש נדלקתי על הפורד פוקוד 2012-2014 סטיישן . אבל המשפחה ממליצים לי שלא , בגלל שזה אוטו לא אמין ולא טוב. נתקלתי ב פגו 508 וגם אותו ממש אהבתי והבגאז דיי גדול. מדובר על אותם שנים 2012-2014 מה לדעתכם קניה חכמה יותר? תודה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 657 צפיות
שלום יש מצב למצוא טויטה קורולה 2016 במחיר 50-60 אלף שח ?
הודעה אחרונה מאת sfargol, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני מחפש רכב מרווח , חסכוני ולא יקר לאחזקה . הרכב שהיה זמין במגרש והכי מתאים לדרישות היה סיטרואן C5 מודל 2013 - 131 אלף ק"מ , ליסינג בעברו של נהג בודד . המחיר הסופי היה 28000 ש"ח . החברים אומרים שעם צרפתיות לא מתעסקים... , בעיות חשמל עלומות... המוסכניק אומר שלא כדאי , אחזקה יקרה ושהמון המון תקלות ושאני אבלה המון במוסכים . בעל המגרש טוען שהסטיגמה של הצרפתיות היא עד המודלים הישנים 2010 . החלטתי לא לקנות כשראיתי שגם בלם היד הוא חשמלי... , פשוט קבלתי פחד רגעי שאני נכנס להרפתקה שאני לא יודע איך אני יוצא ממנה. מה דעתכם ?
הודעה אחרונה מאת motior, -
-
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום אני מחפש רכב משפחתי 7 מקומות, עם תקציב נמוכה של 5-10K. כרגע מה שנראה רלוונתי הוא פיגו 307SW שנים 2004-2008, מיצובישי ספייס ווגן 2001, סיטרון C4 פיקסו 2008. עם קילומטרים בערך 200K. מה אתם חושבים ההכי אמין. האם מה שהו אחר עדיף?
הודעה אחרונה מאת edanj, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
ערב טוב. המשפחה גדלה, ואני זקוק לרכב 7 מקומות. בדקתי מאזדה MPV והיא מוצאת חן בעיני מאוד, היות שהיא אולטרה מרווחת + אמינות מדהימה של מאזדה. רק הבנתי שיש בה בעיה אחת כרונית, והיא; האוטו הזה פשוט צמא.. השאלה שלי היא עד כמה הוא צמא? מישהו יודע מנסיון כמה הצריכה האמיתית שלו לנסיעה עירונית ובינעירונית? בתודה מראש.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 836 צפיות
אהלן, במהלך השבוע אני עובד במרכז ובסופ"ש גר באילת. לכן אני צריך רכב שמסוגל לעשות את הדרך הלוך חזור לפחות פעם בשבוע (לפעמים גם יותר מפעם אחת). חשוב לי נוחות נסיעה, אמינות, חסכון בדלק ובטיחות (בסדר הזה) בגלל המרחקים הגדולים אם יש בקרת שיוט זה בונוס נחמד . עד כה בתקציב של עד 30 אלף ראיתי סקודה פאביה 2011-2013 1.4 ידנית. אשמח להמלצות נוספות תודה
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני די מודע לעניינים הטובים והבעייתיים בכול דגם. אשמח אם תאמתו את זה איתי ותחדשו לי. סיאט איביזה 12-13 , מחיר - 32-35 אלף -ביקוש די גבוה- מוח גיר נוטה למות - עלות במורשה 8000 שקל. כמה עולה במוסך שאינו מורשה יבואן? פיזו 208,308 - טיימינג מתפורר- עלות החלפת טיימינג -3000 שקל. הבעיה הגדולה שלי היא המוניטין הגרוע של פיזו והעובדה שהמחיר שלה עולה כרגע 45 אלף, מה שלדעתי יוביל לירידת ערך גדולה יחסית לאיביזה. עדיפות פחותה - רנו קליאו- מוניטין פח, מוח גיר נוטה למות- 6000 שקל במוסך מורשה. סוניק RS- בעיות קירור, טורבו בעייתי, גיר בעייתי. מוניטין חרא וצריכת דלק בינונית מינוס. והתמורת הכוח וההתנהגות פחותה/זהה למתחרות. דאציה סנדרו 0.9 רובוטית - אפילו …
הודעה אחרונה מאת galbh, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הי, מה האוטו הכי חזק עם הכי הרבה כח סוס שאתם מכירים, עד 10K? שימו בבקשה דלק ואמינות והכל בצד, אני מדבר נטו כח.. תודה
הודעה אחרונה מאת AloniM3, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 26 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
היי על הפרק 2 רכבים למשפחה קטנה בתחילת דרכה. התקציב הוא כ70 אלף. הונדה ג’אז 2016 קומפורט עם 30 אלף קמ יד שניה (אם אקנה אהיה שלישית) - עם מעט מאוד ריגקטים בבדיקת קומפיוטסט שתוקנו. למעט לחיצה קטנה במסגרת דלת נוסע אחורי (נקודה בגודל שקל, עם מעט חלודה, מסומנת כליקוי במשמעות נמוכה). יש כיסאות מג’יק והמון מערכות בטיחות. מטופלת במורשה הונדה עם הסטוריה מלאה. לעומתה פגו 208 2017, עדיין באחריות. כרגע יד ראשונה 00. דגם אקויב פרו לא בוצעה עדיין בדיקה. אבל יש הסטוריית טיפולים. מבחינת נוחות, עלות ביטוחים וטיפולים, בטיחות - על מה כדאי ללכת? הראש אומר הונדה, הלב אומר פג׳ו. אגב, הרכב הולך להיות אצלנו כשנתיים שלוש להערכתי.
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 555 צפיות
שלום אנשים, אני מתלבט לגבי רכישת איביזה משומשת שנים 2010-11 ואני רואה את הדגמים עם הטורבו 1.2 ואת הדגם 1.6 אטמוספרי. שמעתי רבות על מעלליו של ה DSG בגרסת הטורבו 1.2. האם גם לגרסת ה 1.6 יש תיבת DSG? אמינה יותר? אשמח להמלצות/ דיס-המלצות על הרכב מבחנית אמינות למי שיש ניסיון! תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Tom777, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם, מתעניין ברכישה של הרכב עם מנוע דיזל 1.6 שנתון 2017, מחלות של הרכב? תקלות ידועות? מה לבדוק לפני הרכישה? האם שווה לקנות רכב מ2017 עם 90 אלף ק״מ ? מה הצריכת דלק? אני נוסע 40 אלף ק״מ בשנה רוצה להחזיק את הרכב ל5 שנים בערך בלי יותר מידי תקלות עם ראש שקט, האם זהו הרכב הנכון עבורי?
הודעה אחרונה מאת אביעד, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 26 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
אחרי שכבר פתחתי פה אחד ולא צלח, מנסה שוב. עוד מספר חודשים מחליף את האוטו, רעיונות לרכבים עם מראה ספורטיבי ומנוע עם ביצועים חמודים (1400 טורבו ומעלה) בסביבות המחירים של ה50-70 אלף. יד שנייה. עדיפות לידני אבל לא חובה חשבתי על השירוקו, אבל הגרסאות בעייתיות לי (ה160 כוח סוס לא אמינה ולקנות 122 כוח סוס מפחיד קצת, ה2000 טורבו לא נכנסת בתקציב לצערי) ראיתי גם את הrcz של פיגו, וקצת מפחיד שזה פיגו אבל לא מכיר את האוטו. הצעות או ביקורות על מה שרשמתי?
הודעה אחרונה מאת fusion-x, -
-
היי כולם רציתי להתייעץ לגבי פ'יגו 208 Active Blue Hdi ידני דיזל 1.6 (100 כ"ס) עושה 40000 ק"מ בשנה וצריך רכב יד 2 חסכוני במחיר סביר, נוסע רוב הזמן בבין עירוני כרגע מצאתי רק ש פ'גו 208 (הדגם הנ"ל) וסיטרואן C3 Picasso דיזל מתאימות לגבי הפ'יגו - האם מישהו יכול לאמת שצריכת הדלק היא 28~ בבין עירוני? לגבי מערכת הBlue Hdi - האם היא אמינה (ראיתי פה שירשור מפחיד על משאבת אוריאה? ומה העניין עם רצועת הטיימינג המתפוררת, כל כמה זמן צריך להחליף? ויש בעיות נוספות לדגם? תודה! (וסליחה על השאלות המרובות עידן
הודעה אחרונה מאת מלטבשי, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אשמח לייעוץ מחברי הפורום. אני חושב על האופציה של רכשית וולו xc60 r design t5 2000 שנת 2012 מחפש ספציפית את המערכות בטיחות שיש לוולו עם הבלימה אוטונומית ואדפטיב קרוז והתראה של שטח מת. האתגר שלי הוא כמות הנסיעה שלי - 50,000 בממוצע בשנה מחוץ לעיר בעיקר. שאלות: מה דעתכם על הרכב? והאם ידוע לכם כמה הרכב צורך - בהתחשב שהנסיעות שלי הם 95% מהזמן הן בינעירוניות? והאם התחזוקה השוטפת יקרה יותר? האם בכמות הק"מ שאני נוסע עדיף אולי את הדגם של הדיזל? האם הוא אמין לדעתכם? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת asafasraf, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם. ברצוני לרכוש מיד 2 את הרכב. למי שיש את הרכב כמה ממוצע הוא עושה מבחינת דלק? כתוב ביצרן 1:13.9 אבל כמובן שמורידים כ3 אז בפועל בערך 1:11 אבל אשמח לחוות דעת מאנשים. כמו כן מה גודל הטיפולים של הרכב מבחינת מחירים האם סבירים? ביטוח כמה בערך יעלה? עכשיו מבדיקה באינטרנט מצאתי שיש את הפרמיום, GLI וGLI MC הבנתי שההבדל בין הפרמיום לGLI מסתכם בזה שבפרמיום הבגאז נפתח חשמלי ויש לו בקרת אקלים ומסך מולטימדיה(היום לרוב מי שמוכר GLI מוכר גם עם מצלמת רוורס ומולטימידיה). עכשיו מבדיקות באניטנטרנט מצאתי שההבדל בין GLI וGLI MC הוא שהGLI MC בהספק כוח סוס חלש יותר ב7 אבל מה הוא יותר ארוך גבוהה ורחב מהGLI אז למה המחירון שלו קטן בכ6 אלף מהGLI? כל מקרה אשמח למי שהיה…
הודעה אחרונה מאת sfargol, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 771 צפיות
שלום מצאתי למכירה סיאט איביזה 2015, 40 אלף ק"מ, ידני 1.2tsi רציתי לשאול איך אמינות הגיר? כמובן שאקח לבדיקה אבל לא בא לי להיכנס ראש בקיר עם רכב וגיר שידועים כלא אמינים. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Shay Shd Dave, -
-
רכב לאישה בת 60 1 2
מאת iii23-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 20 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
מבקש עזרה / כיוונון ברכישת רכב, בדגש על דברים שאולי אני לא שמתי לב אליהם, או מיותרים. התקציב- 80-90 גמיש קצת למעלה אם חייבים, מוכן לשקול יד2 בן שנה-שנתיים או 0ק"מ, ואולי עדיף בשביל להוזיל במחיר.שאלה: שנתונים 2015- 2017 - חלק מהמערכות בטיחות האקטיויות, המנועים המוצלחים/חסכוניים והמולטימדיה (המוצלחות) לא היו קיימים בשנתונים הללו, האם כדאי בכלל לשקול רכב מהשנים האלה? או שההפרש הכספי מצדיק את התמורה בשנתון החדש ? דרישות (בלי סדר מסוים, שום דבר לא דיל ברייקר, אבל מעדיף לקלוע כמה שיותר): - נסיעה בד"כ 2 אנשים ברכב, מדי פעם מסיעים מישהו מאחורה, כך שמקום מאחורה/בגאז' פחות שיקול - מתכוונן להחזיק ~5 שנים - נסועה שנתית ~15K, הרוב עירוני - אמינות (למעשה הפחד…
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 16 תגובות
- 2 אלף צפיות
ברשותי אופל אסטרה 2013 מנוע 1.4 טורבו. יד 2 שעשתה 123 אלף קילומטר הבעיה העיקרית שיש לי עם הרכב הזה שהוא זולל דלק.( הרכב עושה 1 ל6 ) הוצע לי להחליף את הרכב עם סקודה 2011 1.4 טורבו יד 3. 150אלף קילומטר. שווה.? לא שווה?
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
היי חברים אז ככה, אני צריך רכב חסכוני אמין עם בגאז שניתן להכניס בו עגלה\ טיולון יש לי 32000 ש"ח להשקיע וצריך רכב חסכוני לנסיעות של 40000 ק"מ בשנה - 90% מהזמן בכביש 6 עם עדיפות לבגאז ראוי (אך לא חובה) , לא משנה לי ידני או לא. אחרי שיעורי בית הבנתי שבתקציב הזה היברידי לא בא בחשבון, אבל ניתן: דיזל: פ'גו 301, סיטרואן C3 פיקאסו, רנו פלואנס דיזל - האמת שעל פניו נראה שה301 דיזל ידני הכי משתלמת (שהיא 208 עם תחת) אך לא ברור למה כל כך שונאים את הרכב הזה בארץ? מה גם שבאירופה פ'גו 208 נחשב אחד הרכבים הכי אמינים שיש.. גפ"מ: ניתן לקנות רכב ישן ולהסב לגפ"מ או לקנות יד שנייה גפ"מ במחיר הזה, נראה שיותר חסכוני אך אין מספיק מידע על זה ואין מקור מידע אמין האם משת…
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 1 תגובות
- 535 צפיות
שלום כולם מתלבט לגבי אופן רכישת רכב. לפני שנתיים וחצי רכשי רכב באמצעות אלבר, יד ראשונה אפס ק"מ, בכך ששמתי מקדמה של 20,000 שקלים, ומדי חודש שילמתי כ 400 שקלים. נשאר בלון משמעותי לסוף התקופה. כרגע הרכב מוצע למכירה בשוק הפרטי והיות ויש לו נתונים ממש טובים, יש לו ביקוש ער תוך זמן מאוד קצר מאז שפרסמתי. בכל מקרה, העניין הוא שאני לא רוצה להיכנס לאותו סוג של מנגנון "רכישת" רכב. אנחנו נוסעים כ 10-12 אלף ק"מ בשנה, ואשתי (פלוס שלושת הילדים) היא זו שעושה את הרוב המוחלטי של השימוש ברכב. רכב חדש לא באמת מעניין אותי ומחפש יד שניה. לא מעוניין לשים מקדמה ורוצה לשים החזר חודשי של כ 400-600 שקלים. העניין הוא שאין כמעט אף חברה שמוכנה לעבוד ככה. טרייד אין לובינ…
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 514 צפיות
אהלן, יש כאן אנשים בעלי CRZ כיום או לשעבר? אשמח להתייעץ לגבי רכישה של הרכב הנ"ל... מודע לזה שהוא 2 מושבים ולא רכב ספורט אמיתי. מחפש חוות דעת לגבי התנהלות יומיומית עם הרכב
הודעה אחרונה מאת Godi93, -
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום, מחפש רכב לזוג +1 - מאד חשובה הבטיחות - חשוב שעגלה תכנס לתא מטען - חשוב שיהיה אוטומטי ולא ידני - מדובר על נסיעה של כ-12K ק"מ בשנה מה דעתכם על פגו 2008 שנת 2019? חשבתי גם על הונדה גאז יד שנייה כמה שנים אחורה (לא ראיתי הונדה גאז 0 ק"מ) ובמחיר נמוך בהרבה.
הודעה אחרונה מאת noknok, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 782 צפיות
מה קורה חברים? מה דעתכם על רנו קליאו אסטייט (סטיישן)1.2 טורבו שנת 2015? בבקשה רק לבעלי נסיון עם האוטו. מעוניין לקחת בליסינג יד שניה. תודה!
-
פיאט פנדה 1.2
מאת non22-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 513 צפיות
אהלן, לאחר הרבה חיפושים אני די סגור על הרכב הזה, לפי מה שראיתי יש מקומות שאומרים שהרכב בעל 4 מקומות (4 חגורות) ויש כאלה שאומרים 5, יש משהו שהשתנה במשך השנים? מדבר על דגם One. ובכללי יש משהו ספציפי שצריך לבדוק ברכב לפני קניה? ממה כדאי להיזהר? תודה.
-
- 1 תגובות
- 617 צפיות
היי, שאלה לגבי הרכב הנדון: האם המושבים האחוריים בסטיישן מתקפלים כך שניתן להוביל דברים ארוכים כמו אופניים. שימו לב אני שואל על הדגם החדש 2016 וצפונה. תודה
הודעה אחרונה מאת אליהו שבת, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי חברים, אז אני לפני עיסקה על ליסינג פרטי על רכב משומש רנו קליאו 2015 סטיישן מנוע 1200 טורבו ואשמח לקבל חוות דעת מעולה שמכירים את האוטו (פליז אל תענו כי שמעתם ש... אלא רק נסיון אישי) התלבטות השניה היא אופל אסטרה מאותה שנה. אגב העיסקה היא לשנתיים בסוף אין שום התחייבות או תשלום כספי , אני מחזיר את הרכב ולוקח אחר. תודה רבה!!
הודעה אחרונה מאת אליהו שבת, -
-
- 0 תגובות
- 535 צפיות
בכל מני כתבות אומרים %22 ויצחק לוי אומר %13 ואחרים אומרים %17 ברור לי שזה לא חוק ושזו המלצה; מה שאני רוצה לדעת זה כמה בפועל אנשים מצליחים להוריד מהמחירון באחוזים? והאם יש הבדל בין ליסינג מימוני לתפעולי?
הודעה אחרונה מאת momo_angel, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
מה היתרונות והחסרונות של כל אחד ?
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2,
-
מי מחובר 3 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 752 אורחים (הצג רשימה מלאה)