ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,629 נושאים בפורום הזה
-
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
בדקתיי היום רכב מאזדה 3 2016 ושמתי לב שכשאני רוצה להאיץ (נניח לצאת לעקיפה ) אני לוחץ על הגז בציפיה שהאוטו יאיץ והוא לוקח תזמן.. עושה לי טוב שהוא מאיץ דיברתי עם חבר שאמר שאצל אבא שלו זה גם ככה במאזדה 3 (זו שנת2012 ) זה קטע ידוע של מאזדות 3? או סתם נפלתי על אחת בעייתיתי?
הודעה אחרונה מאת שליקו99, -
- 6 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אשמח להבדלים ולהמלצות בעד ונגד? אמינות, חסכון בדלק, רכב מפנק, שמירה על מחיר...
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
לא חדש, יד שניה +, חשבתי אולי על AUDI כלשהי אשמח להצעות וכיוונים, אין לי דרישות יותר מדי מיוחדות, אולי חוץ מזה שהוא יראה יחסית טוב ואמין כמובן.
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 7 תגובות
- 998 צפיות
הי סליחה אם הנושא נטחן אבל לא מתאתי שרשור מתאים: האם ברכישת רכב משומש חברות כמו אלדן מחוייבות ללוי יצחק כולל הפחתות בשווי הרכב? אני אמור להתעקש על זה? זה לגיטימי ? תודה
-
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי צריך ייעוץ וטיפים ברכישת רכב תקציב - עד 55,000 ש"ח עושה נסיעות בינעירוניות 70 ק"מ ביום חשוב שיהיה רכב חסכוני לא בולע דלק ואמינות ברמה טובה גם טיפולים לא יקרים.. אופציות לרכישת רכב : הונדה סויוויק האצטבק 2015/2016 קיה סיד האצטבק' 2016 יונדאי I30 2015/2016 או I20 אני אשמח לחוות דעת וטיפים שלכם תודה רבה
- 5 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, אני רוצה לשדרג פג׳ו 3008 שנת 2018 מנוע דיזל 1.6. ברצוני להתחדש ברכב משפחתי ספורטיבי משהו מעניין ומאובזר כמו שצריך. הרכב ישמש משפחה 2 מבוגרים וילד. בעיקר נסיעות בעיר… בגדול אני די נעול על כמה רכבים שאני מאוד מאוד אוהב, 1. קופרה פורמנטור 1.5 בלק ואגב כבר נתתי עליה מקדמה. 2. סקודה קודיאק 1.5 רמת גימור סטייל 3. סקודה קארוק 1.5 פרימיום 4. סקודה סופרב 1.5 סטייל 5. סקודה אוקטביה VRS אני מבין שהרכבים שונים לגמרי אך בגלל שכולם משפחתיים בין היתר אני יכול להנות מכולם באותה מידה. הקופרה מדהימה אך לדעתי טיפה קטנה בנפח פנים. קודיאק והקארוק מכוניות מדהימות אבל לדעתי לא הרבה יותר שונות מה…
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 712 צפיות
היי רציתי לדעת .. במידה ואני מתכנן לקנות רכב מהחברה ואני מעוניין לקבל את השנתון הבא (2022) יש אפשרות כזו להזמין את הרכב לפני סוף השנה ולקבל אותו בינואר ? כי אני רוצה לעלות איתו לכביש בראשון לינואר ואין לי מושג איך זה עובד העניין עם השנתונים ומתי הם מגיעים וניתנים לקנייה וכל זה
הודעה אחרונה מאת markb205, -
רכב לסטודנט עד 40K 1 2
מאת VromVrom-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 23 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום לכם, אני מחפש רכב (עדיפות להאצבק) שרוב הנסיעות שלו יהיו מנשר - מת"ם - אונברסיטה (יחסית הרבה עמידה בפקקים ) ,שיהיה אמין אבל שגם יהיה בו קצת אלמנט של כיף ( לא בהכרח מאיץ מהר אבל שמרגישים שנכנסים לפניה ושההגה יגיב טוב). חייב להיות אוטומט.
הודעה אחרונה מאת VromVrom, -
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 843 צפיות
במסגרת חיפושי רכב אחת האופציות היא ספורטאז (2019). באופן מפתיע, יצא לי במקרה לנהוג בזה של חברה שלי, והתברר שהדש בורד גבוה לי מאוווווד. אני פשוט לא רואה כלום. ממש כאילו השכבתי את הכסא אחורה. ולכן ספורטאז נפסל. אני תוהה אם אפשר לדעת את זה על רכב מסויים בלי להתנסות בו. האם זה נתון שמופיע היכנשהו? תודה!
הודעה אחרונה מאת markb205, -
רכב מהשכרה
מאת Dinor- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 844 צפיות
היי, הייתי היום אצל חברה, בפת ומצאתי שם רנו קליאו שנת 2016: עם 133 k ידנית expression pack מנוע 0.9 מבחינת תקציב היא ממש מתאימה לי הבעיה היא הקמ והבעלויות הקודמות, מדובר בשני חברות השכרה, שזה ממש מלחיץ אותי. מילא אחת אבל שתיים זה קצת גורם לי לזוז בכיסא מה שנקרא. אני מתכוון לקחת את הרכב בראשון למוסכניק שהוא חבר של המשפחה שיגיד לי את מצב הרכב. האם אני סתם מגזים בזה שמדובר ב2 בעלויות של חברת השכרה ? או שפשוט זה תלוי מצב מכאני של הרכב? על פניו הרכב מבחינה ויזואלית נראה מצוין אין מכות נראות לעין או שינויים בצבע, שריטות ממש קטנות שלא מובחנות. שוקל לקחת את הרכב למכון בדיקה בנוסף. אשמח לדעת כיצד לפעול האם באמת לעשות את האקסטרה במכון בדיקה א…
הודעה אחרונה מאת stum, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 688 צפיות
המושבים נחשבים לנוחים? ראיתי שיש כאלה שמחליפים מושבים מקוריים בכאלו מרופדים יעני ''קרבון ספורביטי'', אבל באמת נראים כיסאות מעולים, איך נוחות הכיסאות שבאים עם הרכב אבל?
הודעה אחרונה מאת ronrcz, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הרכב בן 4 בבעלות חברה, (אלבר ציי רכב) עם 60,000קמ הרכב נראה ממש כמו חדש ,גם מבחוץ וגם מבפנים! ובכל זאת אני שואל, יש מה לפחד בקניית רכב חברה אם הבדיקת מכון יצאה תקינה, והוא נראה ממש שמור? מצרף את הבדיקה שאני עשיתי(לא הם)
הודעה אחרונה מאת Yuri Abaev, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם. רכשתי את השברולט ספארק שלי(2020) בהלוואת בלון דרך הסוכנות והבנק. אני מתלבט אם למכור את הרכב ולעבור לעיסקת ליסינג פרטי-תפעולי כדי להוריד מעלי את נטל הטסטים,המכירה וכל מה שכרוך בכך בעוד מספר שנים. ברור לכולנו(אני חושב) שהחזקת ואחזקת רכב מהווה נטל וערכו של הרכב(שאינו נכס) הולך ויורד.במידה ואקח רכב מליסינג-אני יכול להחזיר אותו כעבור 3 שנים ללא מחויבות.נכון ששילמתי סכום שיכולתי לקנות בו רכב משומש,אבל הרי יש ברכב משומש מרכיב של כאב ראש באחזקה והחזקה.... מה דעתכם? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת ilan1234, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
קניתי יונדאי טוסון 2018 יד ראשונה מכלמוביל, למרות שהציגו לי בדיקה נקיה כמובן שלקחתי את הרכב שוב לבדיקה. הדברים החשובים יצאו בסדר גמור חוץ מזה צריך להחליף שני צמיגים, מצבר ונאמר שצלחות הברקסים שחוקות מה שגרם לי להבין סופית שאין מה לסמוך על הבדיקה שמוצגת במגרשים ותמיד לקחת לבדיקה. בכלמוביל כמובן שהבטיחו לסדר הכל...חזרתי אחרי יומיים ונאמר לי שהצמיגים והמצבר הוחלפו (מעניין אם באמת כך עדיין לא בדקתי) אך הצלחות נבדקו במוסך של יונדאי ונמצאו בסדר הבלמים עובדים...השאלה שלי האם יכול להיות מצב כזה שמכון בדיקה מציין ממצא שכזה אבל מוסך מורשה אומר שזה בסדר? אני לא בטוח שאצליח לגרום להם להחליף את הצלחות אבל חשבתי להתנות את המשך הקניה בהבטחה מהם שאם יגלו דבר כזה בטסט הבא בעוד ח…
הודעה אחרונה מאת שגיא צמני, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 779 צפיות
שלום, אני שוקל לקנות יטי בשנים 2010-2011, קראתי מחיפוש בפורום שיש שנים שבהן הגיר היה בעייתי, אבל לא הבנתי בדיוק לאיזה דגמים \ שנים. אשמח להבהרה, ואם לא כדאי בשנים שציינתי, אשמח לאלטרנטיבות, רכב גבוה אמין ומרווח, עד 25K. תודה
הודעה אחרונה מאת yaelbd, -
- 4 עוקבים
- 11 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
יש לי הצעה לקנות לקסוס2017 NX200T הדגם הפשוט לא 4+4.ולא היבריד. אני רוצה לדעת מאנשים שיש להם אותו איך הוא מבחינת אמינות שזה הדבר שהכי חשוב לי כי אני לא אוהב ללכת למוסכים. האם יש לו תקלות ידועות או כל דבר אחר ממש אשמח לתשובה מהירה . תודה לכל העונים האלופים . ושנחזיר לכם גם כשתירצו... אני מבטיח תמונות כשאני יקנה :-):-):-):-) רק תיתנו לי חוות דעת✍️✍️✍️
הודעה אחרונה מאת niv, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ערב טוב, יש לי הצעה לרכוש טויוטה פריוס פלןס 2018 עם 140k קילומטר ב92,000 שח, יד שניה מליסינג. האם הצעה טובה או עדיף להתרחק? תודה רבה נתנאל
הודעה אחרונה מאת noknok, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 727 צפיות
יש מצב שאוטו נקנה מליסינג/חברה וברישיון ב״רישום מקורי״ לא רשום כלום?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 6 עוקבים
- 6 תגובות
- 897 צפיות
שלום , אני מעוניין להתחיל ללמוד לעשות דריפטים לשם כך אני צריך רכב , הרכב יהוו אך רק ללמידה ולא לשום דבר אחר . אשמח להמלצות במידה ויש לכם
הודעה אחרונה מאת O.R., -
המלצה על רכב משפחתי 1 2
מאת ליאור פ-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 18 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
שלום אני מחפש רכב משפחתי מרווח מאחורה עם בג'ז גדול וחסכוני בדלק בסכום של עד 70,000₪ אשמח לקבל המלצות
הודעה אחרונה מאת ליאור פ, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 811 צפיות
מה זה אומר שהוחלפו חלקי מרכב?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 6 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי, צריכה בבקשה את עזרתכם ברכישת רכב. משפחה עם 3 ילדים - 9, 6 ו-2. אופי השימוש: ישמש כרכב ראשי בבית. נסיעה לעבודה 3 פעמים בשבוע - 25 ק"מ לכיוון. 50-60 דקות הלוך עם פקקים. 30-35 דקות חזור עם קצת פחות פקקים. כנראה שנחזיק את הרכב יחסית הרבה זמן (בדכ לא פחות מ 4-5 שנים...). תקציב לרכישה - 100K +- קצת מבולבלת מהאופציות, אבל עד עכשיו חשבתי על טוסון/ספורטאז 2017 (עם עדיפות לספורטאז בגלל מערכות הבטיחות והאיבזור שמגיע בגרסת הבסיס). אאוטלנדר - יתרונות: תא מטען גדול, קצת יותר חסכוני בדלק מהאופציות הקודמות. חסרונות: קצת גדול לטעמי, חסר מערכות בטיחות.. אשמח לעזרה מבין האופציות או אפש…
הודעה אחרונה מאת Shan04, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי לכולם, מתקרב לטסט של הרכב שלי ורוצה למכור אותו אחרי, מחפש לקנות רכב שיעשה סביבות 10-15K בשנה, נהג זהירה בלי קיקדאונים ושטויות. חשבתי על הרכבים הבאים, ממש קשה לי להתרכז ברכב אחד: קיה פורטה סקודה אוקטביה טויוטה קורולה האם הבחירות שלי הגיוניות בטווח המחיר? אני מחפש רכב שיהיה איתי סביבה 5-6 שנים ואז למכור אותו, רכב שישמור כמה שיותר ערך, שלא יעשה מועדון למוסך, חסכוני כמה שאפשר. האם יש עוד אופציות שאתם חושבים עליהם?
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
או שחבל על הכסף ועדיף לחסוך אותו ולקנות רכב ב30-40 אלף ? האם ממליצים לקנות סוזוקי קרוסאובר 2017 1.4 טורבו ?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 6 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
איך סובארו אימפרזה 2014 סטייל? מחפש משפחתית רגילה בלי יותר מדי דרישות רק רוצה לשמוע חוות דעת כללית לגבי הרכב ולדעת מה חשוב לדעת לפני שקונה רכב כזה
הודעה אחרונה מאת imprezadude, -
- 8 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום חברים, המשפחה התרחבה לארבעה ילדים וכעת מחפשים רכב חדש 7 מקומות. הצורך הוא להסיע שני תינוקות במושב בטיחות ושני ילדים בבוסטר ולהעמיס עגלת תאומים בתא המטען. היום נוהג במאזדה CX5 2018 Luxury כך שרוצה להחליף לרכב שלא פחות ברמת האבזור. ממה שבדקתי מתוך מבחר רכבי הפנאי 7 מקומות רק הפיז'ו משאיר לי מקום בתא המטען בכך שהמושבים בשורה השניה נפרדים וניתן להתקין שם 3 כיסאות בטיחות (ניסיתי בסוכנות) ובכך מספיק לי להשתמש רק במושב אחד בשורה השלישית. פחות אהבתי שתקרת הרכב נמוכה, את המושבים ועוד כמה דברים קטנים שהפריעו לי אבל זו בהחלט אופציה. מצד שני ממש אהבתי את הקרניבל החדשה, רכב הרבה יותר פרקטי למשפחה, מרווח ומפנק וחיצונית עכשיו גם במראה של SUV.. מצד שני כ…
הודעה אחרונה מאת חולה רכב#1, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 827 צפיות
שלום לכם, אני מחפש להחליף את הקורולה הישנה (2003) של המשפחה, הרכב מתחיל לצבור בעיות וכבר לא שווה השקעה בנוסף עוד שנתיים 2 טסטים בשנה, התקציב אומנם לא גבוה אך המטרה היא פשוט לעלות בשנים ולקנות רכב שישרת אותנו נאמנה לעוד כמה שנים. אני מחפש הכי חשוב אמינות (הבוצה בטויוטה הוציאה את הנשמה עד שנפתרה עם החלפת מנוע). מבחינת סוג הרכב מחפש משפחתית/סופרמיני תצורת האצ'בק, אוטומטית ואיבזור מספיק כדי להרגיש שיפור ויחסית עדכני. מעדיף להימנע מצרפתיות (בגלל האבא כמובן...) ובשנים האלו כל מה שקשור לגיר רובוטי או tsi (לא מחייב אם האמינות מוכחת). בדקתי קצת את השוק, בנתיים חושב על הi30 2014 (עם הגיר הפלנטרי), הבנתי שהוא רכב טוב בכללי ואמין. מה לדעתכם יכול להיות רכב מתאים…
הודעה אחרונה מאת ik3, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אם היבואן מבטיח מחיר מחירון כחלק מתנאי העיסקה עבור הרכב הישן כפוף לבדיקה, זה בעצם אומר שאחרי הבדיקה ינסו להוריד את שווי הרכב ואז השאלה אם יש עדיין אפשרות לבטל את העיסקה אם לא מקובל עלי ? אין לי בעייה למסור להם את הרכב לפני קבלת החדש אבל אני רוצה לוודא שכל תנאי העיסקה ידועים לפני ביצוע תשלום משמעותי מעבר למקדמה
הודעה אחרונה מאת kurko1992, -
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
היי חברים, אני מעוניין לקנות שברולט טראוורס חדשה והייתי שמח לשמוע נסיון וחוות דעת של מי שמכיר את הרכב. חברים, בבקשה אל תמליצו לי על רכבים אחרים. פחות או יותר אני מכיר את כל האלטרנטיבות האחרות (אני מחפש רכב מרווח למשפחה של 6. ילדים כבר לא כל כך קטנים). אשמח לשמוע דעה על הרכב, בדגש על מה שהכי מטריד אותי - אמינות. יש לי מיצובישי גרנדיס שקניתי חדשה ב-2010. מאז שקניתי, חוץ מטיפולים שנתיים, פחות או יותר לא ראיתי מוסך. מה מצפה לי מהבחינה הזאת מהשברולט? (ראיתי פה ושם דעות שהרכב לא כל כך אמין). אשמח כמובן גם לשמוע איך תחושת הנסיעה, בעיר, בשטח. תודה רבה, חברים.
הודעה אחרונה מאת אאאט, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
הוא יועץ ומלווה בקניית רכב יד 2 מעניין אותי לשמוע חוות דעת עליו
הודעה אחרונה מאת goslow,
-
מי מחובר 41 משתמשים רשומים, 12 אנונימיים, 899 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- אוטו פריק
- GTI33
- 318i
- D1winner
- tomerR
- מחכה
- Aviady001
- yoav911gt2
- laviil
- G. P. Magnus
- DubelBoom
- WideFocus