ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,570 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 762 צפיות
מחפש רכב לנסיעות של עד 30000 ק"מ לשנה. מתלבט בין הדאצ'יה סנדרו סטאפוי טורבו דיזל,לבין סיאט איביזה 1.0 ידני. מבחינת התקציב שתיהם בערך אותו מחיר,השאלה מה עדיף דיזל או בנזין? הנסיעות שלי מתחלקות ל30% עירוני עם הרבה עליות וירידות(גר בטבריה)לבין 70%בין עירוני פעמיים בשבוע טבריה--חיפה-טבריה ופעם בשבוע טבריה-פתח תקווה-טבריה. חוץ מזה נוסעים לטייל הרבה בסופש. איזה רכב מבין השתים ייתן לי את המקסימום מבחינת נוחות,צריכת דלק,טיפולים ואחזקה,ואמינות?
הודעה אחרונה מאת vova6040, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 612 צפיות
חבר מתעניין בדגמים היחסית חדשים, 2015+, שתיהן עם מנוע 1.2 טורבו ו-130 כ"ס, מה ההבדלים העיקריים? אמינות? חולקות את אותם רכיבי מנוע? בסך הכל מרגיש שמדובר בהרבה רכב במעט כסף, מה דעתכם? מה להיזהר ומה המחלות הנפוצות? Sent from my SM-G975F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 24 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
הגעתי היום למגרש רכב, וראיתי שם ברלינגו 2015 נפח 1600, עשתה 121,000 ק"מ יד ראשונה ליסינג והבחור רוצה עליה 57000 עם טסט לשנה (המחיר הראשון היה 68000) בגדול היא נראית במצב טוב, עשיתי עליה נסיעת מבחן והיא מתפקדת טוב, גם הכפתורים מבפנים מתפקדים. השתדלתי לשאול כל מה שצריך, להסתכל עליה מסביב וגם מתחת למכסה המנוע והיא נראית בסדר. רק רציתי לשאול אתכם אם זאת עסקה טובה? כדאי ללכת על זה? ובנוסף האם סיטרואן ברלינגו היא טובה ביחס לפיאט דובלו? רנו קנגו וכו'? תודה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת Hod135, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי, אבא של חברה נהג הסעות מעוניין לקנות רכב מרצדס, 190 כ"ס. דגם LONG 7.5 METERS. הוא מעוניין לקנות אותו נקי מבפנים, ולאבזר אותו באופן אישי איך שהוא רוצה. הוא בדק ובארץ העלות של זה נעה באיזור ה500,000 כולל הכל - רכישה ואיבזור. שמעתי שיש אופציה לייבוא מטורקיה וכדומה, שמאוד יכול להוזיל עלויות. האם הדבר אפשרי? אם כן, מאיפה מתחילים...?
הודעה אחרונה מאת Shirah, -
-
באופן כללי הייתי מעדיף ללכת לכיוון של גודש ומתנהג, מכיוון שבתקציב שלי (40K) אין משהו מענין שיספק אמינות טובה החלטתי ללכת לקיצון השני שגם אליו יש לי חיבור- רכב מנהלים עוטף. במסגרת חיפושי הגעתי אל האוונסיס שכרגע נראה שהיא עונה על כל הדרישות- הרכב זריז יחסית לקטגוריה, אמין וסחיר יחסית. הייתי שמח לקבל חוות דעת בנוגע לרכב בתחומים הבאים: בידוד הרעשים, יציבות במהירויות כביש 6,איכות החומרים ברכב ובאופן כללי דעות כל הרכב. רק להבהיר- אינני מחפש ריגושים ותקיפת פניות ברכב הנ"ל, רק רוצה לוודא שהוא מתאים לסגנון הנהיגה שלי, "למהר באלגנטיות". תודה כמו כן, האם שווה להתעקש על אחת אחרי מתיח הפנים (2012+)?
הודעה אחרונה מאת Krd, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
המכונית כמובן מאובזרת ברמת פרימיום. מאחר ולא מצאתי ביד 2 רכב כזה למכירה קשה לי לגזור מהו המחיר ההוגן לרכב ואשמח לקבל הערכה של יודעי דבר. יש לציין שהרכב שמור בצורה נהדרת (נהג יחיד) וללא תאונות או פחחות. הרכב עלה לכביש במאי 2009 תודה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 48 תגובות
- 13.9 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מעוניין ברכישת רנו מגאן גראנד קופה 2019 החדש. החדש מגיע עם 7 הילוכים אוטומט ועם כל אבזור הבטיחות. -מערכת בקרת סטייה מנתיב -חיישני רוורס+מצלמת רוורס -חיישנים קדמיים -מוביליי ועוד... -מגיע עם הרכב 2 מפתחות חכמים. אפשר לפתוח ע״י טאץ בידיות של הדלת או פשוט למשוך את הידית. אפשר לפתוח את הבגאז עם הרגל. -חלונות ומראות חשמליים. הרכב מאובזר במערכת מולטימדיה 9 אינץ עם אפשרות חיבור של קארפליי לאייפון. הכל טוב ויפה ואני אצטרך לנסוע המון עם הרכב. חיפשתי רכב שיפנק אותי גם בנוחות (עשיתי נסיעת מבחן ונהניתי מכל רגע על הכביש) וגם באיכות החומרים יש רכב יחזיק גם בקילומטר גבוה. שמעתי בעבר על בעיות ברנו במכוניות שונות של קרסו והחברה אבל בכל זא…
הודעה אחרונה מאת green, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 888 צפיות
אהלן, מחפש להחליף לאישתי את הסוזוקי אלטו שלה למשהו קצת יותר חזק גדול ומרווח. הנסיעות הם באיזור ה20 אלף בשנה. מחפש רכב אמין חסכוני וחזק בהתאם למשתנים. חשבתי על הונדה סיוויק האצבק או סדאן. מה דעתכם? יש המלצות לעוד רכבים?
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם, ברצוני לקנות רכב עם תקציב עד 85,000 ש"ח. אני בעיקר נוסע כל יום לעבודה במרחק של כ 70 ק"מ (( הלוך חזור )) . מחפש רכב חזק, בטיחותי, יציב, וחסכוני אם אפשר אני כרגע מתלבט בין שני רכבים שהם : 1 . פולקסווגן גולף Comfortline אוט' 5 דל' 1.4 (150 כ"ס) - שנת 2016. 2 . פולקסווגן פאסאט Comfortline אוט' 1.8 (180 כ''ס) - שנת 2016 או 2015. אשמח אם תוכלו לעזור לי. בתודות מראש,
הודעה אחרונה מאת narkoza, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 793 צפיות
שלום לכולם, אני עובר לצפון באוקטובר לטובת תואר ראשון. אפשר להסתדר שם בטרמפים למכללה אבל לקניות ופנאי זה כמובן לא מתאים. תחבורה ציבורית היא לא אופציה באזור. מחפש רכב משומש קטן בעיקר לנסיעות קצרות (עד 20 ק"מ) אבל שיתאים גם לארוכות (עד 200 ק"מ). תקציב 8,000 ש"ח אם אין הצדקה לחרוג לטובת דגם ספציפי. הרכב ישמש רק אותי. הכי חשוב לי למצוא רכב אמין שקל לתחזק. אשמח להמלצות לדגמים שכדאי לי לחפש בשוק וכל טיפ אחר שיש לכם מעבר לטיפים בסטיקי של הפורום. ראיתי בשוק דגמים כמו יונדאי גטס, פיאט פונטו או פולקסווגן אבל אני לא יודע כמה הם מתאימים לדרישות. תודה מראש לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת OferDottan, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
חג שמח כיום אני רוכב על דו גלגלי כדי להימנע מהפקקים בבוקר, וכדי להגיע בזריזות מראשל"צ לת"א, אבל מדגדג לי לעבור לרכב, לחנות בבוקר ברכבת ולהשתמש בה. אני מחפש רכב שיהיה לי כיף, אבל בגלל שזה סובייקטיבי אגדיר מה זה כיף בשבילי - נהנתי לנהוג על איביזה 1.2TSI DSG, ברור שהיא לא הייתה כל כך חזקה אבל היה בה ריגוש כלשהו - כנראה מהדחיפה שהטורבו נותן. כמות מקומות - לא רלוונטי. מרווח - מאחורה (אם יש) לא אכפת לי, אבל מקדימה חשוב. אני בחור בגובה 1.86. תוואי נסיעה - נסיעות קצרות לרוב, 10 ק"מ בתוך העיר ביום יום. גיר - לא קריטי, אבל אם צריך לדרג - אז אוטומט עדיף. אמינות - סופר חשוב לי, לא רוצה לפתוח את הבוקר עם תקלה ברכב. מחפש ראש שקט בעניין הזה. צריכת דלק - משום שלרוב הנ…
הודעה אחרונה מאת Doron_Z, -
-
איך הרכב מבחינת אמינות?צורת האצ'בק זה לא הגיר הרובוט ואם יודע מאיזה חברה הגיר? Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת rotemb, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 999 צפיות
שלום אחרי חמש שנים עם פלואנס דיזל מדהים (1:17.5)רוצים להחליף לג'יפון שגם יכול לרדת לשטח (ובעיקר לא להוציא לשכנים את העיניים) אשתי מעוניינת בנזין בגלל רעש המנוע, אני מעוניין במשהו שעדין יהיה חסכוני, ויסע בשטח. 25K ק"מ בשנה. בזמנו הציעו לי כאן סובארו פורסטר. אשתי לא אוהבת את דאסטר. אז מה נשאר? תודה למשיבים
הודעה אחרונה מאת XVSTI, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 757 צפיות
צריך חוות דעת על הרכב, גיר מנוע, אמינות. עד היום הייתי עם רכבים vag
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 749 צפיות
אני בחור גדול , כרגע נוסע על מזדה 6 ונוח לי , עקב בעיות בגיר שמבשרות על מות הגיר בקרוב... אני מחפש רכב אחר . לא שווה לתקן כי הרכב הוא מודל 2006 וחוץ מהגיר יש לו בעיות אחרות לא מהותיות אבל קיימות. מבקש המלצה על רכב מרווח וחסכוני . נוסע כ 130 ק"מ ביום .
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 4 תגובות
- 700 צפיות
שלום לכולם, הולכים לראות רכב באזור נהריה. איזה מכון מומלץ לבדיקה יש באזור?
הודעה אחרונה מאת motizkn, -
- 1 תגובות
- 579 צפיות
היי, אז מצאתי אקסמפל שניראה טוב ואני מעוניין לבדוק אותו לפני הקניה. בגלל האחריות של טויוטה (ניתן לקבל אחריות סוללה עד השנה ה12 להולדת הרכב לפי הבנתי). האם מספיקה בדיקה במכון בדיקות או שכדאי להביא אותו לבדיקה ספציפית למערכת היברידית בטויוטה? כיום יש לו אחריות סוללה... תודה
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מתעניין ברכישת רכב חדש (לא אפס קילומטר). הייתי במספר סוכנויות ונהגתי ברכבים הבאים: 1. קיה סטוניק 2. שברולט ספארק 3. מיצובישי ספייס סטאר אשמח לקבל המלצות וחוות דעת על הרכבים, אלה הרכבים שאהבתי בסוכנויות הנ"ל, אני מודע לכך שלא כולם מאותו סגמנט. מחפש רכב אמין ,אוטומטי, זול יחסית , עם בטיחות טובה וחסכוני במידת האפשר. נוסע כ 8000 ק"מ בשנה
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 979 צפיות
תשמש לנסיעה של כ-40 ק"מ הלוך ושוב מדי יום. חובה: אמינות - אין לי זמן למוסכים חיסכון בדלק רמת בטיחות סבירה עדיפות לעלות טיפולים וחלקי חילוף זולים. עדיפות לרכב לא גניב עם ביטוח מקיף זול. אין בעיה עם גיר ידני. אשמח לדגמים מומלצים. מבחינת תקציב, מחפש רכב לתקופה ארוכה אז מוכן להוציא גם 50K, אך אם אפשר למצוא משהו שעונה על הקריטריונים גם ב-30K -- עדיף. תודה מראש לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
מתייעץ לקראת רכישה, טויטה יאריס 2003, 140000 קמ יד שניה פרטית, דורשת 12 ירדה ל9, האם כדאי? התקציב שלי 10 Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת windows, -
-
- 0 תגובות
- 492 צפיות
היי לכולם, שמתי מקדמה על golf mk7 2013 מחר אני צריך לקחת אותה לבדיקה ואין לי מושג לאיפה לקחת אותה. אני מכפר סבא, הבנתי שממש מומלץ קמפיוטסט כי מעלים תרכב גם על dyno. זה כזה קריטי? או שבסדר גם מכון בדיקה רגיל ? המלצות ממישו על מכון בדיקה מאזור כפר סבא יעזור מאוד
הודעה אחרונה מאת Ori400187, -
- 7 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
שלום לכולם, מחר אני נוסעת (מרחוק) לראות רכב בבת ים, במידה והכל יהיה טוב ארצה לנסוע לעשות בדיקה לפני קנייה. אני מחפשת מכון שבודק עם אמצעים ממוחשבים (כמו קומפיוטסט) וכמה שיותר אמין. אשמח להמלצות ממקור ראשון
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
כוונתי ליבוא אישי של מודל ניתן לרכוש בארץ, לא דגם אקזוטי שאין כאן.
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
-
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
בתי מחפשת מכונית מטיפוס CROSS (נדמה לי שכך קוראים לזה) עבור משפחה עם 2 ילדים, ומתלבטת בין 2 הדגמים הנ"ל. מה הדיעה הכללית לגביהם, מי עדיף על מי - והאם יש אחד שיש להימנע ממנו? תודה.
הודעה אחרונה מאת Michazzz, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי, חיפשתי רכב עד 35K שהוא סופר מיני ויתאים לנסיעות בין עירוניות. אני נוסע ללוקחות ומקבל מהחברה החזר כ2800 נטו בחודש. בגדול החיפוש נמשך יותר מדי זמן וכבר התחלתי לחשוב על רכב חדש כמו איביזה, מיצובישי ספייס סטאר או I20 שאפשר לקחת מליסינג או יבואן ולחלק לתשלומים ארוכים (אני יודע שאני חורג מהתקציב שהצבתי, אבל לפחות ברכישה מיבואן אם אני מוכר שנתיים לאחר הרכישה ועדיין משלם עליו אני מוכר את הרכב במחיר יחסית גבוהה מאבד רק 15 אחוז בשנה). מה שכן ראיתי לאחרונה kia picanto במחירים ממש זולים בליסינג תפעולי 1000 שקל חודשי כולל ביטוחים והכל פלוס 7500 מקדמה ואפשר לצאת מהחוזה בלי כנס בכל רגע שארצה. האם kia picanto lx 1.2 החדשה בטיחותית מספיק לנסיעות בין עירוניות וחסכונית בדלק? …
הודעה אחרונה מאת noknok, -
-
- 11 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אשמח לדעת באיזה גיר יש לרכב? מה ההבדל בין הדגמים קומפורט ואקזקיוטיב האם הרכב נחשב לאמין? כל מידע יעזור..
הודעה אחרונה מאת Potato, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 29 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
אהלן, לאבא שלי יש פיקנטו שנת 2018 דגם EX אוטומטי 1.25 ליטר, הוא בקושי נוסע בה ולכן רוצה להעביר אותה אליי, ואנחנו מתחבטים בשאלה אם כדאי להעביר יד או לא, כמה מערך הרכב זה יוריד בפועל אם וכשארצה למכור אותה?, כעיקרון, אני לא מהאנשים שאוהבים להתעסק בקניות ומכירות, ומעדיף לסחוב עם הרכב כמה שאפשר כל עוד הוא במצב טוב. יש לי חניה פרטית בבניין ככה שאין בעיה עם תוי חניה במידה ונשאיר על שמו. מה הכדאיות של העברת היד אם ככה בהנתן הנתונים האלו?. תודה.
הודעה אחרונה מאת Jack457, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 838 צפיות
היי אני רוכש את הליסינג של עצמי סוזוקי קרוסאובר 2016 עם 18,000 ק"מ מקבל הנחה של 16% מהמחירון, בהתעלמות מהק"מ הנמוך ביקשתי מהחברת ליסינג מסמך או אישור על נהג יחיד, אם חס וחלילה הרכב ייגנב או טוטאלוס שנקבל מחיר מלא כיבכול, או לחילופין במכירה עתידית. הם לא מוכנים לתת מסמך שכזה, שכן למרות שאני הבעלים הם אומרים שהם לא יכלו לשלוט בשימוש הרכב למשל אם טסתי לחו"ל לתקופה ממושכת וייתכן והחברה זיכתה אותי על התקופה הזו ובנתיים השתמשו בו נהגים מרובים. מה דעתכם ? בהתחשב שאני מאשר להם שלא היו דברים כאלו ייתרה מזו, אם הרכב מוגדר כצמוד, מה אכפת לליסינג לשחרר מסמך כזה ? זה לא חושף אותם לכלום. לא ?
הודעה אחרונה מאת Chura, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 956 צפיות
שואל בשביל חבר, רכב מיועד למורה נהיגה. קיה נירו ברמת אבזור EX, קורולה רמת אבזור HYBRID SENSE, בערך אותו מחיר. הדגשים הם נוחות, אמינות, ומבחינת עלויות אחזקה/טיפולים. מן הסתם הקורולה חדשה אז אין עדיין ביקורות של 100 אלף קילומטר, בגלל זה יותר רלוונטי החוות דעת לגבי הנירו, אבל כל מה שתוכלו לספר יעזור. תודה.
הודעה אחרונה מאת יובל .מ., -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום רב ברשותי כיום פאביה 2012 ידנית 1.4 עם 99K. אני מעוניין להחליף לרכב חדש ולהישאר באותו הסגמנט. נוסע כ10-15 בשנה. שני ילדים מאחור בני 5 ו9. צ'מפיון כבר לא מביאים פביות ידניות אחרת זה מה שהייתי רוכש. לא מעוניין בגיר DSG בגלל האחריות הקצרה נסעתי על I20 שהתרשמתי לטובה למעט מערכת המולטימדיה ועניין האחריות הקצרה יחסית על גיר ומנוע טורבו חדשים שאמינותם לא ידועה. 208 ירדה מהפרק בגלל מחיר וכל הכרום שהוסיפו לה שמכער אותה בעיניי C3 - הייתי שוקל , אבל הגרסה עם ההתקניבטיחות המלאים והמקוריים באה רק בשילוב שני צבעים. אני מעוניין בצבע אחד. וגם- החשש הפסיכולוגי מסיטרואן. ריו חדשה- כרגע נראית האופציה הטובה ביותר בעיקר בגלל שפע מערכות הבטיחות, מרחב מאחור ו7 שנות האחר…
הודעה אחרונה מאת OSאס, -