ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,571 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 829 צפיות
בדרך לקנות אאודי A3 יד 00 20 אלף קמ 2017 מצרף תמונה של בדיקת הרכב שבוצע לה אשמח לחוות דעת (בנוגע לטמבון לטענת הבעלים לא היה תאונה רק מכות והוא החליט להחליף ולא במורשה אבל חלק מקורי) לדעתכם זה סיבה לפסול רכישה?
הודעה אחרונה מאת eli1801, -
-
- 0 תגובות
- 471 צפיות
שלום לכולם. ברצוני לרכוש מיד 2 את הרכב. למי שיש את הרכב כמה ממוצע הוא עושה מבחינת דלק? כתוב ביצרן 1:13.9 אבל כמובן שמורידים כ3 אז בפועל בערך 1:11 אבל אשמח לחוות דעת מאנשים. כמו כן מה גודל הטיפולים של הרכב מבחינת מחירים האם סבירים? ביטוח כמה בערך יעלה? עכשיו מבדיקה באינטרנט מצאתי שיש את הפרמיום, GLI וGLI MC הבנתי שההבדל בין הפרמיום לGLI מסתכם בזה שבפרמיום הבגאז נפתח חשמלי ויש לו בקרת אקלים ומסך מולטימדיה(היום לרוב מי שמוכר GLI מוכר גם עם מצלמת רוורס ומולטימידיה). עכשיו מבדיקות באניטנטרנט מצאתי שההבדל בין GLI וGLI MC הוא שהGLI MC בהספק כוח סוס חלש יותר ב7 אבל מה הוא יותר ארוך גבוהה ורחב מהGLI אז למה המחירון שלו קטן בכ6 אלף מהGLI? כל מקרה אשמח למי שהיה או יש א…
הודעה אחרונה מאת AspiriN, -
מחפשת מכונית קטנה, עם חיסכון בדלק אבל שתדע גם לנסוע בין עירוני . ואני מאד מתלבטת בין שתי הצעות שקיבלתי: 1. קיה פיקנטו חדשה 2019, 0 ק״מ - מאד יפה וגם מקבלת אחריות יצרן אבל החיסרונות הם שהיא נירשמת כיד שניה ולפי מה שהבנתי יותר זוללת דלק . מול 2. סיטרואן C1, יד שניה 2017 עם קילומטרז של 35,000- לפי מה שהבנתי היא חסכונית בדלק, אבל יותר קשה למכור אותה אחר כך והאחזקה שלה (טיפולים, חלקים, ביטוח) יותר יקרים מהקיה. הייתי שמחה לשמוע עוד דעות + ניסיון של אנשים לגבי מה עדיף, עלויות אחזקה וטיפולים וכו׳. תודה
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 636 צפיות
היי לכל החברים היקרים מה אומרים לגבי ההצעה לקניית רכב מדובר על רכב טיוטה יאריס 2011 עם 130 קמ יד 4 פרטית מחיר 34 אלף מה לדעתכם ? תקציב 30-40
הודעה אחרונה מאת sfargol, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 691 צפיות
מבחינה חיצונית הן כמעט זהות, מבחינה פנימית יש שינויים בדשבורד אבל לא ברור אם אלה שינויים חשובים ומהותיים. ההפרש במחיר זה 20000 שח. מדובר בגרסת ה 2 ליטר. מה ההבדלים בין הדגמים? האם ההבדלים משמעותיים ? אין לי אובססיה עם רכבים חדשים, אעדיף לחסוף את ה 20000 שח אם מה שאקבל זה בדיוק אותו דבר רק בשנתון יותר גבוהה...
הודעה אחרונה מאת AloniM3, -
כמה שאלות על מיצובישי אטראז 2015-2016: -אחזקה יקרה? זולה? -מרווח? -יציב בכביש? תודה רבה
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
היי חברים אני מעוניין ברכב יד שניה, הבחור נסע בכביש 4 ונכנס בחתול במהירות ובעקבות זה התעכם טיפה הפגוש, הוא החליף במוסף מורשה והחלק כמובן מקורי וחדש.. במידה ואין פגיעה בשילדה זה משנה משהו?
הודעה אחרונה מאת AccordOfSilence, -
-
- 0 תגובות
- 591 צפיות
שלום. אני גר בי-ם ועובד באשדוד. הנסיעה לעבודה רגועה יחסית, אך בחזרה יש מעט פקקים. רוב הנסיעות שלי הן בינעירוניות עם מעט נסיעות בתוך העיר (איסוף מבי״ס, הסעה לחוגים וכיוצ״ב). אנחנו זוג פלוס שניים, אבל 90% מן הזמן, אני לבד ברכב. לאשתי רכב משפחתי . חשוב לי: נוחות נסיעה, חיסכון בדלק, אמינות וביצועים טובים (לא יותר מ11 ש׳ ל-100 קמ״ש, לא פחות מ17 קג״מ). גיר אוטומאט. היום אני עושה את הדרך עם ב.מ.וו 118i ש״י 2010. אשמח לקבל המלצות, תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת אוהב, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי, לאחר חיפוש רכב שכבר נמשך ללא הצלחה מספר חודשים (חיפשת עד תקציב שן 40K בשנתונים 2014-2016 מיני/סופר מיני שיתאים לנסיעות עירוניות אך גם בינעירוניות (נגיד מתל אביב לאזור השרון וגוש דן ואולי פעם ב ירושלים וחיפה), נפגשתי היום עם מישהו שמוכר יונדאי i10 inspire ב44K (לאחר ההורדה מ45) משנת 2016 כאשר קילומטרז' נמוך למדי 35 אלף ולא נראה שלרכב יש בעיות כלשהן טופל בזמן והוא יד ראשונה ונעשה טסט החודש. אני יודע שהמנוע בדגם הזה הוא 1 סמ"ק ויכול להיות שיהיה לי קצת קשה לנסוע איתו פעם בחודש לירושלים או פעם בחודש לחיפה, אבל נראה שלאזורים אחרים לא תהיה לי בעיה אם אני לא טועה. האם אני צודק? האם מישהו יכול להגיד אם זה מחיר הוגן לדגם הזה כי משום מה אני לא מצליח לאתר מחיר המחירון ל…
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 958 צפיות
מחפש רכב קטן/בינוני עד 35K 90% מהנסיעות בתוך העיר וגם הם בסביבות 10 ק"מ ביום דרישות: סופר מיני אוטומט, מודל יחסית חדש (כמה שניתן)
הודעה אחרונה מאת alechko01, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 872 צפיות
שלום רב, מה הפירוש ליסינג מימוני? למה ישנה ירידת ערך? אני חושב על לקנות אוטו שיד הראשונה להם כזאת ומנסה להבין מה המשמעויות למכירה עתידית. איך ליסינג מימוני מופיע ברשיון הרכב ומה כדאי לבדוק מול המוכר במעמד הקניה? כמו כן איך אני מוודא שהאוטו אכן "חופשי" למכירה ואינו קשור יותר בליסינג? תודה.
הודעה אחרונה מאת TheOne23, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 599 צפיות
אהלן חברים אני בהתלבטות אם לקנות אלפא מיטו (ידני). הרכב ישמש אותי ביום יום בנסיעה של 15 ק״מ ומידי פעם בנסיעות מהמרכז לחיפה. בעיקרון אני מכוון על מיטו 155 כ״ס אבל עדיין מתלבט אם להשקיע עוד קצת כסף ולקנות מודל יותר חדש, או תלתן או 135 כ״ס העניין הוא שהבנתי שהמנועים של התלתן ושל ה135 זה מנועי מולטיאייר ואם לא מטפלים בהם כמו שצריך זה בעייתי השאלה שלי אם אני אקח את הרכב לבדיקה במוסך יעלו על זה שהרכב מוזנח והמולטיאייר יכול להגיע לסוף חייו?? עוד שאלה מישהו יכול להגיד לי מה הם טווחי המכירים ל טיפול רגיל ברכב (טיפול 10K) כל כמה זמן צריך להחליף רצועת טיימינג? הבנתי מהפורום וגם מאנשים שדיברתי איתם שיש בעיות היגוי ברכב האם זה נפוץ?
הודעה אחרונה מאת tomer3, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם . ברצוני לרכוש רכב מסוג אופל קורסה OPC (נראת תמימה אך היא חמימה). אין לי מידע על הרכב ולכן אני פונה אליכם . ברצוני לדעת על עלויות חלקים כגון טיימינג,ברקסים וכו' (טיפולי שמנים פחות מענייו אותי). מה רמת האמינות של הרכב הזה ? האם יש לו מחלות כלשהן ? תודה.
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 19 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
סגרנו מחיר (63) הרכב במימון ישיר והוא אומר שהוא צריך את הכסף כדי לסגור את המימון כי זה נקרא שהרכב משועבד? אני פשוט מפחד מהעניין וזה גם מוזר לי להעביר את כל הסכום לפני העברת בעלות. יש איזה פיתרון? מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת matanbasa123, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 26 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
מעוניינים לקנות במבצע חבר בספטמבר .מה היתרונות והחסרונות של רכב זה ? ראיתי שבחצי השנה האחרונה יש לסובארו ירידה של 21% במכירות. תודה לעוזרים. אשתי נוסעת למקום עבודתה 25,000ק"מ.
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 957 צפיות
אז אני מחפש המלצה על רכב קטן, עדיפות לידני אבל זה לא קריטי, חשוב שיהיה אמין, ממש לא אוהב לבלות במוסכים התקציב גמיש, אפשר להוסיף אם יש משהו שממש כדאי (או להוריד אם סתם אני לא מקבל משהו יותר טוב), אבל זה פחות או יותר הסכום שחשבתי שהגיוני מבחינתי להוציא. נסיעות בדרך כלל בן אדם אחד או שתיים, גם בתוך העיר (חיפה, אז עליות וירידות) אבל בעיקר נסיעות לאזור המרכז (נתניה/הרצליה). תודה!
הודעה אחרונה מאת Shay Shd Dave, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי - אני בודק ייבוא רכב משומש. האם ניתן לייבא רכב עם צמיגי חורף מקוריים (מהמפעל - הרכב בן שנה)? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת Michazzz, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום, אנחנו זוג צעיר שמעוניין לקנות רכב. חשבנו לקנות רכב מיני חדש (2019) דרך מבצע של מועדון לקוחות (חבר/הוט). אנחנו מתלבטים בעיקר בין שברולט ספארק לקיה פיקנטו (יונדאי i10 די ירד מהפרק). לפי בדיקה וחיפוש שעשיתי פה בפורום, ראיתי המלצות בעיקר על הספארק: 1. זכה בתחרות מגזין אוטו 2019 2. בטיחותי יותר - 10 כריות אוויר 3. מנוע חזק יותר 4. גיר רציף מהצד השני, הספארק לא עבר מבחן בטיחות(?) אז לא ברור אם הוא באמת בטיחותי יותר / כמה זה משפיע שיש יותר כריות אוויר. יש גם כמה יתרונות לקיה פיקנטו: 1. עוד שנתיים אחריות על מנוע וגיר 2. נפוץ יותר / קל יותר למכור(?) 3. אמין יותר / תיקונים זולים יותר(?) לא ראיתי לזה התייחסות פה, בעיקר לנושא הבטיחות (מ…
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ערב טוב לכולם, במטרה לחסוך לרכב מפנק בעוד כשנה וחצי אני מחפש כרגע רכב פשוט ואמין עד כ 12K אולי אפילו בפחות. (אולי בטווח של 7500 -12K) אם יהיה זול מספיק , אולי אני אשמור אותו כרכב למשימות פחות נעימות כמו - נסיעה לתל אביב חיסכון בדלק ממש לא משנה לי, כי הנסועה השנתית שלי ירדה משמשעותית בחודשים האחרונים. מחפש משהו פשוט לאחזקה , אמין ואם אפשר גם בטיחותי. גיר, אוטומטי או ידני לא קריטי , אולי אפילו מעדיף ידני. גודל גם לא משנה כי אין משפחה, במקסימום משנע חברים וציוד. משהו בסדר גודל של מיני - סופר מיני יהיה אידאלי. חשבתי בנתיים על סובארו B3\ איפרזה ניו אייג' או סיביק. אשמח לעוד הצעות. (אם מישהו מוכר משהו שמור, אשמח לשמוע) תודה מראש
הודעה אחרונה מאת fish, -
-
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בוקר טוב אלופי המכונאות. הרכב הוא פורד מונדאו, 2009, מנוע 2300. הרצועת אביזרים בהנעה כשהמנוע קר, שורקת למשך כמה דקות וכשהמנוע מתחמם מפסיקה. הלכתי למוסך, החליפו רצועה, הרעש עדיין ממשיך בהנעה קרה. חזרתי למוסך, אמרו שהרצועה מתוחה למקסימום, בעיקרון התנערו ואמרו ש"זה מה יש". הרעש אבל מציק לי, ויותר גרוע, לאישתי כשהיא לוקחת את הרכב. האם יש מותחן אוטומטי ברכב שייתכן והוא מרעיש? ניסיתי למצוא מידע על מותחן אוטומטי/הידראולי או כל דבר בשילוב כזה, לא מוצא. אשמח לעזרה והצעות לפתרון הבעיה.
הודעה אחרונה מאת Ghost_Rider, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 915 צפיות
שלום רב יש לי רכב שני כעיקרון שהוא קייה פיקנטו מודל 2016 30 אלף קילומטר עכשיו זה קייה פיקנטו ספורט ונולדו לנו תאומים הרכב הוא רכב שני לא העיקרי שלנו אני רוצה להחליף אותו למשהו קצת יותר גדול וששני כיסאות לילדים בני שנתיים וחצי יכנסו בפנים זה לקחת אותם רק לגן בבוקר שזה מרחק של 2 קליומטר מקסימום ואחרי זה לנסוע לעבודה 3 פעמים בשבוע במקרה של 21 קילומטר לכל צד אשמח להמלצה מה הייתם עושים ? פלוס לעשות טרייד אין אין לי כוח להתעסק יותר מידי בזה (יכול להוסיף בין 20 ל 30 אלף שקל לרכב הבא) מהמחיר שאקבל על זה תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Ghost_Rider, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום רציתי לדעת ממי שיש את האוטו איך הרכב מבחינת טיפולים, אחזקה ונוחות נסיעה, ומה צריכת הדלק שלה. שנתון 2017-2018 תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת asix, -
ערב טוב לכולם. חיפשתי סופר מיני בתקציב של כ35 אלף. שצפויה לנסוע בעיקר בצפון - נסיעות בינעירונייות. אחרי מספר התלבטויות חשבתי לקנות את היאריס אבל אני רואה שרוב הרכבים הם או עם קילומטראז גבוה או עם מחיר ממש יקר. לכן התחלתי לחשוב בכיוון של פיג'ו 208. לפי מה שראיתי הרכב חסכוני, זול יחסית. אבל שמעתי שהטיפולים/חלקים של הארופיות יקרים יחסית. מישהו יכול לספר אם הנתון הזה נכון? תודה לכולם
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 714 צפיות
היי, ראיתי ביד 2 את הרכב שאני רוצה, שנשמע קצת טוב מידי בשביל להיות אמיתי.. אשמח שתייעצו לי מחירון הרכב הוא 40,300 והמוכר מפרסם ב29,500. (זה מחיר מצחיק וזה מה שמחשיד) שנתון 2015, יד 2. ק"מ נורמלי (87אלף) לאחר בדיקה באתרים -הוא לא משועבד ולא גנוב. למוכר אין את הרכב יותר משנה בטענה שהבת שלו לא עברה טסט על ידני והוא קנה אותו בשבילה.(רוצה להחליף לאוטומט) אמרתי לו שבלי בדיקה אני לא קונה, ולא הייתה לו בעיה. יום למחרת שאלתי אם הוא מוכן לבוא לקומפיוטסט, בהתחלה אמר שזה רחוק ושאינו נייד, לאחר מכן אמר שהוא טס לחול השבוע. ואז אמר אוקיי אשלח את גיסי עם ייפוי כוח. השאלה שלי - אם כל הבדיקות יעברו בשלום.. יש ממה לחשוש? המון תודה מראש!
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 530 צפיות
שלום לכולם מבקש התייעצות לגבי קניית רכב פולקסווגן פאסט 2016 סולר מונית לשעבר 270,000 ק״מ המחיר שמצאתי הוא 60,000 ש״ח אשמח ליתרונות וחסרונות.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 3 תגובות
- 675 צפיות
מחפש רכב עד 60k חסכוני אמין ובטיחותי. צמצמתי את הבחירה ל2 שבכותרת, מה יותר עונה על הדרישות? ראיתי שהמליצו פה דווקא על דגם קומפורד בג'אז, אבל לא ראיתי הבדלים משמעותיים בינו לבין הטרנד מה פספסתי?
הודעה אחרונה מאת 28Neo, -
- 1 תגובות
- 495 צפיות
שלום רב כוונתי לדגם 2000 סמ"ק הבנתי שרכב זה נחשב לאמין, אני צודק? והכי חשוב אשמח לקבל נתוני צריכת דלק בעיקר בתוואי עירוני (מבעלי ניסיון כמובן). תודה רבה
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם. אשמח לדעת מה עדיף טויוטה יאריס 2012 עם 120000 קילומטראז במחיר של 34 אלף או מיצובישי ספייס סטאר 2014 60000 קילומטר ב32 אלף. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 649 צפיות
לפני כמה ימים שאלתי כאן לגבי משפחתית 2017 מומלצת חוץ מטויוטה (כי טויטה קצת מעל התקציב). בינתיים אני בודק גם לגבי קרוסאובר/משפחתית 2016 - הפרמטרים החשובים לי: בטיחות אקטיבית, מרווחת (3 ילדים מאחורה, אחד מהם על כסא בטיחות), חסכונית, אמינות ושמירת ערך. הנטיה שלי היא לרכב רגיל, לא היברידי. אשמח לעצתכם. תודה!
הודעה אחרונה מאת car23, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 587 צפיות
מישהו רכש רכב מקפיטל מוטורוס? שמע על מישהו שרכש מהם? רכב 0 קילומטר 2019 מהי השיטת קניה שלהם? הבנתי שרוכשים ומשלמים כל חודש במשך שלוש שנים את ירידת הערך של הרכב. מה זה אומר?
הודעה אחרונה מאת save,
-
מי מחובר 3 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 752 אורחים (הצג רשימה מלאה)