ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,571 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 896 צפיות
שלום, נמצא היום עם קליאו קולקשן 2013 אוטומט שמיועדת למכירה מעוניין להחליף אותה עם רכב אחר מדגם קטן עם בגאז סביר שתכנס עגלה וגם כיסא בטיחות. תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת BRAVO_SX, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 14 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום, אשמח בבקשה לדעת איזה רכב 7 מקומות יתאים למבוגר בשורה שלישית (מבוגר רזה 1.70). כמובן שחשוב שיהיה רכב אמין. לא דרוש רכב שטח. מחפשים יד 2 עד 100 אלף שח. משהו כמו 3-5 שנים. תודה!
הודעה אחרונה מאת rina301, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש פורד פיאסטה 1.6 טרנד 14-16. קראתי כאן ובכלל לא מעט על בעיות הגיר אך לא הבנתי האם הבעיה נפתרה לאחר הליכה למוסך במסגרת האחריות או לא. האם מומלץ לקנות דגם זה או שצפויות בעיות גיר בעתיד? אשמח לעזרה.
הודעה אחרונה מאת tepic, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי בשבוע האחרון נכנסתי לסוכנות יונדאי כדי להתעניין ברכב חדש מהניילון. מחיר מחירון יצא נגיד 142 אלף שקלים בעסקת טרייד אין. בנוסף הבחור הציע לי "מבצע" עד תאריך מסויים (קרוב מאוד) שבו אני אקבל את אותו רכב ב136 אלף שקלים - אבל מזומן וללא טרייד אין. אף פעם לא יצא לי לקנות רכב חדש - לא יודע באמת מה הם הטווחים שבו אני יכול לנהל משא ומתן - בתקופת זמן הזו, האם כדאי לי לחכות עוד זמן עד איזה חג מסויים שבו ידוע שיהיו ירידות מחירים דרסטיות יותר. תודה
הודעה אחרונה מאת RONEN111, -
קיה סיד 2016
מאת AbbA- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 824 צפיות
התלבטתי האם לרכוש סופר מיני חדשה והחלטתי לרכוש רכב גדול יותר יד שניה, יתאים לצרכי המשפחה המתרחבת טוב יותר. מכל המודעות שעברתי עליהן ולאחר קצת פשפוש ברשת, צדו את עיני מודעות של קיה סיד 2016, נראה שהיא חסכונית יחסית, מרווחת ובסה"כ די מאובזרת. האם יש למישהו המלצות או דיס-המלצות עליה או בכלל המלצות לרכב אחר שיהיה חסכוני יחסית בדלק, פחות או יותר באותו גודל ובתקציב של עד 60K, רצוי קצת םחות. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת RONEN111, -
- 3 עוקבים
- 11 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
שלום לכם יש לי כיום יונדאי i20 ויש לנו 2 ילדים, אשתי בהריון מתקדם וצריכה ללדת שלישי בעוד כחודשיים. אנחנו מחפשים רכב שיוכל להכיל 2 בוסטרים שהם גם כסאות ילדים וגם כסא בטיחות רציני יותר מאחורה. סך הכל 3 כסאות כאשר גילאי הילדים יהיו 4 שנים, 2.8 שנים ותינוק חדש. הבנו שבמותג של יונדאי יש רק את האיוניק ואת האילנטרה שכנראה יתאימו עם רוחב מספק מאחורה. אשמח לקבל חוות דעת על הרכבים האלה, התקציב שלי הוא הינו עד 100K אני לא מחפש רכב חדש מהניילון כי אני מפחד מירידת הערך של השנה הראשונה. אבל מחפש רכב יחסית חדש כדי שהטיפולים יהיו זולים. מעבר ל2 הרכבים האלו, יש למישהו ניסיון להכניס 3 כסאות מאחורה? תודה
הודעה אחרונה מאת eyalkar, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 757 צפיות
שלום, אני עתיד לקנות רנו קליאו 2013 ורציתי לדעת ממי שמכיר את התופעה של המוח-גיר שמתפגר מוקדם מהצפוי ברנו קליאו, האם לאחר ההחלפה יש מה לדאוג? זאת אומרת האם מחליפים לאותו מוח-גיר רק אחד חדש ותקין או למוח-גיר שונה מהקודם שלא עושה בעיות? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת nepet, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
ניסתי למצוא מידע על הרכב הנ"ל, אבל פשוט לא מצאתי. אין כבר גיר רובוטי מקולל. יש אוטומט 6 הילוכים. האם למישהו יש נסיון עם האמינות של הדגם הנ"ל? צריכת דלק אמיתית? ואיך הרכב באופן כללי בשימוש יומ יומי?
הודעה אחרונה מאת orsh99, -
-
- 3 עוקבים
- 18 תגובות
- 2 אלף צפיות
אשמח בבקשה לעזרתכם למי מכם שיש אולי ניסיון עם הדגמים האלו, אני מחפש רכב חדש וכבר תקופה ששמתי עין על ה CLA 200/250 שנים 15-16 בערך,ורציתי לשאול האם יש הבדל אקוטי בין הדגמים ? כי חוץ מרמת איבזור לא ראיתי משהו משמעותי, וכמובן אשמח בכללי להמלצות או אזהרות בנוגע לדגם הזה. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת robertf, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 591 צפיות
שלום לכולם אני מחפש לרכוש רכב אוטומט לשימוש בעיקר בעיר, אבל לעיתים גם נסיעות ארוכות. חשוב לי שיהיה קטן ונוח. עדיפות לשנתון גבוה ככל הניתן וגם חשוב שיהיה אמין. קראתי רבות בפורום ואני מתלבט היום בין אופל קורסה 2015, פיקאנטו, התלבלטתי גם על יונדאי i10 או i20 עם נטייה לi10 אבל קראתי שהיא פחות נוחה מהמתחרות בקטגוריה. היה לי סיריון ואני מחפש בגודל דומה, אולי טיפה יותר גדול (מיני או סופר מיני)
הודעה אחרונה מאת mrraz, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 884 צפיות
בהמשך לשרשור הזה, החלטתי להתמקד בפיקנטו/I10 מנוע 1.25 (בגלל הרצון בגיר פלנטרי + שנתון מתקדם ואמינות סבירה) התקציב שהקצבתי לעצמי 35-30,000 ש"ח, בתקציב הזה נכנסים דגמי 2013-2015. (בקצרה, הדרישה היא רכב אוטומט, כ20,000 ק"מ בשנה, רובם על כביש 1/4/20 בשעות העומס - מבחינת גודל רכב מיני זה בסדר גמור, צפי צריכת דלק פקקים+מזגן כ1/10 בין עירוני ללא פקקים 1/15 עם מזגן בשיוט עד 110 קמ"ש) לאחר שבועיים של חיפוש, לא מצאתי רכב שנראה כמו מציאה סבירה, ובנוסף בת הזוג החליטה להוציא רישיון נהיגה, מה שיגרור עלות נוספת במחירי הביטוח (כ2,000 ש"ח יותר בשנה (לפי בדיקה לרכב הנוכחי, פיג'ו 108 ) לכן, התחלתי לבדוק אופציות נוספות כגון רכישת 0 ק"מ או ליסנג פרטי, (במיוחד שקיה פיקנטו 1.25…
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 706 צפיות
התלבטות שיש לי בקניית רכב אני מתלבט על מה אני צריך יותר לתת "דגש" אם זה על השנתון או על הקמ יש לי שתי אפשרויות, מדובר על אותו דגם רכב, רנו קליאו 0.9 ידנית. אם לקנות שנתון 2014 ( שהוא יחסית ישן ויש בלאי טבעי ברכב) אבל עם כמות ק"מ נורמלית בשנה של 12 אלף ק"מ או שנתון 2016/2017 שהוא גבוה יותר אבל עם ממוצע ק"מ גבוה של 25 אלף ק"מ בשנה בהנחה ושניהם עשו את אותו ק"מ פלוס מינוס וזה לפני בדיקה של הרכב במכון בדיקה
הודעה אחרונה מאת Ron.cohen13, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 906 צפיות
בהתחלה הכיוון היה יותר פג'ו 308 שנתון 2015-16 אבל ראיתי שרובם היו עם 80-100K על השעון. והמוכר אמר שיש לו גם C4 פרטית עם 35K על השעון, שנתון 2015 עם אותו מנוע 1.2 טורבו וגיר כמו של הפג'ו. עכשיו השאלה היא האם הדגם הזה נחשב מוצלח? מה המחלות שלו? אומנם המנוע והגיר אותו דבר כמו הפג'ו אבל זה עדיין מבוסס על אותו מרכב של הדור הישן של הC4 למייטב הבנתי, האם יש בעיות חשמל וכו בדומה לשאר הסיטרואנים? ושאלה אחרונה האם משתלם לקנות אותה ב40-42K ? הקטע שזה די ברור שעוד שנה הרכב יעלה בסביבות ה20K בגלל השם המפוקפק.
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום אני מעוניין לקנות רכב חדש ויש לי התלבטות בין בסיאט איביזה אף אר ליונאי אי 20. לפי הבנתי רמת הגימור של הסיאט יותר טובה מאשר של היונדאי והרכב נראה טוב יותר ו"מפנק" יותר . אבל מצב שני הרבה אנשים אומרים לי שסיאט פחות אמין מאשר יונדאי ושהסיאט רואה יותר מוסך מאשר היונדאי והטיפולים יותר יקרים . אני מתחיל ללמוד עוד מעט באריאל אז בתור סטודנט אצטרך רכב עם כמה שפחות בעיות ואמין יותר . מה אתם ממליצים ?
הודעה אחרונה מאת D4K, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 968 צפיות
אז ככה, אני מעוניין לקנות VW GOLF שנתון בין 2009-2011, את הגרסא של ה 1.4 TSI. עכשיו יש לי התלבטות בין הדגם של ה - 160 HP לבין ה 122HP... מצאתי את שניהם למכירה, ה 122HP בשנתון 2010 עם 105000 קילומטר, ואת ה 160HP בשנתון 2009 עם 160000 קילומטר. אשמח אם תתנו לי ייעוץ על מה עדיף מבין השניים ממי שיודע ומכיר כמובן, גם הבנתי שהייתה איזה תקלה עם המנוע של ה160HP ואז הוציאו איזה עדכון תוכנה שסידר את הבעיה, אז אם תוכלו להתייחס גם לדבר הזה ותגידו כמה הבעיה הזאת עדיין רלוונטית ואם יש ממה לדאוג.. תודה
הודעה אחרונה מאת khalil, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אהלן, אני מתלבט לגבי קניית רכב, בהמון רכבים היום אני שומע על בעיות גיר למיניהן ונזילה של מים/שמן. התלבטות שלח היא בין סיאט איביזה סקודה ראפיד/אוקטביה פולקסווגן גולף/פולו . אם יש לכם המלצות נוספות ונקודות לגבי הרכבים האלה לאחרים אשמח שתגיבו עד 60-65 אלף₪ שנתון מ 14 ומעלה
הודעה אחרונה מאת wildlands2019, -
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
צהריים טובים לכולם, אני אשמח לדעת מהם ההבדלים במידה ויש בין השנתונים 2006-2011 של הונדה סיוויק (סדאן 1.8 140 כ"ס) אם אפשר לשים דגש מנקודת מבט של קניית רכב משומש. וממש חשוב גם תקלות ידועות אם יש. תודה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת Taipan, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 920 צפיות
הי, אני שוקלת לקנות פורד פוקוס 2016 אבל קראתי שצריכת הדלק ברכב הזה גבוהה מאוד. האם יש כאן אנשים שמחזיקים את הרכב הזה ויכולים לתת נתונים אמיתיים מהנסיון שלהם לגבי צריכת הדלק ברכב? והאם אלה נתונים לגבי נסיעה עירונית או בינעירונית או משולבת?
הודעה אחרונה מאת TZR84, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אנחנו מחפשים עכשיו בשביל העסק של בעלי רכב מסחרי חדש וחשבנו לקנות את הפיאט דובלו, זה כדאי? מה תצרוכת הדלק שלה? היא נחשבת חסכונית יחסית? ומה המינוסים שלה אם מישהו מכיר אישית? קראנו פה https://www.auto.co.il/model/fiat-doblo_g558 שיש את הדגם עם מנועי בנזין, טורבו בנזין וטורבו דיזל - מה זה אומר? ומה עדיף מביניהם? ובאמת אין דגם כזה אוטומטי? יש רכב מקביל אוטומטי מומלץ? עוד התלבטות שיש לנו זה אם לקחת את המימון לרכב מהבנק או להשתמש במימון שמציעים בחברה של הרכב? אמור להיות הבדל גדול בריביות שהם גובים? וזה נכון שיש חברות רכב שנותנות מימון בלי ריבית? איזה חברות? ראיתי באתר של אחד הבנקים בקטגוריה של הלוואה לכל מטרה https://www.bankhapoalim.co.il/halvaot/ את ההלוואה שיש בשביל קנייה …
הודעה אחרונה מאת דוב המערות, -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
עוזר לחבר במציאת רכב בעד לתקציב של 80K לאחר טוטאלוס של הSX4 שלו בינתיים האופציות שהוא אהב (ככה רושמים?): 1.קיה נירו הרבה מעבר לתקציב וקשה לי להאמין שהוא ימצא אחת בתקציב שלו במיוחד שהוא גם מחפש רכב משנת 2016 עם עד 60 אלף ק"מ 2.קשקאי 1.2 3.פורד קוגה הדרישות מהרכב הם בעיקר שיהיה גיפון מרווח ו"מפנק" הנסועה 50\50 15,000 ק"מ בשנה עם צפי לגדילה וכמה שיותר מערכות בטיחות. הקוגה בינתיים הכי מעניית ברשימה עם אבזור מעולה אקזמפלרים עם ק"מ נמוך שנכנסים לתקציב שלל מערכות בטיחות והרבה יותר כוח מהשאר. אשמח לשמוע מה תוכלו להגיד על עלויות האחזקה והאמינות של הרכב? האם יש הצעה לעוד אופציות בתקציב?
הודעה אחרונה מאת itamar01, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
לרוב במהלך חודש ספטמבר האם מישהו יודע מתי מתקיים המבצע השנה? וגם - מחירי המבצע סופיים או שניתן לקבל הנחה מסויימת נוספת בזמן ההזמנה?
הודעה אחרונה מאת galshlom, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 456 צפיות
אני רואה לא מעט המלצות של חברים לביצוע בדיקות קניה לרכב משומש במוסך מתמחה. אשמח לדעתכם, האם אכן בדיקה במוסך מתמחה של רכב בן 4 יכולה להוות תחליף למכון בדיקה.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 2 עוקבים
- 25 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
היי חברים, חיפשתי בשרשורים השונים ולא מצאתי את מבוקשי... אשמח לייעוץ. ברשותי מאזדה 3 ספיריט החדשה שנת 2014. מחזיק אותה כבר 3 וחצי שנים ואני רוצה לשדרג/לשנות. בגדול ממש אוהב את הרכב, יש לו כח, יופי ועוד. והוא משמש כרכב שני בבית כאשר הרכב של אישתי הוא זה שנטחן (בעיקר אותי בנסיעות לתל אביב, סידורים ועוד) קיבלתי הצעה מטריידמוביל על הרכב במחיר מחירון מול מאזדה CX5 שנת 2017 (צורה ישנה), נסעתי עליה ולא התלהבתי... (קשה אחרי מאזדה) חושב על כיוונים כמו: מאזדה CX5 החדשה סקודה אוקטביה/סופרב יונדאי סונטה היבריד מה חשוב לי? נוחות נהיגה אבזור מפנק אמינות אני די פתוח בראש ומחפש משהו להעביר איתו את ה3 שנים הבאות. די מתלבט.... אשמ…
הודעה אחרונה מאת ramick, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 713 צפיות
היי , מחפש רכב לצורכי עבודה . מיני , כמה שיותר אמין וחסכוני . עיקר הנסיעות - מרמת גן לצריפין וחזור . יכול לחרוג ב1000-2000 ש״ח בגג . קיבלתי המלצות על ניסן מיקרה , אשמח לשמוע חוות דעת על עוד כיוונים . תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת yosilogen, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי, יש כאן מישהו שנוהג בסוזוקי בלנו מהדור החדש ויכול לתת המלצות או אזהרות? תודה
הודעה אחרונה מאת GABIUBOGI, -
-
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם, כיום ברשותי סוזוקי קרוסאובר 2015 ושוקל לעבור לרכב גבוה יותר ואני מתלבט בין סקודה יטי 1.4 ל' וסובארו XV 2.0 ל'. מלבד הגובה חשוב לי שיהיה מדובר ברכב חזק מבחינת תאוצה 0-100 ותאוצות ביניים וכן שיהיה רכב אמין כמו הסוזוקי (אציין שאני מטפל ברכבים כל 10K ולכן לא רוצה רכב שיאכזב אותי) וכן רכב חסכוני בדלק שיעשה משולב 10 קמ/ל והלאה. תקציב עד 100K. איזה רכב מביניהם עדיף וסחיר יותר אם אצטרך למכור עוד שנתיים? על אף שמדובר ברכב מקטיגוריה שונה, האם ניסאן אקסטרייל 1.6 דיזל נחשב רכב חזק ואמין?
הודעה אחרונה מאת yaniv, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אהלן , אשמח להתייעץ בקניית רכב ראשון בכמה דברים : נתחיל בפרטים היבשים של מה אני צריך - אני צריך רכב שישמש אותי בלימודים לנסיעות עירוניות של 25 ק''מ ביום. בנוסף , פעמיים בחודש בערך נסיעה לבית הורי (400 ק''מ הלוך חזור כל פעם) ז''א שהרכב יעבור בחישוב גס בין 1000-1500 ק''מ כל חודש. התקציב שלי הוא בערך 10K+- שני דברים מאד חשובים לי : אמינות וצריכת דלק נמוכה. אין לי שום רצון להשקיע מעט ואז לשפוך מלא כסף על טיפולים. בנתיים הרכב שדי התקבעתי עליו הוא הונדה גאז'. מצאתי הונדה גאז' שנת 2006 עם 150K קילומטר.כמובן נפח מנוע 1.3 עם 83 כ''ס. שמעתי הרבה על האמינות והחסכון בדלק של הדגם הספציפי הזה. אבל אולי אני סתם מקובע עליו.... אמשח גם לשיערוך כמה רכב כזה צריך לעלות…
הודעה אחרונה מאת daniel.gri, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני מחפש לקנות את הדגם הזה : שברולט קפטיבה ספורט מודל 2013 דגם מפואר. מישהו יכול לתת המלצות ולספר קצת על החסרונות של הרכב לפני שאני קונה? דרך אגב כרגע יש לי שברולט קרוז טורבו 1364 סמ"ק מודל 2015, האם מבחינת דלק יש להם צריכה דומה פחות או יותר ומה ההבדל?
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אחרי שנים עם רכב ליסינג אני עובר לגור ליד העבודה, וכמות הנסיעה שלי תרד פלאים. בגדול, עם נסיעות בסופ"ש (עד 40 ק"מ לכיוון...), אני מעריך שאסע כ-700 ק"מ בחודש. אחרי שהתרגלתי שנים רבות לרכבי SUV קצת קשה לי לחזור לרכב קטן או סדאן באופן כללי. האם יש רכב SUV בתקציב של כ-40K שיענה על הצרכים הבאים: 1. אמינות אמינות אמינות - רוצה להגיע כמה שפחות למוסך 2. חיסכון בדלק לא קריטי 3. אני עם שני ילדים מתבגרים, כך שאין עניין של כיסאות תינוק או עגלות. אם לדעתכם לא כדאי ללכת בכיוון של SUV, על איזו משפחתית הייתם ממליצים? תודה!
הודעה אחרונה מאת TDI, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 694 צפיות
אחרי הפוסט שפתחתי פה השתנו כמה דברים והתקציב כרגע 30,000 שקל והוא סופי כדי שאוכל לקנות את האוטו כבר בשבועיים הקרובים. קודם כל, לגבי חברות - שלמה סיקסט אמינה מבחינת רכישה מהם? ואילו חברות נוספות אמינות? (בודקים בחברות ואז אם לא נמצא אז פרטי) ועכשיו לנושא - מחפש רכב סופר מיני/משפחתי לנהג צעיר. ראיתי כמה אופציות, נשמח לשמוע על אופציות אחרות וביקורות על האופציות (איזו הכי טובה וממה להימנע) ראיתי את הגולף 2010 עם 122 כס והפאסאט 2011 עם 160 כס, שניהן אמרו לי שנחשבות כאמינות מאוד (הפאסאט יותר קשה למצוא) אלפא רומיאו מיטו, לא כל כך מבין אבל גם סביב השנים הללו. סיאט איביזה 1.2 טורבו ואופל אסטרה או אסטרה ברלינה אשמח לשמוע דברים נוספים בסגנון הזה / ממה לה…
הודעה אחרונה מאת Gsham,
-
מי מחובר 3 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 752 אורחים (הצג רשימה מלאה)