ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,581 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי, בשיטוט ביד 2 ראיתי רכב שמצא חן בעיניי, ממגרש טרייד אין בראשל"צ. בד"כ מתרחק מהם כמו מאש, אבל הרכב יפה, 7500 ק"מ בסה"כ, מחיר שהולם את הנתונים. האם מקובל לבקש מהמוכר שישלח לי טופס גילוי נאות במייל, לפני שאני מגיע לראות את הרכב?
הודעה אחרונה מאת Ghost_Rider, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 773 צפיות
היי. מעניין לרכוש רכב ישן מאוד שיהיה לי לעבודה - בית , בית - עבודה . יש לי כבר רכב , אבל הוא חדש וחבל לי סתם ״לאנוס״ אותו בנסיעות של עבודה . עכשיו כמה שידוע לי רכבים ישנים זה טסט פעמיים בשנה , אבל האם יש עוד משהו שצריך לקחת בחשבון ? ואם בביטוח יחייבו אותי עוד על משהו? איזה מס מפגר כי יש לי רכב נוסף.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 29 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
שלום לכולם. קצת מידע והרהורים בבעלותי פורד פוקוס (שנת 2011) שקניתי מחברת ליסינג ב70000 ש"ח ב 2014 היום לאחר 5 שנים הרכב שווה 14000 ש"ח (לפי מחירון יד 2) יש לי בערך 150000 ק"מ. הפסדתי כ 56000 אלף שח ב 5 שנים . ז"א הפסדתי 80% על רכב שהוא 3 שנים על הכביש כיום אני מחפש רכב לרכישה וחשוב לי (לפי הסדר הזה) : בטיחות, שישמור על ערכו, חסכוני בדלק, תא מטען רחב ,רכב מרווח . אז התחלתי לחפש הבנתי שטיוטות יחסית שומרות על ערכן ובדקתי RAV 4 - היברידי (למשל) העניין שראיתי שRAV 4 חדש עולה נניח 180K ולאחר 3 שנים לפי יד 2 ערכו 101K .... מה שמדהים כאן שאין אף אחד שמוכר אותם בפחות מ 140K ויש ביקוש גבוהה לדעתי. בדיקה נוספת שעשיתי (ללא מסקנות מיוחדות) זה לראות כמה עולה ראב 4 ארו…
הודעה אחרונה מאת motior, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 29 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
פוסט תסכול כבר כמעט חודשיים מחפש טויוטה אוונסיס. אין דרישות יותר מדי פדנטיות- שנתון 11-13, קילומטראז עד 120 אלף פחות או יותר, ועד יד שניה ללא עבר ליסינג. אין לי בעיה לשלם מחירון, לא מחפש מציאות בשקל וחצי. לצערי היחידים שמוכרים בהתאם לפרמטרים הללו, הם ליצנים שרוצים לא פחות מ-15 אלף(!) מעל המחירון. שאת זה כמובן אני לא הולך לשלם, אפילו לא קרוב. ואם אני מתפשר בפרמטרים, גם שם אין יותר מדי רכבים שניראה ששווים משהו. השאלה היא האם חודשיים זה זמן סביר לחכות לרכב? כמה זמן אתם הייתם מחכים?
הודעה אחרונה מאת outnex, -
-
- 2 תגובות
- 481 צפיות
שלום, מחפש רכב למשפחה (3 ילדים אז חשוב שיהיה מקום במושב האחורי) בהתחלה חשבתי על יונדאי אלנטרה מודל 2016 אבל השאלה אם שווה להשקיע סכום כזה או שעדיף ללכת על מודל 2012 / 2013 בחצי מהעלות של ה 2016... מה אתם ממליצים ואיזה רכב כדאי לחפש שיהיה אמין במיוחד אם זה שנתון של 5 /6 שנים על הכביש.
הודעה אחרונה מאת Peled81, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 661 צפיות
שלום חברים צריך עזרה ביעוץ לגבי הרכב מדובר ברנו קליאו ידני 2013 מנוע 900 טורבו 87 אלף קילומטר אשמח לדעת לגבי רמת אמינות של הרכב? צריכת דלק? תקלות? בטיחות? מחירון? שוק הרכב? תודה רבה לעוזרים!
-
- 5 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
כרגע 2 הרכבים הנל על הפרק ביואיק ניראת טוב טסט יהיה לשנה מטופלת בחברה מחירון כ28000 אחרי הטסט רוצים כ20000 קאדילק ניראת סביר מערכת גז עברה טיפולים שוטפים מחירון 30000 רוצים 20000 הרכב אמור לשמש אותי בסופי שבוע בלבד והוא יהיה רכב רביעי בבית אני מחפש רכב מפנק מנהלים במחיר עד 20000 שח מה היתם לוקחים ולמה? במידה ויש אלטרנטיבה אחרת אשמח לשמוע
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום רב אני רוצה לקנות יונדאי i35 שנת 2014 ואני מתלבט על אופן התשלום קודם כל יש לי סכום של 15 אלף בצד אני מאמין ב3.5 חודשים אוכל להשיג את הכסף הזה במזומן (סכום של 50 אלף פלוס מינוס לפי אתר יד 2) השאלה אם עדיף לקנות את הרכב דרך יד 2 במכה אחת במזומן או לנסות על "מימון רכב" מחברות שונות? ממה שידוע לי הבנתי שמימון רכב עדיף מהבנק בגלל ריבית נמוכה השאלה אם יש להם דרישות מסויימות (חוץ מערבים) נניח משכורת מסויימת מסגרת אשראי מסויימת? (המסגרת אשראי שלי היא 10 אלף אם זה משנה) אשמח לקצת יידע על איך לתכנן את הקנייה בעבר קניתי רכב מיד 2 במזומן אבל הסכומים עולים אז אולי מימון רכב זה נחשב אופציה יותר טובה שלא צריך במכה אחת לתת את הכסף?
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
היי לכולם, רכב 7 מקומות שברולט אורלנדו מנוע 2000 טורבו דיזל, צריכת דלק? אמינות וכו'? מי יודע? תודה!
הודעה אחרונה מאת edanj, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 992 צפיות
מחפשת המלצות לגבי רכישת רכב משומש תקציב: 30 אלף אוטומט בלבד. הנסיעות יהיו ברובן בין עירוניות, והנסועה השנתית המשוערת סביב ה15 אלף ק"מ. מחפשת רכב בעיקר אמין, ביצועים סבירים וצריכת דלק סבירה עד כמה שניתן. אין חשיבות לגודל תא מטען.
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 577 צפיות
הי, מחפשים רכב לסטודנטית צעירה עם הדרישות הבאות: 1. חייב להיות אוטומט 2. רוב הנסיעות יהיו עירוניות. 3. רצוי שיהיה חסכוני בדלק. 4. רכב מיני או סופר מיני לגמרי יספק אותה היות ורוב הזמן יהיה לכל היותר 2 אנשים ברכב. 5. אמינות ותחזוקה זולה ככל הניתן. תקציב: 30-35 אלף שקל. בפעם האחרונה שאני חיפשתי לפני מספר שנים היה רק את סוזוקי אלטו שנכנסה לשוק ועונה כמעט (ידנית) על כל הקריטקיונים אך היום השוק התברך בעוד הרבה דגמים אז אשמח לקבל המלצה לדגם המתאים לפי הקריטריונים שציינתי. כמה דגמים שעלו לי לראש הם קיה פיקנטו, יונדאי i10, ניסאן מיקרה, מיצובישי ספייס סטאר אך ככל שאני מסתכל יותר אני רואה שיש עוד מבחר גדול כמו טויוטה אייגו, סקודה סיטיגו,פיזו, סיאט וכו'.…
-
- 0 תגובות
- 468 צפיות
אהלן אני מתכנן לקנות בקרוב רכב לעצמי וזה יהיה הרכב הראשון שלי אז ככה שאצטרך קצת עזרה בבחירת הרכב. התקציב שלי הוא בערך 40-50k, הנסועה השנתית תהיה נמוכה וברובה תהיה בתוך העיר. חשוב שיהיה עם כוח סביר, אמין, וכמובן אוטומט כרגע הסתכלתי על פיגו 208 ורנו קליאו ואני מבין שלכל אחד יש את הבעיות שלו..(הרצועה והגיר) אשמח לדעת אם יש עוד רכבים שכדאי לבדוק?
הודעה אחרונה מאת Omer1903, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 655 צפיות
הנסיעות בעיקר עירוניות פחות מ 10K ק"מ בשנה , שלא יהיה תא מטען קטן מידיי , יש לי היום פיגו' 307 משנת 2002.... עם 92 אלף ק"מ יד שניה. אשמח להצעות , תודה למציעים
הודעה אחרונה מאת Krd, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 473 צפיות
צהריים טובים, יש לנו i10(עם מנוע 1K) כרגע שנתון 2015 עם 91 אלף קילומטר(קניתי אותו ב 76 בערך ב2018 ) שעבר דבר או שניים בחייו, אוטומטי. אנחנו כרגע גרים בדרום ועושים נסיעות באופן תדיר למרכז כל שבוע לפחות פעם אחת אנחנו חושבים לעבור למרכז האם לדעתכם הרכב יכול לשרוד נסיעות של 3 פעמיים בשבוע של 50 קילומטר ? האם עדיף לקנות רכב נוסף(או להחליף) עם מנוע גדול יותר או רכב חסכוני יותר ? בעיקרון תחבורה ציבורית לא רלוונטית כי אין כזו איפה שאנחנו צריכים להגיע בדרום לפחות לא אפקטיבית מספיק. כל תשובה תעזור תודה רבה.
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הבנתי הסדאן יוצרה בתורכיה וההאצ'בק באנגליה, לא אומר לי הרבה , חשוב לי בעיקר מבחינת האמינות של הרכב.
הודעה אחרונה מאת claudia5, -
-
- 2 תגובות
- 699 צפיות
אני מחפש רכב, ואני יודע שעוד רכב שאולי כדאי לי להכניס לבריכת הרכבים שאני מחפש מהם את הקניה שלי גם מאזדה. אני מחפש רכב ב30K שח , שיהיה אמין , לא צריך משפחתי גדול, השנתון שבד"כ מתאים לי זה 2010-20112, אני רואה שיש שוק לא רע למאזדות, רציתי לשאול איך הן בכללי מבחינת אמינות ומה כדאי לי לחפש (מאזדה 2,3,6 וכו') ? מי שעוזר -שיבורך.
הודעה אחרונה מאת netanel22, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 774 צפיות
אהלן. אשמח לדעת כמה יצא לי בערך בשנה וכמה כסף עלי להכין בצד נטו לטיפולים, לטסט שנתי, ולביטוח חובה+ג' (לא מקיף) על רכב יונדאי אקסנט למשל שנת 2009, 1.6 ליטר 112 כוחות סוס. הרכב עצמו נע באיזור ה-12 אלף, זה יהיה הרכב הראשון שלי. אני נהג חדש אך לא צעיר (בן 24 ומשהו).
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 567 צפיות
שלום , מתעניין בסקודה פאביה 2008 מהדגם ספורט. מתכנן לעבור בערך 15.000 קילומטר בשנה בדרכים בין עירוניות. מחפש אמינות וחסכון בדלק , ובעיקר ראש שקט לארבע שנים הקרובות. למישהו יש נסיון עם הדגם הנ''ל? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי, אני בשבוע האחרון מחפש לקנות מאזדה 3, מנוע 1500 , שנת 2015\2016... יצא לי לא מעט לבקר בחברות ליסינג (אלבר/אוויס/אלדן וכו) וגם להסתכל בשוק הפרטי. בשוק הפרטי הרבה מהמכוניות הגיעו מליסינג ונמכרות יחסית מהר לפי דעתי מאז שהרוכש הפרטי קנה אותם. יש לי מספר שאלות ברשותכם.. 1) האם הייתם ממליצים לקנות רכב שהיה בבעלות ליסינג לטווח הארוך? מבחינת שמירה על האוטו, מכירת האוטו בהמשך ואמינותם של חברות הליסינג? או לשלם טיפה יותר ולקנות רכב רכבים שהיו בעלות פרטית? 2) מי מבין חברות הליסינג נחשבת הכי אמינה ולא מנסה לדחוף ללקוחותיה מכוניות פגומות? 3) מצאתי באלבר מאזדה 3, שנת 2016, ק"מ 71601 במחיר 65620, כאשר כל החיצוניות של האוטו במצב שמור אבל המושבים בפנים מפורקים. צירפתי את ה…
הודעה אחרונה מאת asypeer, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 972 צפיות
אהלן, מחפש המלצה לרכב שני במשפחה שישמש אותי. אני נוסע הרבה, בחישוב גס כ-25 אלף ק"מ בשנה. מחפש משהו לא גדול מידי אבל מצד שני כן מפנק מבחינת נוחות הנסיעה ומבחינת כוח (נוסע יום יום את העליות לירושלים) ומצד שני כן מחפש משהו חסכוני... תקציב באזור ה100,000 ש"ח. אפשר גם חדש וגם יד 2 (זורם גם על דיזל).
הודעה אחרונה מאת Avishay Perry, -
- 20 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
מה קורה אנשים? אני מחפש רכב (הונדה סיוויק האצבק החדשה) באיזור שנתונים 09-12 (שיתאים לתקציב שלי עד 35K). עכשיו, יש לא מעט היצע על הרכב הזה, אבל רוב המוכרים הם או יד שלישית או ק"מ נורא נורא גבוה. קצת קשה לי עם כל זה, אני רואה לא מעט רכבים שיד 2 עם 215K ק"מ, שזה מוגזם לי. אני נתתי לעצמי יעד, לקחת עד יד 2 ולא יותר מ150K אבל זה נורא קשה, כי רוב יד 2(ומעלה) מגיעים עם מעבר ל150K. עכשיו די ברור שאני צריך להתפשר פה על משהו, השאלה היא - על מה להתפשר? האם עדיף להתפשר על שנתון(ללכת מעט למטה) או אולי בכלל להתפשר על יד (ולקחת גם אם זה יד 4+). אשמח לעצתכם בנושא.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 13 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
אני מעוניין לרכוש רכב מליסינג. הציעו לי רכב יד ראשונה 2016 מליסינג, שלוחית הרישוי שלו מתחילה ב 9 ומסתיימת ב 54. מישהו יודע מה המשמעות של זה ? יש קשר לצבא ?
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הי חברים, אנחנו מחפשים רכב משפחתי שיחליף את הגטס המתיישנת שלנו, בתקציב של עד 20 אלף שקלים. הרכב יהיה היחיד בבית בתקופה הנראית לעין, וישמש בעיקר לנסיעה בינעירונית בית-עבודה, נסועה שנתית של כ-10-12 אלף ק"מ, לא מעמיסים את הרכב באנשים בד"כ. הרכב ישנע אותנו - זוג צעיר, ובעתיד הלא רחוק גם את התאכשיט/ה שיבוא. בתור חובב רכב כן חשובה לי גם חדוות נהיגה ועניין - מקררים יפנים/קוריאנים פחות קורצים לי. פוקוס, סיטרואן למיניהן וסובארו מהגרסאות הבכירות יותר לעניין. בדקתי/חפרתי ברשת לגבי: סיטרואן C4 צורה חדשה 2011-2013 - מנוע פרינס 120 כוח סוס - האם הוא באמת לא מומלץ? ברשת חלוקים ומתקשים להסביר לי מדוע לא כדאי, כשעל פניו זה לא ה THP הידוע לשמצה ובסך הכל מנוע 1.6 מוד…
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
היי, מתלבטים בין קיה למאזדה, לזוג + 3 ילדים? המלצות? משהו יודע מה מאזדה הציעו בימי מכירות? תודה
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 658 צפיות
שלום חברים, מתלבט האם לרכוש סוזוקי ספלאש אוטומטית יד 2 פרטית כרכב שני במשפחה. הרכב עלה לכביש בינואר 2013 ועשה כבר 140kkm מנוע 1250 כ"ס 95. על פניו נראה שטופל בזמן. המוכר מבקש 25k. השאלה אם הק"מ לא גבוה מידי והמחיר שווה את העסקה? האם יש בעיול מיוחדות לדגם? ישמש בעיקר נסיעה עירונית פקוקה 15 ק"מ לכיוון. תודה.
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
חבר בעל שברולט קרוז ששכבה בצד תקופה של שנה רוצה להשמיש אותה (110 אלף קילומטר מנוע 1.6 אוטומט) ניגש למוסך (לא מרכזי) אבל בעל המלצות חמות - לאחר ביקור במוסך רשימת ליקויים: נזילה מפלאנץ מים קולר שמן מנוע נוזל או הגומיות גומיה לציריה קד' ימין חיצונית קרועה החלפת משולשים כיוון פרונט החלפת בולמים אחורי (נוזלים) נוזל קירור רפידות בלם קדמי צלחות בלם קדמי משאבת מים מסנן מזגן קיבל הצעת מחיר לתיקון כול הליקויים 6700 אחרי מעמ בנוסף טיפול שמנים + פילטרים תחליפי ב549₪ אחרי מעמ השאלה היא בקשר למחיר, האם הוא הוגן? גבוה/נמוך וכול הערה תתקבל בחום בנוסף - לתיאורו מצב המשולשים הוא תקין ב50% (לא גמורים) האם מומלץ להחליף מטעמי בטי…
הודעה אחרונה מאת adab5, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 503 צפיות
ג׳יפ יצאו במבצע על הComapss לזמן מוגבל - 184K האם לדעתכם שווה לקנות את הרכב במחיר הזה? הרכב הוא בשביל ההורים (יש להם היום סנטה פה), הנסיעה היא לרוב בכבישים אבל הם אוהבים את הנוכחות, הגובה והמראה של רכב כביש-שטח.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
יש לי מיצובישי לנסר מנוע 1600 שנת 2008. אף פעם לא ריחם על הדלק אבל לאחרונה עשיתי בדיקה, תדלקתי בתוך העיר ב150 שח ואיפסתי את הקילומטרז'. אחרי 153 קילומטר של נסיעות רק בתוך העיר (עיר הררית) נדלק המד דלק. וזה לקח שבוע. כלומר אני ישלם 600 ₪ לחודש על דלק. 99% מהנסיעות שלי הם בתוך העיר. הרכב לא עושה בעיות ולא רואה מוסך. אבל, האם עדיף כבר לעבור לרכב היברידי ויצא לי אותו מחיר עם פריסת תשלומים? תודה למומחים שכאן
הודעה אחרונה מאת green, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 715 צפיות
היי.. שאלתי לא מזמן פה אך שכחתי לציין מס עובדות. נוסע כל יום מירושלים לחולון וחזור. מדובר על 160 ק"מ ליום שישה- חמישה ימים בשבוע. מחפש רכב אוטומט ולא ידני,רכב חזק ומתאים. לפי הדעות שאני שומע ומברר ברצינות האופציה של גז / דיזל הכי מתאימות( היברידי גם אופציה אך לא הצלחתי לדלות מידע רב.) הבעיה היא שאני מחפש רכב בתקציב נמוך מאוד(10- 20 אלף שח) יודע שאולי הדרישות מוגזמות.. אך בכל זאת..האם יש לכם המלצות?
הודעה אחרונה מאת yonisi, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
לדלת קדמית וכנף אחורית ,וכיוון ציר אחורי. היסטוריית טיפולים אבארט.pdf
הודעה אחרונה מאת Shmelov, -
-
מי מחובר 38 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 1,839 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- davemustaine87
- mcaspi
- yohai71
- SlowRide
- Pika007
- לירון .ה.
- amihia
- GTI33
- pooh-bear
- שביט
- mikyl
- nadavd4