ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,629 נושאים בפורום הזה
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי, נראה לי שקצת מאסתי בסוכני מכירות 'ממולחים' טריקים ושטיקים. מחפש יועץ שיידע לכתת רגליים לעשות טלפונים ולמצוא לי דיל טוב שאוכל לסגור. מישהו מכיר מישהו כזה? היו בעבר המלצות בפורום אבל לא מוצא כרגע
הודעה אחרונה מאת הלוחש למכוניות, -
רכב עד 80k
מאת beardddd-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מחפש רכב משפחתי שיהיה מאובזר וחיסכוני עדיפות ליפני תודה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
נהגתי ב3 השנים האחרונות על שברולט סוניק RS, רכב מאובזר ברמה מאוד גבוהה, זריז מאוד יחסית לכל רכב אחר שהיה לי לפניו, אך התדירות שבה הייתי נפגש עם המוסך גרמה לי למכור. אני מחפש רכב עם מנוע טורבו, גיר אוטומט, משמש לנסיעות יום יומיות קצרות [כ10 ק"מ לכיוון], חשוב שיהיה ברמת אמינות סבירה ושלא יגיע ערום, אני לא מצפה לרמת אבזור כמו בסוניק ומבין שהאמינות באה על חשבון האבזור במקרה הזה. ראיתי את הפיג'ו 208 שמגיעה עם 1.2 טורבו החל מ 2015 אבל היא מעט מעל התקציב, יש הצעות נוספות?
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
מאיפה עדיף לרכוש רכב יד שנייה פרטית מסוכנות או מאתר יד שתים
הודעה אחרונה מאת zvigolden, -
-
שלום, מחפשים רכב שני למשפחה, מצאה חן בעינינו ה208 משנת 2015 לא מעוניינים בגרסה הידנית וגם לא ב1.6 הפחות חסכוני. עם מה נשארנו? יש גרסה עם מנוע 1.2 טורבו ותיבת הילוכים אוטומטית רגילה,ויש מנוע 1.2 לא טורבו עם תיבה רובוטית מה חשוב לנו? אמינות/בטיחות וצריכת דלק נמוכה מאוד-אשמח לדעת לגבי שני הרכבים. רק על פי ההיגיון שלי...המנוע הלא מוגדש אמור להיות יותר פשוט ולכן גם יותר אמין? בעיות מיוחדות נוספות? איך בודקים את נושא רצועת התזמון? מה צריכת הדלק האמיתית של שני הדגמים? בגדול מה הייתם ממליצים? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת eyalkar, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, מתעניין לגבי שני הרכבים לשנתון 2018. יהיה רכב עיקרי בבית, זוג + 2 (3 ושנה וחצי) הדברים שחשובים לי לפי סדר עדיפות 1. אמינות 2. רמת אבזור 3. חסכוני 4. מרווח אשמח לדעתכם וניסיונכם בעניין. תודה!
הודעה אחרונה מאת meirjul, -
- 7 עוקבים
- 9 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
היי, אני כבר מספר שבועות מחפש תחלופה לרכב שלי - Seat Arona FR 2020 בגלל מספר פיצ'רים שחסרים לי ובניהם (והכי חשוב) תא מטען מעט גדול יותר אך ללא הצלחה. צריכת דלק לא ממש חשובה לי (יש לי 5400 ק"מ על הרכב הנוכחי והוא בן 1.7 שנים). אשמח לעזרתכם במציאת הרכב הבא שלי. מחיר מקסימלי: כ- 185 אלף ש"ח סוג רכב מעודף: SUV בינוני. (לא חובה) רכב מהיבואן או 0 קילומטר בלבד , לא יד 2/ליסינג וכו'. כמובן שנתון 2020/2021 לכל הפחות (אין לי בעיה לחכות גם לתחילת 2022 אם יצא דגם מעניין יותר). פיצ'רים דרושים: בקרת שיוט אדפטיבית בקרת סטייה מנתיב אקטיבית עצירה אוטומטית לפני התנגשות אור גבוה אוטומטי…
הודעה אחרונה מאת eliordadon, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן ביקרתי היום בסניף מקומי של לובינסקי טרייד, סה'כ החברה והרכבים נשמעים בסדר. הבעיה היחידה שהנציג היה קצת גס רוח (מה חדש) וניסה בכל דרך להביא אותי לשלם עמלת שינוע של 2000 שח באותו מפגש לאחד הרכבים שהתעניינתי בהם (טויוטה אוריס), בטענה שאם הבדיקה לא בסדר או כל סיבה שהיא, אני אקבל 1500 שח בחזרה (אפילו ניסה להראות לי את החוזה). מה הסיפור עם זה? זאת פרקטיקה מקובלת? הם באמת מחזירים? אני שוקל כבר לשכור מאעכר שמתמצא במציאת רכבים טובים ולוותר על כל הכאב ראש הזה, חשבתי שחווית הסוכנות תהיה קצת יותר טובה מלהתחיל להתמקח עם אנשים בווטצאפ.. מה דעתכם? הרכב המוצע אגב טויוטה ורסו 2018, 51K קילומטר, מחיר 81K (לא סטיישן, היברידי)
הודעה אחרונה מאת om2, -
-
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
מתלבט בין שני הרכבים הנ"ל. מחפש רכב פרקטי וחסכוני בדלק. שני הרכבים יכולים לענות על הצרכים אך האוקטביה קורצת יותר. עד כמה היא חסכונית מבחינת צריכת דלק? מבחני רכב שונים הראו באיזור ה-18.5 ק"מ לליטר. אשמח לקרוא את דעתכם על שני הרכבים הנ"ל.
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
- 3 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
הולך שבוע הבא לבדוק פיג׳ו 3008 2017 דיזל לקראת קניה מלובינסקי פתח תקווה. אשמח לקבל המלצות למכון בדיקה ואולי גם למוסך (חבר המליץ לבקש בדיקה מכנית במוסך בנוסף לבדיקה הרשמית של המכון).
הודעה אחרונה מאת Gadjuja, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 986 צפיות
שלום כולם, מקווה שזה לא אוף-טופיק מידי, אני צריך למכור את הרכב שלי בזמן יחסית קצר לקראת נסיעה ורציתי לשאול פה כמה שאלות לפני פרסום. מדובר בשברולט ספארק ידנית מודל 2011. אני יד שניה (עבור הקונה היא יד שלישית). 257,000 ק"מ. מצב מעולה, הכל תקין לגמרי. לא רואה מוסך. פעם אחרונה שהייתי היה באוגוסט שנה שעברה בטיפול תקופתי וקיבלתי חוות דעת שהרכב במצב כללי טוב מאוד. המצב החיצוני גם מושלם כמעט לגמרי פרט לשפשוף צבע בצד ימין של החלק הקדמי (עלות תיקון כ600 ש"ח אחרי מע"מ). שאלות: 1. אני גבולי מבחינת קילומטרג' לגבי טיפול תקופתי (11,000 ק"מ מהטיפול האחרון) ומתלבט אם להעביר את הרכב טיפול או למכור אותו כמו שהוא ולהשאיר את הטיפול לק…
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
הי אני סטודנטית אז מתחילה את החיפוש בתקציב נמוך.. אני רוצה להוציא בין 5000-7000 גג. בגדול אני צריכה רכב קטן, לא צריך משהו מטורף רק שיסחוב טוב ושיסע חלק בלי תקלות באמצע הדרך.. (ובכללי בלי תקלות יקרות) אני לא מבינה בכלל בכלל ברכבים ככה שצריכה כיוון ושמות של רכבים שמומלצים.. בדקתי לגבי סוזוקי איגניס שנים 2001-1006 (מחירים סבירים בשבילי) רציתי לשמוע מה הדעה לגביו. והמלצות על רכבים בסגנון.. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת borsood, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי , יש לי קצת בילבול, האם השנתיים אחריות מעבר ל-3 שנים, זה על מנוע וגיר או על כול הרכב? כמו כן, האם מכבדים כמו שצריך או שיש התחמקויות , כוכביות ושאר שטויות? האם מוגבלת קילומטראז'? אני שואל בעניין הטיימינג וכול הנלווים אליו, שכן, זאת הסיבה שאני שוקל רכב כם מנוע פיור טק. ובאופן כללי , מה אומרים על הרכב? חשוב לי מאוד נוחות כללית ומושב נוח עם אפשרויות כיוונון מרובות, את יכולות המנוע והגיר אני כבר מכיר מה-308. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת davemustaine87, -
-
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
התלבטות בין מאזדה 3 מנוע 2 165 כ״ס( חמש דלתות) או וולוו פשוטה v40 1.5 153 כס . מה ממליצים ? שתיהן מחיר דומה לאותו שנתון, חשוב לי חמש דלתות בלבד . סביב 80!אלף שתיהן
הודעה אחרונה מאת banji man, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היי אני בתקשורת עם מוכר הרכב סובארו פורסטר 2013 הוא דורש מעל מחירון הרכב עם 143 אלף קילומטר. וכשדיברתי איתו לגבי בדיקה הוא אמר שהקונה האחר שבא לבדוק אמר שמכונים לא נותנים אחריות על הגיר אם הרכב מעל 140 אלף קילומטר ועל ה 4 על 4, מישהו יודע מה אמינות הגיר והצפי של 4 על 4 להתקלקל ומה העלות תיקון?, ואיזה מכונים נותנים אחריות ומה אפשר לעשות כדי לבדוק שהגיר תקין
הודעה אחרונה מאת ETAY1998, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום אשנים כרגע עשיתי נסיעה על ספייס סטאר 2016 עם קילומטראג של 40000 והרגיש לי ממש סבבה אבל זאת לא אינדיקציה כי לפי התקציב שלי אני יכול לקנות מיצובישי שנת 2012-2014 עם קילומטראג יחיסית גבוהה (מעל 80000) . קראתי בפורומים שישי חוות דעת ממש לא טובות על הספייס סטאר . רשמו שיש הרבה תקלות עם המזגן , נסיעה מאוד לא יציבה ונוחה , תקלות עם הבלמים והרבה טיפולים. ראיתי את הסיכום של יוליאן אבל ניראה לי שהוא נפל על מציאה לכן אשמח לחווות דעת נוספות מבעלי ניסיון שרכשו את הספייס סטאר בקילומטראג יותר מ80000 , איך הרכב מתפקד? , איך הוא מבחינת טיפולים האם באמת הנסיעה זה משהו ממש מורגש, אם הרכב אצלכם מעל שנתיים מאז הרכישה האם משהו הישתנה מבחינת התפקוד. תודה.
-
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
מבחינת צריכת דלק, אמינות של החברה והרכב, בקרת משתמש ונסיעה על הכביש (נוחות), מערכת שמע...
הודעה אחרונה מאת חולה רכב#1, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום, אשמח לעזרה בפענוח דוח סליקה לרכב שאני מעוניין לרכוש. הרכב כרגע יד 2 (אני אהיה יד שלישית) מודל 2017, אירועי הביטוח קרו ליד 1. כמה דברים שלא הבנתי: 1. מה הכוונה בשינוי מספר רישוי (מופיע פעמיים)? 2. הייתה ירידת ערך של בערך 5000 ש"ח, איך מחשבים את זה בשקלול המחיר? מה אתם אומרים? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
ספינה יפנית מומלצת 1 2
מאת SHIPS-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 26 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
הי, מתלבט בין הרכבים הבאים: 1.לקסוס gs300 או is250 שנת 2008-2010 2. קאמרי 2009/2010 דגם אקזקיוטיב/ xle (קאמרי 2014 ממש חורגת מהתקציב אבל אולי תעלה אחת מטופלת במחיר סביר). 3. מאזדה 6 לאקצ׳רי- 2013-2014 אני מחפש רכב שישרת אותי נאמנה לתקופה של כ- 5 שנים כשהנסועה השנתית שלי היא כ-12,000 ק״מ. על האמינות של הקאמרי/ לקסוס שמעתי רק שבחים ואני אכן מעדיף אותן בהשוואה למאזדה מבחינת הנראות, האבזור וכו׳. עם זאת במחיר של כ-40 אלף ההפרש בשנים הוא משמעותי, מאזדה שנת 2013 וקאמרי/לקסוס 2008/2010 בהתאמה. האם לדעתכם רכישת קאמרי או לקסוס בשנתונים הללו ׳ישרדו׳ כמה שנים טובות ככל ואתחזק אותן כראוי או שמאזדה 6 תהא הבחירה העדיפה? העדיפות היא…
הודעה אחרונה מאת yairw, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אז כנראה שאמא שלי רוצה להחליף את הרכב שלה. למה כנראה? כי היא מצד אחד לא רוצה להוציא כסף כשהאוטו הנוכחי משרת אותה מעולה, מרגיש לה טוב ומראה אמינות מעולה++, ומצד שני היא לא רוצה להגיע לנקודת הזמן שכן תהיינה הוצאות משמעותיות. הרכב המוחלף: יונדאי i20 שנת 2010, מנוע 1600 - רכב חזק וזריז במפתיע, וגם מצויד יפה לשנתון. הדרישות (נשבע שאלו הדרישות של אמא): רכב חזק ומאובזר. יצא לה פה ושם לנהוג בסופר מיני אחרות (של זוגתי ושל חברות שלה) וכל פעם מחדש היא יוצאת עם תחושה שהרכב חלש ולא מאיץ לעומת הרכב שלה. אתמול היא אמרה לי שאחד מהדברים שהיא אוהבת ביונדאי שלה זה שהיא נותנת קצת גז והרכב עף (אישה בת 72, כן?). אז מה הפורום אומר? עוד לא התחלנו לעשות סיבובי …
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
אהלן, נתקלתי במקום שנקרא ניו קאר ליס, על פי הביקורות נראה מאוד נחמד, כנראה מוכרים רכבים 0 ק'מ. השאלה היחידה שלי היא אם יש איזה סכנה במידה והעסק קורס, הכסף עובר והרכב לא מסופק בסוף? https://www.new-car-lease.co.il/Car/סיאט/איביזה למשל
הודעה אחרונה מאת mrmiki1234, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום כולם, אני מחפש רכב 4x4 חדש( ליסינג תפעולי מהעבודה) עד 170,000 ₪. כרגע מצאתי: פורסטר z סובארו xv סוזוקי ויטארה דאצ'יה דאסטר יש עוד דגמים בשוק?
הודעה אחרונה מאת Sramdtech, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
היי לכולם! אז כמו שהכותרת אומרת, אני מחפש רכב שהוא חזק מספיק כמו ג'יפ, שיכול לשמש לסחיבת עגלות לעבודה וגם לפנאי. חשבתי בהתחלה על סובארו XV אבל שמתי לב שהיא לא חזקה מספיק, הסתכלתי על ג'יפונים אחרים כמו יונדאי טוסון או ניסאן קשקאי, אך גם הם לא חזקים במיוחד.. אז הסתכלתי על מאזדה CX-5, עם המנוע 2500 היא די חזקה ביחס לקטגוריה שבה היא נמצאת, ורציתי לדעת עד כמה היא עדיפה על פני המתחרות שלה. במקרה שלי לשימוש שאני רוצה לעשות ברכב, האם היא עדיפה? או שיש אפשרויות יותר טובות?
הודעה אחרונה מאת Hod135, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום אני מעוניין לקנות סקודה פאביה והמחירון של 2017 לפי לוי יצחק הוא 48 אלף יש רכבים שמוכרים אותם מעל המחירון 7אלף++++ מעל אם יש מישהו שיודע כמה בערך אמורים להוסיף על הדגמים שמגעים ב2 צבעים אני לא מבין בכלל אז אם יש עוד פרמטרים שאני צריך לקחת בחשבון בנוגע למחיר של הרכב אשמח לדעת יש לציין הרכבים שראיתי לא רכבי מציאה לפי הנתונים ביחס לשנה תודה רבה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום אני מתלבט בין קניית רכב מליסינג במגרש (סוכנות כנראה ותיקה של יבואן מקביל, כנראה לא משהו חאפרי) לבין רכב פרטי. האם שווה להוסיף 20-25 אש"ח בשביל זה? אם אקח את הרכב לבדיקה במכון לוודא שזו לא גרוטאה, זה לא מספיק? השאלה עקרונית, המקרה הספציפי הוא פריוס+. לרכב הפרטי יש כ-50000 ק"מ פחות (בממוצע, יש כמה אפשרויות) אשמח לדעתכם המנומקת.
הודעה אחרונה מאת פיני חד, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום וברכה! אני מחפש לקנות סקודה אוקטביה ספייס, והייתי במגרש רכב והציעו לי לקנות רכב חדש 0 ק"מ שהיה רשום על הבעלים של החברה, כך שהרכב רשום על בעלות פרטית הרכב עלה לכביש בפבואר כך שאני צריך לשלם אגרת טסט בעוד חצי שנה וגם יורד לי מהאחריות יצרן חצי שנה הם עושים הנחה על הרכב של כ 10,000 ש"ח האם זה עסקה משתלמת? האם יש בזה סיכונים שאני לא שם לב?
הודעה אחרונה מאת פסח, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
מה ההבדלים בין רמות הגימור? אשמח לדעת תודה!! Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת Some1new, -
שאלת תם על כ"ס
מאת tinoki-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
פולקסוואגן קראוול. מנוע 1968 סמ"ק 4 צילינדר. איך זה שיש גרסאות 110, 150 ו-199 כ"ס לאותו המנוע? מה השתנה?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
האם קיים רכב בתקציב 50 אלף ש''ח שיש בו מערכות בטיחות אקטיביות כמו סטייה מנתיב, שמירת מרחק אוטומטי מהרכב שמלפנים, מסך גדול, מולטימדיה וכו'. אשמח לקבל דגמים שעונים על הדרישות שציינתי, תודה
הודעה אחרונה מאת Mr_Shankly, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אהלן, הלכתי לראות היום מאזדה 2 Pure White 2016. מד אוץ מציג 65,000 ק"מ, עליה לכביש 2/16, יד שניה. מצב הרכב נראה על פניו טוב מאוד. יש איזה סימן חלודה בדלת וקצת שפשופים (מצ"ב), אבל סה"כ נראה אחלה רכב מבפנים ומבחוץ. עלו שתי נקודות שרציתי לבדוק: המוכר לא היה בעל הרכב שהופיע ברישיון בדיקה באתר הסליקה של הביטוח בדקתי את נושא הבעלים וזה נראה בסדר - הקשר המשפחתי אומת, אין שיעבודים על הרכב. הסיכוי שזה סוחר נמוך. לעומת זאת, אתר הסליקה של הביטוח העלה שהיה נזק בסוף 2019 ע"ס של 18,144 ש"ח, ללא ירידת ערך. שאלתי את המוכר על תאונות והוא אמר שלא היו תאונות בתקופתו. הרכב היה בבעלותו בתקופת השיפוי של הביטוח. נורה אדומה. המוכר בדק עם הבע…
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
מי מחובר 60 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 1,023 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- sperial
- Step
- amit54
- WideFocus
- בנא
- santiago
- גולדן191
- Igalz
- Night Driver
- הדיין
- david3692
- omerkot