Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2476 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני יודע שזה לא הכי מסתדר בעולם. אבל אני נוסע בין פעמיים לארבע פעמים בשבוע 200 קמ בינעירוני בלבד. אני מחפש רכב שני למשפחה שיוכל לעשות את הנסיעות האלה.

מבחינתי, אני אסע בו לבד, מקסימום עוד נוסע מזדמן. לכן אין לי בעיה שיהיה שתי מקומות/קטן מאוד/שלוש דלתות.

עדיפות לכמה שיותר חסכוני (אין בעיה עם גיר ידני אפילו עדיף)

אין לי פחד מרכבים לא פופולריים.

תקציב הוא עד 20000 אבל עדיף פחות (אם צריך ניתן למתוח גם למעלה).

לא מפחד משנתונים ישנים. אני מבין שזה מגיע עם תחזוקה. כל עוד הרכב הוכח כאמין (ברור לי שזה לא הבטחה) אני מוכן לשמוע.

מה דעתכם על פיאט 500? תוכל לבצע את המשימה?

אפשרות אחרת שחשבתי עליה ואני לא סגור אם היא כדאית בכלל. מונית לשעבר, ראיתי קיה ריו דיזל שנראת יחסית טוב. האם שווה בכלל לבדוק את הכיוון הזה?

אשמח לשמוע על עוד אפשרויות.

תודה!

Sent from my Pixel XL using Tapatalk

פורסם

פיאט 500 אופציה לא רעה, גם ניסאן מיקרה ידנית תתאים. מונית לשעבר תעלה לא מעט בתחזוקה ותיקונים וכן כל רכב דיזל מזדקן אחר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

בס"ד

סוזוקי אלטו, אמונה כמו סובארו DL, עלות חלפים מצחיקה, עם תצרוכת דלק אמיתית של 1/19 לדגם הידני וגם תוכל לקנות מודל יחסית גבוה.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

פיאט עם מנוע 1.2 חיסכונית ואמינה, בנוסף ניראית מעניינת בפנים.

שים לב שאחת המחלות שלה זה התנפחות מכסה כרית אוויר נוסע.

עוד אפציות בגיזרת המיני היא שברולט ספארק אשר תהיה חזקה יותר, של השברולט בשנתונים 2011-2012 הייתה מחלה של דוושת מצמד שנשברת.

עוד רכב היא הפנדה, מכלולים של ה500 אבל פרקטית יותר וללא התנפחות של כרית האוויר.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תודה!

אני כנראה אתמקד בפיאט.

האם ה500 תהיה עדיפה על הפנדה מבחינת ביצועים/חיסכון (ההגיון שלי אומר פחות משקל על אותו setting יתן יותר חיסכון או יותר ביצועים).

יש שני דגמים של פיאט 500 הבנתי שיש 0.9 טורבו ו1.2 אטמוספרי. איזה מהם עדיף?

ההתנפחות של מכסה כרית האוויר פוגעת בבטיחות או רק קוסמטית?

לגבי האלטו, בהחלט יבדק. לא חשבתי עליה משום מה.

פורסם

המנוע האטמוספרי הפשוט 1.2 עדיף על ה-0.9 שמביא איתו כבונוס אמינות מפוקפקת.

זאת מעבר לעובדה שלא נראה לי שהוא נכנס בתקציב.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לפי השירשורים הקודמים המכסה זה עניין אסטתי.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני הייתי בודק רנו קליאו ידנית/פיג'ו 208 ידנית, כמובן למצוא אחת שמורה (בפיג'ו יש טענות שהטיימינג מתפורר מוקדם מהרגיל ויש על כך שרשור נפרד, אבל אולי הקדמה של החלפת הרצועה יכולה לפתור את הבעיה? נמתין למומחים).

אני חושב שהמכוניות הללו עדיפות הן מבחינה בטיחותית והן מבחינת נוחות.

נהגתי על 208 ידנית ומאוד נהניתי מכל רגע.

אופציה נוספת שיכולה להיות סבירה - ניסן מיקרה ידנית. אישית אני לא סובל את הרכב הזה כי הוא מיושן ולדעתי לא נוח, אבל בתקציב שלך אפשר למצוא אחת עם נתונים יפים.

פורסם

נדמה שספארק lt ידנית מ2014 נמצאת בתקציב. אני יודע שבשנים הראשונות היא הייתה נוראית ושהיום היא מעולה. לאיזה דור של ספארק 2014 שייכת? היא נחשבת אמינה וחסכונית או שהיא מהשנים הראשונות?

פיאט 500 נדמה שיש רק מ2010 ונטה מבחינת שנים כך שנראה לי עדיף רכב מתקדם יותר באותו מחיר בהנחה שהעלויות תחזוקה יהיו שוות.

האם הפיאט אמורה לעלות פחות לאורך זמן?

פורסם
תודה!

אני כנראה אתמקד בפיאט.

האם ה500 תהיה עדיפה על הפנדה מבחינת ביצועים/חיסכון (ההגיון שלי אומר פחות משקל על אותו setting יתן יותר חיסכון או יותר ביצועים).

יש שני דגמים של פיאט 500 הבנתי שיש 0.9 טורבו ו1.2 אטמוספרי. איזה מהם עדיף?

ההתנפחות של מכסה כרית האוויר פוגעת בבטיחות או רק קוסמטית?

לגבי האלטו, בהחלט יבדק. לא חשבתי עליה משום מה.

אני בעלים של פיאט 500 עם מנוע 1.25, מהסתכלות על נתונים יבשים, ה-500 מאיצה יותר טוב מ-0 ל-100 קמ"ש לעומת הפנדה.

לרכב לא תהיה שום בעיה לנסוע מחוץ לעיר, נסעתי יותר מפעם או פעמיים, יצא לי גם לנסוע איתה לאילת כמה פעמים ולא הייתה שום בעיה.

יש גם מנוע 1.4 ל-500, אבל אין הרבה כאלו, הרוב הן 1.25.

מבחינת ההתנפחות של הדשבורד - זה מכוסה באחריות עד 5 שנים, קשה לי מאוד להאמין שתמצא 2014 בתקציב שלך. העניין הוא רק קוסמטי.

אם יש לך שאלות על הפיאט 500 אתה מוזמן לשאול.

לדעתי אין מה להשוות אותה לאלטו, האלטו חלשה יותר ומרגישה הרבה יותר ספרטנית.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

ספארק 2014 זה דור ראשון.

פורסם

בס"ד

אין ספק שהאלטו ספרטנית, אבל מנסיון של 3 רכבים במשפחה (אחת כבר ז"ל), הרכב סוחב יפה מאוד (ואני מדבר על רכב מלא), המזגן מקרר טוב מאוד ובכלל הרכב משדר פשטות.

אם אתה מחפש משהו שיקח אותך מ-A ל-B עם מקסימום חיסכון, אין לרכב הזה מתחרים.

פורסם

לסחוב יפה כאשר הרכב עמוס זה יחסי, מנועי ה 1.0 לא חזקים במיוחד כשהרכב מלא או כשמודבר על כביש הררי.

פורסם

בס"ד

כשאני מדבר על מלא ועליות, אני מדבר על 4 מבוגרים בעליות של ירושלים על 80, לפי דעתי, מכובד לרכב כזה.

• תוכן חדש...