Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1816 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בזמן האחרון התחלתי לחפש לקנות רכב ראשון, הגעתי להחלטה שמסגרת התקציב היא עד 50K ואני אשמח לעזרה בבחירת הרכב המתאים.

הצרכים שלי הם כאלה:

הרכב ישמש זוג ללא ילדים, אין דרישה לתא מטען מרווח במיוחד, אבל מיני לא מתאים לדרישות שלנו.

אופי הנסיעות הוא ברובו עירוני, והאוטו צריך להיות יכול להתמודד עם העליות של חיפה בקלות.

נסיעות בין עירוניות יהיו פעם בשבוע בערך, ואחרי חישוב גס אני מעריך שהאוטו יעשה בין 10K ל15K ק"מ בשנה.

חוויית הנהיגה פחות מעניינת אותי, ואני בעיקר מחפש רכב שאני אוכל להוציא ממנו את מירב הק"מ בכמה שפחות כסף, בתקווה ל-5 עד 10 השנים הקרובות, עד שהוא ישווק חיים/יהיה יקר מדי לתחזוק.

יצא לי לקרוא בפורום ולראות מבחנים כאלה ואחרים, אבל אני לא קרוב יותר לתשובה בהרבה ממה שהייתי ביום שהתחלתי את החיפוש.
נאמר לי לא פעם שהיפניות הן המומלצות ביותר, אבל שמתי לב שבתקציב שקבעתי לעצמי אני מוצא רכבים יפניים (לדוגמה מאזדה 2) רק בשנתון רחוק (2014-2015) וקילומטראז' גבוה.

לעומת רכבים אירופאים שאני רואה גם בשנתון 2018 עם משמעותית פחות ק"מ.

אז בגדול השאלות שלי סובבות את הגורמים שבהסתכלות של 5 עד 10 שנים קדימה ייקרו רכב אירופאי "חדש" לעומת רכב מיפני "ישן", כמו לדוגמה:

1) הפרשים בעלות הטיפולים השותפים.

2) הפרשים שנובעים מתקלות ידועות/חלפים יקרים/צריכת דלק מוגברת.

תודה מראש לכל העונים, ואם אני בכלל לא שואל את השאלות הנכונות או חושב על זה מזווית לא נכונה אני גם אשמח לדעת.

פורסם

באזור ה 50-53  אלף אפשר לבדוק הונדה גאז, מרווחת מאוד,חסכונית ואמינה, בנוסף שמירת ערך טובה, הרכב לא זריז כמו חלק מהמתחרות עם מנוע טורבו, אך אמורה לספק.

סוזוקי בלנו גם כן אמינה מאוד, המנוע סביר בכוחו אך לא תהיה בעיה בעליות של חיפה, בנוסף מרווח מאוד.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

בוא נרגיע שתי דרישות:

1. אחרי 45 שנות נהיגה בחיפה - עדיין לא נתקלתי ברכב תקין שלא הסתדר עם העליות. היו פחות או יותר זריזים, אבל כולם הביאו אותי הביתה, אפילו מים המלח. הסר דאגה מליבך בעניין זה.

2. בנסועה הצפויה לך הפרשי צריכת הדלק לא יהיו משמעותיים כל עוד לא תקנה בהמה כבדה.

לגבי המחירונים - מה שכתבת קצת מפתיע אותי. לפי אפליקציית לוי יצחק תוכל לרכוש בתקציבך, למשל, סוזוקי סויפט 2017, האח של הבאלנו שהזכיר יוליאן. אולי כדאי לך להשקיע בחוברת המחירון פעם אחת, מה גם שאנחנו בתחילת החודש, אז המחירון יהיה בתוקף עוד 4 שבועות. כמובן שהמחירון הוא רק מנחה, כל עסקה נסגרת לפי ההסכמה בין המוכר לקונה.

ועניין אחרון - אתה רוכש רכב לטווח ארוך, אז חשוב גם על הצרכים הצפויים לאורך תקופה כזו.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם שמת לב, ציינתי שבדקתי באפליקציה. זה מצויין כאשר אתה רוצה לבדוק מספר מוגבל של דגמים ושנתונים. אבל כאשר אתה רוצה לסקור מספר גדול של אפשרויות החוברת יותר נוחה. פות"ש מתכוון להוציא עשרות אלפי ש"ח, הצעתי לו להוציא כמה עשרות ש"ח כדי שהתמונה תהיה פרושה לפניו.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

לא מפריעה. סתם מסורבלת. ללכת קדימה ואחורה, עוד דגם ועוד דגם, לבנות לעצמך טבלה באקסל או על דף נייר - כאש בהשקעה של כמה עשרות ש"ח  אתה קונה חוברת שבה אתה מדפדף מאודי עד שברולט ומוצא את מבוקשך.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

גם לקחת מחשבון ולהתחיל לחשב כמה זה כל בעלות וכמה זה כל ק"מ במקום ללחוץ על כפתורים בתפריט - זה מאמץ...

ובטח שלקנות את המחירון ולחפש אותו זה מאמץ

פורסם

כאשר מכרתי וקניתי השתמשתי באפליקציה, הרי כשבאים לראות רכב עושים שיעורי בית ויודעים מה המחירון שלו, מעבר לזה,תוך דקה אחת אתה יכול לקבל מחיר משקולל ללא צורך בחישוב.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...