ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,570 נושאים בפורום הזה
-
- 3 תגובות
- 907 צפיות
מתלבט אם לרדת בשנתון ל 2016 ששם הרכב הוא 1.4 טורבו עם 125 כוח סוס ניסיתי את ה150 כוס סוס והוא נותן עבודה תוהה אם ה125 הבדל משמעותיי בהאצה.
הודעה אחרונה מאת fusion-x, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אהלן, רציתי לקבל חוות דעת על אופל אסטרה שנת 2000 האצבק, מנוע 1.6 עם 100 כ"ס, עברה 180 אלף קילומטר ועל פניו היא נראת שמורה ומטופלת. רציתי לדעת אם מישהו מכיר אם יש מחלות או דברים שצריך לדעת לפני שאלך לראות את הרכב. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת windows, -
-
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 751 צפיות
עוזר לבת משפחה לקנות רכב משומש. נדלקה על קיה ריו סאדן 1.4 2016. AVIS הציעו את הרכב ב44,000 שח. הרכב היה מעורב בתאונת פח שהצריך החלפת דלת וכנף. אמרה לי שלא מוכנים להוריד במחיר היות ועניין התאונה שוקלל. בראשון אני הולך איתה לסוכנות. מישהו יכול להדריך אותי איך העניין עובד מול חברת שכירויות- התמקחות ועוד....
הודעה אחרונה מאת GABIUBOGI, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 718 צפיות
היי חבר'ה, אני מחפש רכב וצמצמתי את הרשימה לכמה דגמים לאחר סיבוב בחברות הליסינג- א. יונדאי i30 פרימיום, 2014, 112 אלף קמ, יד 1 פרטית. עלות 60,500 שח. ב. יונדאי i30cw אינספייר, 2014, 73 אלף קמ, יד 1 ליסינג נהג יחיד. עלות 53,000 שח. ג. קיה פורטה LX, שנת 2016, 45 אלף קמ, יד 1 ליסינג נהג יחיד (קנה עם 0 קמ). סביב 64 אלף שח. יש עוד דגם 2015, 109 אלף קמ, יד 1 ליסינג פרטי, 56 אלף שח. ד. יונדאי i35 אינספייר, 2015, 104 אלף קמ, יד 1 מליסינג נהג יחיד. סביב 67 אלף שח. יש עוד דגם 2015 דגם מפואר של 110 אלף קמ, יד 1 ליסינג מימוני (לא נרשם השכרה), 64.5 אלף שח. כל הרכבים נקיים מבעיות מנוע, גיר ושלדה בבדיקה שלהם. יש רק שפשופים רגילים וכסטחים. כולם עם אחריות…
הודעה אחרונה מאת L_B, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 791 צפיות
שלום, היינו בפג'ו סיטרואן, והמוכרים אמרו לנו שרכבי הדיזלים שלהם מעולים. ספציפית בדגם של הסי 5 הוא גם זול יותר. יש לכך סיבה? אנחנו מחפשים רכב שייסע בשנה בין 10000 ל15000 קילומטר. קראתי רבות באינטרנט על יתרונות וחסרונות של דיזל, ואני חייב לציין שהמידע סותר ומבלבל מאוד... תודה רבה תודה רבה
הודעה אחרונה מאת save, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 686 צפיות
היי, אשמח לשמוע מה דעתכם - מתכנן לקנות בתחילת שבוע הבא. מתלבט בין שתי אופציות, סיאט איביזה 2012 FR, ומנגד סיאט איביזה 2014-16 רפרנס. מצד אחד 2012 נשמע לי קצת וותיק כבר, ולמרות שבשנה הזאת ה-FR זה רק גימור...משהו מושך אותי לשם מצד שני - בתוספת צנועה יחסית לשנתון של 7,000 +- אוכל להתקדם לשנתון חדש יותר אבל עם דגם בסיסי. התקציב עומד על 35-40 אלף ש"ח, מעדיף להשאר על הצד הקרוב של הסקאלה לצורך ההשוואה בינהם, מדובר בגיר ידני, מנוע 1.2 (הFR מגיעה עם 105 כ"ס והחדשות יותר 90 כ"ס) מתכנן להחזיק את הרכב בסביבות ה3 שנים, מנסה להבין אם המנוע/גיר/רמת אמינות יחסית עברו שדרוג משמעותי בשנים האלה, ברמה ששווה לוותר על האבזור של הFR לטובת משהו חדש יותר. כנל לג…
הודעה אחרונה מאת Tal7, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 658 צפיות
שאלה לגבי מכירה/קניה של רכב ישן (סביבות ה 4000 שקל) - מקווה שאני בפורום הנכון האם על רכבים כאלה אתם עושים בדרך כלל הסכם מכירה/קניה בו אתם חותמים שאין לכם טענות כלשהם והרכב תקין וכו' או מוותרים בגלל עלות הרכב?
הודעה אחרונה מאת dotan123, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 552 צפיות
שוקל לקנות רכב, יד שניה, טיוטה . יד ראשונה ליסינג. מוכר אומר שכאשר רכש את הרכב מליסינג אז עשו לרכב תיקוני צבע בדלת בגלל שריטה ובטמבונים . תמונות אין לו. מה דעתכם ? האם יש סיכוי שהיה שם משהו חמור? יעלו על מה היה באמת בזמן בזמן ביצוע בדיקה במכון?
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם. לאחר שהמזדה הישנה שלי עברה לעולם שכולו טוב אני צריך רכב חדש. שתי אפשרויות שעלו לאחרונה ונראות מאוד טוב הן: סוויפט ידנית 2013 עם פחות מ-60,000 ק"מ סביב ה 32K יד 2 מבעלות פרטית. קיה ריו שנת 2014 עם 75,000 ק"מ ב-37K מליסינג (אופרייט) אני נהג יחיד רוב הזמן שמבלה את רוב הנהיגה בחיפה רבתי. אין נסיון בקניית כלי רכב וזקוק לכל עזרה שאוכל למצוא כמו כן, האם למישהו יש המלצה על מכון בדיקה בת"א במקרה ואחליט לבדוק את הסוזוקי? המון תודה מראש גילמו
הודעה אחרונה מאת Nimrod_S, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אהלן חברה. טוב אז אני משוחרר כמה חודשים כבר, הוצאתי רישיון, וכעת אני מחפש לרכוש רכב ראשון שישמש אותי לסביבות לשנה הקרובה. תקציב- 5k-10k גודל- עדיפות לסדאן. אני בחור גבוה 1.87 מ' שימוש/מטרה- נסיעות קצרות לעבודה בעיקר לוד-נתב"ג והסביבה. גיר- מתלבט, נראה לי מעדיף ידני. (אין ניסיון באוטומט עדיין) אמינות/אחזקה- חח כמה שאפשר במסגרת התקציב. צריכת דלק- עדיפות לחסכונית. אני יודע שהתקציב לא גבוה, אבל זה כי זה רכב ראשון וכי כנראה לא אשאר איתו ליותר משנה לכן גם מעדיף כמה שיותר זול. בכל מקרה חשבתי אולי על איזה פיאט פונטו 03-06' ידנית. או גטס , למרות שאני לא כל כך אוהב את הרכבים הקטנים, אבל היי צריך להתפשר חח אשמח להמלצות שלכם , תודה
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- 13 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום, מעונין להשתדרג לג'יפ\קרוסאובר , בתקציב של 80-90 אלף. "נדלקתי" על ה FORD EDGE , לפי התקציב שלי ניתן למצוא מ 2013 אבל באותה שנה ישנם הגרסאות של ה 3.5 ליטר בלבד. בשנת 2014 לעומת זאת נראה שיצאו הדגמים של ה 2.0 טורבו , אך כמובן על מנת לרכוש כזה אצתרך להגדיל את התקציב לאיזור ה 90-100. מבחינת איבזור וצורה הרכבים נראים זהים לחלוטין, תקנו אותי אם אני טועה. ההבדל העיקרי הוא במנוע. אפשר בבקשה הסבר עד כמה המנוע טורבו 2.0 הוא יותר טוב ויותר כדי מהמנוע מפלצת של ה3.5 ליטר? דגש על צריכת דלק, אמינות,ביצועים? תודה רבה מראש
הודעה אחרונה מאת vcpavel, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 817 צפיות
צריך את עזרתכם,אני מחפש רכב עד 130 אש"ח רוב הנסיעות הן בינעירוניות... מחפש רכב חסכוני אך אוטומט. חשבתי ללכת בכיוון is300h בדקתי את הרכב אכן מרשים ונוח אך אני לא יודע איך הוא מבחינת דלק בנסיעה בינעירונית. אשמח לקבל את עזרתכם
הודעה אחרונה מאת EcoLine, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 855 צפיות
היי לכולם, אני שוקל לרכוש פורד פוקס טרנד מודל 2016, 1500 סמ"ק, 150 כ"ס. נאמר לי שבמודל זה אין בעיות עם הגיר כפי שהיו במודלים ישנים מלפני 2015. למי שמחזיק או מכיר, מבקש המלצה או אי המלצה , יתרונות וחסרונות.
הודעה אחרונה מאת TZR84, -
- 3 תגובות
- 733 צפיות
אני אשמח לקבל את עזרתכם בקנייה מיד 2. עד היום קניתי רק מחבר של המשפחה שתמיד היו לו דגמים של רכבים שרציתי. יש לי נכון להיום lexus RX400h שנת 2007, שכבר המון שנים לא מאכזבת, והיא סוס שלא מתעייף. מכיוון שהקילומטראז' שלה כבר נושק ל250,000 (לא שזה הרבה ללקסוס שמטופלת בזמן) החלטתי להעביר אותה לאבא שלי, שיהנה ממנה. אני מעוניין לרכוש lexus GS450h שנת 2011, או אפילוגם lexus LS460 שנת 2008-2010 (שעדיין לא מצאתי לטעמי ביד 2). מכיוון שמעולם לא יצא לי לרכוש ולהתמקח עם אנשים ביד 2, רציתי לברר אם מישהו מכם יכול לכוון אותי בהנחה שלקחתי את הרכב הרצוי לבדיקה במכון וכל הדברים הקריטיים הם בסדר.. (גיר, מנוע, שלדה, חשמלים וכו). למשל, ללקסוס יש מחלת ריפודים.. אם הריפודים לא משהו אבל…
הודעה אחרונה מאת syxQn, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
מתלבטים. קיה אופטימה בצבע שפחות אוהבים, 0 ק"מ מחברת השכרה, 145,000 ש"ח לעומת יונדאי סונאטה - 2017, בצבע שיותר אוהבים, שעשתה 25,000 ק"מ, ב127,000 ש"ח. נמכר מהיבואן. היה בבעלות פרטית. שני הרכבים היברידיים, בגרסה הפחות מאובזרת שלהם. מה דעתכם? האם ההפרש מצדיק רכישה של אחד הרכבים? אני יודע שהרכבים דומים, אבל יש הבדל בשנתון ובבעלות הקודמת תודה
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי אשמח לעזרה בהמלצות על רכב משפחתי שנת 2019 אחרי בחינה של היברידיות בחרנו לרדת מהן לגמרי עקב הספק אם יש קרינה או לא ואנחנו עם ילדים קטנים. הדרישות: רכב לא ארוך מאוד (עד 4.5 ועדיף אפילו פחות) מרווח (יכיל 2 כסאות בטיחות ואם יש מקום גם למבוגר באמצע- מדהים) בעל מערכות בטיחות אקטיביות יציאת מזגן אחורי בגאז גדול תקציב עד 150 אלף עדיפות לא לגיפים גדולים. (אם היה את הקיה נירו לא בהיברידי כנראה היה לוקח) נבחנו- סקודה אוקטביה (מעט ארוכה מידי ) כל הסוזוקי למיניהן- איכות ירודה בתא הנוסעים ולכן נפסלו טויוטה- קורולה היברידית מעולה אבל הגרסת בנזין דיי עלובה ולכן כרגע בסימן שאלה אופציות- קיה סיד (סטיישן?), סיאט ארונה, יונדאי (לא בטוחים דגם ספציפי…
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 456 צפיות
אנחנו זוג שרוצה לקנות רכב משפחתי יד שניה שישמש אותנו גם כרכב מרכזי וגם שיהיה מתאים לילד ראשון. אנחנו עושים קילומיטארז' של כ 15 אלף. לכן אודה לעזרה בהמלצה על רכב משפחתי אמין, נוח, צריכת דלק טובה, וטיפולי רכב הוגנים ולא יקרים. התקציב שלנו עד 50k. אודה לעצתכם
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
- 1 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
תודה!
הודעה אחרונה מאת יוליוס, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 27 תגובות
- 3 אלף צפיות
מחפש ידנית חדשה. סביבות 80K נסועה נמוכה, בעיקר בעיר. עם עליות. מחפש אמינות. זה מה שמצאתי מחיפוש באתרים של החברות: סופר סוויפט ידני 1,242 סמ"ק GLX באלנו ידני 1,242 סמ"ק GLX IBIZA 1.0 TSI 95HP MAN REFERENCE מה דעתכם, מבחינת איבזור, בטיחות, אמינות, ביטוח? תודה
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 713 צפיות
לפני שאני מבזבז את זמני בשיחות לחברות ליסינג, מישהו מכיר חברה שתמכור לי רכב כזה?
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
- 1 תגובות
- 480 צפיות
היי, אז יש לי טויוטה ספייס ורסו חדשה (אבל משומשת) ואני מחפש מקום רציני לטיפול ראשון ולייעוץ עבור יישור קו (אם צריך). חוץ ממוסך יבואן, אשמח להמלצות לאיזור ת"א הרצליה...
- 1 תגובות
- 468 צפיות
איך הבדיקה ? מן הסתם יש פה דברים לתקן השאלה אם משהו ששווה להתעסק איתו
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 32 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
ובכן הגעתי לרגע ההחלטה, ממש שבוע הבא אני אלך להזמין. התלבטתי הרבה על הסיוויק, לא רציתי ללכת כל 7 אלף למוסך, לבזבז כסף, ביטוח יקר, לא התלהבתי מהגיר הרציף שלה יותר מדי אחרי נסיעת מבחן (בקורולה זה יותר הגיוני כי היא רכב חסכוני, ב182 כוח סוס נראה לי פשוט לא הגיוני לשים גיר כזה). התלבטתי לגבי המזדה 3, אני מאוד מפחד מהשקט שיש בשיוט + רעשי רוח + נוחות נסיעה שלה, מזה שעוד כחודשיים מביאים דגם חדש והוא כנראה לא בא בחשבון, ירגיש מסורס לגמרי וגם אני לא מתכוון לחכות עוד כמה חודשים. היו דיי הרבה רכבים על הפרק ואחרי הרבה נסיעות מבחן כנראה שזו תהיה גרנד קופה בנזין או קורולה. התקציב הוא כ 145 אלף, קנייה פרטית ומסכונות. (מדובר ברמת הגימור האחרונה בשתי המקרים) חשוב לי חיצוניות של …
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- 25 תגובות
- 23.4 אלף צפיות
אני מתלבט בין מזדה 6 פרימיום לשברולט מליבו. נודע לי שיש שברולט מליבו בנפח 3.5 ליטר 220 כ"ס וגם גרסא של 2.4 ליטר 170 כ"ס. מבקש את חוות דעת החברים לגבי: 1. מה תצרוכת הדלק המעשית (לא של היצרן) של שברולט מליבו מדגמים אלה. 2. האם כדאי ללכת על הדגם הגדול (מחיר זהה). 3. האם יש לה עדיפות כלשהיא על המזדה שהינה מכונית סחירה מאוד ? 4. האם מנוע 2.4 לא "חלש" לרכב כה גדול ? תודה על התשובות.
הודעה אחרונה מאת liav12, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם מחפש רכב חדש בסגנון של או סופר מיני או גיפון, אבל מה...בגלל שאני מחפש את הרכב להרבה שנים מוכן קצת לעלות את התקציב וגם לשנות את התפיסה לרכבים אחרים כמו למשל קרוסובר או משהו אחר שאתם תמליצו לי עליו רכב אוטומט, אמין, לא זולל דלק, טיפולים לא מהיקרים, זריז ונוח קילומטרז בשנה סביבות 25000 תקציב סביבות 100000 אבל יכול לשדרג אשמח לתגובות
הודעה אחרונה מאת Bull-81, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם, כיום אני בעלים של 308SW שנת 2015,הרכב עם טסט לכמעט שנה ואחרי טיפול גדול(שכלל החלפת טיימינג יזומה),הרכב נקנה לפני שנה מלובינסקי טרייד והוא עם 84 אלף ק"מ... אני רוצה להתייעץ איתכם האם זה יהיה מהלך נכון למכור את הרכב(בכמה נראה לכם ריאלי למכור אותו?חשבתי לכיוון ה45 אלף ש"ח) וקנייה של רכב בסכום של 25 אלף ש"ח,הרכב ב25 חייב יהיה להיות גדול והוא יהיה הרכב העיקרי(המחשבה היא על מונדאו מנוע 2.3).. אני גר בתל אביב ועובד בנתניה ולכן הנסיעות שלי בעיקרן בין עירוניות וללא פקקים,אני אומר את זה מכיוון שלצורך העניין המונדאו אוכלת יותר דלק בהרבה מה308. יש תינוק בתמונה והמון הוצאות.. עד כמה יהיה נכון לעשות את המהלך הזה?
הודעה אחרונה מאת rotemb, -
-
- 5 תגובות
- 973 צפיות
שלום אנחנו על סף רכישה של קיה אופטימה הייבריד 2019, בעיקר כדי שיהיה נוח להכניס את הילדים מאחור (3 ילדים על כסאות ובוסטרים). מחיפוש ברשת וטלפונים, אני מבין שהיבואן כבר לא מוכר את הרכב, יש סיבה? אשמח לשמוע חוות דעת על הרכב, או רעיונות לרכב אחר שמתאים באותו סדר גודל של מחיר (כ140 אלף). לא מתכוונים למכור את הרכב בחמש השנים הקרובות לפחות... תודה רבה
הודעה אחרונה מאת matanbasa123, -
- 3 עוקבים
- 19 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
אהלן אהלן, בקצרה - אני מחפש את הרכב הבא שלי - כרגע יש לי סיאט איביזה 2007 ספורט 3 דל' ידנית. נמצאת אצלי כמעט 4 שנים, שירתה אותי נאמנה פרט לתקלות די שגרתיות. ניסיתי להשתמש בבוט של האתר, ברגע שהוא שאל אותי מה הסיבה להחלפת הרכב, התלבטתי עם עצמי, יצאתי והחלטתי שזה דורש ממני יותר מדי ביקורת עצמית... והנה אני כאן, נראה לי שהפעם זאת הזדמנות להניח את הידע בצד ולהחכים מאחרים! לעניינינו - מה אני צריך שיהיה בטוען לכתר: 2013 והלאה עדיפות גבוהה מאוד לידני עדיפות גבוהה ל-5 דל' עדיפות למנוע טורבו אם אפשר בתקציב הזה לפזול קצת לכיוון רכב מהנה לנהיגה/עם אופי ספורטיבי, ברכה מבחינת צריכת דלק, אני נוסע לא מעט בין עירוני (100 ק"מ לכיוון 3-4 פעמים בשבוע…
הודעה אחרונה מאת Tal7, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני מחפש רכב אמין, ולא כזה טוחן דלק, אוטומט, הכיוון שלי זה לרכב סדאן/גיפון-גיפ לא מועניין בהאצ'בק או מיני, שיהיה לו אבזור נורמלי עם מזגן ונוחות, שוב הכי חשוב אמין, כמובן שהעדיפות למשהו שיש לו שוק ולא ירדית ערך גדולה כמו יונדאי שברולט וכדומה.. התקציב כרגע עומד בין 70-80 ואם יש אופציה יותר טובה באפשורתי להשקיע 90. יד 2 כמובן.
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 689 צפיות
בת 40 רכב ראשון, ללא ניסיון בנהיגה. תקציב עד 20000. נסיעות צפויות כפר סבא - תל אביב 2 פעוטות. עדיפות לרכב קטן וחסכוני 1.ידני/ אוטומט, (ידני יוזיל עלויות, אבל אולי יהיה מסובך להתרגל ויקשה כשצריך גם לתמרן עם 2 פעוטות ברכב. 2. מנוע 1000/1200 ( האם 1000 יספיק?) 3. מה הק"מ המקסימלי המומלץ שיהיה 4. אשמח להמלצה על דגמים
הודעה אחרונה מאת לילי38,