ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,571 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני מחפש סיאט איביזה ביד2 , כבר 4 חודשים + , דיי נמאס לי , אבל אני לא לא מוכן להתפשר על הרבה דברים שנה : 2013 ומעלה , מחיר בין 20,000 ל37,000 כמובן שבטווח הזה רוב הרכבים הם ידני אין לי בעיה קילומטרז: 100,000 גג , אני חושב שאני מחליט על זה כי באמת אני רואה הרבה עם פחות מזה אז אני יוכל להרשות לעצמי עכשיו יש רכב 2015 ידני , המחירון שלו בלוי יצחק 33 , וביד2 34 , כן כן יד2 יותר יקר מלוי יצחק, עושה רושם שבידני לוי יצחק ממש שוחט במחירים בכל מקרה יש רכב ידני 2015, עשה 64 , יד שניה, המחירון המשוקלל שלו 34 בלוי יצחק, המוכר דורש 35 ולא מוכן להתפשר על 1000 שקל, עכשיו בדרך כלל אנשים כאלה מגעילים אותי , ולא ראיתי את עצמי משלם שקל מעל המחירון כי כאמור - השוק …
הודעה אחרונה מאת _Tal_, -
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 639 צפיות
שלום לכולם ותודה על היחס. נוסע מירושלים לחולון וחזור כל יום. מדובר ב140 קמ בקירוב. מעוניין לקנות רכב שיוכל לעמוד במשימה ולהיות סביר ביחס לבלאי. שמעתי הצעות כגון רכב מונע בגז, רכב דיזל.. אשמח להמלצות והארות מכם.
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
מדובר ברכב שלפי בדיקה ראשונית שלי בספק שעבר תאונה. האם ללכת למוסך או מכון בדיקה? מבחינתי יתרון גדול של מוסך הוא יכולת סריקת תקלות מחשב. האם אני צודק? כמו כן אם מוסך, איזה מוסך ללכת (איזור ת"א עד הרצליה)? בדרך כלל מוסכי יבואן לא מבצעים בדיקה כזאת
הודעה אחרונה מאת LEGACY 1.8, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 695 צפיות
שנת 2012 יד 2, בעלות פרטית עשתה 40k, דורש 28 אלף, מתחייב בבדיקה, בנוסף הרכב צריך לעבור טסט עוד חודשיים. להציע 27 זאת הצעה סבירה?
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום האם ישנם דגמי פורד פוקוס משנת 2012-2013 שנמכרו עם תיבה פלנטרית ולא הרובוטית המועדת לפורענות? מדובר על נפח מנוע 1600 תודה
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם אשתי אמורה לקבל רכב מהעבודה. הציעו לה לקחת עכשיו איוניק או בעוד כמה חודשים את הנירו. קראתי על הרכבים ונראה שיש דמיון רב, הן בבטיחות (הכי חשוב לי), בביצועים ובנוחות. בגלל שמכריכים אותה לקחת היברידית (בגלל שהם "ירוקים", או כחיסכון בדלק שהחברה משלמת), אז זה או שני הדגמים האלה. עוד משתנים חשובים - יש לנו 3 ילדים - אחד עם בוסטר ותינוקת בכיסא בטיחות. כיום בקיה סטוניק וביונדאי I30 (שנמכור) די צפוף. בנוסף, אני יחסית גבוה ואשתי יחסית נמוכה, כך שחשוב שהרכב יהיה עם גג גבוה בשבילי, אבל גם אפשרות לשבת גבוה יותר, בשבילה. אשמח לתובנותיכם, ואם יש המלצות מיוחדות לשים אליהן לב, שאני לא חשבתי.
הודעה אחרונה מאת Yehuda and ruty, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1 אלף צפיות
מדובר בהונדה סיוויק 2007 אוטומט שעברה 160 אלף . לאחר בדיקה במכון הופיעו כמה תוצאות לא תקינות שאני מעוניין בדעה עלהן , כך רשום מילה במילה מהתוצאות. מנוע - דליפות לחץ בינוניות בצילינדרים , צריכת שמן מנוע ,נזילות שמן ,לבדוק חגורות מנוע כללי , קורוזיה וסימני נזילה בחיבורים. מערכת קירור - קורוזיה וסימני נזילה בחיבורים. תיבת הילוכים+תיבת העברת כוח - שמן כהה בלאי דסקיות הילוכים , השהיה בזמן החלפת הילוכים חופש בתמסורת והעברת כוח. מערכת מתלה קדמי - בולמי זעזועים קדמיים חלשים ואחוריים נקישה בהגה. חוץ מזה הכל תקין ,אני מעוניין ברכב אך אין לי כרגע חוות דעת טובה ,מהמכון נאמר שרק דחוף צריך להחליף צמיגים ובשביל השאר לעשות טיפול. לא רוצה להשאיר את המוכר…
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
אהלן, אני מתלבט אם לקנות מרצדס CLA 2019 עם 0 ק"מ, אני מחפש רכב סולידי יחסית ונוח. המחיר המבוקש 250K . כמה שאלות: 1. האם מרצדסים אמינים בפועל ולא רק לפי שמועות - או שבנוסף לעלות הרכישה יתווספו גם עלויות אחזקה גבוהות? 2. למישהו יש ניסיון עם הרכב הספיציפי, בעיות כלשהן \ מגבלות \ deal brakers? 3. לפי הנתונים של האוטו, הייתם ממליצים \ שוללים? תודה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 912 צפיות
אהלן, חבר מחפש לרכוש רכב עבודה (אוטו חמש דלתות קטן או משהו בסגנון של דאציה) לעבודה ברחבי הארץ. נסיעה גבוהה של כ20 אלף קילומטר בשנה, מתלבט בין ידני, אוטומט ואיזה רכב לקחת. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת mrmiki1234, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום בימים הקרובים יתקיים מבצע בין היתר על דגם קומפאס לימטיד. הנסועה שלי ברכב הינה כ 2000 ק״מ לחודש , עקר הנסיעה בכבישים בין עירוניים , מעוניין לנצל גם לנסיעה ( היקף קטן מסך כל הנסיעה ברכב) בשבילי שטח ( בשבילים שג׳יפון רגיל יתקשה מאוד לעבור , אך לא בשטחים המיועדים לג׳יפ ״אמיתי״) .אודה לקבלת התייחסויות והאם כדאי לאור המחיר . תודה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
ראיתי מודעה על שברולט קרוז שנת 2015- 47.000 ק"מ תמורת 45.000 ש"ח. רציתי לברר איך השברולט מבחינת אמינות,צריכת דלק וביצועים. אני יודע שהקרוז עם מוניטין לא משהו והרבה אמרו לי לא להתקרב לשברולט ולקרוז בפרט, אבל גם קיבלתי כמה חוות דעת שאומרות שהחל משנת 2013 המצב השתפר. אשמח לכמה שיותר פרטים. אני נוסע בעיקר בעיר אך לפחות פעם בשבוע נסיעה ארוכה מחוץ לעיר.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 729 צפיות
האם זה הגיוני שיופיע ברישיון רכב של אברת׳ שיפור בתוכנת ניהול מנוע? ככה היא מגיעה מהיצרן או שזה משהו שמוסיפים אחרי זה ואפשר לעדכן ברישיון?
הודעה אחרונה מאת bigmik, -
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי לאחר שלל חפירות חיפוש בכל הפורומים האפשריים פה דיי סגור על הרכב (אם יש המלצות נוספות אשמח אולי משהו שלא ראיתי חשוב שיהיה מרווח עם צריכת דלק טובה +, תקציב גג 80 עם שאיפה לכמה שפחות ורמת אבזור גבוה מה שלצערי אין בסוזוקי ) יש הבדלים משמעותיים בין שנתונים 15 למתיחת פנים ב16 ? שאלה למי שיש תרכב האם באמת צורך 1 ל15 כמו שמצוין באתר "אוטו"? תודה רבה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 733 צפיות
מחפש רכב משפחתי/האצ'בק באיזור ה- 40-50 אלף לי ולאישתי לנסיעות משולבות . חשוב לי שיהיה רכב אמין,בטיחותי, נוח, ועם צריכת דלק סבירה. בנוסף התלבטות קטנה. כרגע ברשותי vw golf 2007 mk5 1.6 fsi שאנחנו מאוד אוהבים מבחינת נוחות הנסיעה והכל , וחשבנו על רכבי הקונצרן כמו סקודה אוקטביה/ראפיד/גולף בשנתונים יותר חדשים 2012-2015 אך למרות העדפה אליהם מבחינת הנוחות והכל אני קצת נרתע מעניין האמינות בעיקר של הגיר שכן לא רק ששמעתי על הבעיות עם גיר ה-dsg , חוויתי בעצמי בעבר החלפת מוח גיר חדש בגולף שלי בסכום של 5000 שקל וזה בדיוק הפחד וההתלבטות שלי ברכבים מהסוג הזה. האם לקחת את סיכון הגיר אבל להנות מרכב שנוח לנו מאוד מכל הבחינות, או ללכת על על משהו אחר? אשמח אם תעזרו לי בהמלצה לרכב…
הודעה אחרונה מאת yonisi, -
- 8 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
היי חברים, אשמח לקבל חוות דעת על הונדה סיוויק סדאן, שנת 2015, דגם קומפורט. במיוחד אל מול סקודה אוקטביה שנת 2013 (צורה חדשה), דגם אלגנס. אמנם האמינות של הסקודה לא בשמיים, אבל מהיכרות עם הרכב חווית הנהיגה די טובה והרכב די מאובזר. איך ההונדה בהקשר הזה? ראיתי ביקורות על בידוד רעשים לא טוב ואיכות חומרים בינונית, אבל אני לא יודע איך למקם את זה בסקאלה לעומת הסקודה. תודה!
הודעה אחרונה מאת claudia5, -
- 2 תגובות
- 535 צפיות
אני החלטתי מחר לסוע לבדוק את הרכב ואם הבדיקה שלי תעבור סבבה כמובן לקחת את הרכב למוסך שיבדוק אותו וייאמת לי שהכל בסדר ואז לקנות את הרכב הבעיה היא שאני מהקריות והרכב בת"א ואין לי יידע על מוסכים ומכונים מומלצים בת"א אז אשמח להמלצות. מוסך שיבדוק מנוע גיר ושלדה שהכל תקין ויאמת קילומטראז וכן גם ידיים אם אפשר. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת ליין מן, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 765 צפיות
שלום לכולם, ראיתי סקודה ראפיד 2014, עלתה לכביש באוגוסט 14, יד 2 פרטית, עם 125K ק''מ. הרכב נראה טוב, צבע שחור אך עם לא מעט שפשופי חנייה על הדלתות. מלבד עניין הגיר הידועה לשימצה, מה עוד עלי לבדוק ברכב הזה לפני שלוקח אותו לבדיקה? האם יש עוד מחלות ילדות? קלאצ'ים לא הוחלפו ברכב ויש לעשות גם טיפול. טסט נעשה באוגוסט. מה המחיר הראוי לרכב במצב הזה ובק''מ הזה? האם נהוג לשלם על הוואגיות מחירון או פחות? המוכר דורש 49 עם גמישות קלה מבחינתו במידה ויימצא משהו בבדיקה. כמו כן, האם לרכב יש רצועה או שרשרת טיימינג?
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 467 צפיות
שלום חברים, מצאתי רכב יד שנייה מבנאדם, מחר אלך לראות את הרכב ובמידה ואתרשם חיצונית אקח לבדיקה במכון. השאלה היא האם יש המלצה למכון ספציפי באיזור הקריות או חיפה? יש את אפק בקריות, אבל יש ביקורות חצויות כלפיהם ואשמח לעזרה אולי מכאן, אם יש כאן מישהו מהאיזור שיכול להמליץ לי על מכון טוב שיבדוק הכל לפרטי פרטים?
הודעה אחרונה מאת oren1, -
- 1 תגובות
- 510 צפיות
שלום, ברצוני לרכוש רכב 7 מקומות, הסתכלתי על הסיטרואן C4 פיקאסו אבל לא כל כך הבנתי אם זה טוב או לא, אם למישהו יש ניסיון איתה ? התקציב עומד על סביבות ה20 א"שח אשמח להמלצות על רכב כזה או אחר או דיס המלצות
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- 2 תגובות
- 605 צפיות
שלום, רציתי לשאול איזה רכב צורך יותר דלק, והאם במידה משמעותית? מדובר על אוונסיס 2009 מנוע 2.0 ויונדאי i25 שנתון 2011-2012 אם זה הפרש של 500-1,000 שקל בשנה, אז אני לא חושב שזה צריך להיות שיקול. מה דעתכם?
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 554 צפיות
אני צריך להחליט על הרכב ליסינג בחברה. המבחר הוא מוגבל לרכבים הנ"ל בלבד. יונדאי I20 - פריים מאזדה 2 דינמיק - בתוספת של 200 שקל. הרכב מיועד לזוג צעיר ללא ילדים. נסועה בין 25-30 אלף בשנה. חשוב לי שהרכב יהיה נוח לנהיגה, מושב נעים יחסית ומרווח טוב לרגליים. מרווח מאחורה - פחות קריטי, לא הרבה נוסעים אצלי במושב האחורי. החסרון של ה-I20 בגרסה זו שהוא מגיע ללא מערכות בטיחות אקטיביות (כן יש MOBILEYE), לעומת המאזדה שיש בו מערכות בטיחות אקטיביות מסוימות. אין לי בעיה לשלם עוד 200 שקל למאזדה אם זה אכן שווה מבחינת בטיחות ושהנהיגה אכן יותר נעימה. אשמח להמלצה באיזה רכב לבחור.
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
היי מוכר רכב וקונה רוצה שאשלח לו רישיון רכב ללא הסתרת פרטים לצורך לקיחת מימון לקניה האם זה לגיטימי?יש ממה לחשוש ? תודה רבה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
מאזדה cx-3
מאת Dor4U-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 9 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
שלום לכולם, מתעניינים ברכישת רכב בתקציב של כ-160 אש"ח, הרכב משמש אותי לנסיעה יומית של כ-150 ק"מ ולכן חשוב מאוד שיהיה נוח וכיף לנהיגה. מבחינת מראה ונתונים טכניים נראה שה-CX-3 עונה על רוב הצרכים. ההתלבטות היחידה שנותרה היא בגזרת הבגאז, אנחנו זוג צעיר שמתכנן להתרחב (לרוב לא נסיע אנשים מבוגרים מאחור, אשר הבנתי שבגזרה הזו יש בעיה ברכב), הייתי שמח לשמוע מכם אם לדעתכם הבגאז' מספיק גדול לנסיעת עגלה וציוד נלווה או שכדאי לכוון לרכב מרווח יותר? כמו כן אשמח לשמוע עוד תובנות על הרכב אם יש לכם להציע כאלו (הבנתי שגרסת 2019 מוצלחת הרבה יותר מהגרסאות הקודמות) חשבתי גם על Opel Grandland X - שגם עונה על הצרכים שלי (מהמעט יחסית שמצאתי עליו באינטרנט, ביקורת רכב בארץ וכו'), א…
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 785 צפיות
בהתחלה התקציב היה סביב המאה אלף שאמור היה להספיק לרנו קאדג׳ר 2017 דיזל. אחר כך באו בדיקות נוספות ומחשבה שאולי כדאי להגדיל את התקציב בעוד 15-20 אלף ולקחת את האטקה המאובזרת 2017. אלא שאז התברר שבפער קטן יחסית ניתן למצוא גם סקודה קארוק 1.0 ליטר במודל 2018. וכל זאת, כי לא עלה בידינו למצוא פיג׳ו 3008 פרימיום דיזל 2017 במחיר/ק"מ סביר עבורנו. לרנו יש עדיפות אצלנו בזכות החיסכון בדלק, האיבזור והניסיון הטוב (כרגע הרכב המוחלף הוא רנו סניק שבעצמו החליף רנו מגאן). אבל העובדה שאין יציאת מזגן מאחורה די אכזבה כי הרכב מסיע 3 ילדים מאחור, ובקיץ הישראלי בלי פתחי אוורור מאחור זה התעללות בקטינים.... אבל כבעלים של סיאט לאון (שהחליפה איביזה שהחליפה לאון קודמת) יש לי מש…
הודעה אחרונה מאת Danny13, -
- 2 תגובות
- 554 צפיות
שלום לכולם. הזמן להחלפת הרנו אספאס שלי מתקרב, ובמהלך החיפוש אחר הרכב המושלם (אמור להספיק לנסיעות של פעם עד פעמיים בשנה ארוכות 800 קמ לכיוון), אמור לבלות את רוב זמנו בחניה או בנסיעות עירוניות, אמור להכיל אותי אישתי ו2 בנותי, נתקלתי בגולף סטיישן 2014/2015 דיזל 1.6 ליטר עם 110 כ"ס, 66 אלף ק"מ במחיר ממש מצחיק. כמה מצחיק? פה בשוויץ עולה לי 35 אלף שח. עכשיו השאלה, לפני שאני רץ וקונה, רציתי לדעת איזה מחלות יש לרכב הנ"ל, לדוגמא איך המנוע? (אני יודע שזה נחשב מנוע עתיק יחסית) מה הן נקודות החולשה? איך הגיר (ידני 5הילוכים)? איך הרכב בסך הכל https://www.autoscout24.ch/de/d/vw-golf-kombi-2014-occasion?utm_campaign=integration-seitenweit&utm_content=link-de&am…
הודעה אחרונה מאת renaultfreek, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 545 צפיות
ברשיומט רק בעל הרכב יכול להוציא את ההסטוריה ? כיצד רוכש פוטנציאלי יכול להוציא את ההיסטוריה בהנחה והוא מתכוון לרכוש מחברת טרייד אין ?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 9 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום לאחר מכירת הרכב שלי, אני מתעניין ברכישת GOLF GTI MK7.5 שנת 2017. לאחר בדיקה ביד 2, מצאתי אחת עם קילומטרז' נמוך, ונראית שמורה. לפני סגירת העסקה רציתי לדעת האם ישנם בעיות מיוחדות עם הדגם הנ"ל שעלי לדעת שקיימות ברכב מסוג זה, כגון בעיות גיר, מנוע, משאבת מים, מותחן טיימינג וכו'...? אשמח לתגובות בהקדם.
הודעה אחרונה מאת amosbmw, -
- 0 תגובות
- 483 צפיות
היי חברים אני מחפש רכב, תקציב 30K ואני מעוניין ברכב משנת 2010 ומעלה, אני בכיוון לסופר מיני או רכב האצ'בק (אוטומט).ראיתי בתקציב שלי גולף, פולו, איביזה ופאביה (אני מחפש את הגירסאת טורבו) זה הסגנון שאני מחפש. אבל לכולם יש DSG וקראתי הרבה על הנושא הזה בפורום ויש לי כמה שאלות: אם אני אשלוט בהילוכים בזמן פקקים או נסיעה עירונית זה ישמור על הגיר? במידה ואני אחליט לקנות רכב כזה מה שחשוב לי לברר לפני הקניה בדגמים האלה? כמה אמרו לי גם לא ללכת על הפולו אבל לא הסבירו למה, יש איזה סיבה מסוימת שבגללה כדאי להתרחק מהפולו? יש עוד רכבים מומלצים בתקציב שלי שכדאי לי לשקול? מה שחשוב לי זה אמינות, חיסכון בדלק, בטיחות וגם ביצועים במידה מסוימת (לא 2000 טורבו אבל גם לא 1400 רגיל). ומ…
הודעה אחרונה מאת Ohad1010, -
מאזדה3 ליסינג
מאת yorng-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 517 צפיות
שלום, ראיתי מאזדה 3 שנת 2012 יד 2 עשתה 90,000 ק״מ בצבע שאני אוהב. רק שמתי לב שזה רכב ליסינג לשעבר, ורציתי לשאול מה המשמעות של זה? והאם כדאי להתרחק?
הודעה אחרונה מאת ABSULUTT, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 600 צפיות
חברות הטרייד אין חותמות על טופס גילוי נאות או שהמדיניות שלהן לא לחתום על טופס כזה ? אני מתכוון לסוחרים מורשים כמו כלמוביל / טרייד מוביל וכו'?