ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,629 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
הבנתי שהיו בעיות עם הגיר עד שנתון 18 ואז סידרו משהו. אם אני מחפש איביזה שנתון 16-17 ביד 2 והבדיקה במכון יוצאת בסדר, יכול להיות שאני אמצא את עצמי כל חודש במוסך?
הודעה אחרונה מאת davemustaine87, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 16 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
שלום מתכוון להזמין רנו קולאוס 2021. מה דעתכם על הרכב ? האם יש לו מתחרים ? דגש , מחפש רכב חסכוני , הרכב הנל מונע במנוע דיזל. המחיר כרגע פחות מ170 אלף ש"ח. האם צפוי מחליף בקרוב. רנו לא מפחיד אותי מבחינת אמינות להפך, נוסע כבר 6 שנים ברנו גרנד סניק דיזל שהוכיח אמינות מופתית.
הודעה אחרונה מאת Davego, -
-
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, מעוניין להשתדרג ברכב וצריך את עזרת המומחים. מחפש רכב משנת 2017 בתקציב של 70,000₪ עד מקסימום 80,000₪. תפסו את העיניים שלי 2 דגמים של מאזדה. מאזדה CX3 מאזדה 3 מה ההמלצה שלכם ?
הודעה אחרונה מאת בנס, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש לי מאזדה 2, ואני מאוד מרוצה רק שהיא שנת 2009 ואני רוצה להתקדם. אני מחפש רכב אמין, חזק (לא 70 כ"ס ...) לא משפחתי. תודה !
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 943 צפיות
אשמח לג'יפון אבל לא מצאתי משהו כל כך אמין וטוב במחיר הזה. מחפש רכב חסכוני וחזק אבל לא קטן מדי . תודה לעוזרים..
הודעה אחרונה מאת Carcar21, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכולם, הייתי מעוניין לשמוע את דעתכם בנוגע לשני הדגמים הללו: פג'ו 2008 1.2 ל' טורבו בנזין וקיה אקסיד EX מטרת הרכב היא למשפחה (הורים+ילדה) לנסיעות שגרתיות כמו עבודה במהלך שבוע ובסופ"שים טיולים פה ושם (אין נסיעות ארוכות מאוד או משהו יוצא דופן). לפי מה שבדקתי המחירים די זהים, וגם מידות הרכבים דומות. מה שחשוב לי הוא תא המטען שצריך להכיל עגלה ודברים בסגנון הזה. מהניסיון שלכם, על איזה רכב הייתם ממליצים יותר? תודה!
הודעה אחרונה מאת adon1, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אהלן, פעם ראשונה כותב בפורום אחרי שקורא פה לא מעט. בת הזוג ואני מחפשים רכב שישמש את שנינו ביום יום (כ-15K בשנה) בעדיפות לסופר מיני. התקציב זה 20-24K, ומכל האפשרויות שקיימות אני שוקל את האפשרות של פיגו 208 לאחר שראיתי עליו לא מעט תגובות חיוביות פה. ראיתי שבאופן גורף ממליצים על הגרסה המחודשת של מנוע 1.2 עם גיר 6 הילוכים, אבל לצערי היא לא תכנס בתקציב הזה, לכן הגרסה הרלוונטית היא גרסת 1.6 עם 4 הילוכים. (הכרחי אוטומט) לכן רציתי חוות דעת ספציפיות לגבי הגרסה הזו, האם יש אתה בעיות מסוימות, ואיך היא מבחינת אמינות בעיקר. ראיתי שרוב התגובות טוענות שהשילוב של המנוע גיר המדוברים הוא לא מומלץ ושהגיר מסרס את המנוע, אבל אם שמים את עניין הביצועים והמהירות …
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
-
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אהלן חברים, מחפש להחליף את הג'אז 2008 במשהו קצת יותר חדש ובטיחותי. רכב משפחתי. תקציב 45 אלף. מה חשוב? שיהיה רכב אמין ובטיחותי זול לתחזוקה וטיפולים שנתון יחסית חדש 2014 ומעלה בגאז יחסית גדול נוסע בערך 20000 קמ בשנה אשמח להמלצות, תודה :)
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום ברשותי יונדאי I30 והבאגז לא מספיק גדול אני מתלבט בין הרכבים הבאים : סיטרואן ברלינגו/פיאט דובלו/רנו קנגו בתקציב של עד 20,000 ש"ח ראיתי כמה אופצ' ביד 2 בעיקר של דובלו (2012-2014) 1. אשמח לפירוט לגבי האמינות של כל אחת מהן בשנתונים האלו. 2. האם יש יתרון בכך שהחליפו מנוע ? 3. האם טורבו דיזל נחשב פחות אמין ממנוע בנזין רגיל ? 4. כל מידע יעזור תודה
הודעה אחרונה מאת orelar, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אשמח להמלצות לרכב באזור ה20000 מרווח ל3 כסאות תינוק, אמין וחסכוני. תודה!
הודעה אחרונה מאת אורי27, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי, אני רוצה לקנות רנו קליאו ממגרש, מאיזה מגרש יותר ממומלץ לקנות? האם אני צריך להיזהר אם אני קונה ממגרש ולא להסתמך על הבדיקות רכב שהם מביאים לי?
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
היי חברים מה אתם ממליצים קשקאי 2015-16 או טויוטה קורולה איפה אני יהנה יותר מבחינת נוחות יופי ושמירת מחיר על הרכב כמובן?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי לכולם, מחפש רכב ל-4 נפשות: 2 הורים, ילד בן שנתיים וחצי, ותינוק. צריך שיהיה מקום מאחורה ל-2 כיסאות בטיחות (אחד נגד כיוון הנסיעה, ואחד עם כיוון הנסיעה) כך שהיושבים מקדימה לא ירגישו שנמעכות להם הצלעות. אם יש גם מקום למבוגר מאחורה בין כיסאות הבטיחות, עוד יותר טוב. גם הבגאז' צריך להיות יחסית מרווח, שיהיה מקום לעגלה (אחת) עם אמבטיה ודברים נוספים כמובן שלוקחים לילדים. מחפשים משהו במחיר של 35000. שיהיה דגם יחסית נפוץ שיש לו זמינות של חלפים. שיהיה בטיחותי (עד כמה שאפשר במחיר הזה, למרות שזה תכלס הכי חשוב). צריכת דלק חסכונית עד כמה שאפשר. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת DeL0rean, -
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מתלבט ברכישת רכב, כעיקרון הרצון היה אלפא מיטו 155 ידני 2009-2010 פשוט לא מצאתי משהו מתאים עדיין ועלתה ההתלבטות גם בין רנו פלואנס 2.0 2012 או אקורד 2.0 2006-2008 אשמח לקבל חוות דעת ממי שמכיר טוב את הרכבים או אפילו מי שהיה לו את אחד הרכבים. תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מחפש רכב משפחתי אמין,מרווח,נוח למשפחה וטיולים בסביבות 40-50 k.מה מבין השניים לדעתכם עדיף? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת Rubym, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני עם תקציב מוגבל (6-7K מקסימום) מתלבט כרגע בין אלנטרה (1.6) 2005 170K לאלמרה (1.8) 2004 150K. מבחינת מראה האלנטרה הרבה יותר יפה אבל השאלה מה עדיף מבחינת אמינות ודלק (בעיקר נסיעה עירונית). תודה מראש
הודעה אחרונה מאת אבי1995, -
-
- 4 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום למומחים/מומחיות. מחפש את ה-SUV הקומפקטי או קרוסאובר שנותן את "החבילה" המלאה למשפחה... סביב 140,000. נוחות, מרחב, תא מטען, בטיחות, מולטימדיה, מנוע, בידוד וכדו... ברור שאין רכב מושלם אבל איזה רכב לדעתכם את התמורה המלאה ביותר לכסף. הנטייה אגב אומרת היברידי אבל אני מבין שזה מצמצם את האפשרויות באופן רציני. תודה
הודעה אחרונה מאת dr6633, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום חברים, אשמח לעזרתכם בהבנת תמונת המצב של רכב. הסוכן של אוויס טוען שהרכב עם בעיות מאוד מינוריות. הרכב חיצונית נראה טוב מאוד, חדש. אשמח לתגובתכם המלומדות. מצורף צילום של דוח שלהם על הרכב.
הודעה אחרונה מאת borsood, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם אני מחפש לקנות רכב חסכוני לא יקר באיזור ה85k אמין וגבוה שלא יתגרד לי מלמטה בהרים ובמדרכות הציעו לי קיה נירו מה אתם אומרים אני נוסע המון נסיעות ארוכות צפון מרכז אז אני מחפש רכב אמין גבוה נוח חסכוני לא יקר אם יש למישהו רעיון חזק אשמח שתכתבו לי וכן ציזהרו ממימון לרכב שהסוכן הציע לי וזה יוצא באיזור ה18k ריבית לחמש שנים שזה המון והסוכנים לא מעריכים את השקל שלי ושלך ולא אכפת להם מהכסף שלך תודה רבה
הודעה אחרונה מאת motior, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 998 צפיות
שלום אני מחפש רכב משפחתי עד 75000שח לנסיעה של 35 לכיוון כל יום. מחפש שנתון 2016 ומעלה. לא מליסינג ממה שראיתי הפוקוס מעולה פרט לדלק הזוי ה308 סבבה אבל לא מצאתי בשוק ואין מזגן מאחור הטויוטות טובות אך יקרות הסוזוקי פשוטות מה לגבי רנו למיניהן? תודה
הודעה אחרונה מאת chenrp, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום רב, אני מעוניין לקנות פיאט טיפו 2017-2018 מנוע 1.6 אוטומטית. ורציתי לדעת איך היא מבחינת אמינות? האם המכלולים שלה אמינים? האם יש לה רצועת טיימינג או שרשרת? האם יש לה בעיות מיוחדות כגון? (גיר, מנוע, קפיצים, סרנים וכו'). האם יש אופציות יותר טובות בשנתונים הנ"ל בסביב ה-40,000 ש"ח?
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
- 7 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום, מחפש רכב נחמד ואמין לאדם אחד. גר בחיפה ועושה כמה פעמים בשבוע את קו חיפה-נהריה. מחפש אוטומטי בלבד עם בטיחות סבירה. תקציב עד 30 אלף, אולי ניתן לחרוג מעט כלפי מעלה. סולד, ואולי לא בצדק (?), מסופר מיני כמו ספייס סטאר ושות' בשל שיקולי בטיחות. גם סובל מכאבי גב ומחפש משהו שיהיה נוח. מתלבט בין סיטרואן C4 2015 (מנוע פיורטק) לבין מאזדה 3 בשנתונים 2009-2011 (מאזדה בשנתון וק"מ מקבילים לסיטרואן עולה פי 2). מוזמנים להציע גם משהו אחר. זו התלבטות עקרונית, למעשה. כשהק"מ זהה, הסיטרואן עדיין תהיה משמעותית חדשה יותר ואם הכל בסדר מבחינת סוגיית הטיימינג והריקול נעשה בזמן - תוהה האם עדיין המאזדה תהיה ככלל אצבע אמינה יותר? על הנייר הסיטרואן נראית פג…
הודעה אחרונה מאת Gavrik, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני מתלבט בין 2 רכבים רוב הנסיעות בעיר כ10 ק"מ בשנה מאזדה 6 שנת 2010 יד 2,יד ראשונה ליסינג, עשתה 170 אלף ק"מ, מחיר 23 אלף שקל לפני מיקוח טויוטה אוונסיס שנת 2011 יד 2,יד ראשונה פרטית, עשתה 140 אלף ק"מ, מחיר 31 אלף שקל לפני מיקוח
הודעה אחרונה מאת שליקו99, -
הכותרת טיפה מלחיצה אבל אסביר את עצמי. לפי מחירון לוי יצחק, הרכב(הונדה סיוויק האצבק 2011), יד 2 מידיים פרטיות הוא קרוב ל33 אלף. הנזקים שדיברתי עליהם? ידית בדלת קדמית ללא הפלסטיק המכסה(ניתן לפתוח כרגיל, רק ללא הפלסטיק) וללא כיסוי למכסה דלק(גם כאן, רק החלק האפור ברכב. מכסה לדלק עצמו יש, רק הכיסוי שלו נגנב). מנגד, את המערכת שבאה עם הרכב החלפתי למערכת מולטימדיה יחסית יקרה עם אנדרואיד כך שיש גם יתרון. כמה הייתם דורשים בעת מכירה במצב שכזה? או יותר נכון לשאול, כמה הייתם מורידים מהמחירון על הנזקים הללו?
הודעה אחרונה מאת Potato, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אהלן חברה, אני מתלבט נורא בין לאון fr 1.4 שנת 2016 לpolo gti 1.4 טווין טורבו שנת 14. אשמח לעזרה בכמה שאלות. הבנתי שהפולו בשנה הזאת עם המנוע הזה בעייתי, אשמח לדעת אם זה באמת נכון ואם כן מה המחלות של הרכב הזה, הוא מומלץ? מבין שני הרכבים על מה הייתם הולכים? מחפש משהו אמין אבל עם כוח , אני לא איזה ילד בן 17 שמתלהב מללחוץ על הגז כל 5 שניות תודה לכל מי שעונה!
הודעה אחרונה מאת שליקו99, -
-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 38 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
הי הולך מחר לראות רכב יד 2 פרטית , יד ראשונה ליסינג. בשלב הליסינג של חייה היא עשתה כ 24 אלף ק"מ במשך 3 שנים. האם זו נורה אדומה מהבהבת או שזה סביר? מעולם לא נתקלתי בחיה כזו...
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לחברים! האם יש הבדל בין "ליסינג" לבין קניית רכב חדש? האמת קבלתי קצת מידע אבל זה מעניין מה אתם אומרים.
הודעה אחרונה מאת ינקלה, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, בזמן האחרון התחלתי לחפש לקנות רכב ראשון, הגעתי להחלטה שמסגרת התקציב היא עד 50K ואני אשמח לעזרה בבחירת הרכב המתאים. הצרכים שלי הם כאלה: הרכב ישמש זוג ללא ילדים, אין דרישה לתא מטען מרווח במיוחד, אבל מיני לא מתאים לדרישות שלנו. אופי הנסיעות הוא ברובו עירוני, והאוטו צריך להיות יכול להתמודד עם העליות של חיפה בקלות. נסיעות בין עירוניות יהיו פעם בשבוע בערך, ואחרי חישוב גס אני מעריך שהאוטו יעשה בין 10K ל15K ק"מ בשנה. חוויית הנהיגה פחות מעניינת אותי, ואני בעיקר מחפש רכב שאני אוכל להוציא ממנו את מירב הק"מ בכמה שפחות כסף, בתקווה ל-5 עד 10 השנים הקרובות, עד שהוא ישווק חיים/יהיה יקר מדי לתחזוק. יצא לי לקרוא בפורום ולראות מבחנים כאל…
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
היי כולם! אני משתחרר ממש בקרוב מהצבא ואני מחפש לקנות רכב עד 12,000 (אפשר לגלוש ל15,000 אם צריך אבל עדיף שלא). ידני לחלוטין בא בחשבון. הכי חשוב לי שהרכב יהיה זול, חסכוני בדלק, לא יראה הרבה מוסך וגם כשיראה מוסך שאני לא אשחט בתיקונים. מראה וגודל פחות קריטי לי. אני צפוי לעשות כ400 ק"מ בשבוע
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום, זמן רב שמחפש רכב. אשמח לשמוע המלצות ודעות ככל שיבואו. תודה מראש. 1. תקציב עד 48000 2. יפני או קוראני 3. קמ עד 110000 4. עדיפות לסדאן או סטיישן אילו דגמים תמליצו לחקור ולחפש?
הודעה אחרונה מאת EliC25,
-
מי מחובר 60 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 1,023 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- sperial
- Step
- amit54
- WideFocus
- בנא
- santiago
- גולדן191
- Igalz
- Night Driver
- הדיין
- david3692
- omerkot