ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,570 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום, ברשות מאזדה 3 דגם אקטיב 1.6L מודל 2010 מזה כ-3 שנים. הרכב עשה עבודה נאמנה אך כבר מרגיש מיושן ו"כבד" ולכן מחפש להחליפו. בשיחה עם סוכנות, הוצעו לי 2 הברירות הבאות בעסקת טרייד אין: - מאזדה 3 מודל 2015 עם 115000 בעלות של 57,000 ש"ח - פולקסווגן גולף מודל 2015 עם 100000 בעלות של 65,000 ש"ח הבדל המחירים הוא לא מאוד משמעותי, אך כן אעדיף את העסקה הכי משתלמת לפי הצרכים שלי. אני מעדיף ביצועים ונוחות נסיעה (בידוד רעשים, שיכוך דרך וכו') על פני עלות אחזקה ושימוש רציף. אציין כי אני נוהג לרוב לבד, בין 50-60 ק"מ יומי - בעיקר בינעירוני. מישהו יכול לחוות דעת על יתרונות וחסרונות יחסיים בין 2 הדגמים? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Krd, -
-
- 3 עוקבים
- 26 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
שלום לכולם, בשעה טובה קיבלתי רישיון נהיגה והגיעה העת לחפש רכב. לצערי, אני בור בנושא, אך יש לי כיוונים כלליים ורעיונות. הייתי שמח לשמוע הצעות נוספות או שיקולים נוספים שעליי לקחת בחשבון. התקציב נע סביב 40k שקל, אך כמובן אעדיף להישאר מתחת. ההעדפות שלי הן כדלהלן: 1. רכב לא צפוף מדי (אני 1.86 מטר של מגושמות מרהיבה). 2. חשוב שיהיה נוח בעיקר לנסיעות בינעירוניות - הרכב במשך השבוע לא יזוז הרבה (נסיעות עירוניות קצרות לעתים לא מאוד תכופות), ובסופי שבוע נסיעות של 100-200 ק"מ הלוך-חזור (ב"ש-עמק יזרעאל או ב"ש-ת"א). מזה נגזרת העדפה לביצועים סבירים בדרכים בינעירוניות ושלא יתעלף בעליות. 3. קריטי שלא יהיה של פולקסוואגן (אם משהו בכלל נכנס בתקציב) וגם מאוד לא רוצה של סיאט א…
הודעה אחרונה מאת smoky555, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם, אנו מחפשים רכב משפחתי. הדבר החשוב ביותר הוא אמינות הרכב (היום נוסעים בסיטרואן..) ומיד אחרי זה שיהיה תא מטען גדול ואם אפשר גם מרווח גחון שיאפשר לנסוע בשבילים. רציתי לשאול האם מישהו יודע לתת חוות דעת על סקודה ייטי? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת DEBI1982, -
-
- 2 תגובות
- 546 צפיות
אהלן חבר'ה, אני ואשתי מחפשים רכב שיחליף את הטויוטה קורולה 2006 שהמנוע שלה כנראה ימסור את נשמתו לבורא בקרוב מאוד. בעיקרון, חשבנו להשקיע 30-40 אש"ח מזומן ברכב אך כרגע אנחנו חושבים על מימון שיקפיץ טיפה את התקציב ויאפשר לרכוש דגם משנתון יותר גבוה. התקציב בכותרת. אנחנו מהשרון, עיקר הנסיעות שלנו יהיו בבוקר מהדירה לרכבת (15 דקות לכל כיוון), פעם בשבועיים נסיעה בינעירונית של שעה+- וכמובן נסיעות מזדמנות לתל אביב, לצפון הארץ לטיולים, לא משהו שדורש יכולות שטח כמובן. יש לציין שאנחנו כן חושבים על הרחבת המשפחה בשנה-שנתיים הקרובות, כך שכל מכוניות המיני לפי דעתי פחות רלוונטיות לנו. מגישוש טיפה באינטרנט ופורומים, הצלחתי למקד את הכיוון ל-2 רכבים שיכולים להיכנס לתקציב - קיה …
הודעה אחרונה מאת L_B, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 14.4 אלף צפיות
האם מישהו עשה פעם חבר ליס שבסופו מחזירים את הרכב?אנחנו מחכים למבצע סובארו בחבר. ולא ראיתי הסברים לגביו . מספר שאלות :במידה ומעוניינים כעבור 3 שנים להחזיר ולקנות שוב חדש ? 1. כמה ק"מ מותר לנסוע בשנה ? 2.האם אני מוכר באופן פרטי או הם? 3.כיצד מחושב כמה נשאר לאחר המכירה ? לפי מועדון חבר ,המקדמה נשארת לרכב הבא.תודה מראש
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
חשוב לי רכב (משפחתי) אמין ככה שאוציא על תיקונים + טיפולים כמה שפחות כסף. מתלבט בין קיה פורטה 2011 לבין טיוטה קורולה 2012(זה הדגמים שיכולים להתאים לי) . הבדל במחירון כ 14,000לטובת קיה (ואני אשמח לחסוך את הכסף) ולא יודע אם טיוטה שווה את ההשקעה. מחפש רכב ל10 שנים הקרובות . מה דעתכם? . אלו בעיות אופייניות יש לקיה שנים 2011-2012 שניתן לצפות בעתיד? האם תחזיק מעמד 10 שנים מהיום או עד 300,000 קילומטר?
הודעה אחרונה מאת sfargol, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 627 צפיות
מחפש קצת לשמוע מדעתכם על התלבטות שיש לי. אני מעוניין לקנות פריוס דור 4 ומתלבט האם כדאי להוסיף סדר גודל של +10k שקל ולעלות שנתון בשביל מערכת tss שכולל בעיקר בקרת סטיה מנטיב ובקרת שיוט אדפטיבית מול מובילאי שמותקן בדגמי 2016. מלבד ה tss הרכבים זהים לחלוטין ולרכב מ2016 אפילו יש קײמ נמוך יותר.
הודעה אחרונה מאת Michazzz, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 782 צפיות
שלום, אני חייל משוחרר רוצה לקנות רכב עד 40k רכב די חזק עם מראה צעיר, עדיפות להאצבק ודי חסכוני בדלק וטיפולים.. ראיתי כמה רכבים ואשמח אם תגידו לי איך הם, למי שיש/היה את הרכב. 1- הונדה סיוויק האצבק 2012 אוט' 2- אופל אסטרה Engoy 1.4t 2012 אוט' 3- מיצובישי ספורטבק 1.8 2012 אוט' מאזדה 3 ספיריט האצבק אוט' 2012. תודה
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום עברתי בפרום על המלצות מהעבר. מחפש רכב 7 מקמות עד 60000 דברים חשובים לפי הסדר. רכב אמין נוח לנסיעה בטיחותי לא מגושם. לגבי צריכת דלק מוכן להתפשר על משהו בינוני תא מטען זה חשוב אבל אני מבין שזה בעייתי ברוב הרכבים האלו. הילדים שלי יחסית קטנים כך שלא חייב רכב ל7 מבוגרים. 5 המובלים כרגע מבחינתי מאזדה 5 ,טויוטה ורסו, פורד MAXS , רנו גרנד סינק ושברולט אורלנדו כמעט ולא מצאתי התיחסות פה לאופל זפירה. אשמח לתובנות לגבי ה5 (איזה שנה עדיף ,דיזל או בנזין וכמובן אם הם עונים על העדפות שלי כו')ואם יש עוד משהו מומלץ . תודה
הודעה אחרונה מאת avielda, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 775 צפיות
מכוניות 0 קמ הרי עומדות כמה זמן עם רישוי. אפשרי לקנות אחת כזו עם רישוי ינואר 20? מתעניין באיוניק "החדשה".
הודעה אחרונה מאת Shay Shd Dave, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 42 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
עקב עבודה במקום מרוחק כנראה שאצטרך לעבור לרכב דיזל כמה שיותר חסכוני. רכב שיסע כ35000 ק"מ בשנה, התקציב כ70K ש"ח. לדעתי דיזל יהיה הכי טוב, אני צודק? , כמובן חשוב מאוד שהרכב יהיה כמה שיותר חסכוני ואמין עם מינימום עלויות. 1. נוח (לא חייב ספה), נוחות כמו מאזדה 3 מספיקה. 2. חסכוני מאוד בדלק או סולר. 3. אמין ועמיד כולל אחזקה זולה (אפילו אם הביטוח יהיה טיפה יקר), הכי חשוב בלי מחלות. 4. בגאג' כ400 ליטר או יותר, לא משנה לי סידאן או האצ'בק/דלת חמישית. 5. אם יש סופר מיני מרווחת אז מוכן לשקול, אך עדיף משפחתית או ג'יפון. 6.לא מרעיש, הכוונה לא כמו הפיג'ו 301. 7. פתוח לכל הצעה גם צרפתיות בעיקר דיזל.
הודעה אחרונה מאת wildlands2019, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
באיזה אתר מומלץ לבדוק שיעבוד לרכב לפני קניה
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
עד היום היינו עם מזדה 5 עד ששבקה. חשבנו לקנות אאוטלנדר והזהירו אותנו כי ברכבי 7 מקומות השורה השלישית אינה בטיחותית כי נמצאת באיזור הספיגה ולא מיועדת לנסיעה קבועה. באמת המרחק מהחלון האחורי קטן, מה שגרם לי לחשוב על לדחוס שלושה בוסטרים ברכב של 5 מקומות. מישהו יודע אם זה נכון? ואם זה לא נכון - מה דעתכם על: אאוטלנדר ניסאן XTRAIL קיאה סורנטו מזדה cx5 סובארו אאוטבקX אשמח לכל המלצה/דיס המלצה. מתכננים יד 2 משנתון 2016-7 תודה!
הודעה אחרונה מאת Bull-81, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 13.9 אלף צפיות
היי חברים אשמח לעזרתכם למצוא את הרכב האופטימלי עבור משפחתי (רכב משני) אז ככה בקצרה: מחפש רכב יד שנייה לפי הפרמטרים הנ"ל: -חסכוני -אמין (לא צורך המון טיפולים ויחזיק מעמד כי אני נוסע 140 ק"מ ביום) -עם עדיפות לבגאז שאפשר להכניס בו עגלה\ טיולון חשבתי על משהו כמו קיה ריו, מיצובישי אטראז, סוזוקי סוויפט מאזדה 2 וכ"ו אשמח לעצתכם המון תודה לעונים! עידן
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 786 צפיות
היי חברים מבקש המלצה לרכב בתקציב שנע בין 14-17 אלף ש״ח. עיקר השימוש ברכב - נסיעות על בסיס יומי מצריפין למערב ראשון לציון . חשוב לי שיהיה כמה שיותר אמין וחסכוני , גיר אוטומטי בלבד. תודה רבה לעוזרים 8)
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
CHR טויוטה,122 כ"ס מנוע 1.8היברידית כמו הקורולה ,זה חלש?סביר? המנוע הכי קטן שנסעתי אתו זה 136 כ"ס יש הבדלים בסחיבה ?בעליות ירושלים?אילת? תודה
הודעה אחרונה מאת Ron.P, -
- 1 תגובות
- 540 צפיות
היי רציתי לדעת עם ניתן לקנות רכב(טרנזיט או מיניבוס) מאנגליה,או כל מדינה אירופית אחרת ולהביאו לארץ ?במה זה כרוך ומה המחירים של ההובלה? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת noknok, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
רציתי להשוות את 2 הרכבים מבחינת אמינות הגיר בעיקר, הבנתי שהם נחשבים בעייתיים אבל אחרי שהתעמקתי הבנתי שמשנת 2015 בערך הקליאו דווקא מפגינה אמינות, אני מחפש את אחד הרכבים הללו בערך בשנת 2015-16, נוסע בעיקר בתוך העיר אבל מדי פעם אצא גם מחוץ לעיר, גר באשדוד אם זה רלוונטי. דבר נוסף, כאשר אני מחפש איביזה ביד2 רשום שהגיר הוא רובוטי/DSG, אבל כאשר אני מחפש קליאו רשום שהגיר פשוט אוטומט- האם לא הבנתי נכון ויש לקליאו גיר אוטומטי רגיל? לפי מה שאני הבנתי יש לה גיר רובוטי כפול מצמדים.
הודעה אחרונה מאת Shlomi Levush, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 462 צפיות
ערב טוב חברים, מישהו ניסה והצליח להכניס 3 כסאות תינוק בשברולט אורלנדו? בשרשורים קודמים לא ראיתי התייחסות ספציםית ל3 כסאות... תודה
הודעה אחרונה מאת save, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
היי, מבקש המלצה לרכב חדש עד K100 עם אפשרות חריגה של עד 110K.שתשמש ביומיום נהג אחד בד"כ פלוס ילד, ובעוד כשנתיים גם תינוק. נסועה שנתית 10-12K. מעוניין לנצל את כל התקציב, לא מחפש משהו זול יותר. חשיבות בסדר יורד: 1. בטיחות 2. אמינות 3. חסכון בדלק 4. תא מטען גדול. בזמנו קיבלתי המלצות על הנודה ג'אז 2015 אך התקציב נמתח. חשבתי על ג'אז 2019. מתחבט בין טרנד לקומפורט - אשמח לשמוע מכם מה היתרונות לפה ולשם. אשמח לקבל המלצות לאופציות נוספות. רכב משומש גם יכול לבוא בחשבון. אשמח לעזרתכם, תןדה מראש.
הודעה אחרונה מאת Asher82, -
- 2 עוקבים
- 29 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום לכולם. בחודשים הקרובים אני מתכנן לקנות רכב ספורט/ספורטיבי(קומפקטי או סדאן) בן 5 לכל היותר עם תיבת הילוכים אוטומטית והתקציב הינו 100K ואם ממש מתבקש אפשר להוציא גם 110K. הנסועה תהיה ברובה בינעירונית וסה"כ כ12-15K ק"מ בשנה. כמה נקודות שהיו לי חשובות בסדר יורד: 1.התנהגות בשילוב כוח. 2.אמינות. 3.שמירת ערך 4.בידוד. 5.מערכת שמע. פוסל מראש את הג'ולייטה מהסיבה שלא מצליח להתחבר לעיצוב הפנימי והחיצוני. חשוב גם שעלויות האחזקה לא יהיו גבוהות מדי,כלומר שהעלויות אחזקה לא יעלו על זו של גולף GTI או קופרה וכו'. אם התקציב לא ריאלי למה שאני מבקש אשמח לדעת מה כן התקציב הדרוש. אשמח לקרוא את דעתכם תודה. ניסן.
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 614 צפיות
שבוע טוב חברים ! קצת פרטים - אני מוכר את הרכב שלי איביזה קופרה 2016 , ובשעה טובה יש קונה פוטנציאלי ויש בעיה שפעם ראשונה אני נתקל בה במכירת הרכב . הבחור טוען שהוא עושה מימון על הרכב לכן אצטרך להגיע איתו למשרדי מימון ישיר , איך הדבר עובד? ממי אני מקבל את הכסף בסופו של דבר? לאן הקונה מקבל את הכסף שמיועד לרכישת הרכב? האם צריך לבצע העברת בעלות ורק אז מאשרים לו מימון?(חשוב לציין שהרכב שלי נקי ממימונים וכאלה דברים) אשמח לעזרה ! תודה. נ.ב - האם יש סיכון בעסקה שכזאת? כבר התעסקתי המון בקניה ומכירת רכבים אך פעם ראשונה שאני מתמודד עם דבר כזה .
הודעה אחרונה מאת ereznaa, -
- 5 תגובות
- 985 צפיות
שבוע טוב! לקראת הלידה העתידית בעזרת השם מחפשים המלצות על מכונית עם תא מטען שיוכל להכיל עגלת תאומים ומושב אחורי שיכול להכיל שני כסאות תינוק חשבנו על ג'יפון, אבל לא חובה... אהבנו את הקיה ספורטאז' אבל היא יקרה מחיר 65,000 פלוס מינוס שנתון סביב 2015\2016 בטיחותית רצוי גם יפה תודה רבה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת motizkn, -
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
איזה רכב כדאי לקנות כאשר אני מחזיק רכב לשנים ארוכות. טויוטה קורולה 2006 או מאזדה 3 2008 ? איזה יתרונות ואיזה חסרונות יש לכל רכב?
הודעה אחרונה מאת subaru_loyale, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 889 צפיות
נוסע היום לראות רכב 2011. המוכר יד ראשונה, פרטי, עם קמ 125000. מטפל רק במוסך היבואן. טוען שהוחלף רק טמבון אחורי ופנס אחורי. קבענו שנסע למוסך ונוציא את הסטוריית טיפולים לרכב. במידה וזה אכן הדברים היחידים שהוחלפו, מה דעתכם על קניית רכב כזה ללא בדיקה במכון? פשוט נפגשים באזור 16:00 כאשר כבר הכול סגור .....
הודעה אחרונה מאת subaru_loyale, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 520 צפיות
אני רוצה לרכוש רכב פרטי חדש. תקציב 110- 160. היות ואני סובל מבעיות גב יש לי מספר דרישות ואשמח לקבל יעוץ. אני צריך מושב רך , כמה שפחות להרגיש מהמורות בכביש כלומר נסיעה רכה, דבר חשוב- לחיצה קלה/רכה על דוושת הגז, כלומר, התנגדות קלה של דוושת הגז ללחיצה, וגם הגה קל לסיבוב. אשמח לקבל המלצות על רכבים פוטנציאליים. תודה, דורון.
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
במסגרת מסע חיפושים שלא צולח עד כה, דגש על משפחתיות, (פתוח לאופציות לאחרות) אחרי רכב בתקציב של 20k(זליגה קטנה מעל), ראיתי שהמחירים של הרכב הנ"ל נמוכים בהשוואה למתחרים מאותה קטגוריה . למי שמכיר, איך אמינות הרכב, ביצועים, צריכת דלק, מחלות כלשהם, ישאר הארות יתקבלו בברכה
הודעה אחרונה מאת Shay Shd Dave, -
-
- 2 תגובות
- 808 צפיות
שלום חברים , אני מתלבט אם לקנות פולקסווגן פאסאט שנת 2009 מנוע 1800 tsi או פולקסווגן גטה שנת 2010 אשמח שתסבירו לי את התמורה לעומת המחיר , תקלות אפשריות , אחזקה וכ׳ו תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת AloniM3, -
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, אז התקציב שלי הוא עד 20 אלף שקל.רק רכבים אוטומוטיים. לאחר כמה בדיקות, הגעתי לרשימה הנ"ל: שנת 2011: פיאט בראבו פלווקסווגן ג'טה אופל אסטרה או שנת 2008\2007: הונדה סיוויק אשמח לשמוע תגובות על הרכבים הנ"ל בתקציב הנתון. רק רכבים אוטומוטיים. אם יש לכם עוד רעיונות אשמח לשמוע, הדגשים זה אמינות, חיסכון בדלק, גודל.(מעדיף לא רכב ממש קטן)
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 807 צפיות
אז ככה אני מעוניין לרכוש שברולט מאליבו שנת 2005 בבדיקה עלה כי הרכב מתחמם אבל זה יכול להיות מכמה סיבות אמרו ומחר אנחנו בודקים את זה בעל הרכב אמר שהוא ידאג לזה ולטיפול ואחר כך נעשה את הקנייה מצרף לכם את הבדיקה של המכון אשמח לתשובה אם הרכב שווה משהו או לברוח ממנו
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -