ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,570 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם, אני שוקל לרכוש את הראב4 4X4 ההיברידי. אשמח לחוו"ד ממי שמחזיק ברכב - מה טוב ומה לא טוב, ממה אתם פחות מרוצים. גם לגבי צריכת הדלק - מה הצריכה הראלית? ולמי שיכול להשוות לנירו... תודה רבה
הודעה אחרונה מאת alon79, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אהלן, אחרי שלוש וחצי שנים עם הספארק 2011 החלטתי שהגיע הזמן להתחדש, הפעם אני מחפש סופרמיני שתשרת אותי לכמה שנים הבאות. הנסועה שלי היא כ 12k בשנה, רובה בנסיעות עירוניות/בינעירוניות קצרות באמצ"ש, ונסיעות ארוכות יותר בסופ"ש/טיולים. תקציב - 60k, שנתון 2015 והלאה. אם זה רכב שממש שווה את זה אני מאמין שאוכל לחרוג... מה חשוב לי: - מושבים נוחים ובידוד רעשים סביר. סבלתי מספיק בספארק... - ידני/אוטומט - עוד לא החלטתי, תלוי גם בהעדפה של בת זוגי. בכל מקרה, אני לא מתכוון להתקרב שוב לכיוון של דו מצמדי. - אמינות - אני לא מאמין בסטיגמות על יצרנים ממוצא כזה או אחר. כן אשמח לשמוע על המחלות של דגמים ספציפיים כדי שאדע אם אני מוכן לחיות איתן. - מהנה לנהיגה, וכא…
הודעה אחרונה מאת Doron_Z, -
-
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
אשמח להתייחסות שלכם, מה בערך העלות של החלפת הבולמים כאן? מתלים גם לא תקינים?
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
-
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 668 צפיות
אהלן. בקרוב אני נכנס לתהליך רפואי שיקבע אותי לבית ליותר מחצי שנה. עם זאת, פיזית כן תהיה לי יכולת לעבוד על משהו שיהיה מתחת לבית או קרוב אליו (או בעצם בכל מתחם לא מאובק אחר). לאור העובדה שאני מטפל כבר בשני רכבים, חשבתי להתקדם הלאה ולנצל את הזמן שיהיה לי לשיפוץ מקיף שבו אוכל ללמוד יותר לעומק להתעסק בקרביים של אוטו. התקציב שלי לא גבוה, משהו כמו 20 אלף לכל התהליך, כאשר פחחות לא נלקחת בחשבון כי כל עוד השלדה תקינה ולא נכנסים מים, הבודי לא משנה. אז מה האופציות? או רכב עם מנוע בסיסי אבל עם פוטנציאל לשיפורים קלים. או רכב עם מנוע חזק יחסית שדורש שיפוץ מקיף מ 0 או רכב ממש בסיסי שיהיה בתקציב ממש נמוך ונטו ישמש ללמידה. בינתיים חשבתי על מיצובישי קולט, שנמכרת ב…
הודעה אחרונה מאת Ooga, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 973 צפיות
שלום חברים מתלבט בין הרכבים האלה, יש הבדל גדול בין מיקרה 2013 ל2104? מתי הייתה מתיחת פנים? באופן כללי איזה אוטו יותר נוח ומרווח וחזק מיקרה או ספלאש? איזה מהם יותר מומלץ? תא המטען פחות קריטי לי.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 838 צפיות
בהנחה ומדובר ברכב בן 3-4 עם קילומטראז' נמוך - מה עדיף מבחינת אמינות, צריכת דלק, עלויות טיפולים וכו'?
-
- 1 תגובות
- 478 צפיות
היי למומחים. בשנת 2016 רכשתי מיצובישי האנטר 2X4 ידני מודל 2014 יד שנייה. שנתיים על הכביש. המחירון שלו היה בערך 105,000. עכשיו בשנת 2019 אני מחפש שוב האנטר 2X4 ידני מודל 2017 יד שנייה, שנתיים על הכביש, ואני בשוק מהמחירון. להאנטר קוראים עכשיו טרייטון, והמחירון שלו אחרי שנתיים על הכביש כ-145,000! מישהו יודע להסביר לי איך המחיר קפץ ב-40,000 בשלוש שנים? חיפשתי מידע ברשת על ההתייקרות המטורפת הזו אבל לא מצאתי. אודה לתשובות המומחים.
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
- 4 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לפורום, אני מנסה למצוא רכב נוח (גם לי וגם לנוסעים), בטוח ושקט (שיהיה אטום כמה שאפשר, שאוכל לשמוע מוסיקה רגועה בזמן הנסיעה), אבל שיסחוב יפה, גם בעליות, בלי לשרוף יותר מדיי דלק, שישרת אותי נאמנה 5-10 שנים. לא מתכוון לנסוע יותר מ-10000 ק"מ בשנה. כנראה פחות. רוב הנסיעות יהיו נסיעות קצרות בעיר, ומדי פעם נסיעות משפחתיות בסופ"ש. מחיר בסביבות ה-50000, אבל יכול להימתח קצת, וקילומטראז' נמוך. היפניות קצת יקרות ושמעתי שפחות מרווחות, אז הסתכלתי על שברולט קרוז (פחות התלהבתי) ועל צרפתיות - סיטרואן C4 ופיג'ו 308 (אולי סטיישן, כי המחיר דומה ויש יותר מקום מאחור) שנת 2016 כאופציה מעניינת. המחירים בערך בתחום (לפחות אחרי מתיחה של התקציב), בעיקר אם אני לוקח מליסינג. ויש ר…
הודעה אחרונה מאת Ghost_Rider, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
הרכב: פיג'ו 208 2016, אוטומט, יד ראשונה ליסינג, 100000 KM אחריות שנתיים על גיר/מנוע/מזגן/הגה. לקחתי את הרכב לבדיקה מטעמי ואשמח לחוות דעתכם לגבי הכסתחים ולגבי דברים בעלי משמעות אמיתית.
-
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אני מתלבט בקנייה בין מאזדה 3 ספיריט 14 יד 1/2 פרטית המחירים איזור ה65-70. לבין מאזדה 6 2.5 לקצ'ורי/פרימיום. המחירים לפרטית יד ראשונה שנייה מתחילים מאיזור ה70. חוץ מתוספת של איזור ה4-5k בקנייה מה ההפרשים באחזקה? בדקתי ביטוח ואין פער משום מה או לפחות לא משמעןתי. דלק? טיפולים? טסט? תקלות?
הודעה אחרונה מאת AloniM3, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 969 צפיות
אלפא רומיאו גולייטה 2013 50,000 קילומטר, יש ספר טיפולים נראית שמורה איך הבדיקה? אני רואה שהוחלפו 2 דלתות, זה אומר להתרחק מהאוטו? יש לזה משמעות של שלדה? מסחרית? שום משמעות בכלל אודה לכול תשובה
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
ערב טוב. ניסיתי לגגל בשביל לדעת הבדלים ברורים בין 3 הדגמים של מאזדה 5, ולא כ"כ מצאתי. S או Executive או Luxury. אני מדבר על סביבות 08'. אשמח לדעת או לקבל הפנייה ללינק שמסביר בצורה ברורה את ההבדלים, והאם הפער במחיר בינהם שווה. תודה!
הודעה אחרונה מאת thebaron, -
נא למחוק
הודעה אחרונה מאת me5000, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 505 צפיות
היום ראיתי GLI 2011 עם 4 כריות אוויר והייתי מפתע מכיוון שציפיתי ל 7. באתרים שונים אני רואה נתונים שונים לגבי מספר כריות אוויר ברכב טיוטה ולכן אשמח לעזרת מביני דבר. מספר כריות אוויר ברכבים הבאים: טיוטה GLI 2009, 2010,2011? טיוטה Sun Plus 2009,2010,2011?
הודעה אחרונה מאת sfargol, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי חיפשנו סופר מיני במחיר של עד 60 אלף שח עם תא מטען בגודל 300 ליטר לפחות ויחסית חדש. הייתי היום בלובינסקי טרייד וקיבלתי הצעה על שנתון 16 עם כ50 אלף קמ ב57 אלף שח. מה הקאץ? עוד לפני בדיקה, כל הרכבים שלהם מרוססים בצבע במורה מרושלת לגמרי. דבר נוסף הוא עניין הרצועת תזמון שלא ברור כל כך. הרכב הנוכחי שלי, 308 שנת 2016 נגררה היום למוסך עם חשד לרצועת טיימינג שהתפוררה. מה אתם הייתם עושים?
הודעה אחרונה מאת bigmik, -
-
כן כן, אני יודע, זה בכלל לא בר השוואה. קצת רקע - אנחנו משפחה של 2+2 שהילדים כבר בלי כיסאות. מדי פעם צריכים בגאז ליציאות לקמפינג. תקציב עד 100 אלף. עד לפני שנה, אמרתי לעצמי שהרכב הבא הוא הניסן. רציתי פעם אחת לקנות משהו שונה. לא כמו כולם. ואני זוכר את המבחן באוטו, רשום שעל הניסן אפשר להגיד הרבה דברים, אבל הכל נשכח עד שמגיעים למנוע. 3.5 ליטר, 304 כ"ס, 0-100 בשש שניות. הם אפילו אומרים שזה לא פעם ראשונה שלהם ברכב שעושה 6 שניות למאה, אבל בניסן הרגישו ממש פרפרים בבטן. בקיצור, בא לי ביג טיים. ואז הצטרף עוד תינוק למשפחה. וזה כבר טורף את כל הקלפים. השכל אומר מיניוואן, והמיצובישי לטעמי הכי מתאים. אמין, נראה טוב, מרווח, בגאז גדול, בקיצור, רכב משפחתי תפור עלי מבחינת הצרכים. לא…
הודעה אחרונה מאת AloniM3, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מחפש רכב משפחתי קטן בתקציב של 45 אלף. כרגע אנחנו זוג וכנראה גם נישאר כך לשנה שנתיים הקרובות. השימושים 'לי ברכב הם בעיקר: אני מהגליל העליון אז בדרך כלל אין פקקים. הלוך חזור לעבודה, כביש בינעירוני בעיקרו - 28 ק"מ ביום. אחת לשבועיים נסיעה למרכז - 376 ק"מ. סך הכל בשנה 17 ק"מ אלף בשנה לערך. בדקתי קצת על סקודה ראפיד 1.4 2014 - הבעיה שרובם היו הליסינג עם קילומטראז גבוהה, הבנתי גם שיש בעיה בגיר. זו אופציה טובה? מה כדאי לשים לב עם רכב כזה? איזה עוד רכבים מומלצים יש במחיר הזה? תודה רבה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Noam Stolero, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום לכולם, אשמח לעזרה בהתלבטות בין שתי המכוניות שבכותרת שנתונים 2014-2015. חשוב לנו: 1. מרווח פנים 2. אמינות 3. חיסכון בדלק ועלויות אחזקה המחירים של המכוניות די קרובים בלוחות. לרוב הפיזו שבלוחות או בטרייד אין ק"מ נמוך לעומת הקיה. מישהו התנסה עם בעיות בגיר של הקיה? תודה ויום נעים הדב
הודעה אחרונה מאת דוב המערות, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אהלן, מחפש רכב סופר מיני לנהג צעיר וממש אהבתי את הסיאט איביזה, מראה צעיר, חסכונית. רציתי לברר איך היא בכל מה שנוגע לאמינות, הגיר הרובוטי לא ידוע לטובה לפי מה שהבנתי. התקציב שלי הוא בין 40-50, מניח שאני אוכל להשיג משהו כמו שנת 2015-16.
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
עכשיו כשסוכם סופית בפורום שהצריכה של ה1.4 גרועה, תהיתי אם הפיקנטו האוטומטית תהיה פשרה טובה אני אוותר על טיפה כוח למען צריכת דלק טובה יותר. השאלה שלי היא מה הצריכה הריאלית של המנוע הזה? והאם היא בכלל סוחבת בכביש מהיר ובעליות?
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
-
- 3 תגובות
- 709 צפיות
מחפשים משפחתית לזוג פלוס תינוק שבדרך בתקציב של עד 55K. חשוב שבעיקר יהיה מספיק מקום במושב האחורי למושב תינוק ובגאז' מספיק גדול לעגלה וכל ציוד התינוק הנדרש. ההתלבטות העיקרית היא בין I35 ל I30 בשנתונים 2014-2015. הבנתי שמדובר באותו הרכב רק מבנה שונה, סדאן לעומת הצ'בק. האם ישנם עוד הבדלים? אין דגם עדיף? תודה!
הודעה אחרונה מאת Max.M, -
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום. מה אתם הייתם עושים? לצורך נסיעות של 10-15KM ביום, באפשרותכם לקבל בחינם מהמשפחה טויוטה קורולה ישנה משנת 2002 לא בשימוש לפני טסט וטיפולים, ולהחזיר אותה לחיים. או, למצוא רכב צעיר יותר במצב טוב בעלות של כ10K שיעשה גם את העבודה. במבט ראשון רכב בחינם גם אחרי טסט וטיפולים יעלה יותר זול מרכב ב10K, אבל מצד שני הרכב ישן, לא הכי נוח או מאובזר + סבירות גבוהה לבעיות זקנה. שאלה מעניינת
הודעה אחרונה מאת Jack457, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני בן 18 מחפש רכב מהיר שאני אוכל להנות מימנו בתקציב של עד 50 אלף כמה שפחות יותר טוב בין השנים 2011-2016 חשוב לי שהנהיגה באוטו תהיה מהנה מתלבט בין פולקסווגן פולו gti,פולקסווגן שירוקו 160 כוחות סוס ופיגו 308gti איזה רכב הייתם ממליצים לי מבנם או אם הייתם ממליצים לי על רכב אחר
הודעה אחרונה מאת Jack457, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 697 צפיות
שלום ברצוני לבצע עסקת טרייד אין בעוד כ-3 חודשים. מספר נושאים שלא ברורים לי: 1. כיצד אני מתנהל מול הבנק? כלומר בשארית הסכום שנשאר לי להחזיר להם לאחר 3 שנים? האם זה מקוזז מהרכב החדש? 2. נניח והזמנתי רכב שיגיע בעוד שבועיים, האם ההחלפה היא "מפתח תמורת מפתח"? 3. שמעתי הרבה "איומים" ממכרים שביצעו את התהליך, הם טוענים שאין סיכוי לקבל מחיר מחירון. האם זה נכון? כמו כן במידה והרכב ללא שריטות או מכות כלל ויש לו קילומטרז נמוך בכ 20-30 אלף מהממוצע בשוק, זה מעלה את המחיר שאני מקבל על הרכב? 4. במידה ואני מחליט למסור את הרכב לפני קבלת רכב חדש, מי מעביר בעלות על הרכב? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת GTאי, -
- 2 תגובות
- 527 צפיות
שלום לתותחים אני מוגבל בתקציב ועדיין מחפש משנץהו חסכוני באמת , נדלקתי על האוריס סטיישן אבל בתקציב יש לי רק קילומטרג'ים גבוהים 1 ממש רלוונטי 2015 עם 250k ריזיקה גבוהה מדי ? או שהרכב אמין מספיק ועכול לסחוב לי עד 400בטיפול מסור ובזמן? תודה רבה
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 499 צפיות
ואיך אדע שלא היה בהשכרה? ועל הדרך מכון לבדיקה מומלץ בפ"ת תודה
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 25 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
אני לקראת רכישה של רכב 7 מקומות בחודש - חודשיים הקרובים. יש לנו אאוטלנדר 2016 INSYLE, שמבחינת גודל בסך הכל די מרוצים, אבל התעייפנו מהרכב הזה. יש לו כמה בעיות מרכזיות שמעצבנות, ולמרות המחיר הזול יותר משמעותית מהדגמים האחרים הרלוונטיים, החלטנו ללכת על רכב אחר. פיז'ו לא בא בחשבון (נסיון רע עם רכב פיז'ו, אז לא נוגעים) נשאר סקודה קודיאק, וניסן אקסטרייל. נסענו (אשתי ואני) נסיעת מבחן על שניהם, ואהבנו את האקסטרייל הרבה יותר מהקודיאק, מה גם שהוא זול יותר. החשש העיקרי מהניסאן זה השורה השלישית שיותר צפופה גם מהאאוטלנדר. אשמח לשמוע ממישהו שיש לו את הניסאן, או כל הערה/הארה או אזהרה לגביו. ואם יש עוד אופציות דומות, גם אשמח להמלצות. כמה פרטים על…
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 503 צפיות
מה לבדוק בפיגו 107 ידני משנת 2012. טופל כל שנה. תקלות נפוצות שכדאי לדעת ותבדוק לפני הקניה?
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 963 צפיות
שלום לכולם מחפשת רכב לזוג (בעוד שנתיים בערך יהיה +1). גרים באזור הגליל העליון אז אין פקקים אבל יש קצת עליות וירידות צריך שיהיה בטיחותי וחסכוני בדלק. התכנון הוא לכ90 קילומר ביום. הרכב צריך להיות אוטומט. התקציב הוא כ35 אלף מתלבטת בין טויוטה יאיריס 2012 מיצובישי ספייס סטאר ומזדה 2 לגבי הספייס סטאר הבנתי שהוא חסכוני אבל ממש רועש, השאלה כמה זה משפיע? מזדה 2 הביצועים קצת פחות טובים ויש בעיה לבטל את הכרית האוויר שיש תינוק היאריס נראת האופציה הכי טובה אבל היא קצת יקרה.. אשמח לעזרה. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Jenek, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 666 צפיות
שלום, אני שוקל לקנות יאריס או ג'אז היברדי שנתון 2012. עם זאת, אני חושש שיהיה לי איתו הרבה תקלות שקשורות להיותו רכב היברידי כי: 1. עבר כבר 7 שנים 2. 2012 זו תקופה שמכוניות היברידיות היו עוד דבר חדש והם עוד לא הספיקו ללמוד מטעויות. האם אלו חששות רציונליים? אם כן, האם העלות של החלפת סוללות או תיקון אחר שקשור להיותו היברידי הוא יקר ושווה את הסיכון? שבת שלום אחים שלי
הודעה אחרונה מאת Jack457,