Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2471 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא יודע אם רק לי יש את התחושה הזאת אבל כל פעם שאני במגרש מכוניות (סוחרי רכב מורשים כגון שלמה סיקסט, טרייד מוביל, כלמוביל וכו')

אני שם לב שלמוכרים אין סבלנות בשיט ואני אסביר.

אני: שלום באתי לראות אוטו XXXXX דגם RRRR שנה VVVV שמתאימה למשפחה בת 5 נפשות . תקציב 100 א' ש"ח.

נציג מכירות: יש לי אחלה/סבבה/בונבוניירה (וכל מיני מילים אחרות מפתות) של אוטו.

אני: יופי.

המוכר מראה את האוטו.

הנציג: נו, לוקח את האוטו לבדיקה ?

אני: מסמכים אפשר לראות?

הנציג: ברור. עכשיו לוקח את האוטו לבדיקה ?

אני : אפשר קודם נסיעת מבחן ?

הנציג: ברור.

הנציג צועק למתפעל שייקח אותי לנסיעה 3-4 דקות במקרה הטוב...

בדרך הנציג מתקשר למתפעל שיעדכן אותי שיש מכון בדיקה ממש קרוב ואפשר כבר לגשת לשם...

אני: עוד לא החלטתי תן להמשיך בנסיעת המבחן.

חוזר מנסיעת מבחן.

הנציג: סבבה, נו אז מתקדמים למכון?

אני: תן לחשוב על זה לילה.

הנציג: מה יש לחשוב , מדובר באוטו אחלה/סבבה/בונבוניירה.

אני: בכל זאת, מדובר ב- 100 א' ש"ח.

הנציג: חבל לך. מישהו יחטוף את האוטו....

אני: אם זה צריך להיות שלי, אז זה יהיה שלי ( יש ביטוי באידיש אבל שכחתי כרגע איך אומרים :-D).

הנציג: מחר לא יהיה פה. תשריין תמורת 1000 ש"ח.

אני: הכל טוב.

למחרת אחרי בדיקה מול חברים מוצא שהאוטו לא משהו כי ......................... וכו' .

מודיע לנציג שהאוטו לא רלבנטי ואשמח לשמוע ממך על מכוניות אחרות עם מאפיינים דומים.

כבר עברו שבועיים ואני מחכה שיחזור

יוצר קשר איתו, עושה טובה שמחפש עבורי במחשב וכך הדבר קורה גם במגרשים אחרים.

המוכרים באמת לא מנסים להכיל את הלקוחות ולהבין את הרוכשים ששמים את מיטב כספם על האוטו.

מילא הייתי נותן לנציג שישבור עבורי את הראש לגבי דגם, שנת ייצור של האוטו וכו') הייתי מבין.

העניין הוא שנתתי דגם שהוא מאוד פופולארי עם מאפיינים ברורים.

לסיכום,

התחושה שלי שהנציגים לא מספיק מיומנים.

גם אני עבדתי בעולם המכירות (לא ברכבים אבל העיקרון די דומה) ורדפתי אחרי לקוחות.

מבחינתי בעל המאה הוא בעל הדעה. ואם הרגשתי שהלקוח רציני אז הייתי מציק לו כמעט כל יומיים ומראה נכונות שאני עובד בשבילו ומחפש.

גם אם אין לי באותו רגע אוטו להציע אז אדאג לעדכן אותו שאני עם יד על הדופק וממשיך לעבוד עבורו.

או שנפלתי על נציגים חדשים (לא בטוח, חלקם נראו לי די משופשפים) או שככה זה בעולם הרכבים:cry:

בכל מקרה זאת החוויה שלי מעולם רכישת רכב יד 2.

מקווה שהחוויה שלכם יותר מוצלחת משלי:-D

פורסם

אני תמיד משתדל ללכת עם חברים אם אני לא סגור על העסקה וההפך.

אני משמש מנטרל סוכנים שכאלה מעולה אגב,

בזמן שהחבר רוצה להסתכל ולבדוק את האוטו בשקט אני מסיט את הסוכן איתי לשיחות חולין בצד כדי שלחבר יהיה זמן להסתכל על הרכב ולבדוק את מה שהוא רוצה בשקט.

בנוסף אני משמש בתור מתרץ על ל״למה לא עכשיו״ במידה ולא נוח(זורק לו כאמירה מטופשת שהאישה/האמא צריכה לאשר עוד את התקציב וכו׳ אפילו אם לא קשור) ויודע לתת לו נקודת הסתכלות על העסקה אם היא לא נראית לי להיט כמישהו שלא נמצא במעמד הקנייה אלא מסתכל מהצד.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

זה פשוט כי 85% מאנשי המכירות בארץ הם כמו מלצרים, לא הולכים לעבוד בזה כשאיפה מקצועית אלא כדי "להביא מכה" כי הם שמעו שמישהו פעם הרוויח בזה 13 נטו בחודש. התחלופה גבוהה בטירוף (כי זה גם שוחק נורא) ולכן גם ההסמכה וההכשרה בהתאם.

מה שיוצא בסוף זה שהם לא מיומנים במתן שירות, לא מבינים במכוניות, ולא באמת יודעים למכור. הם רק יודעים לדקלם את הפיץ' שהמנהל שלהם לימד אותם ולדחוף וללחוץ על לקוחות שלא באמת יודעים/רוצים/יכולים אשכרה לבדוק את מה שהם קונים. ברגע שאיש מכירות כזה מרגיש שעומד מולו מישהו שאשכרה רוצה טיפה להפעיל את המוח לפני הקניה אז הם ממסמסים אותו ועוברים לחפש את ה"טרף" הבא.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
זה פשוט כי 85% מאנשי המכירות בארץ הם כמו מלצרים, לא הולכים לעבוד בזה כשאיפה מקצועית אלא כדי "להביא מכה" כי הם שמעו שמישהו פעם הרוויח בזה 13 נטו בחודש. התחלופה גבוהה בטירוף (כי זה גם שוחק נורא) ולכן גם ההסמכה וההכשרה בהתאם.

מה שיוצא בסוף זה שהם לא מיומנים במתן שירות, לא מבינים במכוניות, ולא באמת יודעים למכור. הם רק יודעים לדקלם את הפיץ' שהמנהל שלהם לימד אותם ולדחוף וללחוץ על לקוחות שלא באמת יודעים/רוצים/יכולים אשכרה לבדוק את מה שהם קונים. ברגע שאיש מכירות כזה מרגיש שעומד מולו מישהו שאשכרה רוצה טיפה להפעיל את המוח לפני הקניה אז הם ממסמסים אותו ועוברים לחפש את ה"טרף" הבא.

זה פשוט נראה ככה.

הנציג האחרון ברוב חוצפתו עוד אומר לי "מה אתה רוצה , זה רק 100 א' ש"ח !"

רציתי להרוג אותו במקום. אני מספיק עובד קשה ב-2 עבודות בשביל זה...

פורסם

אנשי מכירות לא מחפשים אנשים כמוך,

הם מחפשים את התמימים שקונים על עוור כל מה שהם מספרים להם,

ברגע שהוא קלט שאתה לא הלקוח "הנכון" הוא לא יסתכל עליך.

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם
אנשי מכירות לא מחפשים אנשים כמוך,

הם מחפשים את התמימים שקונים על עוור כל מה שהם מספרים להם,

ברגע שהוא קלט שאתה לא הלקוח "הנכון" הוא לא יסתכל עליך.

זה מה שאשתי אומרת :wink:

יש מצב שאנשים סוגרים בפעם הראשונה מול הנציג הראשון שמספר להם כמה האוטו נפלא ??

יכול להיות שברכב עם שווי 20 א' ש"ח אולי הייתי פחות מדקדק בשאלות... ( ושלא תבינו לא נכון , גם 20 א' ש"ח זה כסף).

• תוכן חדש...