Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2535 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים התייעצות אחרונה בע"ה

העולות לגמר הם רנו מגאן סטיישן 2014 ואופל אסטרה סטיישן 2014 שניהם בנזין כמובן.

אני מחפש את הרכב שיכול יותר להתאים למערכת גז

ההתקנה של הגז על הרנו יותר יקרה ב3k כי זה הזרקה ישירה ובלה בלה ...

ממש אשמח לעצתכם

תודה

עריכה אחרונה על ידי stokim1
פורסם

שני מנועים לא להיט בלי גז, ועל אחת כמה וכמה עם גז.

עדיף שתרכוש מגאן סטיישן דיזל. או טויוטה אוריס סטיישן הברידית.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

למה לא להיט

ניסיתי לחפש מידע פה בפורום ונראה ששניהם יחסית רכבים סבירים ++

לא שווה לי דיזל והאוריס לא בתקציב בכלל

פיג'ו (208SW)הבנתי שלא מומלץ על גז

לא נשארו לי הרבה סטיישנים נורמליים בתמונה

פורסם

למה גז כן שווה לך ודיזל לא?

ואין בארץ (וכמה שידוע לי בכלל אין) 208SW. יש 308SW.

גם אני לא יודע מה הבעיה עם ה-1.2 טורבו של רנו, ממה שאני מכיר מנוע בסדר גמור.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

כל התקנה של מערכת גז פוגעת באמינות הבסיסית של המנוע. כמו כן מערכת גז צריכת גם תחזוקה. לכן גם אם נדמה שהדיזל חסכוני פחות, עם כל עלויות ההתקנה והתחזוקה של מערכת הגז, והירידה באמינות והעובדה במכירת הרכב לא מקבלים את עלות ההתקנה של המערכת חזרה - מציבה בסימן שאלה גדול את הכדאיות של ההתקנה.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

להבנתי ומניסיוני הגפ״מ לא אמור להרוס לך את המנוע אם הותקנה מערכת מתאימה באופן מקצועי והמנוע נמצא מתאים לגפ״מ, אבל בהזרקה ישירה להתקין מערכת כזו לא בהכרח שווה - תלוי בק״מ שתעבור - עלות גבוהה + ריצה בין תחנות תדלוק גפ״מ לבנזין, כלומר לא יהיה לך הרבה שקט מהבנזין.

ט.ל.ח

פורסם

אני קצת חולק עליך , נסעתי 5 שנים ברכבים על גז , וחסכתי קרוב ל140אלף שקל ובתמורה נסעתי ברכבים מפנקים , בסובארו אאוטבק היה מינימום עלויות אחזקה וכמעט אפס תקלות , אח"כ בוולוו xc60 היה לי לא מעט בעיות עם המערכת אבל הרבה באשמתי וגם דברים שלא קשורים ישירות לגז,

אתה צודק שאם אדם נוסע 25k בשנה זה ממש לא להיט לעבור לגז , אבל מי שעושים 50k ומעלה הגז הוא שיקול כלכלי מאד משמעותי למרות ה"סיכונים"

אני לא מומחה אבל הבנתי שיש רכבים שיותר מתאימים ויש כאלה שפחות , בעיקר על עניין עמידות החלקים בחום שהגז מייצר , בשביל זה שאלתי פה בפורום כדי לקבל כצה מהזווית הטכניתאיזה רכב יותר מומלץ

פורסם

אם אתה נוסע 50 אלף ק"מ בשנה תיקח רכב דיזל, לא צריך להתעסק בהתקנה של מערכת, הסחיבה טובה יותר מבנזין ולפי הנסועה שלך אני משער שאתה תיסע בעיקר מחוץ לעיר, כך שגם עם גירים רובוטיים לא צפויה בעיה לטווח הארוך.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מצטרף להמלצות על דיזל בנסועה מעל 25 אלף קילומטר עדיף דיזל יותר חסכוני דיזל אמין לטווח הארוך גם חזק יותר מבנזין

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

פורסם

קודם כל תודה למגיבים

השאלה המקורית שלי הייתה האם יש עדיפות בין רכב כזה לאחר בעניין ההתקנה של הגז.

כמו שציינתי בסובארו אאוטבק כמעט 0 תקלות ובוולוו יחסית הרבה , השאלה מה הטריגר לתקלות האלה, ועל פי זה אולילדעת איזה רכבים יותר מתאימים לגז

פורסם
קודם כל תודה למגיבים

השאלה המקורית שלי הייתה האם יש עדיפות בין רכב כזה לאחר בעניין ההתקנה של הגז.

כמו שציינתי בסובארו אאוטבק כמעט 0 תקלות ובוולוו יחסית הרבה , השאלה מה הטריגר לתקלות האלה, ועל פי זה אולילדעת איזה רכבים יותר מתאימים לגז

אם אתה רוצה אני אצרף אותך לקבוצת וואטאפ של גפמ שיש בה גם מתקינים שיכולים לייעץ. שלח לי טלפון בהודעה ואני אוסיף אותך.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

שני המנועים מאד רגישים לטיפול ומחייבים החלפת שמנים תכופה. המנוע של האופל נחשב בעייתי באופן כללי גם בלי הסבה לגז.

אני לא חושב שנצבר מספיק ניסיון עם ההסבה של מנוע ה1.2 טורבו של רנו לגז, ובפרט הגירסה שבמגאן שטיישן (132 כ"ס) כי הרוב המוחלט של האנשים הנוסעים במגאן פשוט לוקחים את הדיזל, בשל העובדה שהוא זול יחסית לרכישה, וצריכת הדלק שלו מצוינת.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
שני המנועים מאד רגישים לטיפול ומחייבים החלפת שמנים תכופה. המנוע של האופל נחשב בעייתי באופן כללי גם בלי הסבה לגז.

אפשר נימוק בבקשה לגבי "החלפת שמנים תכופה" ? יש לי שברולט סוניק עם אותו מנוע שנוסעת באזור ה 7K בשנה, בעיקר נסיעות קצרות בתוך העיר. זה לא מספיק להחליף שמן פעם בשנה?

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

• תוכן חדש...