ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,629 נושאים בפורום הזה
-
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 711 צפיות
זוג + 3 ילדים קטנים (שנה, שלוש, ושבע). חשיבות לבטיחות, אימינות, טיפולים ותיקונים במחירים שפויים (כולל מערכת בלימה אוטונומית) כל השאר בונוס. חשבתי על פיגו 3008 שנת 2018 מה חוות הדעת על הרכז הזה? דרך אגב היום נוהג בקורולה 2005
הודעה אחרונה מאת electric, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
ברכב פולקסווגן טיגואן רוב חברות הביטוח דורשות איתוראן. אבל כל אחת דורשת איתוראן מסוג שונה.. פעיל, רדום, וזה כמובן משפיע גם על מחיר המנוי החודשי וגם על מחיר ההתקנה של האיתוראן. ועוד משהו ששמעתי שהאיתוראן מסוג פעיל - גומר מצבר.. מישהו יכל לחלוק מידע על מחירים של התקנת האיתוראן מכל מני סוגים וגם לספר על עניין המצבר?
הודעה אחרונה מאת הרקוליטו, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
מחפש רכב עד 10,000 שקלים.. ידוע שהתקציב לא גדול אבל זה מה יש לצערי. נסיעות בעיר ומדי פעם נסיעות של 80 קילומטר וחזור כמובן... אשמח להמלצות על מכוניות כאן, תודה לכם :)
הודעה אחרונה מאת PASHUT, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום , שובר את הראש לגבי חומר בעברית על הרכב מהשנתון הזה, אשמח לקבל את דעתכם בנוגע לדגם הספציפי עם השנתון הזה. האם נשען על פורד? האם כבד? מומלץ? כל טיפ יעזור לי בבחירה
הודעה אחרונה מאת ניר בר, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 593 צפיות
שלום לכולם, אז המשפחה התרחבה, הבכור מתקרב לגיל 3 ובקמפינג האחרון הוא היה בעננים, הקטנה כבר מתחילה להבין מה קורה סביבה ולהתחיל לצאת לחוויות משפחתיות וספונטניות נהיה מפתה יותר ויותר. אני בחור של נהיגת כביש ומסלול, כמה שיותר קרוב לרצפה וכמה שיותר מהר - אין לי רקע בנהיגת שטח בכלל. עם זאת, היות והחשק לצאת לטיולי קמפינג כל המשפחה הפך לעוגן שאנחנו רוצים לממש, הגיע הזמן לקנות רכב 4x4 אמיתי. אני לא הולך לחפש שבילי סלעים ועליות תלולות ומפגרות, אני כן מעוניין ביכולת להכנס קצת עמוק למקומות מבודדים שנוכל להתמקם ולהעביר לילה בכיף. בשביל מלאכת הנהיגה יש לי את הרכב השני שמשמש אותי כרכב עיקרי, ה4x4 ישמש את אשתי שהיום מתניידת בסיוויק האצבק אקסקלוסיב 2013. התכנ…
הודעה אחרונה מאת sjerby, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אשמח לקרוא על חוות דעת לגבי מאזדה 2 שנת 2013 דינאמיק. תודה
הודעה אחרונה מאת רפאללל, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 716 צפיות
שלום, התיעצות לפני רכישה. יונדאי איי35 סופרים. שנת 2015 קמ 96.5 יד 2 תמיד פרטית. היד ה2 קנו לפני שנתיים (בערך) הם אנשים טובים - שלחו לי את טופס הבדיקה שעשו לפני שנתיים (מצורף) הם החליפו 4 צמיגים במעמד הקניה, אך לא יודעים להגיד לגבי יתר הליקויים האם בוצע טיפול. רק יודעים להגיד שבן משפחה שלהם לקח הרכב ביום הקניה למוסך ואז החזיר להם. אשמח לשמוע חוות דעת של מבינים (אני לא). * מחר מתכנן להגיע לעשות סיבוב על האוטו ובהמשך לקחת לבדיקה.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 14 עוקבים
- 27 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
היי חברים, זה שנים שאני נוהג על רכבים של קונצרן VW (פולו, אוקטביה, גולף , סופרב) שמכולם הייתי מרוצה! בעקבות שינוי עבודה (החזרת רכב ליסינג), ואחרי הרבה התלבטויות נבחרה הסקודה קארוק 2018 ברמת גימור אקסלוסיב 1.5 (כן כן, למרות הגיר) אחרי כ 1000 ק"מ אני כבר יודע להגיד שלצערי אמנם על הנייר הרכב עונה על כל הנתונים ויותר אבל אני לא נהנה מהנסיעה (בעיקר בגלל הרגשת כבדות כללית של הרכב, זמן תגובה בהאצות ביניים, חוסר כח בתחילת נסיעה ובקרת שיוט אדפטיבית שמרגישה פחות טובה מכל הקודמות) אז הגיע הזמן לבחון אלטרנטיבות, מה ברשימה? מחירון של עד 130אש"ח (בתנאי שהרכב עוד באחריות יצרן של עוד כשנה) ; מחירון של עד 115אש"ח אם הרכב ישן יותר וללא אחריות מנו…
הודעה אחרונה מאת Ido12, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 523 צפיות
היי, לפני רכישה של רכב מסוחר . הרכב בקילומטראז נמוך מאוד ונמכר במחיר מחירון. הרכב פופלארי בשוק וזה מעלה סימני שאלה. בגלל שמדובר ברכב 2018 שעוד לא עבר טסט (תקנו אותי אם אני טועה) לעולם לא נרשם הקילמוטראז השנתי שלו. האם להריץ אחורה את הקילומטראז עדיין מתאפשר כמו שהיו עושים פעם? האם בבדיקה לפני רכישה יעלו על זה? מה עליי לשאול כדי להקטין את הסיכוי שמדובר בהונאה.
-
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, קיה סיד סטיישן 2017 בנזין אוטומט. מצרף כל המסמכים - כרטיס טיפולים מחברת אוויס, בדיקה לפני קניה בקומפיוטסט. * נעשה טיפול 90 אלף, כרגע חסר המסמך. * הרכב עבר טסט ביום ראשון האחרון שאלות\עזרה: 1. ניתן לראות כי הטיפול הראשון נעשה ב43 אלף קמ במקום 30 אלף קמ. אשמח להבין מה לדעתכם קרה שלא בוצע טיפול בזמן? 2. בקמפיוטסט אתמול הבודק ציין כי יש בוצה באגן שמן מנוע, האם זה יכול לנבוע עקב הטיפול הראשון שלא בוצע בזמן? 3. האם לדעתכם נראה שיש פוטנציאל סביר לנזק למנוע עקב הבוצה ו\או שלא בוצע טיפול טיפול ראשון בזמן? 4. מה עלות תיקון\טיפול ב-בוצה? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת Kimdanilov, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי השאלה שלי היא האם כדאי לקנות הונדה סיווק LS שנת 2006 , 240000 אלף קילומטרים ב12,000 שקל בנוסף ברכב הוחלף קלאץ ופילטר אם יש לכם המלצות לרכבים אחרים אמינים באותו תווך מחירים אשמח להמלצה
הודעה אחרונה מאת שליקו99, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
הייתי בלא מעט סוכנויות רכב: אלבר, אלדן, אוטו סנטר, קל אוטו, אופרייט ליס, טרייד מוביל. או שאין בכלל, או שיש אבל בגרסה הבסיסית ולא בגרסה המאובזרת. מה שאני מחפש: עדיפות ראשונה: סופר מיני - קיה ריו / רנו קליאו / אופל קורסה / פיג'ו 208 - כולן בגרסה היותר מאובזרת. עדיפות שניה: קרוסאובר - קיה סטוניק / סיאט ארונה - כולן בגרסה היותר מאובזרת.
הודעה אחרונה מאת אופיר36, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 24 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
הגיע הזמן לבחור רכב ליסינג. אני מחפש בעיקר סטיישנים עקב השימושיות הגבוהה. ספקית הליסינג היא הרץ, והם מציעים קיה סיד SW או קורולה ספייס. הצרכים: נוחות מושב נהג, נוחות מתלים, מרווח בספסל האחורי לילדים מתבגרים, מרווח תא מטען, מרחק נסועה של 100 ק"מ ליום, עירוני + בינעירוני הררי. מה אומרים, מי המועדפת מבין השניים?
הודעה אחרונה מאת דור--, -
-
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 975 צפיות
שלום, יש כמה רכבים על הפרק, על מה הייתה הולכים מהרכבים הבאים: סוזוקי קרוסאובר לבנה יד 2 מפרטי, 2015 ק"מ: 108 אלף, עלות: ₪50,500 עם מערכת מולטימדיה ללא תאונות אין דו"ח טיפולים סוזוקי קרוסאובר אפור כהה יד 1 מפרטי שנה: 2015 קמ: 144 אלף עלות: 47,000₪ ללא מערכת מולטימדיה ללא תאונות *צריך לבקש דו"ח טיפולים. סוזוקי קרוסאובר שחורה יד 1 מליסינג שנה: 2015 קמ: 93 אלף עלות: 52,000₪ (לפני הנחה) ללא מערכת מולטימדיה הייתה תאונה תוצאות במוסך משמעות נמוכה, מדובר בתיקון פח וצבע . סוזוקי קרוסאובר לבנה יד 1 מליסינג שנה: 2018 קמ: 130 אלף עלות: 60,000₪ (לפני הנחה) כולל מערכת מולטימדיה הייתה תאונה תוצאות במוסך משמעות נמוכה, מדובר …
הודעה אחרונה מאת lior2321, -
- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מה אתם אומרים כמה הפריוס יכולה לעשות קילומטר? ב ב200 הרכב גמור כבר שנתון 2008
הודעה אחרונה מאת WE988244, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אהלן חברים לקחתי מאזדה cx-5 למכון בדיקה נתונים של הרכב שנה 2013 קילומטר 86 אלף כמעט יד 01 ברישיון פרטית לחלוטין מצורף דוח בדיקה האם יש פה כסתח ורק צריך יישור קו??
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 542 צפיות
רנו גראנד קופה דיזל 2018 בבדיקה גילו נזילות שמן מהטורבו כדאי לתקן או לרדת מהרכב
הודעה אחרונה מאת אביב מושמוש, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי חברים, אני מחפש רכב suv או גיפ פשוט שיוכל לנסוע על דרכים סמי חוליות - בעיקר כשאני יוצא לדוג ונוסע לאורך חלק מהחוף. מתכוון להשתמש בו גם לנסיעות עבודה יומיות 60 קמ הלוך חזור. אני חושב על שנתון 2015-2016 ועם תקציב של 70,000 - 100,000 אני לא יודע אם אני בטווח מחירים אבל אשמח לייעוץ גם אם צריך להוסיף יותר. בנוסף האם נדרש לרכוש גלגלים מיוחדים לנסיעה על חול? תודה על העזרה.
הודעה אחרונה מאת mordx, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 670 צפיות
שלום לכולם רציתי לדעת מה אורך חיי המנוע של קיה פורטה 16-18. איזה טיפולים יש לעשות מעבר לשוטף? טיימינג למשל , והאם רכב עם כ 120K קמ בשלוש שנים. יכול להיות בעייתי מבחינת תחזוקה עתידית. יש לציין שאנחנו נוסעים כ 15Kממוצע בשנה. ואני מעוניין להחזיק את הרכב לכ 5-6 שנים בהתאם למצבו ולעלויות הטיפולים. אחריות היבואן 3 ועוד 4 תופסת כיד שניה מלסינג? תודה ויום טוב
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- 4 עוקבים
- 2 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
היי עקב המיסוי הנמוך על יבוא רכבים המונעים 100% חשמל חשבתי על ייבוא של Audi Q4 e-tron מגרמניה , המחיר ההתחלתי של הרכב 170,000 ₪ (שבארץ לפי הבנתי אמור להיות מתומחר 350k) מי שיכול לשתף מניסיון או מידע : רעיונות ? חוות דעות על חברות שמייבאות ? דברים שאולי לא לקחתי בחשבון שעלולים לייקר ?
הודעה אחרונה מאת robertf, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 614 צפיות
שלום מחפש רכב לצרכי עבודה. - נוח וחסכוני. נוסע כל יום מהצפון לדרום, ובחזרה. כ-60K ק"מ בשנה. - חזק. כזה שידע לסחוב עגלה מדי פעם (לא כבדה במיוחד, 800 ק"ג בלחץ). העגלה נוסעת רק בדרום! אציין שאני יורד לשטח לא מעט. בעיקר שבילי עפר. תקציב גמיש. מחפש עסקה כדאית, אבל קודם אני צריך להבין מה אני מחפש.
הודעה אחרונה מאת benmu, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 17 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שלום חברים, מתלבט בין סטוניק LX ל-LX Urban שהשוני העיקרי בינהם הוא מידת הצמיגים. ב-LX המידה היא 185/65/R15 וב-Urban המידה היא 205/55/R17. מידת הצמיג הקטנה בדגם LX ביחס ל-Urban מעט מפריעה בנראות משום שמבחינת פרופורציות עושה רושם שנשאר המון מקום פנוי בין הצמיג למסגרת שלו, מקום אותו יכול למלא צמיג גדול יותר. ההבדל במחיר בין הדגמים הוא כ-9000 שקל. האם כדאי להוסיף סכום זה בשביל צמיג גדול יותר? האם ניתן (וכדאי טכנית וכלכלית) להחליף את קוטר הצמיגים והג'אנט באופן עצמאי לאחר רכישת הרכב? אודה לתגובותכם.
הודעה אחרונה מאת YehudaMa, -
-
קונה רכב טויוטה קורולה 2015 101 אלף ק"מ מה אומרים על הבדיקה בעיקר על העניין של התושבות והמשלוש כל השאר מינורי ממש
מאת שגי-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 658 צפיות
-
- 7 עוקבים
- 14 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
כיום נוסע על גולף TSI מודל 2016 ומאוד מרוצה מההתנהגות הספורטיבית של האוטו. הרצון לעבור לאוטו חדש + המשפחה שגדלה זרק אותי למכוניות טיפה יותר משפחתיות ולצערי פחות ספורטיביות מטיפה הסתובבות שמתי עיין על שני דגמים : 1. קיה נירו פלאג אין שמצב אחד מאובזרת נחמד ומעוצבת יפה מבפנים + חסכון אפשרי בדלק 2. יונדאי איוניק חשמלית , מאובזרות מאוד ונותנת יתרון חשמלי ברור אשמח לשמוע עוד המלצות/מה הייתם בחורים בין שני הרכבים שכתבתי ? בנוגע לגולף העכשוית שלי, כמה הולכים להוריד אותי מהמחירון בטריידאין בשתי הסוכניות האלה(יונדאי/קיה) ? חושב לנסות למכור לבד אבל עדיין אין כמו נוחות של לתת באותו היום ישן תמורת חדש. תודה.
הודעה אחרונה מאת redead, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 498 צפיות
שלום , שמתי עין על מספר רכבים עם קמ נמוך של 100K+- , ככל הנראה אני קונה השבוע את הרכב . איזשהם נקודות\המלצות\תקלות ידועות בארץ של הדגם שעליי להסתכל ברכב לפני הקנייה ? קצת חפרתי באינטרנט והבנתי בגדול שהרכב אמין ++ .
הודעה אחרונה מאת alex1471, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 977 צפיות
מחר אני עושה בדיקה וכנראה גם אקח את הרכב, המוכר ביקש שהעברת הבעלות תהיה עוד שבוע. איך אני מוודא שהמוכר לא גרם לנזק בין יום הבדיקה לבין היום של העברת הבעלות?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 19 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
מבקש חוות דעת לפני קנית אימפרזה 2008 , שמור מבחוץ ומבפנים קילומטרז נמוך יחסית פחות מ 200k , טסט לשלושה חודשים . מחיר מבוקש 9 אלף . מה אומרים , קניה טובה ?
הודעה אחרונה מאת PASHUT, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 822 צפיות
מחפש רכב שני לבית לנסיעות לא ארוכות בתוך גוש דן. מעבר לפיקנטו\I10 עלה בידי סקודה סיטיגו רובוטי, הדגם הידני זכור לי לחיוב מאוד, האם יש מה לחשוש מהגיר הרובוטי? לצערי כעת האופציה של הידני לא על הפרק והרכב חייב להיות אוטומטי. האם למישהו יש נסיון כזה או אחר עם הרכב? האם תיקון הגיר יהיה יקר(במוסך מומחה בסגנון רון וכד').
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 623 צפיות
מתכנן לרכוש יאריס 2015 יד 1 200000ק"מ 1. האם יש איזשהם בעיות מכניות ידועות בדגם של השנתון הזה? 2. המוכר דורש 14500 האם לדעתכם אפשר להוריד אותו? 3. מהם החסרונות\יתרונות של השנתון הזה? תודה מראש למשיבים
הודעה אחרונה מאת guy3145, -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
רכב שמוצע עכשיו למכירה באתרים ובקבוצות שונות (ספרות אמצעיות 208) הוגדר אובדן להלכה לפני מספר חודשים. במודעה טוען המוכר ל"התחייבות בבדיקה על תקינות הרכב". הרכב ספג פגיעה חזקה בצד השמאלי האחורי כולל הגלגל והסרן האחורי, ובנוסף נפתחו 2 כריות אוויר בצד הנהג.
הודעה אחרונה מאת Electron,
-
מי מחובר 41 משתמשים רשומים, 12 אנונימיים, 899 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- אוטו פריק
- GTI33
- 318i
- D1winner
- tomerR
- מחכה
- Aviady001
- yoav911gt2
- laviil
- G. P. Magnus
- DubelBoom
- WideFocus