ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,629 נושאים בפורום הזה
-
- 8 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ננעלתי על קודיאק ויש לי 2 אפשרויות: חדש מצ'מפיון ובמלאי (מצב נדיר, אספקה תוך שבועיים) בנזין 1.5 ליטר 150 כס רמת גימור סטייל. מחיר על הכביש 205 אלף, ללא תוספות איתוראן והרחבת אחריות. סהכ הנחה של 3500 ממחיר המחירון - לא מצליח להוציא יותר מזה. משומשת בת 3 חודשים במצב חדש, דיזל 150 כס עם 7000 קמ. נמכרת במחיר מחירון של חדש (215 אלף) למרות שמחירון משומש עומד על 210 אלף. מצד שני, כוללת איתוראן, מע' מולטימדיה קוננקטד של צ'מפיון (דווקא זה פחות מומלת בגלל התקנה מקומית) ואחריות מורחבת ל3 שנים. פה בכלל אין מיקוח, לא יורד מהמחיר הזה. על מה ללכת?
הודעה אחרונה מאת אליהו שבת, -
- 8 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי חברים, הציעו לי את האפשרות לקחת רכב מהעבודה וראיתי שזה עולה לא מעט (3000 מהנטו + פגיעה בהפרשות הסוציאליות) חשבתי פשוט לקחת הלוואה וכך הרכב בסוף נשאר אצלי (בדומה להבדל בין שכירות למשכנתה) הרכב ישמש לנסיעות יומיות לעבודה, ראשל"צ - קרית שדה התעופה, וטיולים בסופי שבוע. יש לנו שני ילדים בגילאים 3 ושנה וחצי (בשנה הקרובה לא מתוכנן ילד נוסף) כך שמאחורה נכנס כיסא תינוק ובוסטר. אשמח להצעות לרכב שיכול להתאים לנו חשוב לנו: 1. אמינות 2. בטיחות 3. חסכוני 4. חווית נסיעה (פינוק, אבזור וכו') כיום נוסעים ביונדאי i35 שנת 2011 (חושבים למכור ולקנות משהו קטן במקום) וקצת מפריע לי רעש הכביש בנסיעות בין עירוניות. כאיל…
הודעה אחרונה מאת Shuki Katz, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 26 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
שלום לכולם, היום ראיתי פיזו 308 מודל 2016 עם 100 אלף ק''מ, דגם 'אקטיב'. הרכב שמור, יד פרטית ללא עבר ליסינג או השכרה, בעל הרכב אומר שאין תאונות. הרכב נוסע טוב ושמור גם מבפנים, אומר שיש היסטוריית טיפולים במוסך החברה ועברה לפני כשנה החלפת שרשרת טיימינג. אשמח לשמוע חסרונות וייתרונות של הרכב, מה חשוב לבדוק ולמה כדאי לשים לב. כמו כן, מהן הבעיות הידועות והנפוצות של הדגם הזה? האם נחשב לאמין או שכדאי להתרחק.
הודעה אחרונה מאת ronaldo17, -
-
מדובר ברכב סופר מיני חדש (גיר אוטומטי רציף) שיש לו דגם "ספורט". נפח מנוע 1000, כ"ס 100, תאוצה מ 0 ל 100 - 13 שניות. אמרתי לו שזה נראה לי מוזר שבדגם שאמור להיות "ספורט", זאת התאוצה, כשברכבים אחרים באותה קטגוריה (גם כאלה שלא מוגדרים "ספורט") יש כאלה עם תאוצה של 10 שניות ואפילו 9 13 שניות זה אפילו יותר מהקיה פורטה שהייתה לי.... לטענתו זה לא פקטור רלוונטי כי לדבריו רכב אחר יכול להאיץ מהר מעמידה אבל נגיד מ 80 ל 120 ייקח לו יותר זמן, כי זה תלוי איך בונים את הגיר שלו. זה נכון או שזה סתם קשקוש?
הודעה אחרונה מאת ik3, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 910 צפיות
שלום, אשמח לעזרתכם בפענוח בדיקה לקיה פורטה 2018, אוטומטית, מנוע 1.6 בנזין. 65 אלף קילומטר. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 11 תגובות
- 768 צפיות
היי, מקווה שאני במקום הנכון ואם לא אז תעיפו אותי יש לי סיאט איביזה reference שנת 2018. היא נפגעה פגיעה מסתבר לא פשוטה מאחור- נפגעו פגוש, קורה, דלת אחורית ושלוש חגורות בטיחות שננעלו ויש להחליפן. השלדה לא נפגעה וכרית האוויר לא נפתחה. אני מתלבטת האם לתקן אותה, לבצע טוטאל לוס או אובדן הלכה (לא יודעת מה ההבדל האמת). השמאי ממליץ טוטאל לוס אבל אני מאוד אוהבת אותה ומרגישה כאילו מלבד החגורות הפגיעה היא חיצונית בלבד. ממה שהבנתי אין כבר reference אוטומט ולא ממש תכננתי הוצאה כזו בחיי כרגע.. מה אתם הייתם עושים? תודה רבה!!!
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 688 צפיות
איביזה 2018, 45K ק"מ
הודעה אחרונה מאת gucci3, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שוקל לקנות מודל 2018, אנחנו צריכים בגאז׳ שיספיק לעגלה עם אמבטיה ושיהיה מספיק חסכוני לנסועה של 20k בשנה. מצפים להחזיק את הרכב 5 שנים לפחות (עד הילד השלישי). הונדה ג׳אז אין למצוא. א. ענייני גיר - מה עלות החלפת מצמדים ומוח? ב. לרכב יש מחלות אחרות? ג. אלטרנטיבות? תקציב 50k-60k. תודה!
הודעה אחרונה מאת jpex, -
-
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
טוב אז הייתה לי gla200 עליה השלום צריך לקנות רכב חדש מה אני רוצה: מפנק דיו בפנים 2017 ומעלה תקציב 150 רוב הזמן נוסע לבד אבל יש לי שלושה ילדים אז מידי פעם נוסעים לסבתא, לא קמפינג ועניינים... הייתי שמח לאיזה רכב 200 סוס צפונה חשבתי volvo xc40 (נראה לי צפופ מאחורה?) חשבתי אלפה גוליה אבל מפחידים אותי לקנות אלפה חשבתי על הונדה טייפ אר אבל יש רק ידני ואני עומד הרבה בפקקים חשבתי לחזור לgla יש רעיונות בקהל?
הודעה אחרונה מאת Super_T, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי מחפש ג'יפון אמין, יחסית חסכוני ויחסית נוח על מה הייתם ממליצים?
הודעה אחרונה מאת galbaruch, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום, אנחנו זוג פלוס ילד, מחפשים לקנות רכב אוטומטי שיענה על הצרכים הבאים 1. בטיחות ואמינות 2. תא מטען שיספיק לעגלה + עוד קצת דברים 3. לא גדול מידי 4. חסכוני 1 ו2 חובה, אפשר להתפשר על 3 ו4. רוב הנסיעות יהיו עירוניות קצרות, מעריכים שבשנה ניסע בערך 15000 קילומטרים. מתכננים להחזיק את הרכב לפחות 4 שנים. תקציב עד 80000 שקל. מחיפושים ראינו כמה מודעות לסקודה ראפיד 2018 שנכנסות לתקציב, האם מומלץ? (בהתייחס לאמינות בשימוש עירוני) אילו עוד דגמים מומלצים?
הודעה אחרונה מאת outnex, -
-
שנת 2017
הודעה אחרונה מאת שליקו99, -
ג’יפ משומש
מאת Roeixt- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום התחלתי להתעניין קצת בטיולי שטח (לא סלעים או משהו כזה) הייתי רוצה להתייעץ לגבי ג’יפ שישמש אותי גם לטיולים בסוף השבוע וגם שאוכל לנסוע איתו לעבודה כל יום באזור ה60 קילומטר אני מאוד אוהב רכבים גדולים וחשבתי על גרנד צירוקי 2010 התקציב שלי הוא עד 65000 אשמח לעזרה בייעוץ תודה לכולם
הודעה אחרונה מאת O.R., -
- 6 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
לפני 3 שנים עזרתם לי לבחור תסונטה (מאוד מרוצה ) ואני רוצה להתחדש התקציב 190 אלף. קראתי על הטלסה 3 מצד אחד זה נראה שהיא מאוד מתאימה לי גם בגלל שאני לא נוסע הרבה וגם בגלל שיש לי חניה פרטית, השאלה איך היא מבחינת נוחות נסיעה ( 0 ל 100 לא מעניין אותי ) אני מאוד נהנתי מהנוחות והנהיגה בסונטה , החוויה תהיה דומה ? האם יש אופציה אחרת עדיפה ? ( בלי חריגה מאזור 190 אלף) קצת רקע על שימוש הרכב *רווק *נסיעות ארוכות זה דבר נדיר אצלי . אשמח לעזרתכם תודה!
הודעה אחרונה מאת ronrcz, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הי חברים אשמח לעזרה. דבר ראשון אני מופתע שחיפוש בגוגל "יבוא מקביל קארספורום" מעלה תוצאה אחת מלפני שבע שנים. מצאתי רכב שמעניין אותי מאוד (פורטה) יד ראשונה, נראה לגיטימי לגמרי והדבר היחיד שאני לא סגור עליו זה שהוא מיבוא מקביל. לא שאכפת לי בתכלס אבל אני מנסה להבין מה המשמעות מבחינת התמחור. 1. האם רואים משהו ברישון רכב שמצביע על העובדה הזו? 2. למה המחירונים לא מורידים על כך אחוז מסויים? 3. לא מסתדר לי שבעל הרכב נהנה מההנחה והיא לא עוברת גם אלי, למה שאקנה ב"מחיר מלא" אם הוא קיבל הנחה? 4. ובשורה התחתונה, האם עלי לבקש הנחה עקב הנקודה הזו וכמה? 5. האם כשהרכב יהיה בבעלותי, עדין יהיה איזכור לייבוא פרטי? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 4 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, מתלבט בין השלושה על ה1.0 עשיתי נסיעת מבחן והדוושה הגיבה בעייפות ללחיצות חשובה לי נוחות נסיעה ואמינות וקצת ריגוש( לא נהיגת ספורט) מגיע מהרבה שנים של טויטה אמינה ומשעממת תודה!
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שלום צריך לקבל החלטה בין מיצובישי אקליפס דגם intense עליה בנובמבר 2019 יד ראשונה מליסינג, 37000 קמ. מחירון יבש 110000 מוכנים לעשות רק הנחה של 5% על הליסינג כלומר 104500₪ בגלל שאין הרבה רכבים כאלה שנמכרים. מצד שני טוסון מנוע 2000 דגם פריים, עליה פברואר 2018, 40000 קמ יד ראשונה פרטית (כלמוביל) מחירון כ 99000 דורשים 96500₪. תמה אתם אומרים?
-
- 6 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני מניחה שזה רק עניין של היצע וביקוש אבל זה ממש הזוי. רוצים כ 8000 מעל המחירון. זה קורה בעוד כלי רכב?
הודעה אחרונה מאת ronrcz, -
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מחפש רכב למשפחה, שני כסאות בטיחות, שתי כלבות גדולות בבגאז'. היום עם גולף 2008, מחפש להשתדרג בשנתון, לרדת בקילומטרז' ולקבל בגאז' גדול יותר. בתקציב שלי אני מתכנס לרכבים סביב 2015-2017 עם פחות מ 100 אלף קילומטרים. ניסיתי ופסלתי את ה 308, פורד פוקוס. הטויוטות יקרות ביחס לתמורה בעיני. הניסיון שלי עם יונדאי/ קיה הוא סביר אבל הן הרבה פחות מהנות לנהיגה (מודה שהניסיון הוא עם הדגמים הישנים יותר). אוקטביה סטיישן מכוערת מאוד. נשארתי עם סיאט לאון סטיישן 1.2 (TSI, dsg 7) ועם הונדה סיוויק טורר 1.8 מי עדיפה? יש אופציות רלוונטיות נוספות?
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
חבר מעוניין לקנות טסלה מודל 3 איך? למה? כמה? והאם שווה מה שמפורסם ביד 2?
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 726 צפיות
שלום מחפש לקנות קיה אופטימה הייבריד או גראנד קופה דיזל שניהם 2018 מה מומלץ מבחינת אמינות תחזוקה ושוק
הודעה אחרונה מאת אביב מושמוש, -
- 7 עוקבים
- 26 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
היי חברים. אני חייל בן 21, חצי שנה לשחרור, מחפש רכב משומש עד 45 אלף, בשאיפה למצוא משהו עם פחות מ-80 אלף ק"מ ויד 2. הרכב ישמש לנסיעות של שעה לבסיס בראשון וחמישי וגם בסופ"שים הוא יהיה דיי פעיל. חשוב לי שהרכב יהיה נוח לישיבה בגלל שיש לי קצת בעיות גב וכי אני 1.90 לכן מיני למיניהן לא באות בחשבון. חשוב שתהיה מולטימדיה טובה יחסית. וחשוב לא פחות החווית נסיעה, שהרכב יהיה חזק יחסית ולא איזה משהו חמוד לנסיעה בתוך העיר. כרגע הדילמה היא האם ללכת על vw רבתי (אסטרה/איביזה/לאון/גולף/ג'טה/פאביה/ראפיד) על כל הסיכונים והתקלות אבל חווית נסיעה וצריכת דלק טובים יותר. לבין כיוון של סיביק/מאזדה 3/סיד/אלמירה/I30 (פלואנס…
הודעה אחרונה מאת Laker, -
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, נתתי מקדמה על רכב וחתמתי על חוזה רכישה שניתן לביטול עבור רכב באחת מהחברות הגדולות להלן(אלבר,אלדן,שלמה סיקסט). נתנו לי לבדוק את הרכב לפני שהוא היה בהכנה - זאת אומרץ הרכב מלא שריטות ופגיעות שהם מתחייבים לתקן). נתתי מקדמה ורק אחרי שאראה את הרכב אחרי ההכנה אחליט אם לרכוש סופית או לא. בנוסף לקחתי את הרכב לבדיקה במכון קניה והבדיקה טובה יחסית. השאלה האם לקחת את הרכב לאחר שיחזור מהכנה למוסך? לך תדע מה יעשו לו בשבועיים הקרובים. שלא יחליפו חלקים וכו'. היה לנו וויכוח ומשא ומתן קשה מאד לפני שחתמתי על החוזה. ואם החברה בכלל תסכים או שתגיד לי שהיא לא מוכנה ותבטל את העסקה. את המקדמה אני כמובן לא אקבל. מה הייתם עושים? תודה
הודעה אחרונה מאת markb205, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 894 צפיות
אהלן! אני ניצבת בפני רכישת רכב ראשון (בת 30, נוהגת כעשור כך שלא נהגת צעירה אם זה רלוונטי). בנוסף לכך שרכישת רכב היא עניין מסובך שדורש הבנה כלשהי בתכניות והאפשרויות השונות, אני מגיעה עם נסיבות שהופכות את המצב למורכב עוד יותר, אז אשמח לעצות. אתאר בקצרה את כל הפרטים הרלוונטים ואשמח לשמוע מהי האופציה המתאימה ביותר למצב שלי: הדבר היחיד שחשוב לי מבחינת מאפייני הרכב הוא הבטיחותיות שלו- הרכב צפוי לעמוד במקום במהלך השבוע ולשמש אותי רק לנסיעות בינעורניות בסופי השבוע. אני בארץ רק לשנה וחצי הקרובות, ז"א שבאוקטובר 2022 ארצה להפטר מן הרכב (למכור במקרה שאקנה, או לסיים את הליסינג התפעולי? מקווה שאני מבינה נכון את ההצעות). הגורם העיקרי שינחה אותי צריך להיות…
הודעה אחרונה מאת rolling_stony, -
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, אשמח להמלצה על מכון בדיקה לפני קניית רכב באיזור כפר-סבא/רעננה/הרצליה. פתח תקווה או גיחה קצרה לאיזור חיוג 03 גם אפשרי. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
הי חברים, אני מעוניין לקנות רכב משומש. האם רכב שהיה בליסינג, הוא רכב שלא מומלץ לקנייה באופן גורף? או שיש רכבים שהיו בליסינג, שהם כן ראויים לקנייה? האם במצב כזה יש דברים חשובים שצריך לבדוק? המון תודה איתי
הודעה אחרונה מאת Schr90bgho, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 15 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום לכולם מעוניין לרכוש סופר מיני גג 60000שח, במגרשי הליסינג לא מצאתי משהו כל כך אטרקטיבי חוץ מאיביזה דגם סטייל 2018 אני מאמין שאין לה איבזורים 61000קמ המחיר הוא בדיוק 60000שח. עוד אופציה שראיתי זו פיגו 208 שנת 2018/2017 אבל אני לא בטוח לגבי הרכב הזה כמובן שאני לוקח בחשבון את המכירה שלו בעוד כמה שנים. האם ישנן עוד הצעות שכדאי לחשוב עליהם? תודה!
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 674 צפיות
מאזדה 3 2016 המוכר קנה מליסינג ב-0 ק"מ הוא יד 01 אבל היה הנהג היחיד באוטו.(יש איך לוודא את זה?) הוא מבקש מחיר כאילו קנה את האוטו בפרטי(בלי התחשבות בליסינג, כאילו הוא יד 00) כי היה הנהג היחיד באוטו. הגיוני לדרוש ממנו מחיר לפי המחירון כולל הי"ע של הליסינג? או שזה לא כל כך משנה כי גם אני אוכל למכור את הרכב ללא הי"ע של הליסניג כשאמכור?
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
לאחר ביקור בסוכנות רנו ונסיעת מבחן על הקליאו יש לי ספק אחד.. כבוגר הגיר הרובוטי הידוע לשמצה את פורד אני מקבל התקפי פוסט טראומה רק מצמד המילים "גיר רובוטי". הנסיעה על הרנו הייתה מדהימה, התגובות היו חדות, קיבלתי רמות גדולות מאוד של FUN. גם בנסיעה פקוקה אמנם הרגשתי רעידה קלה (מאוד מאוד קלה על גבול הלא מורגשת) במיוחד כשהייתי עסוק בלהינות מההפקר של רכב מבחן והסיפוק מהנסיעה שניסיתי רק לתת קיקים ולנהוג. האם הגיר ידוע כגיר בעייתי, יש לו מחלות? מלבד השנים הראשונות, בטווח הרחוק הוא עדיין אמין? *מדובר בקליאו עם המנוע 1.33 ליטר. ועוד שאלה לגביה היא מה טיב צריכת הדלק שלה? מלבד הרנו התלבטתי לגבי הקורסה אבל השירות של הסוכן היה הרבה פחות נעים,…
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 22 תגובות
- 12 אלף צפיות
אהלן חברים, בזמן האחרון מתעניין בהונדה סיוויק 1.5 182 כ״ס יד שניה משנים 2018/2019. ממי שמחזיק/יודע, אשמח בבקשה לשמוע על תחזוקה שוטפת של הרכב. הבנתי שכל 7000-8000 קילומטר צריך להכנס למוסך להחלפת שמן? כמה יקר להחזיק את הרכב הזה לעומת רכב ״רגיל״ שנכנס למוסך כל 15K? והאם הטורבו יכול לעשות בעיות? תודה רבה ושבת שלום
-
מי מחובר 41 משתמשים רשומים, 12 אנונימיים, 899 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- אוטו פריק
- GTI33
- 318i
- D1winner
- tomerR
- מחכה
- Aviady001
- yoav911gt2
- laviil
- G. P. Magnus
- DubelBoom
- WideFocus