ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,571 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
אהלן חברים. הייתי מעוניין בחוות דעת לגבי המאזדה 3. ראיתי אותה בסביבות ה12,000 שקלים. זהו רכב ראשון שאני הולך לקנות.. יש המלצות מיוחדת? הרכב עשה כמעט 200 אלף ק"מ. רכב כדאי לרכב ראשון ? יש המלצות לדגם אחר באיזור הסכומים האלה? אשמח ואודה על לכל חוות דעת של האנשים הטובים פה. תודה לכולם על העזרה!
הודעה אחרונה מאת דלט2078, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 11 תגובות
- 2 אלף צפיות
מנסה לברר איזזהה מהדגמים עדיף, נוסע בעיקר בעיר אבל הבנתי שאפשר לסמוך על הגיר הרובוטי. מבחינת אמינות יודע שעדיף הפלנטרי של היונדאי- אך חוץ מזה, איך שני הרכבים אחד מול השני מבחינת דלק, נוחות ורעשים, מקום מאחור, אבזור וכו'.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום מחפש עזרה ודעות על התלבטות בין פיגו 3008 דיזל לבין סקודה קארוק הבחירה בדיזל מכיוון שיש נסיעות של כ 430 קמ בשבוע (הוא מחליף עכשיו OUTLANDER ) מחיר עד 150K אשמח לשמוע חוות דעת תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Ron.P, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 782 צפיות
שמתי לב ברשימת הטיפולים של הרכב שכל 30 אלף ק"מ שזה בערך שנה של נסיעה ... הרכב עובר החלפת צלחות ודיסקיות קדמיות . את הדיסקיות האחוריות החליפו פעם אחת ב 75 אלף ק"מ . האם הדבר תקין ? , לא תכוף מדי ? מדוע האחוריים מחזיקים יותר מעמד ? אשמח לחוות דעת מקצועית
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 491 צפיות
שלום לכולם, מחפש לקנות רכב משפחתי עם עדיף סדאן בגלל תא מטען. משהו בין השנים 15-16 בתקציב של 50 - 60 אלף חשוב שיהיה אמין חזק (1.6-1. ולא שוחט בדלק. מה אתם ממליצים ?
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 891 צפיות
שלום לכם.חדש בפורום. ברשותי ניסן x-trail מודל 2009 עם 131000 קילומטר.בראשון לאוקטובר אני פנסיונר. מחפש לקנות רכב שדומה ליכולות כביש/שטח של הניסן. במחיר של סביבות 200000 שקל. אנכנו בסוף השנה.האם יש משמעות ששנת המודל תהיה רשומה כ 2020? האם יש דגמים שאתם חושבים שכדאי להמתין להם? אשמח לקבל המלצות. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת kozak, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מעבר לדברים הברורים מאליו של אמינות ובטיחות, המדד שמעניין אותי הכי הרבה זה נוחות ישיבה ונהיגה. לאבא שלי היה סוזוקי איגניס במשך 14 שנים והא מאוד אהב את צורת הישיבה הגבוהה יותר שלו מה שהפך את הכניסה והיצאיה מהרכב לקלה ונוחה בשביל בן אדם עם בעיות גב. עכשיו אני מחפש תחליף ואמשח לקבל המלצות של רכבים בעלי צורת ישיבה גבוהה דומה. די ברור שכל רכבי ה SUV יתאימו כאן וגם האיגניס החדשה כמובן שבנויה די אותו דבר אבל אני מחפש מהלצות נוספות. מישהו מכיר איך צורת הישיבה ברכבים הבאים? סקודה פאביה חדשה סיטרואן C3 הונדה ג'אז מחפש רכב בן 2-3 שנים בתקציב של ~90K תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת yuvalganim, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
אהלן חברים, אשמח לשמוע חווחת דעת, המלצות ודיס המלצות על: סוזוקי בלנו יונדאי i20 קיה ריו התכנון הוא לרכב יד שניה שנת 2014 וצפונה, גיר ידני. הפרמטר הכי חשוב מבחינתי זה אמינות. סוס עבודה שלא דורש הרבה מוסך. תודה!
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 666 צפיות
שלום לכם, במסגרת חיפושיי אחר רכב מתאים. הבנתי ממה שקראתי פה שהקטנות כגון ה-C1 ודומיו לא בנויות לנסיעה בינעירונית נוחה. כרגע יש בלוח 1. פורד פיאסטה(GIHAׂ) שנת 2003 מנוע 1.4 ידנית- מה אתם חושבים על הרכב? 2. רנו קליאו משנים 2010-2011 מנוע 1.1 ידנית- האם אמין יחסית למרות שרנו? האם המנוע הזה סוחב בעליות? יש דברים ספציפיים שחשוב לדעת? 3. ניסן מיקרה 2012 מנוע 1.2 ידנית- כנ"ל? 4. פיאט פנדה 2009-2013 מנוע 1.2 ידנית- האם רכב אמין בסה"כ? ואתם השאלות לגביי האחרות. אשמח לשמוע דברים ספציפיים על דגמים אלו, ממה צריך להיזהר?(באיזה מהן יש רצועת טיימינג שקריטי לוודא שהיא הוחלפה בזמן וכדו'...) תודה רבה מראש, מעריך מאוד כל עזרה אילן
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום, אני מתעניין בפגו 208 2014 1.6 שמעתי שיש בעיות של רצועת טיימינג, האם זה כולל גם את המנוע 1.6 או רק את הטורבו 1.2? ואם יש לרכב מחלות נוספות אשמח לשמוע. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת mm1987, -
-
- 0 תגובות
- 546 צפיות
היי, אני מחפשת רכב סופר מיני ראשון וכרגע מתלבטת בין 2 רכבים... יונדאי I20 שנתון 2011 דגם פרימיום עם מנוע 1400, יד 2 פרטי וקילומטרז גבוה יחסית של 170K לבין אופל קורסה שנתון 2012 דגם אנג'וי עם מנוע 1400, יד 1 פרטי עם קילומטרז נמוך יחסית של 114K ועם מערכת מולטימדיה+מצלמת רוורס. שניהם באותו מחיר ועל פניו הקורסה נשמעת כמו אופציה מומלצת יותר, אבל בזמן שעל היונדאי מצאתי המון ביקורות והמלצות - על הקורסה בקושי מצאתי מידע. במידה ושניהם ללא תאונות ובמצב מכני טוב - מה עדיף לי לקנות? איך הקורסה?
הודעה אחרונה מאת Yafit.s, -
- 10 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום, נהגת בת 70 (אמא שלי), החליטה שהגיע הזמן להחליף את ה-107. אם לא הגיר הרובוטי, שקצת נמאס עליה, ה-108/C1 היו המחליפות האידיאליות מבחינת גודל. הכיוון כרגע הוא C3. אציע לה גם אלטרנטיבות של יצרנים אחרים, אבל יש העדפה לתוצרת PSA אצלם (בעבר - ZX, קסארה, C4. הרכב הנוסף בבית הוא 2008.) הנסיעה הצפויה נמוכה מאוד, אבל כרגע ויתור על רכב לא רלוונטי. מאחר שאין לחץ להחליף, חשבתי לחכות למבצע חבר. בשנה שעברה מבצע חבר של פיג'ו-סיטרואן נערך בחודש מרץ. מישהו יודע מתי הוא צפוי השנה? לחלופין, נבדוק אפשרות לרכישת C3 בת כשנה. תודה
הודעה אחרונה מאת Ephraim12, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 840 צפיות
לשניהם נתונים זהים יד 1 2015-2016 60-70K ק"מ מה ההבדלים העיקריים מבחינת אמינות, איכות נסיעה/חומרים, אבזור ובטיחות? מי מהם עדיף? תודה.
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי חברים, אני כרגע עם מאזדה 3 ספיריט 2.0 2010, אני רוצה להחליף את הרכב למשהו קטן יותר. בעיקרון יש לי מספר דרישות מהרכב: *רכב שיהיה אמין ונאמן ושיקח אותי ממקום למקום בשלום, ושלא יתחמם לי באמצע הדרך *שיהיה חסכוני (מאזדה 3 לא חסכונית בעליל) *אחזקה זולה (חלקי חילוף וטיפולי 10K) *ביטוח וטסט שנתי זולים טסט 900+- הנסיעות שלי הם משולבות בעיקר בעיר אך אני אוהב לצאת לנסיעות ארוכות 5-6 פעמים בחודש, ואפילו לרדת לסיני מידי פעם. חשוב לי לציין גם שאני גבוה (1.85). אשמח להמלצות מניסיונכם או מנסיונם של מי שאתם מכירים
-
שלום לכולם אשמח לשמוע קצת פרטים על רכבי הדאציה, האם למרות המחיר הזול זו עדיין מכונית לגיטימית? האם יש הרבה בעיות? עלות תיקון גדולות? ובפרט, האם דאצ'יה סנדרו דיזל אוטומט זה רכב שמתאים לזוג (+בעתיד)? לפי הבנתי דיזל משתלם למי שיש הרבה נסיעות מחוץ לעיר עם הרבה קילומטראז, נכון? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 8.6 אלף צפיות
הי, אני מחפשת המלצה לרכב שנת 2016 בתקציב של 60k-65k. ואני לא מעוניינת ברכב קטן סופר מיני וכדו'. האופציות שבדקתי הם: טויוטה קורולה - אני מוכנה לעלות קצת במחיר בשביל הרכב הזה אבל לא יותר מ70k. פורד פוקוס- הבנתי שצריכת הדלק גבוהה מאוד. סקודה אוקטביה- האם באמת יש לה בעיות גיר רובוטי? יש לי את הבעיה הזאת בפורד פוקוס 2011 שאני מחליפה עכשיו. קיה פורטה/יונדאי אלנטרה- לא יודעת האם הם כדאיות? מה מבין הדגמים האלה כדאי? או שיש רכב אחר מומלץ?
הודעה אחרונה מאת CRuzer669, -
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם, מתלבט בין רכישת (רכב חדש, 2019) יונדאי טוסון GMDE - ELITE (קיבלתי הצעה של 169,000) לבין לבין סובארו NEW XV Crosstrek Special Edition (קיבלתי הצעה של 164,000). שניהם : אוטומטיים, בנזין, 2.0. לא ביצעתי עדיין נסיעת מבחן באף אחד מהרכבים. רכבים אחרים שראיתי והחלטתי לא ללכת עליהם : פיג'ו 3008, סיטרואן C4, שברולט אקווינוקס, מאזדה CX-5, סובארו פורסטר. הסיבות העיקריות : 1. באותה רמת אבזור (בטיחותי ואחר) הרכבים האלה יקרים יותר, חלקם יקרים משמעותית. 2. הגעתי למסקנה שהרכבים האלה אמינים יותר - במיוחד סובארו ובמידה מסויימת גם יונדאי (?). אני חושש מאמינות פיג'ו וסיטרואן, אם כי מודע לכך שנעשו ברכבים אלה שינויים מהותיים (גיר יפני, מנוע וכו). 3. לסובארו (על…
הודעה אחרונה מאת עופר ח, -
- 1 תגובות
- 538 צפיות
שלום לכולם, אני מתעניין ברכישה של יונדאי I30 או I30CW שנת 2016. מבקש חוות דעת כללית לגבי בעיות מוכרות, צריכת דלק, עלויות של חלקי חילוף ,טיפולים וכד'. תודה
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 20 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום לכולם, כרגע אני מחזיק במיצובישי לנסר 2010 מנוע 1.8 ליטר גיר רציף. בעבר הרכב שימש כרכב משפחתי עיקרי, ולאחר שנקנה ניסאן קשקאי לאשתי, אין לי צורך בשני רכבים משפחתיים גדולים. אז החלטתי להשתדרג ורציתי לקנות משהו לעצמי (וגם הרכב כבר לא צעיר עם 180K ק"מ, אבל ללא שום תקלות). מכיוון שאני נוסע בערך 110 קמ ביום (35,000~ ק"מ בשנה), אני הייתי רוצה שהרכב יהיה נוח וחסכוני. כרגע אני עושה 10.7-11.2 ק"מ לליטר והישיבה במיצובישי שלי יחסית נוחה. חשבתי לקנות משהו בסדר גודל (בצורה לפחות) של גולף/ליאון/A3 עם מנועי 1.2-1.4 טורבו בנזין. אבל נכנסים למלא סוגיות: *סיאט לאון - אין מנוע 1.4 (שהייתי מעדיף יותר על פני 1.2) *סקודה יש רק את רפיד ספייסבק שיחסית קצת "ענייה"בתא ה…
הודעה אחרונה מאת D4K, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום אני מעוניין לקנות רכב 2019. מניסיונכם, האם צפויות הוזלות במחירי הרכבים לקראת סוף השנה? ואם כן, ממתי?
הודעה אחרונה מאת mh53, -
-
צריך להחליף רכב בעבודה רוצה לעלות לג'יפון וצומצמו האופציות לקארוק 1.5 ליטר אמבישן או 3008 1.5 ליטר דיזל. אבזור עדיף בסקודה על אף המסך הקטן יחסית ביצועי מנוע סקודה, דלק-,פיג'ו. נוחות ומראה- פיג'ו מנצחת. נוסע כ40,000 קילומטר בשנה. יש המלצות או תובנות?
הודעה אחרונה מאת DONJOS83, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום , אני רוצה לקנות רכב בתקציב של עד 10K . חשוב לי שהרכב יהיה אמין וחסכוני אני חולק את הרכב עם אחותי כך שהוא חייב להיות אוטומטי מישהו יכול להמליץ לי על דגמים שכדאי לי לחפש? ההיצע גדול מאוד ומבלבל. דבר נוסף , נתקלתי בהרבה רכבים מסוג סיטרואן C4 מה אתם אומרים עליו? השמועה אומרת שרכבים צרפתיים נוטים להתקלקל . תדה רבה ויום טוב
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
היי הסתכלתי קצת ביד 2 ובאתרים דומים לגבי רכישת הונדה סיוויק משנה 2017 ומעלה, מכיוון שהרכב מאובזר בצורה טובה כולל אבזור בטיחות מצוין. ראיתי בעיקר 1.5 במחירים לא רעים יחסית אך שמעתי שיש בעיות עם המנוע או משהו כזה הונדה 1 ליטר כמעט ולא מצאתי והאמת שאין לי בעיה לקנות את ה1 ליטר מכיוון שאני לא בהכרח מחפש ביצועים של ספורט ביצועים טובים+- זה מספיק לי בהחלט! מה אתם חושבים? באמת כדאי להתרחק מ1.5 ? לחפש רק 1 ?
הודעה אחרונה מאת raniAA, -
חוות דעת על מזדה 2. 1 2
מאת shay573-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אז אחרי הרבה ברורים והתלבטויות החלטתי שאני רוכש מאזדה 2 בתקציב של עד 60K. על מה חשוב לשים דגש לפני הרכישה אשמח להצעות תודה. נ.ב עד כמה הרכב חסכוני בדלק? כל פעם אני שומע תשובה שונה.
הודעה אחרונה מאת raniAA, -
-
- 0 תגובות
- 465 צפיות
שלום , אני מחפש קיה סיד סטיישן שנת 2016 (בנזין ) ונתקלתי בכזו שנת 2015 שנראית טוב. האם חל שינוי בדגם 2016 בדגם שנמכר בארץ ? חפרתי קצת ולא מצאתי משהו ברור . אם כן - שינוי צורה ? אבזור ? כדאי להתעקש רק על מודל 2016 ? תודה לעונים .
הודעה אחרונה מאת amir_y, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום לכולם ! המון זמן אני רוצה לחזור לתחום רכבי הספורט. המציאות היא כרגע שאני לא יכול להחזיק 2 רכבים. אז חשבתי אולי להחליף את היונדאי קונה המשפחתית. לרכב ספורט \ הוט האצ הבעיה שלאישתי אין רישיון על רכב ידני. היא גם ככה בקושי נוהגת על היונדאי. ( מפחדת מנהיגה ) אז אני מתלבט אם כדאי ידני או אוטומוט. אני מעדיף רק ידני, אבל המחשבה על אישתי... (שלא תוכל בכלל לנהוג ) טוב נשאיר את הנושא בצד. אז ככה התקציב הוא עד 200,000₪ ואני מחפש משומש בן כמה חודשים על הכביש עד שנה. ( אחרי העסקה הטובה עם הקונה, הבנתי שזאת הצורה מבחינתי הכי טובה לרכוש רכב. הרכב חייב להיות 4 או 5 דלתות ( תודות ליפיוף הקטן ) מבחינת אוטמוט או ידני, פתוח לשניהם ( למרות מה שס…
הודעה אחרונה מאת eyal_ro, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 602 צפיות
בוקר טוב לכולם. אני מעוניין בלרכוש רכב ראשון אוטומט, בתקציב של 10 אלף פלוס מינוס (עדיפות לכמה שפחות). אשמח להמלצות על רכבים אמינים, שלא זוללים דלק, משנתון 2007 ומעלה. גם רכבים קטנים וגם משפחתיים הולך. תודה מראש! כפיר.
הודעה אחרונה מאת GuyGeva, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום למומחיות ולמומחים, מחפש רכב למשפחה משהו מרווח ונוח בעיקר ליושבים מאחור ומקדימה - זה יכול להיות רווח משפחתי אך גם ג'יפון או מיקרוואן לוקח בחשבון של 5 מקומות - לאחרונה נסעתי ב C4 פיקאסו והתלהבתי מאוד מהמקום לרגליים הגובה ורוחב המושבים מאחור. דרישות: מרווח מאחור ומקדימה בטיחות תא מטען בינוני עד גדול חסכוני בדלק אמין לאורך זמן פחות חשוב: סטייל ועיצוב מנוע חזק אבזור סחירות עבירות (לא ישמש לטיולים בשטח) התקציב הוא סביב 65,000 ש"ח, רכב משומש, יד 1 משנתון 2015 ומעלה. כרגע יש כמה דגמים ששמתי עליהם עין אשמח לשמוע חוות דעת: C4 פיקאסו -5 מקומות יונדאי IX35 (ג'יפון) מיצובישי אאוטלאנדר פורד קוגה סיאט אטקה אם למישהו יש המלצות נו…
- 5 עוקבים
- 12 תגובות
- 4 אלף צפיות
מעוניין לקנות I30 CW שנתון 2015 ומעלה, אחרי שהתייאשתי משוק הפרטי החלטתי לבדוק אופציה של רכישת רכב יוצא ליסינג יד1 מאחת החברות הליסינג. יותר מטריד אותי עניין הטיפול והאחזקה של החברות הללו לרכבי הליסינג שלהם.. מישהו יכול להגיד איזה חברה יותר מומלצת ומאיזה להמנע? איזה חברה ידועה בטיפולים ואחזקה של הרכבים שלה? איזה חברה ידועה שמטפלת במוסך מורשה עם היסטורית טיפולים ולא ב'מסוכי קומבינה' כאלו ואחרים?.. בינתיים מההתרשמות שלי במגרשים, שלמה סיקסט נראו לי הכי רציניים, מישהו יכול לתת חוות דעת עליהם? תודה!
הודעה אחרונה מאת Renaultrap, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 702 צפיות
שלום ראיתי מודעה לטויוטה יאריס היבריד 2018 ממונית עם 40K קילומטר . היתרונות הם: מחירון נמוך ב25% החסרונות: כנראה נסיעה בעיקר בתוך העיר צריך לשלם 13K בשביל לרשום אותה כרכב פרטי שאלות: 1. אני יודע שבדרך כלל שחיקה של מונית היא יותר גדולה בגלל הנסיעות בתוך העיר - האם רכב היברידי מבטל או מפחית שחיקה כזאת. 2. ראיתי שהמחירון הוא נמוך ב25% - האם זה לפני או אחרי תשלום האגרה כדי לרשום אותה כרכב פרטי? תודה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
מי מחובר 3 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 752 אורחים (הצג רשימה מלאה)