ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,571 נושאים בפורום הזה
-
רכישת q5 חדשה
מאת EcoLine-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
יש לי חבר שרוצה לרכוש q5 אם זה משנה הדגם design 45 אשמח לקבל את דעתכם כמומחים יותר ממני על הרכב,האם אמין? גיר ומנוע לא בעייתיים? Sent from my iPhone using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת EcoLine, -
-
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
הי , מתבלט מה יותר לקנות המאזדה עם מנוע 2.0 165 כוח והלאון 110 כוח טורבו מבחינת עוצמה והרגשת התאוצה מה ההמלצה שלכם? לא מצליח להחליט בין שני הרכבים מצד אחד באלי את הנגיעה בגז ואתה טס מצד אחד מנוע אטמוספרי רגיל אבל עם הרבה כוח השאלה אם זה עדיין יתן את הכוח כמו שבאמת זה רשום אני כרגע עם I20 מנוע רגיל 1.4 וחושש שיחסר לי כוח במאזדה בגלל שזה לא טורבו.. מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
חיפשתי בפורום ולא מצאתי. אודה למי שיוכל לשים לינק. בגדול, אני מחפש הכוונה מה לשים לב בעת רכישת רכב ליסינג משלמה סיקסט ? באיזשהוא מקום מציק לי שהם מטפלים במוסכים שלהם ולא במוסכי היבואן..
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 737 צפיות
כרגע אני עם עין על הSonic RS רציתי לקבל עוד הצעות אם יש משהו שווה להוסיף עוד אני אוסיף(אזור 50K וזה) חשוב לי שיהיה ספורטיבי,שיהיה כיף ללחוץ על הגז ושלא יהיה עגלה,אבל לא צריך להגזים,שגם לא יטחן את הדלק אבל מבין בשביל להנות ירד הדלק. שיהיה אוטמטי ואני רוצה גם כמה שיותר אבזור,הגודל של הרכב פחות משנה לי. מחפש שנתון 2014+ תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
אבא שלי מועניין להחליף רכב לרכב חדש, מתלבט בין מאזדה CX-5 או סובארו פורסטר X. אשמח לחסרונות יתרונות למול אלו. האם כדאי לקחת עסקת מימון של 50% מהבנק או מיבואן ? או שכדאי לבחור רכב צנוע יותר יד 2 ולהביא את הכסף מהבית? בעלי הכנסה קבועה בני 50+. אודה לעזרתכם בנושא, שאוכל להמליץ על המהלך הכדאי ביותר. וקצת פירוט על עסקת מימון. תודה רבה וחג שמח.
הודעה אחרונה מאת or6699, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם אני מחפש רכב מיני חסכוני ואמין בתקציב של 10k-15k רכב לנסיעה לעבודה. חשוב שיהיה חסכוני ואמין. השימוש נסיעה לעבודה כ35 קמ לכיוון 5 פעמים בשבוע. מתלבט בין 2 הדגמים הנל. אני יודע שאלטו רכב חסכוני ואמין ושנתונים 2010-12 נכנסים בתקציב. מה לגבי הספארק משנים 2013-14 עם מנוע 1000? מה לגבי "מחלות" של 2 הדגמים שכדאי לשים דגש ? תודה וחג שמח לכולם
הודעה אחרונה מאת henvis, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, מחפש רכב עבודה וגם למשפחה, אמין, נוח וזול לתחזוקה עד 40,000 ש"ח. קיבלתי המלצה מחבר על רקסטון. הכלים שיש ביד 2 נראים במצב מצויין ומתוחזקים באהבה. שנתונים קצת ישנים.. האם למישהו פה יש ניסיון? יכול לתת חוו"ד איכותית? בנוסף, האם יש שנתון מסויים בעייתי שצריך להיזהר ממנו? (ריקולים, בעיות גיר וכו'..) תודה!
הודעה אחרונה מאת Dudi14, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי חברים מתלבט בין קלאסיק 2009 עם מנוע 1600 (וגיר 5 הילוכים פלנטרי ? ) לבין הדור החדש 2010, עם גיר רציף ומנוע 1800 האם הדור החדש הוא שדרוג בכל מובן תוך שמירת אמינות ? או שזה כמו הפוקוס 1 נגד הפוקוס 2, שהפוקוס 1 טובה יותר במקרים מסויימים מה2. אהבתי את הפשטות של הפנים של הקלאסיק ואת המחיר שבה היא הולכת. מה דעתכם ? 15 אלף לקלאסיק שמורה או 25 לדור החדש ?
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מחפש המלצה לרכב חסכוני עד תקציב של 60 אלף אני נוסע בערך 100 ק"מ ביום מחפש רכב שהוא חצי סופר מיני חצי משפחתי תודה רבה
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אני אוהב רכבי מנהלים ותיקים. פעם אחרונה היה לי אופל וקטרה שמאוד אהבתי אבל נמכר ויש תקציב לרכב מנהלים "חדש". תקציב עד 22 אלף, שנתון מעדיף לא לפני 2006, לא משנה ידני או אוטומט. איזה רכבי מנהלים עונים לנתונים האלו והזדקנו "יפה"?
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 734 צפיות
היי לכולם , אז את הרכב הראשון שלי ( אני בן 24 ) קניתי מהעזרה של חברי הפורום ורכשתי יונדאי I-25 במרץ 2018. הגיע השעה וביום רביעי מישהו לוקח לי את הרכב ואני רוצה להתייעץ לרכב מתקדם יותר. בגדול , אני מעדיף רכב שיתן כוח נוחות מירבית , שיספיק ל-4 נוסעים ( מסיע לפעמים את המשפחה ) התקציב סביבות ה85,000 מקסימום . אשמח להמלצות !
הודעה אחרונה מאת guy.a, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
האם הרכב הזה אמין וחסכוני בדלק אשמח לשמוע חוות דעת בעד / נגד
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 20 תגובות
- 8.1 אלף צפיות
שלום, לפני כשלושה שבועות גנבו את הרכב שלי בפעם השנייה בפחות משנה. בשני המקרים היו אלה רכבי מאזדה 3 שמורים מאוד עם ק"מ נמוך מאוד. חוויה מאוד לא נעימה אבל צריך להמשיך הלאה ופה אני צריך עזרה. בעיניי המאזדה היא הרכב שאני אוהב. איבזור ברמה גבוהה מאוד ביחס לקטגוריה וביצועים טובים מאוד. בהיותי חובב של איבזור וטכנולוגיה החסרונות היו משניות בעיניי. הסתדרתי עם התא מטען הקטן אפילו כשנסענו עם כל המשפחה וגם הרעשים במהירות גבוהה לt הפריעו לנו. מעל הכל - אמינות! במשך כל השנים אף רכב לא ביקר במוסך למעט טיפולים שוטפים. הבעיה היא שאחרי שתי גניבות בטווח זמן כ"כ קצר אני מפחד לרכוש שוב את אותו הרכב. מצד שני אני לא מצליח למצוא אף רכב אחר שיספק את אותה חווית נהיגה ואותה רמת איבזור גבוה…
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם רציתי לשאול לגבי אמינו רכב שראיתי היום סיטרואן C4 פיקאסו Comfort PK אוט' דיזל 7 מק' 2.0 (149 כ''ס) 2014 איזה גיר יש לו רובוטי? על מה שווה להסתכל בהיסטוריה של טיפולים? תוה מראש
הודעה אחרונה מאת save, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 600 צפיות
אהלן רציתי להחליף את הרכב שלי למשהו יותר חדש ואמין שלא צריך להתרוצץ כל חודש חודשיים למוסך בגלל בעיות ברכב הכיוון שלי זה מאזדה 3 האצבק צורה חדשה נסעתי על הרכב והוא מדהים השאלה איך הוא מבחינת אמינות לא משנה לי הרמת גימור עוד רכב שהמשפחה הציעה לי זה טויוטה קורולה אבל לא יצא לי לשמוע עליה התקציב שלי הוא 50,000 אלף מחפש משהו ליום יום נסיעות קצרות בתוך העיר ושהרכב לא יהיה קטן מדיי כמו גטס
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 688 צפיות
אני מאוד נעול על הרכב הזה מישהו יכול לתת לי חוות דעת עליו אמינות ? תקלות ? שמעתי מהרבה אנשים שלא ממליצים עליו בגלל תקלות רבות בדגמים הקודמים ורכב לא אמין.
הודעה אחרונה מאת chaimv, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לא יודע אם רק לי יש את התחושה הזאת אבל כל פעם שאני במגרש מכוניות (סוחרי רכב מורשים כגון שלמה סיקסט, טרייד מוביל, כלמוביל וכו') אני שם לב שלמוכרים אין סבלנות בשיט ואני אסביר. אני: שלום באתי לראות אוטו XXXXX דגם RRRR שנה VVVV שמתאימה למשפחה בת 5 נפשות . תקציב 100 א' ש"ח. נציג מכירות: יש לי אחלה/סבבה/בונבוניירה (וכל מיני מילים אחרות מפתות) של אוטו. אני: יופי. המוכר מראה את האוטו. הנציג: נו, לוקח את האוטו לבדיקה ? אני: מסמכים אפשר לראות? הנציג: ברור. עכשיו לוקח את האוטו לבדיקה ? אני : אפשר קודם נסיעת מבחן ? הנציג: ברור. הנציג צועק למתפעל שייקח אותי לנסיעה 3-4 דקות במקרה הטוב... בדרך הנציג מתקשר למתפעל שיעדכן אותי שיש מכון בדיקה ממש קרוב ו…
הודעה אחרונה מאת yosi123456, -
- 4 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
נשברתי, הקרייזלר גרנד וויאג'ר גדול עלי... אנחנו 4 נפשות. מחפש רכב אמין עם אחזקה זולה עד ממוצעת. חסכוני בדלק באופן סביר. כשאני רושם סביר ברור לי שיש מחיר לפינוק... לכן מחפש איזון. מצד שני ספורטיבי זה נחמד אבל לא מתכנן לעשות דריפטים בכיכרות העיר... התקציב עד 80000. אשמח לעזרתכם. תודה
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 822 צפיות
היי אנחנו מחליפים רכב, היום אני נוהג על רכב שמאוד אהבתי אוקטביה 1.4 150 כוח סוס. אנחנו חושבים על קרוסאובר-כאשר אנחנו מוגבלים מבחינת מידות הרכב לגדלים סביב רוחב 1.80 (קשקאי וXV מתאימים) מה שחשוב לנו זה: 1. רכב חזק -אחרי שהתרגלתי לאוקטביה 1.4 חשוב לי מאוד רכב חזק (כ"ס ומומנט גבוהים שבאים לידי ביטוי בנהיגה) 2. אבזור ומראה פנים הרכב-לא אוהב שחור משעמם לכן סובארו special edition מתאים. 3. בטיחות מתלבט בין: א. סובארו קרוסטק XV special edition ב. קשקאי טקנה בסובארו מטריד אותי עוצמת המנוע וחווית הנהיגה...אשמח לדעות לגבי המשמעות של מנוע בוקסר ותיבה רציפה...עד כמה זה חזק? והאם זה בר השואה לאוקטביה 1.4- ומה עדיף? תודה!!!
הודעה אחרונה מאת markb205, -
- 2 תגובות
- 498 צפיות
אני עומד לפני קניית רכב ורציתי לשאול אלו דברים צריך לעשות/לבדוק/לברר? אם אפשר אז ממש כמו רשימת מכולת.. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת שומאכר, -
- 1 תגובות
- 479 צפיות
שלום רב לחברי הפורום חושב שמצאתי רכב שמתאים לי (נסועה של 37 אלף בשנה, רוב הדרך בין עירונית, רכב משני במשפחה , תקציב 25) מדובר על c3 דיזל, יד שניה פרטית עם קצת פחות מ130 אלף קמ. קראתי בפורום על הרכב, מבין שבסהכ מדובר ברכב אמין וחסכוני שיתאים לצרכים שלי. אני הולך לראות את הרכב היום. אשמח לקבל דגשים לגבי בדיקה של היסטוריית הטיפולים של הרכב (בדגש על הדגם הזה)- מה לחפש וממה כדאי להיזהר תודה מראש ושנה טובה לכולם
הודעה אחרונה מאת Dudi14, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 844 צפיות
היי מתלבט בין גולייטה לבין איביזה אותו שנתון 2016 שניהם מנוע לאיביזה 110 כוח סוס 1.0 ליטר לגולייטה 170 כוח 1.4 ליטר מבחינת אמינות טיפולים וכל הדבר הזה שסובב את הטורבו אשמח להמלצות שלכם!!
הודעה אחרונה מאת haimkm, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מעוניין ברכישת רכב יד 2 בתקציב עד 80 אלף ₪. לא מעוניין בהיברידיות ולא מעוניין בג'יפונים. אני חושב שעדיף לי האצב'ק בגלל ההקלה היחסית בחנייה ובכל מקרה אם סאדן אז לא ארוך מידי. עושה כיום 22 אלף ק"מ לשנה בגלל מקום עבודה מרוחק, אולי בעתיד יתקצרו המרחקים. הרכב מיועד למשפחה קטנה. חשבתי על מאזדה 3 או טויוטה קורולה. מה דעתכם? האם יש אופציות אחרות עדיפות או טובות? לגבי טויוטה, האם קיימת תצורת האצ'בק שאיננה היברידית בטווח מחיר זה?
הודעה אחרונה מאת משמש, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי, אני יודע שזה לא הכי מסתדר בעולם. אבל אני נוסע בין פעמיים לארבע פעמים בשבוע 200 קמ בינעירוני בלבד. אני מחפש רכב שני למשפחה שיוכל לעשות את הנסיעות האלה. מבחינתי, אני אסע בו לבד, מקסימום עוד נוסע מזדמן. לכן אין לי בעיה שיהיה שתי מקומות/קטן מאוד/שלוש דלתות. עדיפות לכמה שיותר חסכוני (אין בעיה עם גיר ידני אפילו עדיף) אין לי פחד מרכבים לא פופולריים. תקציב הוא עד 20000 אבל עדיף פחות (אם צריך ניתן למתוח גם למעלה). לא מפחד משנתונים ישנים. אני מבין שזה מגיע עם תחזוקה. כל עוד הרכב הוכח כאמין (ברור לי שזה לא הבטחה) אני מוכן לשמוע. מה דעתכם על פיאט 500? תוכל לבצע את המשימה? אפשרות אחרת שחשבתי עליה ואני לא סגור אם היא כדאית בכלל. מונית לשעבר, ראיתי קיה ריו דיז…
הודעה אחרונה מאת rotemb, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 634 צפיות
לאחר מספר נסיעות מבחן על מגוון ג׳יפונים הכי נוח ומהנה לנהיגה היה הדגם הנל. הוא די מאובזר ומרווח והמנוע זריז מאוד. אני בטוח שהוא לא מושלם אך נותן תמורה לכסף לדעתי. קצת מלחיץ אותי העניין של הגיר שמתחמם וגם אחזקה של רכב טורבו. הבנתי שהעניין נפתר אך רציתי לדעת אם יש מישהו שקנה את דגם הפרימיום החדש ויכול לתת חוות דעת. הרכב ישמש משפחה של 4 נפשות בנסיעות מעורבות של עירוני ובינעירוני. אציין שהצרפתיות היו אופציה אך c5 של סיטרואן ביעס אותנו על המושב האחורי היחסית צפוף ואני חושב שאם אין לך 3 ילדים ה3 כסאות ממש מיותר והיה עדיף 2 מושבים רחבים עם משענת באמצע כמו כן היה צריך להיות אפשרות לקחת את המושבים אחורה על חשבון תא המטען ולא רק ההיפך...הם די פיספסו פה לדעתי. זה אולי נשמע …
הודעה אחרונה מאת zaf, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 772 צפיות
שלום, אני מתלבט בין יונדאי אלנטרה 2016 (המחליפה של ה I35) לקאיה פורטה 2016 שעולה כמעט 10000 פחות. היונדאי באמת שווה את ההשקעה הנוספת?
הודעה אחרונה מאת Shay Shd Dave, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 468 צפיות
שלום מחליף את הקורולה שלי. תקציב 110000. מה מומלץ?
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 551 צפיות
יש 2 ילדים אבל רוצים שיהיה 3 מקומות מאחורה (במידה ויהיה עוד אחד כי רוצה לטווח של 4-5 שנים) בעיקר צריכים רכב שנוסעים עם כל המשפחה אז צריך מקום לעגלות/תיק וכד' רכב בן 3-4 לא פוסל רכב השכרה על הסף (נראה לי עדיף על ליסינג אבל זה נושא לדיון אחר) רכב ללא מחלות מיותרות כמו הפוקוס עם תיבת ההילוכים לדוגמא חשבנו על c4 פיקאסו לא פוסלים דיזל ידני לא מתלהב אבל כאופציה שלישית אז כן
- 1 תגובות
- 461 צפיות
שלום רב, עקב עבודה חדשה, אני אמור לקבל רכב מהעבודה. הנטייה שלי כרגע לקחת רכב מדרגה 2 (אפשרי גם 3). הקטע הוא שעקב לקות שמיעה, אני חייב שהרכב יהיה כמה שיותר שקט ושיהיה מינימום חדירת רעש בכביש בין עירוני. לפני שאני לוקח את כל הרכבים בקטגוריה לבדיקה. האם יש רכבים ידועים שכדאי לשקול אותם? תודה
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 14.7 אלף צפיות
שלום לכולם, מחפש רכב כבר מספיק זמן, נתקלתי במודעה ביד 2, תחת הקטגוריה ״רכבים מפרטי״, שברולט סוניק, 2011, 70000 ק״מ, יד 1 מפרטי במחיר שהוא בתקציב שלי. התקשרתי לבחור והוא הזדהה כסוכן של ״פרפקט קאר״ מפתח תקווה,האם מישהו מכיר את הסוכנות? מישהו קנה משם? בכללי ממליצים על קנייה מסוכנות רכב כזו??? ובנוסף, איזה מכון בדיקה מומלץ בפ״ת??? תודה רבה ואחלה סופש!
הודעה אחרונה מאת דני זומרשטיין,
-
מי מחובר 36 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 304 אורחים (הצג רשימה מלאה)