ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,571 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכולם. הציעו לי בקרסו טרייד אין ניסן פרימרה 2007 עם נתונים נדירים. הרכב עשה 90000 ק"מ יד ראשונה ומטופל כל הזמן במורשה בצורה פדאנטית, אפילו צמיגים ונורות הוחלפו במורשה. אלא שהמנוע לא תקין. דיברתי עם בעל הרכב - פנסיונר שנראה שהיה קשור לרכב בנפשו - והוא אמר לי שהיה נזילה מהרדיאטור והתחמם לו האוטו, וכשהלך למוסך אמרו לו שצריך לתקן/להחליף מנוע בעלות של כ 10000 ש"ח ולכן הוא קנה רכב חדש. כך שיש רכב במצב נדיר אלא שדרוש החלפת מנוע. בקרסו רוצים על הרכב 20000 ש"ח, כולל החלפת המנוע וטסט. אשמח לקבל חוות דעת מהמבינים ובעלי הניסיון האם כדאי רכב כזה שכל המכלולים בו במצב נדיר או לחפש רכב אחר עם יותר ק"מ שלא הוחלף בו מנוע. תודה מראש לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת ramik33, -
- 3 עוקבים
- 22 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
אהלן אני חדש פה בפורום, ואחרי אין ספור חיפושים באינטרנט אמרתי שהכי טוב לשאול באופן אישי. אני במשך חודשים מחפש סופר מיני, החלטתי אחרי הרבה חיפושים שמבחינת תקציב ( 40 אלף) אני רוצה רנו קליאו, נסעתי על כמה. מת על הצורה, מת על המראה ונהנתי ממש. עכשיו אני מחפש הרבה זמן את האחת, ידנית כמובן, יד ראשונה, ק"מ נמוך, שנתון 2015/2016 ומעלה, בלי מכות ( שריטה פה ושם זה הגיוני) ובמחיר הגיוני.. כמעט ומצאתי אחת ובסוף לא המחיר שהוא רצה גבוה מידי. אז אחרי חיפושים רבים במקרה נתקלתי באלפא רומיאו מיטו 105 כוח סוס, ידנית, 2016, עם 29 אלף ק"מ, ב50 אלף לפני בכלל מו"מ.. וזה מעל התקציב אבל אמרתי שאולי זה שווה. בכל מקרה. רציתי להתייעץ פה בפורום, כי אני מקבל כ"כ הרבה דעות שונות על האלפא הזאת…
הודעה אחרונה מאת Ron.cohen13, -
- 1 תגובות
- 2 אלף צפיות
היי חברים קראתי פה כמה פוסטים לגבי דאצ'יה סנדרו, אבל לא מצאתי הרבה מידע לגבי הדגם דיזל הידני האם הרכב אמין? האם כדאי לקנות רכב יד שנייה לגבי אמינות המנוע שמעתי שאין מה לדאוג, אבל האם המומחים פה אולי יודעים על בעיה מחו"ל על מחלות הזדקנות ידועות שכדאי לדאוג מהן? שואל כי ראיתי שכבר יש תביעה ייצוגית (לגבי הגיר הרובוטי אמנם, אבל האם יש עוד בעיות?) https://www.bizportal.co.il/general/news/article/757652 תודה! עידן
הודעה אחרונה מאת Vadim Baranov, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 8.9 אלף צפיות
הגיע אליי רוכש שהוא בעלים של חברה בשם אוטוס שהם מחפשים רכבים לאנשים פרטיים הבעלים אומר שהעברת בעלות מתבצעת שהרוכשים שולחים אליו צילום של תעודת הזהות וניגשים לדואר בהרצליה שרק שם אפשרי לבצע את העברת בעלות עם צילום ת ז אני קצת חושש מישהו שמע? יכול לעזור
הודעה אחרונה מאת korola, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, אני מחפש רכב מיני או סופר מיני, כזה שיתאים לחניות הקטנות בתל אביב. רוב השימוש יהיה לנסיעה בסופשים למשפחה, מתל אביב לראשון לציון או כפר סבא. ומניח שמספר פעמים מצומצם בשנה יהיו נסיעות ברחבי הארץ, לצפון או ירושלים בעיקר. אני מחפש להשקיע לא המון, התחלתי מתקציב של 22 אלף ולאט לאט עליתי כשראיתי שכל מה שאני מוצא זה רכבים שהם 9 שנים על הכביש והעדפתי שנתונים גבוהים יותר. כרגע אני מתלבט בין ניסאן מיקרה 2013, אוטומט עם 94 אלף קמ, יד שניה, הראשונה היתה ליסינג מרובה נהגים ב24 אלף שח, או לחילופין, סוזוקי סלריו 2016, אוטומט, יד ראשונה (לא בטוח אם מדובר בפרטית או ליסינג פרטי) עם 51000 קמ ב30 - 32 אלף שח. מה אתם אומרים? מחפש כמה שיותר value for money, ר…
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
שלום לכולם אני בעלים של סקודה אוקטביה 2014. רכב אמין חזק וחסכוני בדלק, אך עם זאת , לא נח לנסיעה ממושכת. אני נוסע כל יום 50 דקות לכל כיוון וגומר את הנסיעות מותש. הכסא לא ממש נח, והאוטו לא מבודד רעש אני מתלבט בין לשדרג איכשהוא את האוטו, ובין להחליף לרכב אחר בשאיפה יותר נח אבל עדיין חסכוני כל המלצה תתקבל בברכה תודה יהודה Sent from my MI 6 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 665 צפיות
שלום אני מעוניין לרכוש וולוו דגם C30 המנוע הרגיל 2400 170 כ"ס מודל 2009 אשמח לחוות דעת על הרכב. מה המחלות שלו?
הודעה אחרונה מאת Tair, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
הרכב יתפקד כרכב שני במשפחה, צפי של 7k ק״מ בשנה. נתחיל עם שטח קל ונגביר לאט לאט מתלבט כרגע בין סורנטו 2004-6, פגארו 2001,פראדו 99. אשמח לשמוע את דעתכם/המלצה לרכב אחר.
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
היי חברים, בין הררי אפשרויות והתלבטות לגבי התקציב שאני מעוניין לשים, די איבדתי כיוון ואשמח להמלצותיכם. אני נוסע בעיקר לבד או עם בת זוגי. אין ילדים או ציוד שדורש מקום. גר בדרום ת"א קרוב ליציאה לאיילון - כלומר יש חניה ומשתדל ממילא לא לנסוע בתוך העיר עם האוטו. השימוש ברכב יהיה לרוב בינעירוני קצר, אך לעיתים בינעירוני של ירושלים או צפון רחוק. פקקים יהיו, ולכן לא ידני. מבחינת תקציב אני גמיש בין 15 אלשח (וראיתי שיש אופציות רציניות סביב סכום זה) ועד 35 נניח באמצעות הלוואה או תשלומים. חשוב לי שהאוטו יהיה יחסית חזק וכמובן יציב ונעים על הכביש. חרשתי את יד 2 לאורך ולרוחב וגיליתי דברים מעניינים: 1. תיאורטית מזדה 2 אמורה להיות סבבה לצרכים שלי. אבל - היא מאוד מבוק…
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן, אני מתלבט בין כמה רכבים תקציב עד 35-40k סיאט איביזה מיצובישי לנסר מיצובישי לנסר ספורטבק(די קשה למצוא כאלה) יונדאי ולוסטר. מבחינת ביצועים, חיסכון בדלק, טיפולים, עלות ביטוח וכו", על מה הייתם ממליצים? תודה Sent from my Phone 2 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת yair.arad, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 14 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום, מחפש לקנות רכב משומש עד 20,000, אוטומט, שיהיה אמין וחסכוני בדלק עד כמה שאפשר לתקציב הזה, מעדיף לא רכב מיני. אשמח להמלצות על רכבים מתאימים לדרישות. תודה רבה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת zvigolden, -
-
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
שלום, מה ההבדל ברמת הגימור בין קומפורט לאקסלוסיב, בפיקאסו שנת 2017? אני מתעניין בעיקר במערכות החדשות, כמו שמירה על נתיב, בקרת שיוט אדפטיבית וכו'. האם זה קיים בשתי רמות הגימור? אם כן, מה ההבדלים בינהם? תודה
הודעה אחרונה מאת mm1987, -
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היי, משפחה צעירה מתכננים לרכוש רכב באזור ה 50,000 פרטים שחשובים לנו: רכב המסוגל לעלות לירושלים באופן יומיומי. מרווח מאחורה יחסית באזור ה 50K ש"ח חסכוני בדלק שנתון חדש - 2015 ומעלה קצת קילומטרז' - עד 60,000 (אנחנו מתוכננים לעשות באזור ה 35K כל שנה) הסתכלתי עד כה עח הונדה ג'אז 2015 - 1300 מנוע עם 105 כוחות סוס והסתכלתי על אופל אסטרה האצבק 2016 - 1400 טורבו 150 כוחות סוס - ירדנו מזה כי אין לה שוק, חלפים יקרים ולא חסכונית בדלק והסתכלנו על סקודה ראפיד (ספייסבק וסדן) 2016 - מנוע 1200 טורבו עם 90 כוחות סוס - יד ראשונה צפרטי או מליסינג. מה אומרים???????????????
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי חברים אני מחפש המלצה לרכב חסכוני בדלק מינימום 1:13 כמות הקילומטרים היומית שלי תיהיה בערך 65-70 ק"מ רובה תיהיה בדרך בין עירונית סכום ההשקעה יהיה בין 30K-50K קראתי הרבה וחקרתי ראיתי שאנשים ממליצים על סיאט טולדו איביזה מיצובישי סטאר העדפה שלי זה רכב בסגנון משפחתי i25 ופחות סגנון קיה פיקנטו אבל אני פתוח להצעות תודה רבה חברים
הודעה אחרונה מאת wildlands2019, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 919 צפיות
הי. ברשותי אופנוע הונדה טרנסאלפ 2002. האופנוע שימש אותי בנאמנות, עם כמעט אפס תקלות. למען האמת - היה אצלי כשלוש שנים, ובקושי יצא לי לרכב. לפני כשנתיים שמתי לב לפנצ׳ר בגלגל האחורי, וחשבתי שאוטוטו אתקן ואמשיך לרכב. בפועל, בשל אילוצי זמן, לא תיקנתי, והאופנוע עמד כך עד עכשיו. האופנוע כיום לא זז - פנצ׳ר, וכמובן שצריך לעשות יישור קו לפני שהוא עולה על הכביש. לפני כמה ימים קיבלתי דרישה ממשרד הרישוי לשלם את אגרת הרישוי מאז ועד עכשיו. זה גרם לאסימון ליפול שהגיע הזמן למכור. הגיע קונה שנראה רציני ושילם גם מקדמה על החשבון. הבעיה היא שבררתי ואין דרך לעשות העברת בעלות על כלי רכב ללא טסט. החשש שלי הוא למכור את האופנוע ללא העברת בעלות. מצד שני, אין לי את הזמן להתעסק עם האופנוע ולהע…
הודעה אחרונה מאת Fazer, -
-
- 1 תגובות
- 596 צפיות
שלום, אני מעוניין ברכב טוב למשפחה (3 ילדים אז חשוב לי מרווח מאחורה) שנתון 2015 / 2016 ראיתי את היונדאי אלנטרה שנראה רכב טוב. יש 2 דגמים מודל 2016 גם ה I35 וגם האלנטרה שהחליפה אותו. בפער של בסביבות ה 10-15 אלף. האם כדאי להוסיף את הפער וללכת על האלנטרה או שההבדל בינה לבין ה I35 לא כזה גדול?
הודעה אחרונה מאת CRuzer669, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 788 צפיות
היי קיבלתי הצעה על רנו קליאו 1.2 טורבו שנת 2015 רציתי לדעת אם יש חוות דעת על האוטו מבחינת האמינות ובאופן כללי על הרכב אם זה רלוונטי האוטו עם 30000 קמ
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 3 עוקבים
- 26 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
צהריים טובים , מחליף את רכב הליסינג שלי , הוצעו לי 3 דגמים . פיגו 3008 1.2 , מאזדה cx 5 , סיטרואן איירקרוס 1.5 דיזל , ביצעתי נסיעת מבחן על שלושתם . מאזדה הכי מרשימה (עבר מתיחה נוספת בחודשים האחרונים ) והכי מרווחת אך יקרה בשווי שימוש , פיגו הכי יפה מעט קטנה מבפנים (3 ילדים ) , סיטרואן הכי נוחה אך המזגן מאוד בעייתי . מהי המלצתכם ?
הודעה אחרונה מאת eyal k, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי לכולם. אני ממש חייב את עזרתכם. אני מעוניין לרכוש רכב כמו שכתוב בלי טסט שנה וחצי והרישיונות מוקפאים. את הרכב עצמו בעל הרכב לא הניע במשך שנה למרות שהמנוע עובד הוא טוען. מה אני אמור לבדוק ? ואיך אפשר לקחת את הרכב ממנו ללא גרר העברת בעלות ? אשמח לתשובות, תודה ושבת שלום
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום, אני מתכנן לקנות את הרכב הראשון שלי בקרוב. לאחר חיפוש קצר מצאתי אופל קורסה שנת 2016 עם ק"מ נמוך ומחיר שמתאים לתקציב שלי. אם יש מישהו שמכיר את הרכב ויוכל לתת לי חוות דעת לגביו בכל מה שקשור לאמינות,צריכת דלק וכו' יעזור לי מאוד. מעבר לזה אם יש למישהו המלצה לסופר מיני אוטומטית אחרת בתקציב של 40k~45k עם דגש על אמינות ושנתון כמה שיותר חדש גם כן יוכל לעזור מאוד תודה!
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
היי, אנחנו שני סטודנטים שרוצים לקנות רכב ראשון. *תקציב- עד 25 אלף. *תיבת הילוכים אוטומטית. *צריך לסחוב את העליות בחיפה ולכן נפח מנוע יותר מ1000. דרישות לפי חשיבות יורדת: 1. רכב אמין שישמש אותנו לפחות ל3 שנים. 2. צריכת דלק נמוכה. 3. מרווח ונוח. 4. תא מטען עם כמה שיותר מקום. הולכים קצת לאיבוד בין כל היצע הרכבים הקטנים, מבחינת שנתון מול קילומטראז. נשמח לעזרה והצעות!
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום, מצ"ב תוצאות בדיקה של הרכב: יונדאי 2014 I30 CW , פרטי יד 2, 88K ק"מ. מה שמדאיג אותי זה כמובן סעיף המנוע: בוכנות = תצרוכת שמן מהצילנדרים, ראש מנוע = צריכת שמן ממובילי שסתומים, רעש שסתומים (מה הכוונה?), מערכת שמן = שמן לא תקין. דעתכם? תודה.
הודעה אחרונה מאת Potato, -
סוזוקי ויטרה חדשה 1 2
מאת misha1- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 11.4 אלף צפיות
שלום ,אני צריך עזרה ממכם לפני הקנייה סוזוקי ויטרה חדשה אני שוקל לקנות מנוע 1.0 או 1.4 טורבו ? ומה הבדל ? אמינה ? טיפול ? דלק ? תודה
הודעה אחרונה מאת mrraz, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 899 צפיות
היי, אני רוצה לקנות רכב קטן עד 100 אלף חשוב שיהיה חסכוני ונוח, הרכב ישמש אותי בעיקר לנסיעות לעבודה (בסביבות 3,000 קמ לחודש). יש כרגע מבצעים בחבר ואני מתלבט אם לקנות את אחד הרכבים שבמבצע שם: אופל אדם (72-77 אלף), סיטרואן c3 (97 אלף), ופיג׳ו 208 (90-95 אלף) או לקנות רכב אחר ללא מבצע של חבר. אשמח לדעתכם והמלצותיכם. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום מה היתרון ברכישת רכב 0 ק"מ מחברת ליסינג וכו על פני רכב מהיבואן? ובאותו הקשר, האם יש אפשרות לקנות רכב 2019 בתחילת 2020 ולקבל הנחה בהתאם? יש חברות שמציעות את האופציה הזו?
הודעה אחרונה מאת xpozot, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אהלן חברים. אז התקציב שלי לא גדול לרכב ראשון. ראיתי את הדגם של הפיגו ואהבתי מאוד. מהמלצות של חברי הפורום הבנתי שבסכומים האלה עדיף למצוא רכב שמור כמה שיותר. האם חייב להתעקש שיהיה יד ראשונה? מה חייב לבדוק כאשר אני מוצא את הדגם הזה? האם בגלל שהציבור בארץ חושש מהרכב הזה אוכל לרדת הרבה מהמחירון גם אם הרכב שמור ויד ראשונה? האם הדגם מומלץ כרכב ראשון? ראיתי הרבה דגמים של פיגו בשוק מקווה שכבר שבוע הבא אבצע רכישה לפי התשובות שאקבל פה. תודה רבה לכל העוזרים!
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 912 צפיות
שלום לכולם, נודה לייעוצכם בנוגע לרכישת רכב. כרגע יש לנו אימפרזה שנת 2006 וחושבים להשתדרג. רוב הזמן הרכב ישמש לנסיעות עירוניות / בין עירוניות קצרות אך כן צריך להיות מסוגל לבצע נסיעות ארוכות בנוחות ובטיחות. סה''כ לא נוסעים יותר מ-10K ק''מ בשנה. אנחנו זוג אך עם מחשבה לעתיד הקרוב שצריך להספיק גם לעוד ילד או שניים מבחינת הגודל. חשוב מאוד בטיחות ואמינות ואם אפשר אז חסכוני בדלק אך בעדיפות פחותה יותר. אנחנו כנראה נרצה להחזיק את הרכב משהו כמו 5-6 שנים אז צריך משהו שיוכל לשרת אותנו בטווח זמן הזה עם כמה שפחות שעות מוסך. תקציב קצת גמיש עד 50-60k אך אם יש רכב טוב שעונה על הדרישות בפחות מה טוב. עלו כל מיני אופציות, בעיקר יפניות (ההורים עם הסטיגמות המוכרות), אך פתוחים ל…
הודעה אחרונה מאת Hediot, -
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יש לי את הפגו 3008 אקטיב דיזל, מודל 2017, רכב אחלה בסך הכל, אבל, קצת לא התרגלתי לשיהוי הקל בזינוק (נמסר לי שבכל הדיזלים זה כך). רוצה להחליף חשבתי על מזדה CX5 מנוע 2500 או דומה. לא חייב חדש. מה אומרים המומחים ובעלי הניסיון. אני מדבר על תקציב של 180K שקל פלוס מינוס.
הודעה אחרונה מאת DONJOS83, -
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת edanj, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 733 צפיות
אני מחפשת רכב משפחתי יחסית חדש (2017-2019) ברמת בטיחות גבוהה, ושיש בו התראה לשטח מת וחמישה כוכבים ריסוק. נסיעה בערך 15000 ק"מ בשנה, תל אביב והסביבה. יונדאי איוניק סופרים מתאימה. האם מישהו יודע על רכבים אחרים עם התראה לשטח מת וחמישה כוכבים ריסוק עד בערך 100,000 ש"ח? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
מי מחובר 57 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 262 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- discoTD5
- מור 1
- T_A
- SlowRide
- אייל
- סידן
- Pika007
- Chmimo
- o.r
- David32
- מ.צ
- שי מולכו